2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Bizde de %100 demedi doktor %90 erkek dedi bacaklar açıktı bende gördüm 16. Haftadaydık. 18. Haftada da erkek dediler ama ben ekranı net göremedim

Bizim ayrıntılı randevumuz 20+0’a denk geliyor kızlar.. Sizlerin randevularınız hep 22.hafta civarında.. Bana çok erken mi verdiler randevuyu acaba?
Bende hep 20.haftada diye biliyordum. 22+4 cok geç geldi banada. Hastaneden hastaneye değişiyor bir orta yolu yok galiba:)
Banada devletteki kontrollerden gına geldi. 3 boyutludan sonra kontrole gitmicem dedim. Zorla sorup öğreniyorum herşeyi. Sadece ultrasona bakıyor sessiz sedasız, her defasında sat soruyor, muhtemel doğum tarihini söylüyor gerisi yok. El insaf ya. İlacı kendi soruyorum, rahatsızlıklarım varsa söylüyorum yorum yapmadan baska bölüme yönlendiriyor. Valla için nasıl rahat ediyorsa öyle yap canım. En iyisi o.

Benim doktor da 22.haftalari onerdi. Sali gunu 19+5 ti ve 23~27 ekim arasinda yaptir, daha geç olmaması lazim dedi. 20. Hafta olsun da demedi ama.

Maşallah sana baya enerjiksin ben çalişiyorum eve gelip yaptım mı benim pil bitiyor :)

devlette öyle maalesef yapacak birşey yok cnm ,benim özel, doktorumdan memnunum 14 yıllık doktorum ama böyle zorlama gibi alglayınca sinirleniyorum tamam diğer doğumlarım erken olmuş olabilir ama sen bana negatif buda öyle olacak anlamında illa perinatolojiye git dersen otomatikmen psikolojimi yerle bir edersin ,ben kendi kendimi teselli ediyorum bu daha iyi olacak diye ,Allah korusun bişey çıksa ne olacak ?tabiiki vazgeçmiycem herşeyiyle kabulum çocuğuma Allah dan gelene kapımız açık ,inan nasıl bir hisse muayeneye bile gitmek istemiyorum bunda oğlumdaki gibi hevesli değilim ,oğlumda çok üzerine düşmüştüm nerdeyse 15 günde kontrole gidiyordum ve durmadan bişey çıkıyordu ,çocuğum doğdu 20 gün falan kuvezde kaldı erken olduğu için çok şükür bişey yok ,bundada kendi aleminde giden bir gebelik yaşamak istiyorum

Benim doktor da 22.haftalari onerdi. Sali gunu 19+5 ti ve 23~27 ekim arasinda yaptir, daha geç olmaması lazim dedi. 20. Hafta olsun da demedi ama.
Anladım canım. Bizim burda tıp fakültesinde de 20.haftada yapılmış hep. O yüzden tereddüt etmiştim. Hayırlısı olsun sağlıklı olsunlarda önemli olan o.

Hassas olduğun bir konuda dr dahil birilerinin ısrarcı davranması senin kaygını artırıyor ama işte onlar malesef sen kadar hissedemicekleri için normal geliyor. Yalnız şu da var, bu detaylı usg sadece Allah korusun özür vs için değil olaki bir sorun varsa, o an ya da doğum sonrası müdehale gerektiriyorsa bunun saptanması ve ona göre hareket edilmesi için de gerekli. Ben de sırf bu yüzden mecburi hissettim kendimi. Yoksa inan zerre gidesim kalmadı. İlkimde yaşadıklarımla bunda yaşadıklarım çok farklı ve seni çok çokk iyi anlıyorum inan.

KıZlar merbaha. Gecen hafta afp testı ıcın kan vermiştim,bugün sonuç çıktı 0,58 risk değerleri altındaymiş çok şükür. Sizlerde yaptırmısmıydınız? Detaylı ıcın 22 hafta da bakalım dedı. Hayırlısı bakalım hepimiz için.

Senin oğlun olmayacakmıydı canım
Nerelerdesin , yoktun forumda. Yüne tatiller falanmı??
Yok canım çocuklar ödevler çok yoğunum dün yazdım hatta yoktum diye evet oğlan bakalım böyle görünce değişecek diye düşünüyorum bazen çok oldu çünkü sonradan değişen gerçi her şeyin hayırlısı yarın kontrolüm var bakalım bıcırık nasıl onu görmek için sabırsızlanıyorum sabaha kadar uyuyamam ben yine

Merhabalar arkadaşlar. Niğde devlet hastanesinde giden ayrıntılı ultrason yaptıran ve doktor onerisinde bulanabilir misiniz. Inşallah nigdeli birileri vardir

evet yani çocuk benim çocuğum diğerlerinde yaptırdım da ne oldu ,anlamıyor, haftaya gidicem, soracak yaptırmadım diycem yani valla kafam şuan da çok rahat ,bulandırmak istemiyorum
Canım haklısın konunda çok yanlış bişey doktorun yaptığı isteğe bağlıdır her şey benim riskli mesela doğumum gebeliğim ama öyle olduğu halde doktorum ne bunu dile getiriyor ne oraya git diyor ne buraya erken falan da almayacağım diyor dikişlerin iyi gözüküyor elimden geldiğince tutacağım bebeği için de her gün çok önemli diyor vr ben o şekilde konuştukça daha da cesaretleniyorum ve emin ol ki kanamalarımdan sonra bidaha şükür ki hiçbir terslik yaşamadım zaten zor bi süreç yaşıyoruz geçiriyoruz kafana takma bebeği düşün doktoruna da bunu uygun bi dille anlat

cnm benim anlamadığım erken doğum için önlem alacaksa alacak gideceksem bu sebeple yolla beni değilmi ? zaten şuan organlarına bakacak çocuğun yani erken riskimi kaldıracak birşey sunmayacakki ,serkaja gerek yok dedi rahim boyum uzun he erken doğum yapmam belki böbreğim genişliyor ve katater takılıyor gebeliklerimde o da tetikliyor olabilir bunda teli de taktırmıycam dedim ,o zaman bol bol su iç ve soluna yat dedi öyle yapıyorum bir sıkıntım yok çok şükür,binamızda komşum var 2 yıl önce 26 haftalık doğum yaptı kaybetti bebeğini ,şimdi hamile ve 32.haftada her gebelik bir olmuyor işte,he eğer ben gebeliğimin başından beri herşeyi yaptıracak olsam zaten bütün muayenelerimide perinatolojiye yptırır doğumumu da orada yapardım öyle değilmi

Oyyy hadi bakalım...
Senin oğlan kaçıncı sınıfta , benimkü bire başladı akşamlarımız kriz eşliğinde devam ediyor

Evet kuzum çok haklısın sen sakin ol boş ver onlar her şeyi biliyor ya öyle davranıyorlar kimsenin paikşolojisini düşünen yok benim de riskli gebeliğe gitmen lazım vs demişti rahim ameliyatımı yapan doktorum eğer bi daha bebek yaparsan gebeliğin sıkıntılı geçer plasenta öne geçebilir vs emin ol ki sadece düşük riskine bağlı 3 aya kadar kanama. Oldu sizlerle hep paylaştım zaten ama 5 aylığız şu an çok iyiyim şükürler olsun Allah ne dediyse ne yazdıysa o olur sen ne istiyorsan onu yaparsın buna kimse müdahale edemez senden başka kimse senin kadar düşünemez içindeki canı bazen eşim kızıyor bana işte şunu yeme o haraketi yapma ay bebeğe bişey olur ıhlamur içme ya benim içimde o benden daha fazla düşünemezsin babası bile olsan diyorum öyle kalıyor seni çok iyi anlıyorum canım ama ne kadar dua o edersen o kadar rahat edersin rabbim her şeyimizi güzel eylsn inş yüzümüzün akıyla doğuma girer çıkarız 5. Kez kesileceğim rabbimee emanetim diyorum seni korkutacak hiçbir düşünceyi sözü cümleyi dinleme iyi şeyler düşün

Oyyy hadi bakalım...
Senin oğlan kaçıncı sınıfta , benimkü bire başladı akşamlarımız kriz eşliğinde devam ediyor
Biz atlattık birinci sınıfı geöen sene ama hala kriz ortamı devam ediyor başında durmazsam ders yapmıyor ilgi istiyor sürekli artık kazan oluyor kafam mübarek sayfa sayfa ödev bitmiyor yavaş yasıyor bilerek ben alıp yazayım diye ağlıyor yoruldum diye bi yandan Kız çekiştiriyor eşim de yoğun bu aralar gece geç geliyor yoksa o da yaptırıyor sağolsun hepten bana kaldılar bu aralar kızım da 4 e gidiyor büyüdüler teyzesi şimdi bebeğin peşinden koşturacağız inş

Ohh maşallah darısı bize , küçük bir yandan okullu bir yandan kaRnımda bebeklede çok zormuş
Hiç aklımızda yoktu bizim yeni bir bebek ama Rabbim verince vardır bunda da bir hayır diyorum :)

Anladım canım. Bizim burda tıp fakültesinde de 20.haftada yapılmış hep. O yüzden tereddüt etmiştim. Hayırlısı olsun sağlıklı olsunlarda önemli olan o.
Bugun drvket hadtanesine ayrintili usg için gittim. Dr bakti plasenta aşağıda dedi. Benim ozeldeki daha salı gunu 15 dk inceledi öyle bişey dememişti. Çok ta onemsemedi, yarina gun verdi ayrıntılı için. Bu kadar çabuk olmasina da şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…