Ben de bugun ayrintili usg oldum. Drum iki seye dikkat cekti. 1: kalbinde parlak bir nokta var dedi. Her boyle olan bebekte kromozom bozuklugu olur diyemeyiz ama, bozukluk olanlarda boyle oluyor dedi. Onun disinda kalp fonksiyonlari normal, beyin, diger organlar hepsi cok iyi. Bir anomali var diyebilmek icin birkac tane daha supheli bulgu olmasi gerekir, bu tek basina pek anlamli degil, dilerseniz emin olmak icin kordondan kan alip bakariz dedi. Amniyosentez mi o dedim? Yok daha zoru kordondan aliniyor ve islem sirasinda 200de 1 bebek dusebilir dedi. Pekiiii dedim bebekte anomali tespit edildi tedaviye mi baslariz dedim. O da kromozomal birseyse gebelik sonlandirilir dilerseniz dedi. Ben sorumluluk acisindan gordugumu soylemeliyim dedi. Sagolsun:) Ama beni yildirdi mi bunlar? Tabiiiki hayiiir
garip bir sekilde icim cok rahat. Iiiiicbiseycikler olmadigindan eminim. Allahin izniyle tabiiiki. 2.si de myomun dogum kanalina epey yakin, normal dogumu zorlastirabilir, engelleyebilir ancak henuz cok erken. Son aylarda tekrar degerlendirmek lazim dedi. Bir de minisim 387 gram olmus. Ben en son kilomun uzerine 3 kilo daha eklemisim, kendiminkini hic soylemeyim