2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Yalnizlik zor canim gerçekten ama sen aklına kötü şeyler getirme insallah hic bi sey olmaz ben ornegin kasilma falan yasamiyorum pek bunu da hareketliliğime bagliyorum ornegin her gun okula yuruyerek gidip geliyorum okulda da oyleyim bence hareketli olmak iyi.

Amiiin kuxum inşallah evet her hamilelik bir olmuyor e her Doğumda vücut rahim de yıpranıyor ama yine dr şükür halimize rabbim ne yazdıysa o olur tedbir bizim takdir onun eğer yarın da ağrım olursa kendi imkanlarımla bi acile gideceğim

Tabiki öyle canım günlük yürüyüş insanın psikolojisine de iyi geliyor evde oldukça insan daha çok kendini dinliyor eşim yok valla sürekli arkadaşlara gidiyorum onlar bana geliyor yemek yapıyoruz yiyoruz öyle geçiyor ama ağrım var devam ederse yarın bi acile gitmeyi düşünüyorum hiç değilse içim rahat eder

Öyle tabi ki canım. Sen endişelendikçe de geçmez zaten kendimden biliyorum :) Allahın izniyle hepimiz sağlıcakla kavusuruz bebeklerimize insallah.

kizlar göbekler ne durumda gece gece kafama takildi kv senin neden hala gobegin yok diyince acaba bebek mi gelismiyor falan dedi korktum bir sikinti olur mu sizde durumlar nasil gobegim var ama disardan bakilinca boyle kilo almis gibi duruyor hamile gobegi gibi durmuyor.

Ic karnin genistir o yuzden bebek iyise gobusu takma

Benim 20.haftadan sonra iyice belli oldu. Suan hamile olduğum belli. Gelişmesiyle ilgili sıkıntı olsa dr.un söylerdi. Pek alakası yok bence. Kaç haftalik senun ki?

Oh ne güzel canım en azından tek sıkıntı düşük kilolu olmasıymış oğluşunun..
rahat olman çok iyi, yani en azından hem hamilelik sürecine yansır hem de bebeğinin gelişimine. Genelde rahat ve endişesiz bi hamilelik geçirenlerin bebekleri daha huzurlu ve sakin oluyor..

Bakalım bizim nasıl olacak yavruşlar.. hayırlısıyla sağ salim vakti zamanında gelsinler inşallah hepimizin yavruları

Canım ilk hamileliğim olduğu icin bir deneyimim Yok. Fakat arkadaşımın kuzeni 5-6ay arası dogurdu. Tam haftasını hatırlamıyorum. Geçen gün Doğum gününü kutluyordu. 5yasina girmişti sanırım. Ona bakınca cidden Allah nasip ettiyse hepsi oluyor.
İçini sıkma bunaltma. Bunu yaşayan arkadaşlarımız olmuş ve bebekleri sağlıklı. Allah'ın izniyle seninde hic bir üzüntün kederin kalmayacak. Bu endişelerin hepsi mutluluğa donusecek

Yorgun'um Yorgun'um Yorgun'um....psikolojik olarak kendimi hic i hissetmiyorum. Sürekli birşeylere yetişiyorum. Sürekli birileri adimi sesleniyor. Sürekli biseylerle meşgulüm. Haftasonu arkadaşlarım bendeydi. Sagolsunlar is yaptırmadılar ama ben zaten onlar gelene kadar evi kirklamistim. Gece 12den sonra anca uyudum. Sabah kalk ise git. Yanıma birini aldılar. Şimdi onu eğitiyorum. isyerinde koşturmaca bitmiyor. Mavi yakasından beyaz yakasına herkesle bağım var işten dolayı. Eve geliyorum. Eşim cok hamarat olmasa da yardımcıdır. Ama ben düzenli yaşayacağım diye taktığım icin. Hersey yerli yerinde olsun. Aman ev dağınık durmasın. Aman yatak çarşafı bozuk kalmasın. Herşey temiz yerli yerinde ütülü olsun. Guvenebilecegim bir kadın da daha bilmiyorum. Araştıramadım. Ona bile vaktim Yok. Bir yandan tezli yüksek lisansın tez kısmındayim. Okadar tezi yaz. Fabrikada uygula. Sonra makale çıkart. Makale hakemden geçsin. Eğer makale istemiyorsan kongreye katılacağız dedi hoca. Yurtdışını düşünüyorum. İstiyorsan seneye yazın Oraya gideriz dedi.
Ben cok Yorgun'um kızlar. Ve hüngür hüngür ağlamak istiyorum

Canım merhaba, sıvı aldırmanın çok düşük bi ihtimal de olsa düşük riski var? Ve artık çevremde kimden duysam bu testler hep riskli çıkmış ama bebek sağlıklı doğmuş. Bana gittiğim hastane detaylı ultrason için 2hafta sonrasını gün vermişti. Ben dayanamdım. Ankarada yaşıyorum özel bir muayeneye gittim. Doktor süperdi. Eyüp Ekici. Bana ikinci çocuğu planlayın dedi. Gelişimi kemik yapısı het şeyi çok normal dedi. Eğer bi risk görürsem ben amniyo aldırmayı önericem dedi. Ama üçlü testim çok yüksek riskli olmasına rağmen detaylı ultrason sonrası önermedi. Eğer ne olursa olsun bu çocuğu doğurucam diyorsan için rahat etsin diye ne kendini ne bebeği riske atma. Bekle. Allah büyük. Ben inanmıyorun artık bu saçma testlere.

Valla ben de yiyorum çıktığından beri. Bence gayet de iyi oluyor vitamin neticede. Her okuduğunuza inanmayın. Yine de doktora yakın zamanda gidecek birisi varsa sorsa iyi olur tabi

İnşallah canım, evet bu sabah daha pozitif uyandım her şey güzel olacak:) yavrularımın dört boyutlu fotoğraflarını çerçeveye koydum başucumda duruyor, gözümü bi açtım ki bebişlerimi gördüm. Bundan güzel mutluluk mu olur.. çok şükür halimize..

Kuzummm öyle iyi anlıyorum ki seni. Benim hayatım da inan bu tempodaydı, sadece karnını tut ve yavrunun orada olduğu için ne kadar şanslı olduğunu düşün. Geri kalan tüm her şey hallediliyor. Tez de yazılıyor makale de çıkartılıyor yurtdışına kongreye de gidiliyor. Sadece hepsinin bir anda olmayacağını bil.
Kaldı ki olmasın zaten. Artık önceliğin başka. Bak ben de senin gibi her şeye koşturuyordum, geceleri sabaha kadar inleye inleye uyuyordum. Sonunda ne oldu? Doktor 45 gün raporu çıkardı yazıcıdan burnuma dayadı, bundan sonra yatıyorsun ve eğer bu rapora rağmen evde dinlenmezsen seni hastanede yatırırm dedi.. O an anladım. Benim önceliğim sadece bebeklerim olmalıydı. Bu yaşıma kadar hep kariyer yaptım. Şuanda da doktoradayım biliyorsun. Ben koltuğumun altına ne kadar karpuz sığdırmaya çalıştıysam ve hepsini “yaparım canım akademik anneyim ben” diye bi motivasyonla halletmeye çalıştıysam o kadar riske sokmuşum bebeklerimi..
Bu yaşımıza kadar kendimiz için yaşadık, bundan sonra bebeklerimiz için yaşama vakti...

Kizlar bebegimin hareketini daha hissetmedim hissedemedikcede kotu oluyorum ister istemez aklima kotu seyler geliyor darlaniyorum Daha kontrolumuzede var kafayi yicem ya panik atak oldum hamilelik ne zor seymis

Canm saglik ocagina git evet. Dun bende tetanoz asisi icin gittim. Ebe istedigin zaman gel. Birkac gun bebegi hissetmezsin merak edersin falan, gel kalp atislarini dinle falan dedi. Ilgileniyorlar yani.icin rahat etsin kontrole daha varsa. Bende 3 4 gundur hicbisey hissetmiyordum korka korka dun kontrole gittim. Herseyin yolunda oldugunu ogrendikten sonra kipir kipir olmaya basladi :) psikolojimiz de mi etkiliyor nedir...

Öncelik sensin bunu unutma güzelim, sen iyi olursan işin, eşin, evin ve en önemlisi bebeğin iyi olur. İş yerinde olanlara hamile olduğunu eskiye göre daha çabuk yorulduğunu hatırlat devamlı çünkü sen normal davrandıkça herkeste normalleştiriyor olayı ama öyle değil gerçekten vücudu yoran bir süreç hamilelik, evdede biraz rahat olmaya çalış tamam mutfakta bulaşıklar yığılmasın ama :) çarşafta yamuk oluversin :) ve artık yavaş yavaş evde kalabalık misafir ağırlama olayını birsüreliğine ertele siz gidin arkadaşlarınıza benim arkadaşlarım sen hamile kadınsın sen gel diyorlar hep bana gelende resmen yemeğiyle gelip heryeri toplayıp gidiyor şu 2 haftadır çünkü ben bariz herkesin görebildiği gibi nefes nefese kalıyorum biraz hareket edince bırak senin evinin temizliğine düzenine hizmetine gelecek olan gelmesin tatlı diline Güler yüzüne gelsinler ve sende biraz daha sakin yaşamaya çalış tatlış oğluşun için bencil ol biraz :)

Sen naptın canım ev işini? Kolayladınızmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…