- 11 Şubat 2009
- 682
- 198
- 323
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #13.661
Yani ben 21+4 ve 6 mm yani durumum içler acısımı oluyo o rakamları anlayamıyrm birturlu cok panık yapıyrm belkide ondan anlayamyrmSeni çok iyi anlıyorum ben de çok korkmuştum. Rahim agzinin durumuna kendi doktorun alttan muayene ederek bakar ve Dikisini de ona göre atar.
30 mm üzerinde olması gerekiyor ama hafta hafta yazmiyor. Dogum yaklaştıkça kısalıyor ve dogum baslayinca rahim agzi sifirlanip aciliyor sanirim. 30. Haftadan önce 30 mm yani 3 cm in altinda olmasi iyi bişey değil. O yuzden önlem amaçlı serklaj yapiliyor ve istirahat deniliyor.
Benim ki 16. Haftada 16 mm di suan 20, 25 mm çıkıyor. Doktorun daha net bilgi verir, başka daha iyi bi dr. Varsa ona da gidip sorabilirsin. 2 dr. Da ayni şeyi soyleyince benim içim rahat bi sekilde dikisimi attirmistim.
Çok emek vermiş sin Insallah sağ salim kavusursun bebeğine
İçini ferah tut canım , benim arkadaşımda serklajlı hamilrliğinin 23. Haftasında onunki önceden bilindiğinden 15. Haftada dikişi atıldı. İstirahat ediyor evinde , herşey güzel olur inşallah.Yani ben 21+4 ve 6 mm yani durumum içler acısımı oluyo o rakamları anlayamıyrm birturlu cok panık yapıyrm belkide ondan anlayamyrm
İste bende ona takıldım ben cok mu gec kaldım, 21 hafta oldugu ıcın rısklerım dahamı fazla, ölçümler 30 mm 20 mm olupta benimki 6mm olunca korkularım kat kat artıyoİçini ferah tut canım , benim arkadaşımda serklajlı hamilrliğinin 23. Haftasında onunki önceden bilindiğinden 15. Haftada dikişi atıldı. İstirahat ediyor evinde , herşey güzel olur inşallah.
Bu oranlanacak bişey değil ki. Su haftada bu kadar diye bişey yok. Zaten rahim agzi kisaligi ya gecirilen.operasyonlardan ya da doğuştan oluyormuş. Benim doğuştan. Çaresi dikiş. Proluton igne,Progestan. Onlemini alirsan bişey olmaz InsallahYani ben 21+4 ve 6 mm yani durumum içler acısımı oluyo o rakamları anlayamıyrm birturlu cok panık yapıyrm belkide ondan anlayamyrm
Onun bir kaybı var , taaa gebelikten önce 15. Haftada atıcaz demişti doktoru.İste bende ona takıldım ben cok mu gec kaldım, 21 hafta oldugu ıcın rısklerım dahamı fazla, ölçümler 30 mm 20 mm olupta benimki 6mm olunca korkularım kat kat artıyo
bende 21.hafta olduğu gün hissettim canım merak etme bi iki güne hissedersin :)Mrb kızlar bebeğin hareketini kaçıncı haftada hissettiniz acaba? Ben hala bi şey hissetmiyorum .
Kızlar bişi sorucam şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Zararlı diye duyuyorum ama ne yapmalı bilmiyorum 2 hafta sonra falan sağlık ocağı yapmamı söyledi daha doktoruma soramadım
şeker yüklemesi çok zararlı diyo canan karatay bencede yaptırmayın 50 gr şeker birden o bebeğin bünyesine zararlı annelerimiz şeker mi yükletiyodu eskiden bence çok saçmaBEnce doktora güvenmek çok önemli bana söyledi ve güvendiğim için hiç sorgulamadım yüklemedeki içeçek zaten 2 dilim baklavaya eşdeğermiş bence bi sıkıntı yok...
Kızlar ayrıntılı usgde doktorunuzdan bebişlerinizin 4 boyutlu yüz fotoğrafını istemeyi unutmayın
Ben iki bebişimin de yüzünün fotosunu çerçeveletip salonumun baş köşesine koydum
Bakıp bakıp konuşmak, onları karnımda hissetmek dünyanın en güzel hissiymiş şükürler olsun
Canan Karatay kesinlikle şeker yüklemesi önermiyor hamilelere. Ben de doğru bulmuyorum. Hocanın açıklamalarını araştır istersen
benimde bugüne kadar hiç ölçülmedi, acaba bu ay ölçerlermi randevum var daZaten kese zarar görse suyun gelir ve dikiş atmazlardi. Benimkinide takibimi yapan dr. Atti. Ama ben ona attirmadsn önce prof. Var tıp ta perinatolog ona da gittim, oda kendi dr.unda atabilir zor bişey değil dedi. O ben atayim zor deseydi ona attiracaktim ondan dedim. Kendi doktoruna da sor istersen. Dikiş yüzde doksan korur dedi 2 doktorda.
Kasılma varmiydi sende, bu zamana kadar olcmediler mi rahim ağzını.
Gerçi benimkini de tevafuken gördü dr.
Bundan sonra hep dikkatli olman gerekecek.
Çarşıyı avm leri unuttum resmen, evden coz az dışarı çıkıyorum. Sağlıklı sıhhatli vaktinde gelsinlerde dikkat ederiz.
Rahim ağzı acilmadan fark edilmesi de bir şans. Ona göre hareket ediyoruz en azindan.
Ayrica geç kalmadin, bu haftalarda iyi. 25.haftadan sonra çok ise yaramiyor diyorlar
Proluton depotu gebeliğim ilk haftasından bu yana haftada 2 kere kullandım tüp bebek oldugu ıcın, dünde progestan 200 mg hap verdi gece 2 tane fitil olarak kullan iğneyı bırak dedi, iyiki bu zaman kadar kullanmıssın iğne tutmus bebegıni dedıBu oranlanacak bişey değil ki. Su haftada bu kadar diye bişey yok. Zaten rahim agzi kisaligi ya gecirilen.operasyonlardan ya da doğuştan oluyormuş. Benim doğuştan. Çaresi dikiş. Proluton igne,Progestan. Onlemini alirsan bişey olmaz Insallah
Bak 22.haftada acil serklaj olup 38.haftada doğuran var sana bahsettiğim başlıkta. Rahim ağzı sifirlanip kesesi dışarı sarkan ama keseyi içeri itip dikiş atan ce 35.haftaya kadar bebeği duran var. Sen doktoruna guveniyorsan dikiş atiyim derse attir.
Benim dr. Kisaligi fark eder etmez proluton iğne yapmıştı. Dikise kadar sen de yaptir bi kaç gün olsa bile
Evet gündüzleri hafif oluyo o neysede, gece berbattt, o acıyla uyanınca mahvoluyorum. Baş ağrısı demişsin, o bende 3 4 haftadır mütemadiyen var. Huzursuz edici bir ağrı.normal demek ki canım benimde epey acıdı dün bugün bişey yok gibi kalktığımdan beri bakalım gece wcye giderken benimde çok canım yanıyo tüm kasığım ağrıyo resmen
Kızlar hepinize selam.nasılsınız?benimde gecen gün kasiklarima sancı girdi korktum.uzundım biraz çok şükür gecti.bu arada karnima arada badem yagi suruyordum.bugün karnimdaki killarin uzadigini fark ettim.acaba badem yagindan mi oldu ki?bende hareketlerini tam net hissedemedim.ama arada sanki bir kıpırtı hissediyorum uzakta olsa.allah hepimizi sağlıkla kavustursun yavrularımıza.amin
ben de günde 2 tane progestan kullanıyorumProluton depotu gebeliğim ilk haftasından bu yana haftada 2 kere kullandım tüp bebek oldugu ıcın, dünde progestan 200 mg hap verdi gece 2 tane fitil olarak kullan iğneyı bırak dedi, iyiki bu zaman kadar kullanmıssın iğne tutmus bebegıni dedı
doktora söyle ölçsünbenimde bugüne kadar hiç ölçülmedi, acaba bu ay ölçerlermi randevum var da
Ayyy kuzum tek duam ikinci kadar kolay bir doğum olması inşallah hepimizinki de öyle olur.
Allahımm bu ne güzel bir doğummuş maşallah canım yaAyyy kuzum tek duam ikinci kadar kolay bir doğum olması inşallah hepimizinki de öyle olur.
Yok canım günü dolduğu halde gelmedi oğlum , 41 . Haftada doktr suyumu patlattı arrından sancı çoğalmayınca suni sancı aldım toplam 45 dakika sonra kavuştum oğluma.
İlkinde de 1 saat kendi sancımla doğum yaptım bu sefer 15 dk olsun istiyorum :):)
Kolay olcak görbak vücudun artık daha iyi biliyor ikincide.
Nasıl yaçok erken değil mi ???günaydın cnm doğum hakkında derken?valla ben sezeryan olucam bu kesin arada 9 yılda olsa doktor normali göze alamam dedi ayrıca ocak sonu şubat ilk haftası alacak
İnşallaah canım yaa. Epidural düşünmüyomusun? Bu sefer soracağım ben doktoruma önerirse buda böyle olsun istiyorum bakalım.Allahımm bu ne güzel bir doğummuş maşallah canım yainşallah bunda da gönlüne göre olur.
Ben ilkinde mahvoldum, dr mesai saatine kadar gelmediği için. Bu konuda dr da önemli, inşallah seninkiler kadar kolay olur Allahın izniyle, benimde hepimizinde..
Kimsede korse veya kuşak hakkında bişey dememiş ki yaGünaydıın canım . Benim ikisisi normal doğum olmuştu , bir aksilik çıkmazsa yine normal olsun isterim tabii ama bakalım kısmet.
Bu seferde normal olursa epidural olsun istiyorum , ama onu daha konuşmadım doktorumla. Kuşak sezeryanda bağlanırmı bilmiyorum canım., dikişlere zarar verir belki . Sezeryanlı arkadaşlar daha doğru bilgi verir o konuda.
Normal doğum olursa , sıkıntı yok sar sarabildiğin kadar ama sezeryanı bilmiyorum canım. Sporu bile zaman geçmeden önermiyorlar sezeryanlı doğumlarda sanırım dikiş için zararlı olur korse veya kuşakKimsede korse veya kuşak hakkında bişey dememiş ki ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?