- 25 Aralık 2016
- 289
- 171
- 23
- 32
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #13.781
Sag da ki 4 mm cikti . sol normal kalptete beyazlik var diyince korktum acikcasi.size de cook gecmis olsun Allah evlatlarimiza saglik versinBenim oglumda da cikmisti bobrek genislemesi ozellikle erkek bebislerde cok cikiyor genisleme 5mm nin altindaysa sorun yok 5in ustuyse patalojik lakin o da sadece takip ediliyor dogumla birlikte cogu geciyor bizimkinin biri 4 mm biri 6 mm civariydi dogumdan sonra sünnet yaptirdik hemen biri tamamen gecti biri en son 2 yas konrolunde 2.5 mm civariydi sadece 6 ayda bir ultrason yaptiriyoruz aslinda bu mm icin ona da gerek yok ama biz gene de yaptiriyoruz.sizinki kac mm cikti
Aman canım şekere dikkat.. neler önerdi doktor? Hamurişini kes filan dedi mi?Ahh tek motivasyonum o zaten canımGöz dr una gittim şimdi enfeksiyon kapmış gözüm damla verdi, şeker ölçümüm 137 çıktı sınırda dedi dr dikkat et, kanım düşük çıktı kan hapımı 2ye çıkardı şükür diğer herşeyim normal ama bu çiban mahvetti beni yürüyemiyorum canımı çok yakıyor o bi geçse diğer herşey katlanılır burun kanamasına da birşey olmaz normal dedi bu arada
Benmde 19 +5 te 280 di daha azmi bZmkiBenimkide 19+3 te 310 gr 21 cm Di burda alttaki açıklamalarda 320 yazıyor ya bende üzüldüm 10 gram eksik diye annesi gibi iri kıyım galiba kızım
Sizinki ne kadr sürdü bu ayrntılı ultrason ya benm 20 dk falan az mı ki 40 dklardan falan bahsediolardı.Oyyy ne güzel rüyaymış o öyle
Maşallah kuzuma..
Onlar yüzünü göstermese bile perinatolog bi şekilde bebeği döndürüp her yerini görüp inceliyor canım, benimkinin elleri yumuk yumuktu, parmaklarını sayabilmek için kapalı avcunu bile açtırdı bebişimin gerisini sen düşün
O harika duvarınıza yavruşunun fotosu çok yakışacak eminim
Bende kasılmalarm falan oluyosu bu hafta gidince sordm doktora şuanda olması normal sık ve düzenli gelrse kaslmalar haberm olsn dedi.Ama ben bu rahm ağzı uzunluğunu sormadm onlar bakıyolar mı ki ayrntılıda falan.Sormam mı gerekirdi.Benim kendi doktorum yüzde 90 korur dikiş, yüzde 10 luk kısma girersen kader kısmet bazen bizimde elimizden bişey gelmez ama 10 senelik uzmanlik hayatimda sadece 1 hastamda oldu, dikisten 3 gün sonra suyu geldi be dikisi almak zorunda kaldık dedi. Dikisten sonraki ilk 10 gün bişey olmazsa genelde sonuna kadar gider dedi.
Ben her aklima geleni sordum ama tatmin edici cevaplar alamadim doktirumdan o yüzden çok ünlü bir prof un özel muayenehanesine gidip sordum oda aynı şeyleri söyledi, ek olarak mutlaka dikiş attir dikiş büyük oranda korur dedi. Senin daha once rahim ağzın işlem gormediği için senin ki kolay herkes atabilir dedi. Eger daha once kürtaj vs. Bişey yasasaydin kesin ben atayim derdim ama suanda istersen ben atayim ister kendi doktoruna attir dedi.
Ben de o hastanede dogum yapmak isteciginden kendi doktoruma attirdim. 32.haftaya kadar rapor verdi. Ufak tefek ev işleri yapiyorum ama bişey olcak diye ödüm kopuyor.
Senin suanda dikiş yok daha dikkali ol, yatarsan ve stres yapmazsan biraz artıyor uzunluk. Ben ayakta çok dolaşıp doktora gittiğimde daha kısa çıkıyor. Yataktan çıkıp gittigimde birazcikdaha uzun.
Her gittiğimde soruyorum artik rahim agzi ne kadar diye, karindan ultrasondan da söylüyorlar. Bak ben ayrintilya gittigimde serklajdan bahsetmedim o dr. Bana soylenedi servikal uzunlugumu, seninkinin farketmesi de iyi olmuş. Dikisi tavsiye ederse doktorun attir bence ve dikisten sonraki 10 gun hep yat ve antibiyotgini ihmal etme. Allah yardımcımız olsun
Teşekkür ederim cevabın için hepimiz sağsalim kucağımıza alırız inşallahGayet normal canım hatta çok iyi değerlerin maşallah
Benim iki haftada bir ölçülüyor değerim. 38 ile 42 arasında değişiyor her seferinde. Mesela o gün yürüyüş yapmışsan ya da kendini yormuşsan daha kısa çıkıyor rahim ağzı, ama dinlenip doktora gitmişsen daha uzun çıkıyor.
Önemli olan bu değerin 25’in altına düşmemesi..
Kızlar birde tecrübeli annelere sormak istiyorm.Bu beşik ve oda takımı konusunda kararszm.Aslnda oda takımı almak daha hesaplı olur gibi ayrı ayrı almaktan.Ama oda takımndaki yataklarnda büyüme kısımlarnn çok dar olduğunu söylüyolar.Yani sizce oda takımı snra büyüynce mi alnmalı ?
Yok canım dr um rahat adam birazAman canım şekere dikkat.. neler önerdi doktor? Hamurişini kes filan dedi mi?
İnşallah antibiyotik iyi gelir de çiban bir an önce geçer canım.. aynı şekilde gözün de öyle..
geldi mi üst üste geliyor işte malesef..
Canım rahim ağzı uzunluğu ultrasonla bakarken mi ölçülüyor ? Ben hiç bilmiyorum da salı günü randevuda sorayım merak ettimGayet normal canım hatta çok iyi değerlerin maşallah
Benim iki haftada bir ölçülüyor değerim. 38 ile 42 arasında değişiyor her seferinde. Mesela o gün yürüyüş yapmışsan ya da kendini yormuşsan daha kısa çıkıyor rahim ağzı, ama dinlenip doktora gitmişsen daha uzun çıkıyor.
Önemli olan bu değerin 25’in altına düşmemesi..
3. Aydan beri kullaniyorum ben red krill oil ve regenesis max ikisi de omega 3 bu ikisini kullaniyorumKızlar mrb omega 3 takviyesi kullanan arkadaşlar var mı ben kullanmayı düşünüyorum erken Doğum riskini azaltıp bebeğe daha çok kilo aldırıyormuş ilk 1 ay kullanmıştım sonra bıraktım ama alıp kullanmayı düşünüyorum açıkçası doktoruma da söyleyip
Aclik sekerin mi 137 canimYok canım dr um rahat adam birazkapısının önü çok kalabalıktı ameliyattaydı çıkışta kantinde görüştük gösterdik zaten tahlilleri şekerin sınırda gibi dikkat et dedi sadece ben hamur işi tatlı filan yemiyorumki zaten et sebze yoğurt ve meyve özelliklede çorbayla besleniyorum zaten. Ay inşallah kuzum inşallah şu çibanım biran önce geçer gerisine katlanabilirim sen nasıl oldun kuzum iyileştinmi
Teşekkür ederim canim. 6kilo aldimgünaydın kızlar, yorumları okumaktan günaydın diyemedim
tavsiye için sağol canım ben daha yaptırmadım dr henüz istemedi cuma görcem bakalım ama yaptırmak istemiyorum
bende dün yaptırdım sabah kalktım kolum ağırıyo diyom niye ağırıyo bu, sayenizde aklıma geldi
bence dışardan görmek için erken ya daha küçücükler
geçmiş olsun canım, doğumda oluyo öyle şeyler bencede geçer
canım sen kaç kilo aldın şu ana kadar, kilo alımın fazla mı, geçmiş olsun bu arada
çok geçmiş olsun
Bende bugün alıp kullanmaya başlayacağım doktorum kullanmak istiyorsan günde bi kere içebilirsin yazmış erken Doğum riskim var çünkü bir de olası bi durumda bebeğimin kilosu iyi olsun bari bir de kilo olayı 30. Haftadan sonra önemliymiş kızlar bilginiz olsun şu an bi ileri bi geri gelebilirmiş kilo olarak boy önemliymiş rutin kilo 29 hafta bitiminde alınmaya başlayacakmış3. Aydan beri kullaniyorum ben red krill oil ve regenesis max ikisi de omega 3 bu ikisini kullaniyorum
Açken şeker yüklemesi yapıldı ondaki sonuç bu canımAclik sekerin mi 137 canim
Bence gayet iyi canim ikiz gebelikte bukadae olabilir zate.sinir 140 50 lik yuklemede.Açken şeker yüklemesi yapıldı ondaki sonuç bu canım
benimkiside gecen hafta 4.2 'ydi.Arkadaşlar merhaba. Bu aralar kontrole gidip Rahmi ağzı uzunluğunu öğrenen var mı.. 1 ay evvel 49mm idi bugün Dr. 40mm derdi normal mi zaten benek büyüdükçe kısalmaz mı
Kızlar birde tecrübeli annelere sormak istiyorm.Bu beşik ve oda takımı konusunda kararszm.Aslnda oda takımı almak daha hesaplı olur gibi ayrı ayrı almaktan.Ama oda takımndaki yataklarnda büyüme kısımlarnn çok dar olduğunu söylüyolar.Yani sizce oda takımı snra büyüynce mi alnmalı ?
Canım benim de kanal tedavisi yaptırdığım dişim arada bişey yerken ağrıyor o tarafla bişey yemiyorum bende bi göstersem mi bebeğe zarar falan verir ne bileyim kontrolüm de olmazsa bi sorarım bende geçmiş olsun sana da insan anne olunca tereddütte kalıyor doktor onaylasa bile içimizde bi şüphe oluyor rabbim sağ Salim kucaklarımıza almayı nasip etsinKizlar dişim çürük haftada bir iki agriyordu. Doktoruma sordum tedavi ettir çünkü iltihap fln varsa bebeğe de zararli kurutmak lazim dedi. Bugun gittim atoksilin (muadili largopen) 1000mg verdi ve sabah akşam. Dozaji çok fazla gibi geldi bana. Doktoruma da ulaşamadım. Bukadar dozda anyibiyotik kullanan oldumu? Ilaç hamilelere verilebiliyormus ama bana dozu cok fazla gelditereddutte kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?