2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Kizlar aranizda karninin catlamamasi icin vazelin kullanan var mi. Ben kullaniyordum ama bi kac yerde vazelinin iceriginin zararli oldugunu okudum tedirgin oldum

Aynen ya çeşit Yok ve fiyatta belli bir seviye üstünde. Bizde dedik kurutmalı çamaşır makinası mi alsak diye. Bu konudaki fikrin ne peki :)
Canım onu da araştırdım, bugün samsung’a gidip baktım modellerine özellikle, hem yıkama hem kurutma toplam süresi 7 saat civarında oluyor, normal pamuklu kıyafetleri bile yıkama süresi 3 saat 20 dk, en ortalama program bu. Yıkadıktan sonra bir o kadar da kurutmaya harcıyor.. en büyük dezavantajı bu. Bir diğeri de mağaza satıcısı bile ürünleri kırıştırdığını söyledi.. sanırım ikisi bir arada makine almayacağım. Arçelikte 750 tlye 2772kt modeli var hepsiburada yorumlarını okudum herkes pek memnun, en son kafayı bozup gidip onu alıcam bu gidşle :) bir ay önce 750 tl olan makine şu an 998 tl..

Canım ortamı çok ısıtıyor mu peki? Yoğuşmalı olduğu için dışarıya çok ısı verdiğini söylüyorlar? Bir de plastik kokusu oluyor mu çamaşırlarda?

Kizlar aranizda karninin catlamamasi icin vazelin kullanan var mi. Ben kullaniyordum ama bi kac yerde vazelinin iceriginin zararli oldugunu okudum tedirgin oldum
Ben senin yerinde olsam kullanmazdim. Henuz yararli mi zararli mi kesin kani yok ama petrol yan urunu olan ve zararli ihtimaller uzerinde durulan bi konu olarak temkinli davranip kullanmazdim. Soyle dusunelim, plastik pet ve daha bir suru sey petrolden yapiliyor. Bunlar da kullanmaktan kacindigimiz durdugu yerde mikrop ureten seyler. Ben biraz konunun icindeyim ondan sicak bakmiyorum. Daha iyi seyler var cilt nemlendirmek icin badem, hindistan cevizi yagi, kakao yagi, zeytinyagi vs.. hem cildin gozeneklerini tikamaz.

Kizlar bu baston travel setlerde ilk aylarda cocugu ana kucaginda gezdiriyorruz ya. Doktorlar her ne kadar anne karni gibi de olsa 2 3 saatten fazla yatirmayin diyor. Siz ne dusunuyorsunuz. Ben bu sebepten portbebeli bise istiyorum

Tesekkurler bilgi verdigin icin canim. Zaten toplasan ya 4 ya da 5 defa surmusumdur. Vaseline baby olanini almistim. Ne bileyim bebek urunu ya zararsizdir die dusunup aldim sanirim.ama en iyisi dogal yaglar tabiki de

Kizlar bu baston travel setlerde ilk aylarda cocugu ana kucaginda gezdiriyorruz ya. Doktorlar her ne kadar anne karni gibi de olsa 2 3 saatten fazla yatirmayin diyor. Siz ne dusunuyorsunuz. Ben bu sebepten portbebeli bise istiyorum

Allah ömür verirse zaten Yen'i doğmuş bebek çoğunlukla kucakta olacak 2-3 saatte bir emzirme olacak. Zaten bebek beşiği de yatması için yeterli ama 4-5 aydan sonra yemek yaparken evi toplarken vs. Oturması oyalanması için güzel. Oto koltuğu olarak da işlevsel.

Portbebe alsaydım ilk etapta beşik almazdım ben. Anne yanı beşik gibi kullanırdım fakat bebeğe göre de değişiyor. Benim bir arkadaşımın bebeği port bebeyi hiç sevmedi 3-4 ay anca yattı. Gezerken de etrafa bakmak istedi.

Ana kucağı monte edip Dışarda gezdirirken de en fazla günde 1 saat çıkarız diye düşünüyorum. Havalar biraz güzelleşince sling ya da kanguru da kullanırım diye düşünüyorum pazara giderken falan. Öyle işte uzun yazmışım biraz :) bu aslında annenin tercihine göre, önceliğine göre değişiyor belli bir kuralı Yok

Elbette ana kucağında cok saat geçirmemek gerekiyor. Ama su durum var. Herkesin hayatı cok farklı elbette. Ben mesela biraz bebek toparlandiktan sonra günde bir saat sitenin bahçesinde yürüyebiliriz. Onun dışında ilk uc ay cok uzun süreli dışarıya çıkarabileceğimi zannetmiyorum. Ki boyle birsey olsa dahi kanguru değil de siling kullanmayı düşünüyorum. Onunla da cok uzun süreli gezmem. mesela pazara falan hic gitmiyorum. Yanı uc yıldır evliyim toplasan iki kere gitmişimdir. Market sitenin hemen önünde oldugu icin alışverişi yapıp içeri giriyoruz.
Şoyle bir durum olsaydi daha küçük bir şehirde yaşasaydım. Sahile yürüme mesafem olsaydi. Kesin portbebeli alırdım diye düşünüyorum. Her gün çıkıp uzun yürüyüşler yapıp. Şehrin pazarıdır çarşısıdır gezerdim.
Bu biraz hayatınızla ilgili bir durum. İstanbul'da malesef ki ben Pazar'dan Pazar'a yada cumartesi pazar gezebiliyorum. Arkadasım Yen'i doğurdu. İlk uc ay çıkaramıyorum. Cunku cidden buna hazır degilim modunda. Ben nasıl olurum bilmiyorum bebekle de alakalı bir durum. Ama düşündüğüm su oldu bir yaşına gelene kadar; ayda kaç gün çıkarız. Bu çıkışlar kaç saatli olur. Bu saatlerin kaçında arabasında durur.

Ah içime su serptin arkadaşım nasıl rahatladım şuan çok daha iyiyim mesajlarınız sayesinde... inş ben de sizlere güzel haberler vereceğim...
İnşallah canım inşallah sen başka bir doktora daha git böyle üzüntüyle bekleme stres zararlı unutma bunu ..

Bence normal çünkü bendede oluyordu yeni hareketlendi zaten minnoşlar şimdi istediklerini yapsınlar büyüyünce alan daralacak daha az kıpırdayacak bu sefer neden duruyor diyeceğiz boşver tadını çıkar

Canım benim bu evde banyom çok küçük çamaşırla kurutma makinası üst üste ve kurutma çalışırken banyom sıcacık oluyor peteği kapalı oranın :) ama plastik kokusu hiç almadım çamaşırlarımda en fazla 2saat içinde çamaşırlarım yıkanmış kurumuş oluyorlar çok pratik oldu benim için ikizler öncesi :))

Bebekten bebege, sehirden sehire degisiyo demekki bu durum. Benim belimde problem var kanguru ile ne kadar tasiyabilirim bilmiyorum. Sahil carsi pazar uzak, surekli esimle de cikmicam kendim de cikicam. O yuzden nolur nolmaz portbebeli dusunuyorum yine de , bebis ne ister bilinmez

Kizlaar size bi sorum olacak, ben izmitte yasiyorum ve dogru duzgun bise bulmak cok zor. Cesit yok olsa da istanbuldan pahali burda gerisini siz dusunun. Sizden ricam istanbula gelip cok cesit gorebilecegim ve uygun fiyatli bebek arabasi bulabilecegim yerler neresidir? Gelmisken besik de bakmak istiyorum soyle bebek ihtiyaclarinin topustugu bi yer olsa tadindan yinmez. Gelmisken neler alabilirim. Supurup gideyim diyorum onerilerinizi bekliyorum canlar. Her iki yaka da olur canlar

Dün Bostancı e5in kenarında ebebeke gittim. Arkadasım tum kıyafetlerini falan ordan almıştı. Biz sadece bebek arabası baktık. Tum markalar vardı bencesi :) yada Ümraniye tarafında Buyaka var. Orda da ebebek var. Ve ikea da orda. Maltepe carrefour var orda da joker var chicco ve mothercare mağazası var. Bu avm lere gittim ben. Bi netten içerideki mağazalara bak canim sonra da onların internet sitelerindeki ürünlere ve fiyat aralıklarına bakabilirsin. Aklıma gelenler bunlar :)

Canım ben de aynı sebeple almak istiyorum ikizlerle o kadar çamaşır işleri filan yorucu olur hem de pratik olur diye alayım dedim. Benim çamaşır makinem banyomda duruyor ama kurutma makinesi alınca ikisini birden altlı üstlü şekilde ebeveyn banyosuna koymayı planlıyorum. Çok aşırı ısınıyorsa ebeveyn banyosu zaten ufak, iyice hamam gibi olur yaz kış.. senin kurutma beko d70 modeli mi canım?

Bence normal çünkü bendede oluyordu yeni hareketlendi zaten minnoşlar şimdi istediklerini yapsınlar büyüyünce alan daralacak daha az kıpırdayacak bu sefer neden duruyor diyeceğiz boşver tadını çıkar
Tabiki öyle canm ben ağrım olunca endişe ettim o sebepten sizede sordum oluyor mu diye onlar iyi olsun yeterki

Canım bende Sakarya’da oturuyorum perşembe gün Eminönü’nde “havuzlu han’a” gittim 7katlı bebek toptancılarının olduğu bir yer aradığın herşey var ve çok uygun fiyatlar nakitte ekstra %10 indirim yapıyorlar, sabah 11de girip akşam 5,5da çıktık herşeyimizide aldık

Evet canım Beko D70

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…