- 20 Aralık 2014
- 5.166
- 3.307
- 248
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #21.901
Maşallah , ne güzel zaten çocuk yoruyor birde kg insanı ekstra yoruyor .64 ile hamile kaldim. Doğumda 80 kiloydum. Simdi yine 64üm. 60a dusmek tek hayalim. Hic diyet spor yapmadim. Iki cocuklu hauatin telaşi bambaska hic ama hic oturmuyorum.
Ama onceki ay 3 kilo birden verdim. Sadece yaptigim her gun spor niyetine evin hepsini supurmek viledalamak ve toz almak wc banyo.... bunu aksatmadan yapinca 3 kilo birden gtti. Hemde islerim bitmis oluyordu
Canım benim 3 gün kuralı nedir ben bilmiyorumda doktorumuzada haftaya gidicez.Arı mama nin pirinç unu nu aldım bitane de normal bebek için olmayan pirinç unu aldım . Arkadaşım arı mama şekerli oluyo dedi . Hangi marka muhallebi kullanıyorsunuz siz ? Yılların markası diye arı aldım ama , bide muhallebide 3 gün kuralı varmı kızlar
Amin canım sağolasın hepimiz için herşey güzel olsun inşallah.Canım rabbim yardımcın olsun seninde kızının da aleminde huzur çok önemli dediğin gibi insallah sizin için güzel günler hep daha da güzel olur:)
Bize doktor hipp in yulaflisini kullan dedi anne sutuyle onu yapıyorumArı mama nin pirinç unu nu aldım bitane de normal bebek için olmayan pirinç unu aldım . Arkadaşım arı mama şekerli oluyo dedi . Hangi marka muhallebi kullanıyorsunuz siz ? Yılların markası diye arı aldım ama , bide muhallebide 3 gün kuralı varmı kızlar
Doktorumuz ilk yoğurt tattır dedi bizde minik kutu sütlerden mayaladık denedik yedi.Sebze çorbasındanda denedim (patates,havuç,kabak,pirinç)içti gibi.Doktor kontrolümüz haftaya o öğünleri ayarlasın ne yiyecek ona göre başlarız iyice.Canm biz daha yoğurda başlamadık purelerle gidiyoruz doktor sonra dedi ben kapıya gelen sutculerden mayaliyorum ondan vercem
Evet canım Allah yardımcıları olsun herhafta zam geliyor herşeye.4 tane armut aldım. 12,27 kuruş . Aklıma direk asgari ücretle geçinen aileler geldi Allah yardimcilari olsun ya
Günlük sütle yapsan daha iyi olur canm bulabilirsen onu al bende yoğurda geçince nasıl yapcam onu dusunuyom bebise her gun yeni mi mayalamak lazım gerçi mayala dolapta dinlendir anca ertesi gün oluyoDoktorumuz ilk yoğurt tattır dedi bizde minik kutu sütlerden mayaladık denedik yedi.Sebze çorbasındanda denedim (patates,havuç,kabak,pirinç)içti gibi.Doktor kontrolümüz haftaya o öğünleri ayarlasın ne yiyecek ona göre başlarız iyice.
Tamam canım bir markanın günlük şişe süt yogurtluk olanı varmış bakıcam bulursam ondan mayalıycam .Makinadada o sütle çok kolay mayalanıyormuş benimde var yoğurt makinam deniycem.Listeniz ay aymı canım.Günlük sütle yapsan daha iyi olur canm bulabilirsen onu al bende yoğurda geçince nasıl yapcam onu dusunuyom bebise her gun yeni mi mayalamak lazım gerçi mayala dolapta dinlendir anca ertesi gün oluyo
Bize de doktorumuz liste yaptı ne gün ne kadar yenilecek diye ona göre veriyorum en son kahvaltı başlanıyor bizde
Patatesin tadi mi kotu anlamadim. Benim kiz da sevmiyor:) havuc, patates, kabak, balkabagi, armut ve yogurt verdim simdiye kadar. Armudu ve yoğurdu cok sevdi. Digerlerini orta derece. Ilk denedigimizde bir cay kasigi anca yiyodu. Simdi bayagi yiyor. Mesela armudun 4te1 birini ve yanina yogurt. Her yemekten sonra biraz su iciriyorum sonrasinda da emzirme. Kucuk kasikla yemesi zor geldi bize. Buyuk kasigin ucuyla veriyoruz. Daha kolay oluyo. Suyu da normal plastik bardakla iciyo ya da kasikla.Bende 57 ile hamile kaldm. 80 ile doguma gittim. Suan 72 kiloyum.. bebegim anne sutu aliyor die hic rejim yapmadım ama halimdende hic memnun degilim. Gercekten yediklerinden kisinca gogusler yumusuyo hissediyorum. Bugun biz 5 ay 17 gunluk olduk. Ek gida olarak yogurt icine seftali elma muz rendeliyorum ve pirinc unlu muhallebi kullanıyorum sebze patates hasladim ogurdu hic sevmedi. Bu arada ececim cok sanslisin ailen acisindan ama yinede Raabbim sabir versin bu zor donemleri atlatırsın insallah bu arada tuba_kumsal lady-bird sizleride merak ediyoeym ve digerleri:)
Sağol canım yavaş yavaş atlatıyorum ben bunu yaşıycakmışım diyorum böylesi daha iyi oldu o aile olduğu sürece sürekli onlarla bir tartışma onlarla aynı seviyeye düşüyorum ben öyle biri değilim .Terbiyeli seviyeliyimdir ama kadın benim ailemle bozmuş onlara gitmiycem tek sıkıntısı bu.Şimdi alsın oğlunu otursunlar .Benim kafam ve vicdanım rahat onları Allah’a havale ettim .Bende 57 ile hamile kaldm. 80 ile doguma gittim. Suan 72 kiloyum.. bebegim anne sutu aliyor die hic rejim yapmadım ama halimdende hic memnun degilim. Gercekten yediklerinden kisinca gogusler yumusuyo hissediyorum. Bugun biz 5 ay 17 gunluk olduk. Ek gida olarak yogurt icine seftali elma muz rendeliyorum ve pirinc unlu muhallebi kullanıyorum sebze patates hasladim ogurdu hic sevmedi. Bu arada ececim cok sanslisin ailen acisindan ama yinede Raabbim sabir versin bu zor donemleri atlatırsın insallah bu arada tuba_kumsal lady-bird sizleride merak ediyoeym ve digerleri:)
Bende 93 ile Doğuma girdim 63 ile hamile kaldım çok kilo aldım çoook .. suan 80 kiloyum. Tatlım bir düzenimi var günde 5 ya da 4 öğün anne sütü 1 defa 2 yemek kaşığına yakın ek gıda. Benim ki de kabağı pek sevmedi ama yoğurtla karıştırdım ne verirsem vereyim hep yoğurtla karıştırdım.bir sorun yaşamadım çok şükür. Ama henüz meyve vermedim hiç sebzeden gidiyorum 2 hafta bir sebzeye tam alışsın meyveye sonra tatlı bir şey hiç yemedi. İnşallah azalmaz canım sütüm ama yediklerime dikkat ediyorum süt yapıcı seyler de yiyorum. Sadece hamurişi fazla yağlı seyler yemiyorum yemeklere az yağ koyuyorum ekmeği kestim vs. Çok katı bir diyet uygulamıyorum.65 ile hamile kaldım doğuma 85 kg ole gittim , doğumdan sonra 75 oldum , 1. Ay süt sıkıntısı yaşadım , az geldi sonra formül mama verdim içmedi kustu. Beni süt korkusu sardı , dayandım helvaya kompostoya 85 kg yum şu an . Diyet nasıl yapicaz ama hala ek gıdaya alisamadi sen tam düzen oturtdunmu . Akşam patates verdim sevmedi,kabak sevmedi. Akşam çocuk 9 da uyandı süt için 10 da uyandı . Süt yetmiyor ek gıda beğenmedi . Şimdi gidip arı mama alıp muhallebi denicem doktor yatsida muhallebi ver dedi tok tutar dedi . Bende böyle kötüyüm yani . Eşimin yanında annesi gibi duruyorum bide eşim çok bakımlı . 4. Ayda Bi kere diyet yaptım sütum azaldı .
Canım benim boyle sakın dusunme kötü annemiyim diye asla öyle değilsin umarım hersey duzelir bir an önce esinin isleri yoluna girer evladın sağlıklı olsun gerisi boş.Anneanne Babaanne teyze hala yokmu boyle kıyafet cunku surekli alınır onlar tarafından.Cunku ben calisirken yegenime her gordugumu alirdim surekli heves edip.Bende icimi dokeyim. Bi ara hamilelik donemimde de demistim esimin islerinin kotu gittigini. Dogumdan sonrada devam etti. Bebegime hep yakin akrabalarimin verdigi birkac kıyafetle gecindirdim inanin toplasam 2 takim anca yeni almisimdir. Gecenlerde bronsit oldu. Sanirim kıyafetler kucuk geldiigi icin oldu uyku tulumu aldik kistirarak bazi seylerden. Bazen ben kotu annemiyim diyorum bilmiyorum bazen zoruma gidiyor ama mali mulku sagligi sihhati veren allah o herseyin en iyisini bilir biliyorum Rabbim kimseyi darda koymasin evlatlarimizi bize bagislasin aman eskiden hersey daha zordu bin sukur halimize
Yok canim ya babaannesi 50 tl takti gorme amacli :) halalar teyzeler de uzaklar zaten annem geldiğinde de ceyrek almisti onunla beşiğini nevresimini almistim boyle boyle iste. Zaten hic mubabbetini bile yapmak istemiyorum insan muhtacmis gibi hissediyor gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. Senin icin o yuzden sanslisin dedim arkanda dag gibi ailen var o bile insana yeterCanım benim boyle sakın dusunme kötü annemiyim diye asla öyle değilsin umarım hersey duzelir bir an önce esinin isleri yoluna girer evladın sağlıklı olsun gerisi boş.Anneanne Babaanne teyze hala yokmu boyle kıyafet cunku surekli alınır onlar tarafından.Cunku ben calisirken yegenime her gordugumu alirdim surekli heves edip.
Hic uzulme Rabbim o minik yavrunun yuzune bakar rızkınız açılır dualarım seninle Rabbim hayırlı kazanclar nasip etsin hersey biz insanlara canım,ne olucagımız belli degil.Ailemden Allah razı olsun hakikaten yetiyor.Sende kendini üzme geçicek insallah.Yok canim ya babaannesi 50 tl takti gorme amacli :) halalar teyzeler de uzaklar zaten annem geldiğinde de ceyrek almisti onunla beşiğini nevresimini almistim boyle boyle iste. Zaten hic mubabbetini bile yapmak istemiyorum insan muhtacmis gibi hissediyor gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. Senin icin o yuzden sanslisin dedim arkanda dag gibi ailen var o bile insana yeter
Allah bereket versin işlerinizi kolaylastirsin inşallah canım . Düşünme öyle Rabbim onu riziksiz bırakmaz asla mutlaka bi yerden gelir rızık .Bende icimi dokeyim. Bi ara hamilelik donemimde de demistim esimin islerinin kotu gittigini. Dogumdan sonrada devam etti. Bebegime hep yakin akrabalarimin verdigi birkac kıyafetle gecindirdim inanin toplasam 2 takim anca yeni almisimdir. Gecenlerde bronsit oldu. Sanirim kıyafetler kucuk geldiigi icin oldu uyku tulumu aldik kistirarak bazi seylerden. Bazen ben kotu annemiyim diyorum bilmiyorum bazen zoruma gidiyor ama mali mulku sagligi sihhati veren allah o herseyin en iyisini bilir biliyorum Rabbim kimseyi darda koymasin evlatlarimizi bize bagislasin aman eskiden hersey daha zordu bin sukur halimize
Tez zamanda eşinin işi düzelir inş canımBende icimi dokeyim. Bi ara hamilelik donemimde de demistim esimin islerinin kotu gittigini. Dogumdan sonrada devam etti. Bebegime hep yakin akrabalarimin verdigi birkac kıyafetle gecindirdim inanin toplasam 2 takim anca yeni almisimdir. Gecenlerde bronsit oldu. Sanirim kıyafetler kucuk geldiigi icin oldu uyku tulumu aldik kistirarak bazi seylerden. Bazen ben kotu annemiyim diyorum bilmiyorum bazen zoruma gidiyor ama mali mulku sagligi sihhati veren allah o herseyin en iyisini bilir biliyorum Rabbim kimseyi darda koymasin evlatlarimizi bize bagislasin aman eskiden hersey daha zordu bin sukur halimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?