2018 mart-nisan anneleri

Bende veriyorum ağızda ıslanınca çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama kusuyor demişsin hiç mi pütürlü yemiyor
Maleaef kusuyor bende suan icin zorlamak istemedim. Mesela yumurta sarisini iyice civitip veririzya. Icinde illaki minicik pütür oluyor. O agzina geldimi kusuyor malesef... szinki yiyormu

Ya püturede alışsın sonra yiyemez diyolar. Yemiyolar napalim yani
Benim buyuk kizim ilk aylar yiyemedi. Sonraki aylar kaslar geliştikçe yutabiliyorlar. Bebekten bebege degisen bi durum bu. Simdi kizim yutamio sorladim hep kustu zayifladi cocuk bikac gunde. Nyse pütürsüz devam edelim ac kalmasin yavrucaklar.

İlla yiyecek yani bende sıvı veriyorum benimkide kusuyor oguruyor

Nasılsın Ece ? :) bizim de bu Cumartesi kontrol var. Uzun zamandır yoktum artık arada gireyim diyorum :) nasıl gidiyor ek gıda.
Sağol canım iyiyim 7 aylık olduk bende ara ara girebiliyorum.Diş çıkarmadık daha.Ara ara mama sandalyesine oturuyor.Yürütece deneme yaptım pek durmak istemedi içinde.Ek gıda fena değil .Patates,kabak,havuç,brokoli sebze çorbası koyu sevdi yiyor ama sürekli ben yedirirken elini ağzına götürüyor üstümüz leş gibi.Meyve olarakta şeftali armut elma yaş hurma ve avakadoyu sevdi .Avakadoyu çorbasınada karıştırdım yedi.Ev tarhanası demişti doktor onuda püskürttü falan yedi.Şimdi bu hafta 2 çay kaşığı yumurta sarısı ile başlıycam bakalım bide çorbalara 7.ayda kıyma karıştırabilirsin demişti doktor onuda deniycem bakalım.Doktorumuz izindeymiş bizimde ayın ortasına kaldı kontrolümüz başka doktora götüremiyorum hastanede onunla başladım memnun kaldım öylede devam ediyor.Sen nasılsın minik hanım nasıl ek gıdaya uyum sağlıyormu.

Canım sen çok güzel seyler yapıyorsun bebeğin ne kadarlık öğünlerini paylaşır Mısın fikir olsun bize de ne şekilde nasıl yapıyorsun?

Ek gıdayı detaylandiracagiz nasipse bu ay yarın randevumuzvar yeni denedigim gıdaları senin için burda paylaşacağım veya özel SMS atarım canım:)

Merhaba canım teşekkür ederim.benim. bebeğim 6 Nisan doğumlu canım şu an 7 ay 3 günlük :) tabiki paylaşırım
Sabah kahvaltı
Labne peynir +yumurta sarisi +ekmek içi (rondodan çekip ve islatip ) karışımı
Salatalik rendesi
Havuç rendesi (hafif islatip)
Muz rendesi

Ihlamur un çiçeğini sıcak içme suyunda 10dk bekletip süzerek içine bir çay kaşığı pekmez ekleyip kahvaltıda veriyorum.

Dönüşümlü olarak salatalik rendesi yanına ya muz ya da havuç rendesi veriyorum.

Ara öğün (dönüşümlü seçenekler )
*Ev yapımı bebe bisküvisi veya hipp organik bebe bisküvisi( hafif islatip) içine çatalla ezip muzu veriyorum.
*bir miktar AVAKADO +yoğurt karışımı veya AVAKADO +muz karışımı
*meyveler mevsime göre değişebilir elma,armut vs avokadoyu haftada bir kez vermeye bakın çok faydalı.

Öğlen püre bir miktar yoğurtla birlikte
Yarım patates yarım havuç yarım kabak (yeşil veya balkabagi )bir tatlı kaşığı pirinç bir çay kaşığı irmik 2top peynir altı suyu 1top ev yapımı ilikli kemik suyu bir miktar icme suyla pişirip blender yapıyorum

Veya şehriye çorbası
1tatli kaşığı tereyağı erit 1yemek kaşığı unu kavurma 2bardak ilikli et suyunu veya tavuk suyunu ekle hızlı karıştır bir iki kasik sehriyeyi ekle kısık ateşte psiir blender geçir. şehriye yerine bulgur veya pirinç konabilir .

Havuç çorbası

Bir adet havucu ve bir yemek kasigi pirinci suda pişir (sogan sarımsak bir miktar katılabilir)blender yap.

Gece yatmadan bir saat önce

Yulaf unu pirinç unu veya tam bugday unu bir yemek.kaşığı yarım su bardağından biraz fazla suyla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyorum iliyinca içine elma armut veya muz veya ayva (ayvayı önceden haşlayıp ezmek lazim)

Veya bebek sutlaci

Bir bardak suda pirinç unu pişirin ayrı bir yerde yarım çay bardağı suda bir yemek kaşığı pirinci pişirin sonra ikisi birbirine eklenir

Veya

Bir bardak suda bir yemek kaşığı irmik pişirilir İçine kırmızı elma cam rende den geçirilip eklenir.

Balkabagi Muhallebisi

1yemek kasigi Yulaf unu 1bardak suyla psiir.balkabagi az miktar suda haşlanır ezilir cam rende armut il hep birlikte birleştirilerek içine bir çay kaşığı pekmez eklenebilir

Canım çok sağoool yaa ne güzel olur atsan biliyor Musun seni de yoracağım ama hakkını helal et.. vallahi çok güzel hazırlıyorsun gerçekten ellerin dert görmesin ya

Çok saol tariflerin için canm yarasın bebise
Biz kiymaya başladık sebzelerle bir atıp hasliyorum sonra hafif blendir yapıyorum çok sıvı olursa içine yaptığım ekmekten koyuyorum az kimyon
irmigi muhallebi yapıp içine elma ve suda beklettigim kuru uzumlerden koydum yedi
Hep değişik şeyler istiyo bizimki
Ekmege saldırıyor ver bütün gün ekmek yer :)

Kizlar melegimin ciktigindan mi anlamadim. Ek gıdayı normal diskiliyor benden emdiklerini kokulu ishal olarak çıkarıyor.neden böyle acaba

Maşallah kuzucuga annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…