- 26 Şubat 2012
- 2.269
- 726
- 363
- Konu Sahibi Sseerraayy
-
- #22.301
Senin yediğin birşeye alerjisi olabilir mi acabaKizlar melegimin ciktigindan mi anlamadim. Ek gıdayı normal diskiliyor benden emdiklerini kokulu ishal olarak çıkarıyor.neden böyle acaba
Canım bebeğinin gece uyku düzeni nasılEk gıdayı detaylandiracagiz nasipse bu ay yarın randevumuzvar yeni denedigim gıdaları senin için burda paylaşacağım veya özel SMS atarım canım:)
Merhaba canım teşekkür ederim.benim. bebeğim 6 Nisan doğumlu canım şu an 7 ay 3 günlük :) tabiki paylaşırım
Sabah kahvaltı
Labne peynir +yumurta sarisi +ekmek içi (rondodan çekip ve islatip ) karışımı
Salatalik rendesi
Havuç rendesi (hafif islatip)
Muz rendesi
Ihlamur un çiçeğini sıcak içme suyunda 10dk bekletip süzerek içine bir çay kaşığı pekmez ekleyip kahvaltıda veriyorum.
Dönüşümlü olarak salatalik rendesi yanına ya muz ya da havuç rendesi veriyorum.
Ara öğün (dönüşümlü seçenekler )
*Ev yapımı bebe bisküvisi veya hipp organik bebe bisküvisi( hafif islatip) içine çatalla ezip muzu veriyorum.
*bir miktar AVAKADO +yoğurt karışımı veya AVAKADO +muz karışımı
*meyveler mevsime göre değişebilir elma,armut vs avokadoyu haftada bir kez vermeye bakın çok faydalı.
Öğlen püre bir miktar yoğurtla birlikte
Yarım patates yarım havuç yarım kabak (yeşil veya balkabagi )bir tatlı kaşığı pirinç bir çay kaşığı irmik 2top peynir altı suyu 1top ev yapımı ilikli kemik suyu bir miktar icme suyla pişirip blender yapıyorum
Veya şehriye çorbası
1tatli kaşığı tereyağı erit 1yemek kaşığı unu kavurma 2bardak ilikli et suyunu veya tavuk suyunu ekle hızlı karıştır bir iki kasik sehriyeyi ekle kısık ateşte psiir blender geçir. şehriye yerine bulgur veya pirinç konabilir .
Havuç çorbası
Bir adet havucu ve bir yemek kasigi pirinci suda pişir (sogan sarımsak bir miktar katılabilir)blender yap.
Gece yatmadan bir saat önce
Yulaf unu pirinç unu veya tam bugday unu bir yemek.kaşığı yarım su bardağından biraz fazla suyla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyorum iliyinca içine elma armut veya muz veya ayva (ayvayı önceden haşlayıp ezmek lazim)
Veya bebek sutlaci
Bir bardak suda pirinç unu pişirin ayrı bir yerde yarım çay bardağı suda bir yemek kaşığı pirinci pişirin sonra ikisi birbirine eklenir
Veya
Bir bardak suda bir yemek kaşığı irmik pişirilir İçine kırmızı elma cam rende den geçirilip eklenir.
Balkabagi Muhallebisi
1yemek kasigi Yulaf unu 1bardak suyla psiir.balkabagi az miktar suda haşlanır ezilir cam rende armut il hep birlikte birleştirilerek içine bir çay kaşığı pekmez eklenebilir
aynı gıdayı tüketmiyorum. Ama hafta içi umca ve vitamin hapı içmişliğim varSenin yediğin birşeye alerjisi olabilir mi acaba
bizde yolun başındayız. İnşallah. Kolay gecerbizim kız da 7.5 aylik oldu. 2 gundür uykusunda ıh ıh sesler cikariyor. normalden cok daha sık uyaniyor. agiz suyu falan çok arttı. bikac kez hapsurdu fln ans grip gb degil ateş yok. doktora göturmedim. diş diye düsünuyorum. evde yalnizim tek basima göturmek istemedim. napsam sizce. bu diş sancisiysa ne kadar sürüyor sizde nasil oldu
Canım bebeğinin gece uyku düzeni nasıl
Kaç kere kalkıyor. Benim ki 1-1,5 saatte bir kalkıyor acaba acıktığından mı yoksa huyu mu böyle oldu anlamıyorum ve her uyandığında emmeden uyumuyor
Vallahi canım nasıl gitsin yarı aç yarı tok gidiyorDiyette olan anneler nasil gidiyor kilo verebildiniz mi? Kizlar hamilelik kilolariniz ne kadar gitti bi istisare yapalim sahsen halimden hic memnun degilim.. 57 hamile kaldim 82 doguma gittim suan 70sim
Değil mi diş dönemine mi denk geldi acaba benimki dişten yemiyor şu an ilk başlarda yiyordu.. Vallahi birazcık bile olsun diyet yapınca sütümde azalma hissediyorum ama ne yapayım kilolu da duramam yani zaman geçiyor Allah nasip ederse iki sene emzirmeyi düşünüyorum iki sene bu kilolar da kalamam yani istediğim alıp giyemiyorum her hiçbir şey olmuyor zaten afedersin gözlerimden bir şey girmiyor ki vücudumaValla canim bende pek diyet yapamiyorum benim yaramaz ek gida pek yemiyo biraz yogurt o kadar corbalar yapiyorum pirinc unu falan dudagini skiyo istemiyo yoksa daha detayli diyet yapardm of..
Benim kiz da yiyodu hem de verdiklerim yetmiyordu. Simdi agzini açmıyor. Uykusu da bozuldu.Değil mi diş dönemine mi denk geldi acaba benimki dişten yemiyor şu an ilk başlarda yiyordu.. Vallahi birazcık bile olsun diyet yapınca sütümde azalma hissediyorum ama ne yapayım kilolu da duramam yani zaman geçiyor Allah nasip ederse iki sene emzirmeyi düşünüyorum iki sene bu kilolar da kalamam yani istediğim alıp giyemiyorum her hiçbir şey olmuyor zaten afedersin gözlerimden bir şey girmiyor ki vücuduma
Aynı aynı benim ki de öyle yeni yeni huylar çıkartıyorlar ne yapacağımı şaşırıyorumBenim kiz da yiyodu hem de verdiklerim yetmiyordu. Simdi agzini açmıyor. Uykusu da bozuldu.
Biz izlerken o da bakıyor mecbur ama sıkılıyor hemen bırakıyor izlemeyi :)) bence engelledikçe daha çok olurKızlar televizyon izlemesine izin veriyor musunuz hiç. Bazen beni çok yorunca bi 5 dk. Açıyorum seyrediyor bunu da mı yapmasam acaba
Diyette olan anneler nasil gidiyor kilo verebildiniz mi? Kizlar hamilelik kilolariniz ne kadar gitti bi istisare yapalim sahsen halimden hic memnun degilim.. 57 hamile kaldim 82 doguma gittim suan 70sim
Kızlar televizyon izlemesine izin veriyor musunuz hiç. Bazen beni çok yorunca bi 5 dk. Açıyorum seyrediyor bunu da mı yapmasam acaba
bi tanıdığımım bebeği var bebek hep TV karşısındaydı 3 yaşına geldi sadece baba diyebiliyor çok etkiliyor TV. Zaten bebeğim olduktan sonra oh ne rahat diyorum TV yi aç çocuk zaten hipnotize gibi ona bakıyor sende bütün işlerini yap demekki bu yüzden insanlar peşpeşe çocuk yapıyor. Benim ise canım çıkıyor valla sürekli oyna oyuncak değiştir hep ilgiTvye çok meraklı benimki ama gelişim. Geriliği yapıyor.azı karar çoğu zarar kafasındayım ben on dakika günlük yeter ...bununla.ilgili yazı okudum "b3n çocuğuma hiç tv izlemiyorum "diyen yalan söylüyordur diye başlık atmıştı.
Benim ki engellediğimden mi acaba çok merak ediyor. Bazen açtığımda bakıyorum ona korkuyor bazen de konuşuyor :)Biz izlerken o da bakıyor mecbur ama sıkılıyor hemen bırakıyor izlemeyi :)) bence engelledikçe daha çok olur
Bugun farkettim. Burnu tikanmis kizimin. Benim de tikanmis. O yuzden de emip uyuyamiyormus. Serum fizyolojik dokeyim dedim ama cok agladi. Kafasini kaciriyor.Aynı aynı benim ki de öyle yeni yeni huylar çıkartıyorlar ne yapacağımı şaşırıyorum
:)) olabilir canım Ama tabi çok uzun tutmamak gerekiyor yinede çok merak ediyorsa birazcık bakmasında bir sakınca yoktur benceBenim ki engellediğimden mi acaba çok merak ediyor. Bazen açtığımda bakıyorum ona korkuyor bazen de konuşuyor :)
Öyle mi canım benim ya banyo yaptırsan banyodan sonra temizleyebilirsin. Şırınga ile mi sıkıyor sun burnunaBugun farkettim. Burnu tikanmis kizimin. Benim de tikanmis. O yuzden de emip uyuyamiyormus. Serum fizyolojik dokeyim dedim ama cok agladi. Kafasini kaciriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?