- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
- 373
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #26.801
Can'ım onu ben de duydum. Hatta arkadaşıma doktoru göbeğe bile yağ krem vs sürmemesini söylemiş. Erken Doğuma neden olur demiş.Göğse de sürülür değil mi. Hiç düşünememiştim. Ama erkenden göğüs uyarılması doğumu tetikler diye biliyorum son ay sürerim artık
Can'ım senin teninle ilgili değil bence. Herkeste aynı etkiyi gösterir. Aslında ağır bir kokusu var. Bir de doğal yağ sonuçta. Ben sürdükten sonra atletle göbek arama inçe havlu koyuyordum. Şimdi sürmüyorum ama hiçHindistan cevizi yağı ben de aldım canım ama geceden sürdüm ertesi gün öğlen gibi bi kokuyor ev ama koku nerden geliyor bulamıyorum, meğer benden geliyormuş, sanırım benim tenimle karışınca olmadı bu yağresmen porçöz gibi kokuyordu, bir daha da süremem sanırım koku beni çok etkiledi
Ya değil mi ne hikmet. Ben okuyunca çok etkilenmiştim canım göğüs uyarılınca süt üretimini tetikler vücutta bebek doğacak süt lazım uyarılıyor diye düşünüp doğum sürecini hızlandırabilirmiş böyle düşünebiliyormuş. Allah’ın hikmeti aslında dimi :)Can'ım onu ben de duydum. Hatta arkadaşıma doktoru göbeğe bile yağ krem vs sürmemesini söylemiş. Erken Doğuma neden olur demiş.
Can'ım senin teninle ilgili değil bence. Herkeste aynı etkiyi gösterir. Aslında ağır bir kokusu var. Bir de doğal yağ sonuçta. Ben sürdükten sonra atletle göbek arama inçe havlu koyuyordum. Şimdi sürmüyorum ama hiç
Anladım canım ben de göbeğime memnun kaldım.Canım 4.aydan beri düzenli sürüyorum çok uyarıcı şekilde sürmüyorum sürekli nemli tutuyor
Kesinlikle öyle. Aslında hamileliğin en başlarında bile ilişkinin yasak olmasının asıl sebebi bu. İlişkiden bir şey olmuyor aslında sonuçta vajinal muayenede oluyoruz. Ama kadınlar özellikle göğüslerden çok uyarıldığı için hormonları etkiliyor ve düşüklere sebep olabiliyor. Doğumu da etkilemesi yine hormonlara etki etmesinden.Ya değil mi ne hikmet. Ben okuyunca çok etkilenmiştim canım göğüs uyarılınca süt üretimini tetikler vücutta bebek doğacak süt lazım uyarılıyor diye düşünüp doğum sürecini hızlandırabilirmiş böyle düşünebiliyormuş. Allah’ın hikmeti aslında dimi :)
2 haftalık gecikmee bendede var şuan ve kaybım var benim ohalde bile beni yatırmıyolar neden zehirlesin anlamıyorum ki nts sürekli bağlımısın canım... Valla konuda baya tecrübem var ama seninki aslında şuan çok feci değil inan bana sadece tedbir göreceksin bak İnş sen de bende son haftaları görücez bak İnşallah arada bi yaz bebiş kilo alıyormu almıyomuCanım sağolasın Allah razı olsun senden. Benim durumum aynı doktor Doğuma kadar yatacaksın hastanede dedi sata göre 30 haftalık usg göre 28 haftalık görünüyorum en kötü 34 geçmen gerekiyor diyolar ama her an zehirlenme olabilir alabiliriz diyolar bekleyip göreceğiz rabbim bize neyi gösterecek
Evet canım evet hormonlar herşeyi etkiliyor ya. Prolaktin hormonu mucize zaten süt için okumuştum nasıl çalıştırıyor ayarlıyor vücudu. Ahh ahh hamilelik aslında çok güzel hele Şuan hareket ediyor çok özleyeceğim yine bu hareketlerini ama ağırlaştırması çok zorlaştırıyor ya. Yuvarlanarak kalkıyorum resmen. Direk yüzüstü kalkmamak gerekiyormuş yana dönüp öyle kalkmalı diye döne döne kalkıyorum resmen. Doğum sonrasında yaşanacak o hafifliğin hasretini çekiyorum resmen.Kesinlikle öyle. Aslında hamileliğin en başlarında bile ilişkinin yasak olmasının asıl sebebi bu. İlişkiden bir şey olmuyor aslında sonuçta vajinal muayenede oluyoruz. Ama kadınlar özellikle göğüslerden çok uyarıldığı için hormonları etkiliyor ve düşüklere sebep olabiliyor. Doğumu da etkilemesi yine hormonlara etki etmesinden.
Ben de havlu koysam iyiymiş, atlete tişörte sinmiş böyle fena bi koku olmuştu. Ben yine lierac, badem yagı bebe yağı falan takılayım bariCan'ım onu ben de duydum. Hatta arkadaşıma doktoru göbeğe bile yağ krem vs sürmemesini söylemiş. Erken Doğuma neden olur demiş.
Can'ım senin teninle ilgili değil bence. Herkeste aynı etkiyi gösterir. Aslında ağır bir kokusu var. Bir de doğal yağ sonuçta. Ben sürdükten sonra atletle göbek arama inçe havlu koyuyordum. Şimdi sürmüyorum ama hiç
Canim erken dogum riskin hangi durumdan kaynakli var senin? Problem nerde?
Senin için 1 gün bile geçse kârdır canım hastanede kalmak berbat bişey olsada geçirdiğin her güne şükret.34 hafta diye bişey yok ciğer gelişimini bebek bakım ünitesinde çok rahat devam ettirebiliyorlar seni neden bu kadar korkutuyorlar anlamıyorum
2 haftalık gecikmee bendede var şuan ve kaybım var benim ohalde bile beni yatırmıyolar neden zehirlesin anlamıyorum ki nts sürekli bağlımısın canım... Valla konuda baya tecrübem var ama seninki aslında şuan çok feci değil inan bana sadece tedbir göreceksin bak İnş sen de bende son haftaları görücez bak İnşallah arada bi yaz bebiş kilo alıyormu almıyomu
Ayy canım benim bi de öyle deneyeyim, çok da iyi geliyor diyorlar aslında devam etmek de istiyorum bir taraftan, senin gibi yapayım bakayım kokacak mıyımAnladım canım ben de göbeğime memnun kaldım.EvBoregi canım bir gece sürdüm öbür gün okula gittim anam bir koku geliyor hafif kötü sürdükten sonra sabahları atlet değiştiryorum artık o sorunu çözdük
Kan akımı yavaş olduğundan gerilemiş durma ihtimali ve ters akım olabilir bu seni zehirleyebilir aniden ölebilir diyolar küveze alsak sakat olur organlar gelişmediği için uğraşırız hepimiz diyolar. 25 gün önce 950 gr dediler 14 gün sonra 1160 dediler dün ise 1100 dediler bende anlamıyorum. Nts bağlanıyorum günde 2 kez 4 kez tansiyon ölçüyorlar hergünde dobbler kan akımına bakıyorlar 1 haftadır yatıyorum geldiğimden beri durumum stabil sanırım sata göre 29+6 olmam gerekirken başı 28 bacak 25 hafta uyumlu deniliyor herkes bişey diyor hakkımlzda Hayırlısı olsun be canım kafam allak bullak İnan ki inşallah rabbim hepimizin sonunu iyi eder
Canim benim 10 yıl once oğluma hamileyken anılarını yaşadım. 22.haftadan itibaren 2 hafta 27. Haftadan sonra 3 haftaya çıktı geriliği. Ayrıca gebelik tansiyonun un en ciddi hallerini yaşadım. Doğuma bile 19 tansiyonla girdim.ama inan seninki kadar korkutma Dilar beni.simdi sana en zararlı şey stres. Ben sürekli yatarak çok sakin geçirdim son 3 ayı. Oğlum 36.haftada 2600 gr.dogdu.sende istirahat ediyorsun.bak görürsün son haftaları görürsün. Hatta bende bu gerilikler o kadar erken baslamistiki 27. Haftaya kadar tutabilirsek korkma demişti Dr. Um.sende sağ sağlim alacaksın inşaallah kucağına. Bak benim prematüre erken ergen oldu şimdi. Dil pabuç kadar
Endokrinolojinin asıl uzmanlık alanıdır..bulunduğun yerde varsa oraya git tabi,ama yoksa ve çok yüksek değilse değerlerin dahiliye ilede takip edebilirsin..geçmiş olsun..Kizlar hepimize hayirli haftalar.
Ben haftaya gebelik sekerim oldugunu ogrenerek basladim. simdi dahiliyeye ve diyetisyene gitmem gerikiyormus doktorum oyle soyledi. ama kafam biraz karisik cunku bir arkadasim da dahiliye yerine endokronoloji doktoruna gitmem gerektigini, hormon ve vucut salgilari ile ilgili onlarin uzmanlik alani oldugunu soyledi. suan yada oncesinde gebelik sekeri cikan bayanlar siz nasil bir yol izlediniz ?
YaaBebeği besleyen damarların kan akışının yavaş olması çentik ve direnç varmış bundan dolayı tansiyon çıkıyor gebelik zehirlenmesi olabilir diyolar o yüzden takipteyim bakalım ne kadar dayanacağız 2 hafta gerilik söz konusu
canım şuan hastanede göztimde olman iyi bişey ben eğer aklımda sıkıntı varsa malesef almıyor ama son dakikaya kadar bekleniyor amaç bebeği kaybetmemek ve içerde nekadar tututulursa okadar tutmak 970 de olsa 1500 de olsa küvez görecek sana en kötüyü diyecekler evet .. Ama şunu bil 750 gramı aşmış bir bebek yaşama ihtimali %80 dır ve senin yavrun çok şükür daha fazla İnşallah daha da çok alıcak dua edelim Hep beraber rabbim bağışlasın.... Ve göreceksin çok güçlü bir bebek olucak inş...Kan akımı yavaş olduğundan gerilemiş durma ihtimali ve ters akım olabilir bu seni zehirleyebilir aniden ölebilir diyolar küveze alsak sakat olur organlar gelişmediği için uğraşırız hepimiz diyolar. 25 gün önce 950 gr dediler 14 gün sonra 1160 dediler dün ise 1100 dediler bende anlamıyorum. Nts bağlanıyorum günde 2 kez 4 kez tansiyon ölçüyorlar hergünde dobbler kan akımına bakıyorlar 1 haftadır yatıyorum geldiğimden beri durumum stabil sanırım sata göre 29+6 olmam gerekirken başı 28 bacak 25 hafta uyumlu deniliyor herkes bişey diyor hakkımlzda Hayırlısı olsun be canım kafam allak bullak İnan ki inşallah rabbim hepimizin sonunu iyi eder
Hepsi çok güzel..bu siteden mi alacaksın..bende bakayım öyleyse..güvenilirse yani..Günaydın kızlar. Pijama takımına karar veremedim. Sizlere de sorayım dedim. Fikirlerinizi alayımşimdilik seçebildiklerim bunlar
Yaainsallah bir problem Yasamazsin. Benim de tansiyonum yuksek cikiyor hep biliyor musun beni de yatiracakti doktor takip icin. Ama ben istemedigime dair kagit imzaladim. Daha sonra ecZaneye tansiyonumu ölçtürdüm bir hafta boyunca. Normal cikti. Yedigim yemeklerden kaynaklandigini fark ettim. İdrarimda da protein cikmadi cok şükür bebegim de ileride hatta. İnsallah sonradan basima problem cikarmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?