• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Selam arkadaşlarım 16 günlük hastane maceramdan sonra evime geleli 4 gün oldu hala ağrılarım var. 30+6 mecburi sezeryan oldum gelişim geriliği sebebiyle son günlerde doktor ve asistanların tavırları yüzünden sinirlerim alt üst olmuştu bebeğime yansıdı ve kalp atışları düzensizleşti. Acilen küvez ayarlandı ciğer geliştirici iğneler ve beyin gelişimi için magnezyum serum verildi. Her doktor ölçümleri farklı yaptı 1 haftalık gerilik 5 haftaya kadar çıktı her doktor kilosunu farklı söyledi sonuç itibariyle 1060 gr olarak haftasıyla uyumlu sadece düşük kilolu olduğunu söyledi yenidoğan yoğun bakım doktoru. Boyu uzun fakat zayıftı bebeğim.sadece 1 gün oksijen desteği verilmiş. Şaşılacak derece ilerleme var diyolar. Kendi kendine nefes alıyor. Çok şükür idrar ve kakasını azda olsa yapıyor. Damardan besleniyor aynı zamanda 1 C.C. anne sütü veriliyor hızlı vermek istemediklerini bağırsaklarında kanama riski olabileceği söylendi. İlk başta stresten sütüm gelmedi hastaneden ev geldiğimde sıcak bir duş komposto humana çay ve wc çıkışından sonra sütüm gelmeye başladı sürekli hastaneye götürüyoruz. Ama maalesef haftasonu göremiyoruz. Röntgenleri iyi ama olası beyin kanaması ve böbrekte genişleme olabilir aynı zamanda çok küçük olduğundan enfeksiyon riski olduğunu söylediler. Korkuyorum yüreğim ağzımda bişey olacak diye ama güçlü olması beni umutlandırıyor. Aynı sorunları yaşayan tüm anne adayı arkadaşlarıma sabır diliyorum. Ve 2018 mayıs annelerinin ilk annesi olarak tüm arkadaşlarıma vakitlice sağlıklı doğumlar diliyorum bu süreçte en büyük desteğim sizler oldunuz Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız benim için hepiniz moral oldunuz.
Canım masallah güclü ogluna dahada iyi olucak insallah dualarımız onunla

Selam arkadaşlarım 16 günlük hastane maceramdan sonra evime geleli 4 gün oldu hala ağrılarım var. 30+6 mecburi sezeryan oldum gelişim geriliği sebebiyle son günlerde doktor ve asistanların tavırları yüzünden sinirlerim alt üst olmuştu bebeğime yansıdı ve kalp atışları düzensizleşti. Acilen küvez ayarlandı ciğer geliştirici iğneler ve beyin gelişimi için magnezyum serum verildi. Her doktor ölçümleri farklı yaptı 1 haftalık gerilik 5 haftaya kadar çıktı her doktor kilosunu farklı söyledi sonuç itibariyle 1060 gr olarak haftasıyla uyumlu sadece düşük kilolu olduğunu söyledi yenidoğan yoğun bakım doktoru. Boyu uzun fakat zayıftı bebeğim.sadece 1 gün oksijen desteği verilmiş. Şaşılacak derece ilerleme var diyolar. Kendi kendine nefes alıyor. Çok şükür idrar ve kakasını azda olsa yapıyor. Damardan besleniyor aynı zamanda 1 C.C. anne sütü veriliyor hızlı vermek istemediklerini bağırsaklarında kanama riski olabileceği söylendi. İlk başta stresten sütüm gelmedi hastaneden ev geldiğimde sıcak bir duş komposto humana çay ve wc çıkışından sonra sütüm gelmeye başladı sürekli hastaneye götürüyoruz. Ama maalesef haftasonu göremiyoruz. Röntgenleri iyi ama olası beyin kanaması ve böbrekte genişleme olabilir aynı zamanda çok küçük olduğundan enfeksiyon riski olduğunu söylediler. Korkuyorum yüreğim ağzımda bişey olacak diye ama güçlü olması beni umutlandırıyor. Aynı sorunları yaşayan tüm anne adayı arkadaşlarıma sabır diliyorum. Ve 2018 mayıs annelerinin ilk annesi olarak tüm arkadaşlarıma vakitlice sağlıklı doğumlar diliyorum bu süreçte en büyük desteğim sizler oldunuz Allah hepinizden razı olsun iyiki varsınız benim için hepiniz moral oldunuz.
Ayy canım maşallah ne güzel bir haber kendi başına nefes alması çok şükür Rabbime.... İnş hiç bir sıkıntı yaşamadan kilosunu toplayıp çıkıcak annesi ordan .. Allaha emanet olun

Kizlar bakla yaptim. Cok canim istiyordu. İnsallah bir zarari yoktur. Su baklayi yerken hep korkarim. Simdi hamileyken daha da cok korkuyorum ama napiyim cok canim istedi.
afiyet olsun, ben de yirmi gün önce aşerdim resmen haşlayıp sarımsaklı yoğurt, üstüne de tereyağlı toz kırmıxı biberli sos yaptım. yedim de yedim serin serin bi iyi geldi ki sorma. birşey de olmadı azıcık gaz dışında:anneadayı:

Allah yardımcınız olsun canım, bebiş iyi olacak inşallah, güçlü bıdık riskleri atlatır meraklanma. çevremde daha erken ve daha küçük kiloda doğmuş üç tane bebiş var şimdi anaokulundalar ve yaşıtlarından hiçbir farkları yok. Rabbim senin bebişine de sağlık versin inşallah, tez zamanda kavuşun.

Çalışmıyorsan şuanlık gerekli değil canım. Hastanelerde kiralıyor o anlık zaten. Sonra ev için lazım olursa alır hemen eşin

Aa hastanelerde de kiralaniyor demek iyi o zaman

ay benim daha hiç birşeyim hazır değil. aldıklarımı yıkamadım daha.nelerim eksik onuda bilmiyorum. allahım erkenden gelmesin diye dua ediyorum :KK57: eşime yapılacak çok şey var dedikçe daha erken diyo. hastanem bi sokak üstümde.hastane çantasını hazırlamamız gerek dedikçe ben lazım olanları evden gidip getiririm diyo :sinirli::sinirli:

Ben de daha hicc hazir degilim

ay benim daha hiç birşeyim hazır değil. aldıklarımı yıkamadım daha.nelerim eksik onuda bilmiyorum. allahım erkenden gelmesin diye dua ediyorum :KK57: eşime yapılacak çok şey var dedikçe daha erken diyo. hastanem bi sokak üstümde.hastane çantasını hazırlamamız gerek dedikçe ben lazım olanları evden gidip getiririm diyo :sinirli::sinirli:
Ne olacak bu eşlerimizin rahatlığı bilemedim :mad:

Kizlar bakla yaptim. Cok canim istiyordu. İnsallah bir zarari yoktur. Su baklayi yerken hep korkarim. Simdi hamileyken daha da cok korkuyorum ama napiyim cok canim istedi.
Can'ım niye zararı olsun? Ben hiç zararlı olabileceğini düşünmezdim. Aksine faydalı olur gibi :)
Tahlillerim cıkmıs dr aradı protein filan cıkmamıs cok şükür anlık bi durumdu sanırım yine gözlerimde agrım var limonlu suya devam ediyorum düşük bile cıkıyo ölcümde artık tuzu azalttım baya böyle devam artık doguma kdr
Can'ım mümkün olduğunca karanlıkta otur yat. Tansiyon sorunu olanlara doktorlar bunu öneriyor. Bir arkadaşım 3-4 hafta hep karanlıkta zaman geçirdi.

afiyet olsun, ben de yirmi gün önce aşerdim resmen haşlayıp sarımsaklı yoğurt, üstüne de tereyağlı toz kırmıxı biberli sos yaptım. yedim de yedim serin serin bi iyi geldi ki sorma. birşey de olmadı azıcık gaz dışında:anneadayı:
Aman gaza aliskiniz yabanci degil :D

Can'ım niye zararı olsun? Ben hiç zararlı olabileceğini düşünmezdim. Aksine faydalı olur gibi :)

Bakla zehirlenmesi diye bir sey var ya ne biliyim tesirgin oluyorum.

Canım üc artı üc olan hepsi büyük boy değil ücü büyük ücü seyahat boy ama iyi yinede seyahatlari at cantalarda dursun koydum koymadım unuttum derdi olmuyo
tamam canim sagol.
Ayakta kalmissindir canim dikkat et yorma kendini

Gunaydin canim .

3 aylik olunca giyerler diye dusunuyorum canim bunaltici sicaklari hic hatirlamak istemiyorum.

Sus icin degilmi bu bebegin uyumasini kolaylastiran birsey degil sanirim.

Normal canim eline tepki veriyorsa sikinti yoktur
aynen dekor gibi bisey ama cocukta yaslaninca falan rahat eder hosuma gidiyor beninde boyle seyler
Assos Assos Iste kizimin kıyafetlerinin bazıları teyzeleri. Bunlar bi güzel yıkanıp utulenecek sonra yerine yerleşecek. Bebek arabası,biberon,emzik,banyo ihtiyaçları kaldı bi tek. Onlarida en kisa zamanda halledip bıcırıgımın gelmesini bekliycez artık :KK36:
hepsi cok guzrl ozellikle penguenli olanlar cook cici rabbim saglicakla giymesini nasip etsin insallh..
Ama bu 40 cm.
Ben 63cm ini 70 liraya almıştım. Fiyatı güzel düşürmüşler de boydan da yonttukça yontmuşlar..
aaa hic boy olarak dikkat etmemistim 70 cm daha iyi canim 40 da nedir

IMG-20180310-WA0012-min.webp kizlar bende bugun buzdolabini ve firini detayli temizledim agirlasinca yapamazsamen azindan bu kadarda batmaz

Kizlar bebegin kiyafetlerini 20 derecede yikamayi dusunuyorum. Makinanin alerji/bebek programi var onda calistiririm. 20 derece cok mu az olur. Sonucta hepsi temiz sayilir. İlk yikayisim olacak ya renk falan atarlarsa diye suyu soguk tutmak istiyorum.

Canim ben hastanede yatarken eşim bebişin kiyafetlerini makinanin bebek alerji programında yikamisti. Tum renkler bir acayip olmustu hatta yeni kiyafetler sanki 3 el gibiydi. Ben hep 30 derecede yukadim oglumun kiyafetlerini. Ilk yikamalarini da hizlu yikama ile yapiyordum eger camasiri yoksa. 1.5 yaştan sonra da ayırmayı biraktim

Evet canım inşallah...çocukları bırakıcam ama gözüm arkada...sonuçta eylülde dönücem 4.sınıf olacaklar önemli bir zaman onlar için de...37 yi doldurmayı çok isterdim ama bir de oğlum var eşim müdür yardımcısı oldu eve gelmiyor 6-7 den önce...annemler bizde ama inşaatları vat izne ayrılmamı bekliyorlar bi gidip sağı solu toparlamak için...napalım buna şükür raporsuz falan getirdim bu güne
Canım keşke yapabilsek ama benim gücüm de kalmadı inan. Sen de öylesindir eminin 2. Hamilelikte daha da vücut yorgun düşüyor. Çünkü bir can daha var ilgi isteyen. Bir de çalışsan bile temmuz sonrasına kalacak iznin zaten temmuz tatil. Biraz kendimizi düşünmeye hakkımız var senin için de iyi olacak bence. Hergün saçma sapan bol karbonhidratlı menület var diyordun valla ben görmeden canım istiyordu. Evde kendine ve bebişe en sağlıklı öğlen yemeklerini yaparsın en azından

Telefonun otomatik düzeltmesi. Kuvez yazacağıma kübra yazmışım. Sen evde kullandıysan bana da kesin lazim o zaman. E bebekte yüzde 20 indirimde lansinoh çift taraflı. Onu alayım artik
Canım benimki şuan tanıdığımda. Onun da ikizleri var çok işine yaradı baştan beri. Ki başta çalışmadı. Sütün artması için iyi uyarılma veriyor. Herkese gerek yok belki ama ikiz bebiş için ekstra önemli. Hani inşallah küveze gerek kalmadan çıkarlar ama küvezde olursa sütünü süper arttırır. Lansinohu bilmiyorum. Avent ve ameda nın çekim gücünün çok iyi olduğunu biliyorum deneyimledim

İnanmıyorum ya ne oluyor bizim gruba böyle, gerçekten nazar bu :bicak:, annelerimiz şeker, tansiyon, enfeksiyondan hasta oluyor, bebeklerimiz sorunlarla karşılaşıyor :110:. Allah beterinden korusun, canım moralini bozma, hiçbirşey olmayacak üçüzlerimize göreceksin, Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde doğacaklar, sakin ol stres yapma lütfen, onlar iyi, sen iyi olursan daha da iyi olacaklar inşallah, sen iyi ve bilinçli bir annesin yapman gerekenin en iyisini yapıp, dikkatli olacağına onları sağsalim kucağına alacağına yürekten inanıyorum, Allah yar ve yardımcın olsun, aklımda dualarımda seninle... :dua::dua::dua::dua::dua::nazar:
Valla bende anlamis degilim kuzum mutlaka birimizde kusur cikiyo iste.allah razi olsun canm benim.rabbim.hepimizin yavrusnu korusun insallah

Benimki suan 1.5 kg olmuştur sanırım suyu eşi derken 10 kg nun 5i onundur heralde
Yürüyüşde sıkıntımız olmasa iyiydi yaa
Haftamız aynı 10 mayıs dedi dr bana 1 hafta onden gidiyoruz biz
Zaten karnim disinda hic bi yerimde kilo yok bi burnum sismis okadar.ama karnim masallah onde gidiyo.insanlar tuaf bakiyo e herkesede 3uz diyemiyosun cunku bi masallah demek cok zor onlara.. ben mayisa kalamam heralde canm gene allah bilir insallah kalirim ama cok zor sanki..

Back
X