2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bendeeee bayramlık bakıyorum hep ama kilosu fln nasıl olur kestiremedigim.icin almıyorum :)
Aynen cnm almayalım şimdi ama ne tatlış olurlar. benim oğluşumda şimdiden 50 cmlerde geziyor yenidoğanlara bakıyorum sığacak mı diye 3-6 aylık kesecek bizi sanırım :) bayrama yakın alırız hem gezeriz bebişler ile ay görelim o günleri de inş sağlıkla.

Aynen. Bence de sen Yenidoğanlari çok az giydirebiliceksin bende oğluma pek giydirememistim 52 cm doğmuştu paşam bu kız biraz Miniş olucak sanırım :) hakkaten bayramda el öpmeye gidicez yaa çok heyecanlı

Kızlar yaa bebişimi günde 3 kez yemeklerden sonra hıçkırık tutuyor sol altta hissediyorum 5 dk sürüyor, ay elimden gelse de bir şey yapsam diyorum kuzucuk yaa nasıl hıçkırıyor ama okudum biraz iyi bir şeymiş bu bir de obur bebişlerde olurmuş :)

Anne karnında hıçkırık, bebeklerde bu durum oldukça doğaldır. Bebekler anne karnında ciğerleri gelişirken iç güdüsel olarak nefes alıp verme egzersizleri yapar. Bu egzersizler sırasında anne karnındaki amniyotik sıvıyı yutarlar. Anne karnındaki amniyotik sıvıyı yuttuğu için diyaframın da kasılmalar oluyor. Bu kasılmalar hıçkırığa neden oluyor. Böylelikle anne karnında yuttuğu amniyo sıvısını hıçkırarak dışarı atar. Anne karnında hıçkırık özellikle obur bebeklerde görülür. Genel olarak anne karnını doyurduktan sonra oluşur. Anne bebeğini karın içinde zıplıyormuş gibi hisseder. Bu hareket bebeğin tekme atmasından farklı hissedilir. Bebeğin anne karnında hıçkırması, karın içinde aynı yerde hissedilir. 2-3 saniye aralıklarla kesik kesik hissedilir ve 2-3 dakika sürer. Anne karnında hıçkırık günde 3-4 kez tekrarlanabilir.
Anne karnında hıçkırığın faydaları,
Bazı araştırmalarda bilim adamları hıçkırığın emme refleksine katkıda bulunduğunu, hatta bebek anne karnında ne kadar hıçkırır ise emme refleksinin de o kadar güçlü olabildiğini açıklamışlardır. Hıçkırık aynı zaman da bebeğin diyaframını da geliştirir. Başka bir araştırmada da bebeğin amniyo sıvısını sürekli olarak yuttuğu ve devir daimi için bu yutulan sıvının kana oradan böbreklere geçtiği ve idrar olarak dışarı atıldığı açıklanmıştır. Bebek yutma işlemini yeni öğrendiği için bu sıvıyı çok yutması ile çok sık olarak hıçkırık nöbetleri geçirdiği vurgulanmıştır.

Oyle olmustur ins .doktor aksesuar plesanta dedi direk yazdim bu sekil .
Sezeryana da bakacak kimsem olmadigi icin biraz dunyanin sonu gibi de bakiyorum sanirim
Kan şurubu şişesiymiş canım
Biraz daha farkli suslenirse daha guzel olur bence canim
Dimi ya gece vakti ucusa gectim sanirim .simdi daha iyiyim .
Esimlede tartismistim ordan cikti acisi
Canim cok soguk olursa elektirik sobasi kullanabilirsin ufak birsey .
Zaten mayis ayi olacak gerek bile olmayabilir.

Bendeee kızıma kese yapıcam beraber toplucaz İnşallah çokk heyecanlu Rabbim nasip etsin inşallah

Canim evin isisina gore degisir ilk aylar battaniyesiz pek almazdim ben usur diye .
Benim oglum cok terlerdi mesela ama sut oglum tam tersiydi ona kalin bi battaniye daha orterlerdi.
Yoksa onun elleri ayaklari buz gb olurdu.
Bebisin dogduktan sonra ona gore anlayacaksin zaten annelik icgudusu cozuyor olayi

Evet kuzum benim kızımıza çok tutuyo hıçkırık bu yaziyi okumuştum bende ve çok mutlu oldum çünkü oğlum hiç hickirmazdi ve gerçekten iştahsızlık bir bebekti ve hala.oyle

Kızlar merhaba. Geçen gün sabaha kadar regl sancısı çektiğimi ve bebeğimin çok hareketli oldugunu yazmış, fikirlerinizi almıştım. Bugün dr kontrolümde bebek ters dönmüş dedi dr. Kafa yukarıda ayaklar aşağıda sancıları söylemiştim dr’a, o gece dönmüştür dedi. Minibüsteki o dakikalarca şiddetli sarsıntı sebep olmuş olabilir dedi. Daha önce anne olanlar cevaplayabilir mi özellikle? Bu haftadan sonra geri döner mi acaba ya sezeryan hiç istemiyorum. Normal zamanında normal doğsun istiyorum. Moralim çok bozuk

Hiç sorma canım bizimki de hickirip duruyo çok gülüyorum ya elimden de bisey gelmiyor

Muhtemelen döner canım oğlum son haftalarda dönmüştü hayırlı doğum.hangisiyse o olsun inşallah

Canım benim ablamın 36 da dönmüş, komşumuzun 40. haftada dönmüş hatta sezeryan için doktora gidiyor b ir gün sonra artık dönmez diye doğuma gidiyor ki bir bakmışlar bebek dönmüş normal doğum yapmış. Hiç belli olmaz döner daha sıkma canını.

34 dolana kadar çok büyük şansı var evet. 34 ten sonra ihtimal azalıyor ama hala ihtimal devam eder. İnternette dönmesi için hareketler var. Ben de işe yaramıştı köpek pozisyonu özellikle. Eğer çok takıyorsan deneyebilirsin.

Kızlar benimde geceleri hangi tarafa yatıyosam o taraftaki bacağım çok ağrıyo artık kanepede yatıyorum ağrıyla uyanıp oturuyom sonra diğer tarafa yatıyom geceler böle geçiyo

Kızlar benimde geceleri hangi tarafa yatıyosam o taraftaki bacağım çok ağrıyo artık kanepede yatıyorum ağrıyla uyanıp oturuyom sonra diğer tarafa yatıyom geceler böle geçiyo
Benim de aynen öyle . Uykularım bölük bölük hep. Yattığım tarafta Kaburga, kalça ve bacak ağrısı oluyor

Amin canım inşallah. Şurada ne kadar kaldı hepimiz burada yazacağız şöyle doğurduk böyle doğurduk diye. Eminim hepimiz birbirimizden güç alacağız. İnşallah güzel haberlerde buluşuruz.
amin canım inşallah az zamanlarımız kaldı güzel haberlerle bulusalım bu sayfada allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…