- 14 Kasım 2011
- 6.108
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.381
Çok sağol evet o hep yaşıyor böyle patlamalar ama benimki ilkti inan. Olabilir canım aylardır ki bir durum mu inan bilmiyorum hamile değilken de böyleydi ben dışarda 10 dk mama sandalyesinden oturduğunu bilmem. Bir yemek yiyemezdik ama bunlar normal diye düşünürdüm. Fıtratı bu derdim. Ama hiç düzelmiyor daha da kötü oluyor ve ben artık başedemiyorum gibi hissediyorum. Ben kızımı evde tutmuyorum inan. Günaşırı dışardayız ya park ya oyun alanı. Belki de çok verdim eksik kalmadı bilmiyorum inan ama kardeş durumu değil gibi. Evde durmak asla değil. Yalnızlık da değil. Sanki sorun benmişim benim tavırlarımmış gibitoist canım ya neler olmuş öyle.belliki kızında gerilmiş bir patlama yaşamış.aylardır içinde biriktirdigini atmis bence.şimdi daha rahat olacaktır.hepsi geçer insanlar ne kadar yorum yaparsa yapsin ikisinin de annesi olarak aralarındaki dengeyi en iyi kuracak kişi sensin.eminim kardeşini çoook sevecek.sen kendini hiç uzme nolur.mevsimde bizden yana.çıkıp çıkıp gezersiniz park bahçe ucunuz birlikte.bunlardan bahset ona kardeşi gelince hep birlikte ne kadar egleneceginizden .eminim anlayacaktır.bir patalamaydi geldi geçti.
Olabilir canım kesinlikle değil diyemiyorum ama önceden de b yleydi. Ben hep geçecek yaş özelliği vs diyordum. Ama aramızda iletişim olumsuz yani nasıl anşatabiliirm inanın bilmiyorum. Ağladığında istediğini yapmıyorum sonra özür diliyor. Ama illaki ağlıyor ve özür diliyor. Bu aşamaları atlatamıyorum. Evde diretmiyor ama dışarısı cehennem. Evet sinirlerim harap oldu şuan bile gözyaşlarım akıyor allahtan bebiş hareketli.Canim benim ta okadar iyi anliyorumki seni bizde oglumla bozuguz buara ama senin birde kaybolma korkusu mahfetmistir iyiki bebisine birsey olmadi.
Bence kimsenin dedigini dinleme sinirlerin cok bozulmus hamilelikten oturu yasadigin da cok zor bi duygu maalesef onuda yasadim bilirim.
Biraz sakinles kafani dinle sonra kizinla iletisime gecmeye baslarsin.
Benim oglanda cok bozuldu .Bence cocuklar hamileligimizden ve gelecek bebek fikrinden etkileniyorlar.Huy degistiriyorlar.Hersey yoluna girecek.Gecicek tabiki bu yasadiklarimiz .
Evet cNım sağol kızım bilinçli yapıyor eminim ondan. Okadar ustaca oynuyorki hamleleri ağlaması özürleri herşeyi bilinçli. Buna sinir oluyorum ve anneanne babaanneye hep vuruyor. Ne ben ne babası vuran insanlar bağıran insanlar değiliz asla. Bir kere eline vurdum sadece hala unutamam. Niye böyle neden sinirli bukadar bilmiyorum. Mutsuz bir çocuk da asla değil aksine çok mutlu ama şımarık. Her istediğini yaptıran yaptırmayınca böyle yapan bir çocuk. Haklısın asla çıkmam canım artık napalım böyle böyle sabredicem geçicek diye.Can'ım ya okurken benim bile nefesim daraldı. Ne kadar korkutmuş seni. Biz çocukların birçok şeyin farkında olmadığını sanıyoruz ama o kadar akıllılar ki.
Yani gerçekten bilmeden düşünmeden de böyle bir şey yapmış olabilir aksine bilerek seni endişelendirmek dikkat çekmek için de yapmış olabilir. Bundan sonra yalnız gitme bence. Allah korusun sancın da başlayabilirdi.
Sakince konuş kızınla. Umarım işe yarar. Kız çocukları kardeş geleceği zaman daha da zorluyorlar anneleri. Erkekler doğası gereği umursamaz tavrı sergileyebiliyor.
Sen üzülme lütfen kuzum. Geçecek emin ol. Sen sakin ol yeter ki.
Cnm benim çocuğum olmadığı için yorum yapamam ama bebiş doğmadan bir kez olsun pedagog ile görüşsen en azından bebiş gelince daha da artmaz sorununuz.Sağol canım 3 yıl oldu doğduğu günden beri sinirli huysuz ve inatçı. Ben birini yadırgadım başıma geldi sanırım. Ama inan hep sabırlı sevgiyle yaklaştım. Babası ters desen o da değil. O da gerektiğinde kurallıdır ama çok sevgi dolu. Neyi neden yaptığımı bilemiyorum artık inan. Yetemiyorum gibi ne kendime ne çocuğa ne bebeğe. Hep geçecek diyorum ama geçmiyor inadı siniri.
Hep böyleydi hep sinirli ve inatçıydı. Ben de hep ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım. 3 yaşında sosyal olarak çok eksik yönleri var. Yaş özelliği desen bize karşı da öyle. Kimseye kendini sevdirmeyen oyun kuramayan oynayamayan hep ağlayarak kendini ifade eden. İstediği küçücük bişey olmasın olana kadar ağlayan bir çocuk. Dün onu bulduğumda parka gidemiyoruz dedim diye kriz geçirdi resmen
Sağol canım inan geçecek kelimesi tek duymak istediğim kelime.O kadar normal ki bu anlattıkların hepimiz yaşadık ama geçiyor kesinlikle...oglum 6 yaşında; 2 yaş sendromu 3 yaş sendromu bilmem ne derken ben bi ara çocukla sokağa çıkmak istemiyordum...her gördüğünü istemeler yere yatıp ağlamalar beni kucağına al tutturmaları...şimdi konuşup gülüyoruz kendi de gülüyor ben o hallerinin taklidini yapınca...başka zaman olsa sen de daha tahammüllü olurdun kesin şimdi bedenimiz hormonların esaretinde yorgunluk halsizlik ağrılar sızılar korkular hepsi bir yandan...kendine haksızlık etme...tamam hep istediği olmasın ama oyuna doymasını bekleyebilirsin acil durumun yoksa böyle zamanlarda...otur bişeyler iç oynasın parkta yorulana kadar...bir de bazen naparsan yap olmuyor çocuk bir şekilde atacak negatif elektrigini aglayacak bağiracak kaçacak falan...sen sakin olmaya çalış
Kaçması gitmesi belki evet haklısın düşünemiyor sonuçlarını ama her dışarı çıkmamız dönmemiz olay. Asla kurala tahammülü yok inan. Hep illaki ağlıyor diretior o şekilde dönüyoruz eve. Eve dönünce de istisnadız her seferinde özür diliyor. Bu süreç beni yıpratıyor yatoist bir de şu var ki çocuk çocuktur ondan olgunluk bekleyemezsin...benim oğlum 6 yaşında geçen gün giyindim çıktım servisten almak için indi öptüm bankta oturuyorum kaldırımın dibinde araç yaklaştı bu icerden arkadaşlarına el sallıyor şebeklik yapıyor tam yere bir adım attı şoför görmedi hareket etti yerimden kalkıp da ensesinden bir yakalamışım çocuğu bir çekmişim 22 kilo çocuk gözüm döndü nerdeyse tekerin altına giriyordu aklım çıktı...yapmaz sanıyorsun ama çocuk bu işte demek ki aklı ermiyor...
bizim kurum normal raporu kabul etmiyorÇevrilmiyormuş canım 37 den önce benim doktorum öyle dedi ama normal rapor yazarım istersen dedi. Bu haftayıda çıkarayım eğer ki geçmezse normal rapor alacağım mecbur
Hep öyle idare ettim canım sağolasın keşke öyle olsa, şimdiye kadar hep kulak arkası dinlendim milleti. Çalıştığın için böyle dediler kime çekmiş dediler kreşe gönder dediler ben hep sabrettim. Hatta nekadar sabırlısın der her gören okadsr zor ve ağlakki. Ağlamasını da asla pekiştirmiyorum ama inatçı işte. Kardeş arttırmıştır belki dicem aksine çok düzeldi birçok şeyi. Allah yardım etti herhalde ama bu sosyal fobi olayını aşmak en zoru.Canım sen bilinçli bi annesin, çocuğunun tavırlarından sorununu da anlarsın. Yalnızca sakinleş ve ondan sonra nasıl davranacagina sen karar ver. Kimseye bakma. Dışardan simariklik gibi görünüyor ama bakalım içerde ne yaşıyor, belki kardeş geliyor ve çok tedirgin. Böylece başına buyruk davranıyor. Sen tanırsın yavrunu.
Stres çok çok kötü oluyor gerçekten. Normalde benim kv ile aram çok iyidir. Kendisi de gerçekten melek gibidir. Ama bazı davranışları beni çileden çıkarıyordu hep susuyorum ona karşı. Iyi niyetinden yaptığı bazı şeyler vardı, artik hamileliğin verdiği duygusallıkla geçen defa annem buradayken bir patladim. Tabi kimsenin haberi yok bi garip annem biliyor yanımdaydi. Öyle çok bağırdım ve ağladım ki kendimi yerden yere savurmuşum hatırlamıyorum bile. Patlama yasamisim. Doguruyorum zannettim gerçekten karnimin kasilmasiyla 3 gün uyuyamadim sonra. Düşündüm de gerçekten evlattan önemli bisey yok kendimi çok çok suçlu hissettim böyle kendimi kaybettim diye.
Allah korusun karnındaki de senin evladın, sakin olmaya çalış, hepsi geçecek tabiki de. Sonra bu kadar sinirlendigine kendini üzdüğüne pişman olma. Ayrıca çocuk bu her şeyi yapacak, çevreye de bakma sen abartmasinlar. Kim bilir o yavru da annesinin ilgisini paylaşacak olmanın etkisiyle böyle yapıyor belki. Sen en iyisini bilirsin, sakinlesip düşününce her şeyi halledersin
Soruyorum özür dilerim anne bir daha yapmıcam diyor. Sorduğumda direk özür diliyor. Oyüzden çözemiyoruz. Kızmadan anlatarak soruyorum ki ona rağmen o kestirip atıyor özür diliyor. Böyle çözebileceğini düşünüyor. Oyun mu diye düşündün ben seni kaybettim sandım çok korktum diyorum özür dilerim diyor yine. Yani çözüm yok. Bugün kafamda bir ağırlık var sdece canım ama dün bitiktim inan. İsyan da ettim bıktım da dedim. Bugün daha sakinim karnımdaki bebeğe de haksızlık ettim çünkü diyeGecmis olsun canim ya. Kizin neden oyle kacip gittigini soyledimi? Neyseki cok sukur bulmussunuz ve suan sag salim yaninda. Uzme kendini kafani dagitmaya calis dusunme olanlari nolur.
ben netten aldım canım hemen geldi bende gidemiyorumTeşekkürler canım bugün alayım ben de unutmadan
canım bebeğin sağlıcakla gelsin gule gule kullansınEki Görüntüle 2130043 kizlar iste dolabimiz
Yeri biraz dar oldugu icin fotogdaf duzgun cikmadi.
Askilik bolumu de yetersiz bi askilikta altina koydurmayi dusunuyorum.
canım görmüyosun bn oldum perdenin arkasından bişe yapıyolar sonra bebeğimi yanıma verdiler yanıma o duyguyu anlatamam gözümden bir iki damla yaş bosaldıHic dogum görmedim, yapmadım , araştırmadım. Ikizlerde genel anestezi yapsalardı kesinlikle tercihim olurdu. Kesildigimi görmek istemezdim. Spinal+sedasyon alacağım.
nasıl oldun canım sağlığın nasıltesekkur ederim canim gucu verene kurban biz guclu olacagizki yavrularımızda sagliklarina kavusunlar insallh.. zaman herseyin ilaci ben buna inaniyorum...
Ayyyy heyecana gel, resmen başladık artık doğumlara iki bebegimiz doğdu bile, hayırlısıyla hepimiz sağ salim alalım bebeklerimizi kulaklarımıza, dün arkadaşlarla çocukları parka götürdük, senin bebeğin aşağıya inmiş erken doğurursun sen dediler paniklettiler beniDogum tarihimizi aldik. 12 nisan Allah izin verirse
Safak 14
Öyle canım haklısın geçmiyor büyüdükçe düzelecek belkii. Yaşıtları çok iyi olumlu uyumlu biraz da ondan sanırım niye böyle değil düşüncesi yıprattı beni. Eksik hissedip kapatmak istiyoruö o eksiği. Ama yanlış yapıyorum ya da bilmiyoruö bişeyler benle alakalı eminim ama ne olduğunu bilmiyorum.Kuzum zor birgün yaşamışsın ama geçecek inanki bende zaman zaman kızımla çok zor anlar geçirdim hatta geçiriyorumds tam bir koç burcu inatçı kuralcı dediğim dedik bazı şeyler fıtratında var sen ne yapaan geçmez değişmez şımartmışsında me yapmışsın acaba dayak arsızı olmasındansa şımarsın ne yapalım muhtemelen o yaptığını oyun sandı yaramaz göreceği tepkiyi bastırmak içinde çirkefe yatmıştır bazen bizler bile bazı durumlar karşısında göstwrdiğimiz hareketlerin nedenini açıklayamıyoruz inanki geçecek
Sağol canım inşallah geçer çok şükür inşallah bir daha hissetmem o duyguyu. Kaybetme korkusu berbattı.Gecicek tabiki gecicek kuzum kızıma nazar şeymiş belliki sende zaten en hassas olduğun zamandasin çok geçmiş olsun şükür sağlıklı ve birliktesiniz
Evet daha önce gitmiştim başka bir konu ile ilgili. Belki yine giderim haklısın. Çünkü kendimle alakalı gibi düşünüyorum. Benim tavırlarımda bişeyler pekiştiriyordur ama ne olduğunu pedagog çözer belkiCnm benim çocuğum olmadığı için yorum yapamam ama bebiş doğmadan bir kez olsun pedagog ile görüşsen en azından bebiş gelince daha da artmaz sorununuz.
ben ayva çekirdeği jeline başladım işte kremin faydasını gören de var görmeyen de diye bakalım işe yarayacak mı.kızlar gogus ucu kremine başladınızmı ben önceki oglumda bir ay önceden basladım
Aynen çok pahalı ahım şahım maliyeti yok ben eminönünde bulamam diye kırtasiyeden aldım. İşim gereği çizim yaptığım için, birde dikişte çocukluktan gereği baba mesleği elbet öğreniyorsun. Kalıpları pinterest ten indirdim sonrası dikme işiCan'ım çok tatlı bunlar. Yapabilirsen ne güzel valla. Meleğineli nde çok pahalı bu kapı süsleri
Yok canım izne bile çıkamıyorum iş yoğunluğundan oğluma yapiyim yeter ben örnektekinden farklı yapıcam kardeşini paraşütle atlatacağım birde tek tek balon yerine büyük hava balonu yapıcamCanim ellerine saglik harika olmus .
Bence yapip satmalisin .
ben ilk cocugumda lanıoh basladım hic sıkıntı cekmedim cok sukurben ayva çekirdeği jeline başladım işte kremin faydasını gören de var görmeyen de diye bakalım işe yarayacak mı.
Ah canım benim yaa. Ne demek. Gerçekten paylaşmak rahatlatıyor. Bir pedagogdan destek almaya çalış. Her çocuk bir değil malesef. Geç kalınmış değil. Daha çok küçük cimcime. İyi ol lütfen. En çok sana ihtiyacı var.Kızlar herkes yazıyor ya bu ara ben de yazayım. İyi ki varsınız. Yazıp yazmamakta kararsızdım. Çok uzun bir konu. Meşgul etmeyeyim diye düşündüm ama iyiki yazmışım. Ne kadar rahatladım bir bilseniz. Hepinize çok teşekkür ederim
Ben de düşüyorum başlasak mı artık acabakızlar gogus ucu kremine başladınızmı ben önceki oglumda bir ay önceden basladım
baslamak lazım bence yavas yavasAh canım benim yaa. Ne demek. Gerçekten paylaşmak rahatlatıyor. Bir pedagogdan destek almaya çalış. Her çocuk bir değil malesef. Geç kalınmış değil. Daha çok küçük cimcime. İyi ol lütfen. En çok sana ihtiyacı var.
Ben de düşüyorum başlasak mı artık acaba
Canım benimde 2. Doğumum olacak ilki sezeryandı. Bende aynı senin gibi düşünüyorum illaki normal olacak diye birşey yok sağlıklı olsunda annede bebekte ha sezeryan olmuş ha normal. Kendi sezeryanımı anlatıyım iyiliğe sezeryan olmuşum belden uyuşturma hiç acımadı doktorun kestiğini görmüyorsun Zaten sen ne yapıyor acaba diyene kadar o e fazla 5dk içinde hop çocuğunu kucağına veriyor. Sen çocuğuna bakarken heycanla etrafındakilerle konuşurken onlar seni dikmeye bile başlamış oluyor farketmiyorsun bile Zaten o ara beni kesiyorlar mı dikiyorlarmı aklına bile gelmiyor insanım çocuk kime benziyor kaç kilo filan göz hep onda Normal Doğum yapmadım yapanlara helal olsun diyorumKizlar biraz dogum hakkinda konusup yorum yapalimmi. Bebegi donmedi diye cok uzulen annelere sorum olucak bn hic illa normal olsun kafasına gelemiyorum. Diyorumki normal olurken birsuru sikinti olabiliyo. Oksijensz kalma vs. Sanci kismi 40 saat sanci cekip sezeryana girmek gibi. Sonra sezeryani dusunuyorum. Genel anesteziden cok korkuyorum bayılıp ayilamamaktan. Spinalde bu sefer milyonda birde olsa felc riski bilmem ne canli canli kesilirkn gozun acik o travmayi yasamak. Benim ilk doğumum ve 2 yul once oanik atak tedavisi gordum. Hala metroya binemem mesela. Ozellikle ikinci dogumu olanlar ve dogum konusunda bet tavirlari olan arkadaslar bana yol gosterin. Ben yorumlardan cok etkilenirim. Bana bi el atin hahahah
37den önce başlatabilirsin raporunu kim söylediki başlatamıyorsun diye. Benim arkadaşım 34 te aldı. Doktor gittiğindede soruyordu iyiymişim devam edebilcen mi dieKızlar günaydın birşey sormak istiyorum bir dahaki gidişimde doktorum çatı muayenesi yapacak nasıl yapılıyor sıkıntı çıkıyor mu acaba ? Birde kalça ağrımı sordum artık topallıyorum işe gelirken siyatik ağrı dedi doğumdan sonra geçer dedi hep oturacaksın dedi. Ama ben otursamda yatsamda geçmiyor artık topallamaktan tuvalete zor gidiyorum. Varmı böyle olupta bir çare bulan ağrıyı geçiren. Çalışabilir aldığım için 37 den önce başlatamıyormuşum da raporu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?