- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.221
Sebebi nedir peki ?İkili tarama yaptırmayı asla düşünmüyorum..
Bende asla düşünmüyorum.İkili tarama yaptırmayı asla düşünmüyorum..
benim doktorum kan hapini ayrica vermedi, ama kanim 10 civarinda 11 de minumum duzey. Ben bildim bileli 9-10 arasi gezer o. Oyle aman aman dusuk degil sanirim. 3 aydan sonra verebilirler, vitaminleri istege bagli onayliyorlar burada. D vitamin degerim dusuk dedim aninda D vitamini verdiler.Decavit içinde birçok vitamini bulunduran hap. Ayrıca kan hapı verdi mi dr unuz? Sadece vitamin mi önerdi.
Açık renk kanamam var. Dua edin bana
Iyi geceler kizlar. Benim gibi kuyruk sokumu ağrısı çeken var mı ya ? 3 gundur sanki üzerine dusmusum gibi ağrıyor. Tabikide dusmedim veya agir bir sey kaldirmadim ama otururken kalkarken çok zorlanıyorum. Normal mi acaba ? Agirlastim ondan ağrıyo diycem ama kilo filanda almadım ki. Neden oluyo fikri olan var mı ?
Bende asla düşünmüyorum.
Neden 1 , ne olursa olsun ben bu bebeği aldirmayacagim . Çünkü bebekte benim bildiğim zihinsel engel var mı yok mu diye bir araştırma yapılıyor. Rabbim bana ne nasip ettiyse ona raziyiz eşimle.
Neden. 2 kimseyi korkutmak istemem ama . Çok yakın bir zamanda İzmir de bir bayanın sadece ikili test yüzünden bebegini kaybetmesi hemde çok acı bir şekilde . Bebeğin omurilik ve beyni, ikili test için yapilan iğne sırasında ödem yaparak ölüyor. Bunun gibi nedenler. Bu bayanın başına gelenler herkesin başına gelecek diye bir kural yok.
Kuzenim hamile iken çocuğun çok büyük ihtimalle down sendromlu olacak dedi doktorlar. Turp gibi dogdu o çocuk .şimdi sınıfının en iyilerinden maşallah.
Benim bilmediğim baska ikili test niçin yapılır. Bilen varsa aydinlatirsa memnun olurum arkadaslar.
Aslında geç döllenme olmadığına emin gibiyim çünkü yumurtlama günümü biliyorum normalden erken bile oldu. İnşallah perşembeyi dört gözle bekliyorum saolunÇok üzüldüm canım. Biraz daha beklesen mi? Yani belki geç döllenmedir. Bir hafta sonra Bebişi görürsünüz.İnş öyledir
Evet hafta ya kadar bekleyelim dedi inşallah görürüz inşallahİnşallah görürsün canım biraz daha bekle dedi değil mi doktor
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ama ben yaptirmicam . Yaptıracak arkadaşlarima da kolaylıklar diliyorum. Herkese kolay gelsinbenim doktorum kan hapini ayrica vermedi, ama kanim 10 civarinda 11 de minumum duzey. Ben bildim bileli 9-10 arasi gezer o. Oyle aman aman dusuk degil sanirim. 3 aydan sonra verebilirler, vitaminleri istege bagli onayliyorlar burada. D vitamin degerim dusuk dedim aninda D vitamini verdiler.
Bu arada demir vitamini kabizlik yapabilir, lifli gida alimini mutlaka arttirin.
Kanamaniz gecmis, cok sukur bir seyiniz yokmus sevindim. Yatin dinlenin. Bebislerinize iyi bakin.
Daha onceden bir rahatsizliginiz var miydi? Sizde kabiz olmamaya calisin. Umarim cabuk gecer, gecici hamilelik degisikliklerinden biridir.
Bu testler 3 ya da 4 cesit genetik bozukluk bakiyor, testine bagli. Bunlardan olasiligi en yuksek olan ve en bildigimiz down sendromu. Down sendromunu genel olarak toplum olarak kabullenmis alismisiz zaten.
Ama testin baktigi baska genetik bozukluklarda var. Bunlardan birinde malesef bebek dogum sirasinda oluyor, ya da dogumdan sonraki 24 saatte filan yasamini yitiriyor. Anne karninda, dogumda, dogduktan sonra Surekli aci cekiyor. Olasiligi dusuk. Ama test bu genetik bozuklugu yuksek derece ile yakalarsa kurtaj olmayi dusunebilirim. Umarim hic birimizin basina gelmez boyle bir ihtimal.
Ikili test Turkiye de neye denk geliyor buradaki karsiliklari ne bilemiyorum. Ama bana tarif edilen testler su sekilde, lutfen yanlis biliyorsam duzeltin.
Asama 1) koldan annenin kanini alma + detayli ultrason + tekrar koldan annenin kanini alma seklinde.
Sonuc: Bunun sonucunda bu 3 ya da 4 genetik bozuklugun yuzdesini ve testin dogruluk oranini soyluyor. Atiyorum down sendromu olma olasiligi %10 ama bizim testimiz bunu %80 oraninda dogru tespit ediyor diye bir sonuc veriyor. ( yani 100 anneden 80inene dedikleri dogru cikmis). Bu testte olasilik yuksek cikarsa ikinci asamayi oneriyorlar. Yoksa ikinci asamayi yapmiyorsunuz.
Asama 2) bebek amniyotik sivisindan olcum alma (invasive test). Iste bu tehlikeli olan test.
Iste bebek riskli durumdaysa istege bagli bunu kabul edebiliyorsunuz, bu testin dogruluk orani cok yuksek ama bebege zarar verebiliyor dusuk olabiliyor. Eger birinci testten korkup kurtaj olmaya karar vermeyi dusunuyorsaniz, ailenizde (hatta koyde yasiyorsaniz, yada herkesin koyden birbiriyle evlendigi kapali toplulukta yasiyorsaniz koyunuzde) sakatlik varsa, yasiniz 35 in uzerinde ise tavsiye ediliyor.
Ben birinci asamalari yaptirip gerek yoksa ikinciyi yaptirmiyacagim. Genelde doktorlarda bu sekilde sadece 1inci asamayi oneriyor. Boylece hem anne, hem doktor, hem akrabalar aylar onceden nasil bir bebek geldigini bilir, ona gore hazirlik yapilir.
Zaten Turkiye'de zirt pirt kan verip, ultrasona giriyorsaniz 1. asama testlerinin surekli yaptiginiz seylerden hic bir farki yok. Ben de o yuzden yaptirilmamasini pek anlayamiyorum
Kızlar doktordan geliyorum boğazlarım kıpkırmızı olmuş şismiş, Sulcid 375 mg antibiyotik, Parol, avil, Cistus pastil ve burun spreyi verdi Halihazırda clexane 0.4, progestan fitil ve deltacortril kullanıyorum Bu kadar ilaç alacak olmaktan çok endiseliyim kızlar
bende yaptirmicam cnm ins sag saglimde evlatlarimiza kavuscaz bi faydasi yok bize bosa sitrese gerek yokVerdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ama ben yaptirmicam . Yaptıracak arkadaşlarima da kolaylıklar diliyorum. Herkese kolay gelsin
benim doktorum kan hapini ayrica vermedi, ama kanim 10 civarinda 11 de minumum duzey. Ben bildim bileli 9-10 arasi gezer o. Oyle aman aman dusuk degil sanirim. 3 aydan sonra verebilirler, vitaminleri istege bagli onayliyorlar burada. D vitamin degerim dusuk dedim aninda D vitamini verdiler.
Bu arada demir vitamini kabizlik yapabilir, lifli gida alimini mutlaka arttirin.
Kanamaniz gecmis, cok sukur bir seyiniz yokmus sevindim. Yatin dinlenin. Bebislerinize iyi bakin.
Daha onceden bir rahatsizliginiz var miydi? Sizde kabiz olmamaya calisin. Umarim cabuk gecer, gecici hamilelik degisikliklerinden biridir.
Bu testler 3 ya da 4 cesit genetik bozukluk bakiyor, testine bagli. Bunlardan olasiligi en yuksek olan ve en bildigimiz down sendromu. Down sendromunu genel olarak toplum olarak kabullenmis alismisiz zaten.
Ama testin baktigi baska genetik bozukluklarda var. Bunlardan birinde malesef bebek dogum sirasinda oluyor, ya da dogumdan sonraki 24 saatte filan yasamini yitiriyor. Anne karninda, dogumda, dogduktan sonra Surekli aci cekiyor. Olasiligi dusuk. Ama test bu genetik bozuklugu yuksek derece ile yakalarsa kurtaj olmayi dusunebilirim. Umarim hic birimizin basina gelmez boyle bir ihtimal.
Ikili test Turkiye de neye denk geliyor buradaki karsiliklari ne bilemiyorum. Ama bana tarif edilen testler su sekilde, lutfen yanlis biliyorsam duzeltin.
Asama 1) koldan annenin kanini alma + detayli ultrason + tekrar koldan annenin kanini alma seklinde.
Sonuc: Bunun sonucunda bu 3 ya da 4 genetik bozuklugun yuzdesini ve testin dogruluk oranini soyluyor. Atiyorum down sendromu olma olasiligi %10 ama bizim testimiz bunu %80 oraninda dogru tespit ediyor diye bir sonuc veriyor. ( yani 100 anneden 80inene dedikleri dogru cikmis). Bu testte olasilik yuksek cikarsa ikinci asamayi oneriyorlar. Yoksa ikinci asamayi yapmiyorsunuz.
Asama 2) bebek amniyotik sivisindan olcum alma (invasive test). Iste bu tehlikeli olan test.
Iste bebek riskli durumdaysa istege bagli bunu kabul edebiliyorsunuz, bu testin dogruluk orani cok yuksek ama bebege zarar verebiliyor dusuk olabiliyor. Eger birinci testten korkup kurtaj olmaya karar vermeyi dusunuyorsaniz, ailenizde (hatta koyde yasiyorsaniz, yada herkesin koyden birbiriyle evlendigi kapali toplulukta yasiyorsaniz koyunuzde) sakatlik varsa, yasiniz 35 in uzerinde ise tavsiye ediliyor.
Ben birinci asamalari yaptirip gerek yoksa ikinciyi yaptirmiyacagim. Genelde doktorlarda bu sekilde sadece 1inci asamayi oneriyor. Boylece hem anne, hem doktor, hem akrabalar aylar onceden nasil bir bebek geldigini bilir, ona gore hazirlik yapilir.
Zaten Turkiye'de zirt pirt kan verip, ultrasona giriyorsaniz 1. asama testlerinin surekli yaptiginiz seylerden hic bir farki yok. Ben de o yuzden yaptirilmamasini pek anlayamiyorum
Ben de ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum. Ama sadece down sendromu durumuyla ilgili değil.Bende asla düşünmüyorum.
Neden 1 , ne olursa olsun ben bu bebeği aldirmayacagim . Çünkü bebekte benim bildiğim zihinsel engel var mı yok mu diye bir araştırma yapılıyor. Rabbim bana ne nasip ettiyse ona raziyiz eşimle.
Neden. 2 kimseyi korkutmak istemem ama . Çok yakın bir zamanda İzmir de bir bayanın sadece ikili test yüzünden bebegini kaybetmesi hemde çok acı bir şekilde . Bebeğin omurilik ve beyni, ikili test için yapilan iğne sırasında ödem yaparak ölüyor. Bunun gibi nedenler. Bu bayanın başına gelenler herkesin başına gelecek diye bir kural yok.
Kuzenim hamile iken çocuğun çok büyük ihtimalle down sendromlu olacak dedi doktorlar. Turp gibi dogdu o çocuk .şimdi sınıfının en iyilerinden maşallah.
Benim bilmediğim baska ikili test niçin yapılır. Bilen varsa aydinlatirsa memnun olurum arkadaslar.
Günaydın hanimlar
Kullandığınız ilaçları yazmışsınız bende yazayım
Foliioo
Elevit
Marincap balık yağı
balık yağını ben sürekli kullanıyordum zaten yazın ara vermistim kendimi çok iyi hissettiriyor
Ay ben ben ben. Ama böyle daha güzelmiş be ! :) ay ne stresler yapmışım kanamalar hastaneler dolaşmalar.yarın kontrolum var.biraz erken ama belki cinsiyet belli olur.bir ihtimal.düsük riski ortadan kalmısmı merak edıyorum.ikinci hamılegını yasayıp ben gibi heyecansız olan varmı
Evet kızlar ıhlamur bile içmiyorum ben maalesef. Bazı doktorlar zararı YoK bazıları bitki çayından uzak durun diyor.bitki caylarını dikkatlı kullanın genelde doktorlar hamılelıkte onermıyo
Canım çok geçmiş olsun. Birşey olmayacak inşallah olumlu düşünelim olumlu olsunSagolun kizlar. Yuregim agzima geldi. Bir de acik renk olunca cok endiselendim. Progestan igneye tekrar basladim, cok fena agritiyor ya
Yok canım birsürü öğretmen var ben de öğretmenim. Daha erken olabilir şöyle bir 8. Haftaya kadar bekle öyle emin ol. Rabbim ol der olur. Olmazsa da vardır bir hayır.Merhaba arkdaslar cok kötüyüm agliyorum bugun dktr gittim kese gelismems dedi düşük olablrms ilkim de düşüktü kac saatdr aglyrm acaba neden kese buyumuyor bilen var mi Ögretmenim acaba calistigim icin mi artik anlamam veremedim .
Canım senin dediğin amniyosentez olabilir mi? İkili test koldan alınan kan ve drun karından baktığı ultrason ölçümüyle hesaplanıyor.Bende asla düşünmüyorum.
Canım çok haklısın ama bir de şöyle düşün. Ya bebeğinde bir sorun olsaydı ve sen bunu bilmeseydin. O zaman belki erkenden kontrol altına alınabilecekken alınamaması seni daha çok vicdanen etkilemeyecek miydi? Kararınıza saygı duyuyorum ama bir kere daha düşünmenizi tavsiye ediyorum, diğer yaptırmama kararı alan arkadaşlarada.ben katilmiyorum cunku bebekde sorun olabilicegi ihtimali ile dogumu beklemek ne kadar zor bilginiz varmi ben kizimda cinsiyett ogrenmek isterken sorunn olabilir diye baska hastaneler yonlendirildimde hafta sonu denk geldim. o iki gun yiyemedim aya kalktim anda yere yigiliyordum can parcama ne olabilir diye kac hastane gezdim ozele gittim makine gelismemis birsey diyemiyor zeynep kamil gittim karnini acip bakamiyoruzya diye bagrip yollandim en iyu nerden ogrenebilirim diye radistanbul buldum oda tedavi yazamiyor ustune 1 hafta sira beklemek zorunda kaldim tum bu sirada randevu icin bekledim gunler hamilelik zehir gibi mi gecsin ve o testler cok yanilabiliyor. ustelik benim doktor suoer bi kadin Allah ne versiyse kabulum diyorsan bosuna ugrasma diyor cok mantikli eskiye baktinda boyle testlermi vardi. ben bebekde bi sorun varsa bile bu sıkıntiyla hamilelimi beklemek herseyden sogumak istemiyorum. bi anne ixin cok zor surec oluyor onra ona gore baska testlerde oluyor bebek kesesinden sivi almak gibi bence bunlara gerek yok evet hastanelere gidiyoruz ama merak ediyoruz buyumusmu eli ayagi cikmismi cinsiyeti ne olabilir gibi pozitif seyler icin kizim kilo alamiyormu diye 29 haftamda o kadar makinelere alindim korkutuldum kizim 3480 cikti o kadar problem olabilir diye beni yollayan doktoar kizim sapa saglam dogdu ama ya o cektim sıkıntı uykusuzlarim yiyemedim yemekler aklima takilan ne olacak bebegime diye dusuncelerim eziyetti bu zaten kisisel testler yapana karsi degiliz hurce yapmamayi dusunuyorum yaltiranada karismiyorum.
Canım senin dediğin amniyosentez olabilir mi? İkili test koldan alınan kan ve drun karından baktığı ultrason ölçümüyle hesaplanıyor.
Canım çok haklısın ama bir de şöyle düşün. Ya bebeğinde bir sorun olsaydı ve sen bunu bilmeseydin. O zaman belki erkenden kontrol altına alınabilecekken alınamaması seni daha çok vicdanen etkilemeyecek miydi? Kararınıza saygı duyuyorum ama bir kere daha düşünmenizi tavsiye ediyorum, diğer yaptırmama kararı alan arkadaşlarada.
Elevitin yardımcı maddelerinde jelatin yazıyor sadeceCanım merhaba belki bilmiyorsundur eklemek istiyorum. Elevitte domuz jelatini var. Onun birebir aynısı decaviti kullanmıştım ben.
Ay ben ben ben. Ama böyle daha güzelmiş be ! :) ay ne stresler yapmışım kanamalar hastaneler dolaşmalar.
Evet kızlar ıhlamur bile içmiyorum ben maalesef. Bazı doktorlar zararı YoK bazıları bitki çayından uzak durun diyor.
Canım çok geçmiş olsun. Birşey olmayacak inşallah olumlu düşünelim olumlu olsun
Yok canım birsürü öğretmen var ben de öğretmenim. Daha erken olabilir şöyle bir 8. Haftaya kadar bekle öyle emin ol. Rabbim ol der olur. Olmazsa da vardır bir hayır.
E bebek harika avent marka ürünler bebekler için süper. Hele anne göğüs ucu gibi biberon başlığı var çok iyiGünaydın hanımlar. İyi hafta sonları. Tecrübeli anneler biraz fikir almak istiyorum sizlerden. Bebek alışverişini nerelerden yapmak gerek neye dikkat etmeli mama kasigi, emzik biberon vs gibi temel ihtiyaçlar için . Yeni doğan için ölçü varmı. Paylasirmisiniz
canim bebekte bi sorun cikarsa buna care yok 2 li test icin diyorum ya aldircan ya dogurcan ama ayrintiliyi diyorsan onda onlem alinabilecek seyler olabiliyormus diye duydumCanım senin dediğin amniyosentez olabilir mi? İkili test koldan alınan kan ve drun karından baktığı ultrason ölçümüyle hesaplanıyor.
Canım çok haklısın ama bir de şöyle düşün. Ya bebeğinde bir sorun olsaydı ve sen bunu bilmeseydin. O zaman belki erkenden kontrol altına alınabilecekken alınamaması seni daha çok vicdanen etkilemeyecek miydi? Kararınıza saygı duyuyorum ama bir kere daha düşünmenizi tavsiye ediyorum, diğer yaptırmama kararı alan arkadaşlarada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?