- 17 Kasım 2009
- 627
- 324
- 103
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.241
Ümit Korucuoğluna gidiyorum çok memnunumgÜNAYDIN ANKARADA OLUP TA İYİ Bİ DOKTOR TAVSİYESİ OLAN VARMI ?
Aaa senle aynıyız canım belki geç döllenme olmustur o yüzden 5 gün geri çıkmıştırGünaydın güzeller
Az önce doktordan geldim bebisimin kalp atışını duydum rabbime şükürler olsun. Sata göre 7+2 haftalıktık ama ultrasonda 6+4 çıktık. Bebeğin gelişimi iyi dedi doktor ama 5 gün geri dedim bir haftayı geçmedikçe sorun yok dedi. İnşallah öyledir bebisim sağlıkla büyür. Kalp atim hızı da 160 çıktı kız mı oluyordu bu durumda?
Evet canım ayniyiz sağlıklı olsun da büyür inşallah minigim. Birlikte bekliycez hayırlısıyla. Sen duydun mu kalp atışını.Aaa senle aynıyız canım belki geç döllenme olmustur o yüzden 5 gün geri çıkmıştır
canım yumurtlamanı ovulsayon testi ile falan takip ettin mi? normal zamanında mı yumurtladın biliyor musun?Günaydın güzeller
Az önce doktordan geldim bebisimin kalp atışını duydum rabbime şükürler olsun. Sata göre 7+2 haftalıktık ama ultrasonda 6+4 çıktık. Bebeğin gelişimi iyi dedi doktor ama 5 gün geri dedim bir haftayı geçmedikçe sorun yok dedi. İnşallah öyledir bebisim sağlıkla büyür. Kalp atim hızı da 160 çıktı kız mı oluyordu bu durumda?
Ben de aldırmayı düşünmüyorum amaBen de ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum. Ama sadece down sendromu durumuyla ilgili değil.
Doktorum Doğum öncesi ya da Doğum esnasında oluşabilecek bir olumsuz durumda doktorun elinde veriler olması açısından sadece ikili testi ve ayrıntılı ultrasonu yaptırmamı önerdi.
@sofiarya daha ayrıntılı bilgi verir.
Ben de ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum. Ama sadece down sendromu durumuyla ilgili değil.
Doktorum Doğum öncesi ya da Doğum esnasında oluşabilecek bir olumsuz durumda doktorun elinde veriler olması açısından sadece ikili testi ve ayrıntılı ultrasonu yaptırmamı önerdi.
@sofiarya daha ayrıntılı bilgi verir.
Bir daha gitmedim doktora. Ultrasona göre 12. Haftada çağırdı. Sıkıntı olmaz inşallah diye düşünüyorumŞu anda hala öyle mi devam ediyor, biraz içimi rahatlattiniz, benim doktorumda sıkıntı yol dedi ama yine de ben çok stres yaptım
Günaydın güzeller
Kesinlikle gerekir ama paylaşılmamış. İlk hamileliğimde kurumsal açıklamasını paylaşmıştı arkadaşlar. Bir de internette araştırma yapınca heryerde ve doktorlardan aynı yorumu duydum, okudum.Elevitin yardımcı maddelerinde jelatin yazıyor sadece
Domuz jelatini olduğunu nerden biliyoruz
Öyle olsa belirtilmesi gerekmez mi
Mama kaşığı için çok erken doğduktan sonra e bebek iyi oluyor. Emzik biberon içim ve araba koltuğu araba vs herşey için şubat indirimleri oluyor e bebekte. 28 gün boyunca hergün yüklü bir indirim oluyor. Onu beklemenizi tavsiye ederim. Kıyafetler için de 50 cm i bi gün giyiyorlar sadece 56 cm ve üstünü alın bence. Som günler baktınız bebiş minyon bir iki küçük şey alırsınız. Battaniye vs için de lcw e bebek pzar vs süperGünaydın hanımlar. İyi hafta sonları. Tecrübeli anneler biraz fikir almak istiyorum sizlerden. Bebek alışverişini nerelerden yapmak gerek neye dikkat etmeli mama kasigi, emzik biberon vs gibi temel ihtiyaçlar için . Yeni doğan için ölçü varmı. Paylasirmisiniz
Tamamdır canım teşekkür ederim not ettimE bebek harika avent marka ürünler bebekler için süper. Hele anne göğüs ucu gibi biberon başlığı var çok iyi
Can'ım zaten doğurana kadar her koşulda endişeli olacağız. Her muayeneye bile yüreğimiz ağzımızda gidiyoruz. Yani bu test ben de herhangi bir etki yapmayacak. 9 ayı endişeli bekleyişle zehire çevirmez diye düşünüyorum. Zaten var o endişe.Ben de aldırmayı düşünmüyorum ama
Sana kesinlikle katılıyorum ve aldırmayı kesinlikle düşünmesem de testi yaptıracağım hem 6 ay boyunca ay yaptirsamiydim ay birşey var mi demektense Allah korusun olmaz da o ihtimal olursa kendimi ona da hazırlamış olurum
Teşekkür ederim bunu ogremem çok iyi oldu hem hesaplı hem kaliteli olur.Kesinlikle gerekir ama paylaşılmamış. İlk hamileliğimde kurumsal açıklamasını paylaşmıştı arkadaşlar. Bir de internette araştırma yapınca heryerde ve doktorlardan aynı yorumu duydum, okudum.
Mama kaşığı için çok erken doğduktan sonra e bebek iyi oluyor. Emzik biberon içim ve araba koltuğu araba vs herşey için şubat indirimleri oluyor e bebekte. 28 gün boyunca hergün yüklü bir indirim oluyor. Onu beklemenizi tavsiye ederim. Kıyafetler için de 50 cm i bi gün giyiyorlar sadece 56 cm ve üstünü alın bence. Som günler baktınız bebiş minyon bir iki küçük şey alırsınız. Battaniye vs için de lcw e bebek pzar vs süper
Jelatin yurt disindan alinan bir madde ve genellikle sığır domuz karisik kullanilir hayvan kemiklerinden elde edilir diye biliyorum. Hatta sigir jelatini yazan ürünlerde dahi domuz kalintisi olduğu söylenir. Emilgator seklindede yazabilir. Emilgatorun yaninda parantez icinde soya yada bitkisel yaziyorsa mesele yok digerleri riskli. Paket gidalarda dikkat ediyorum bunlara. Tabi ilacsa ve kullanma zorunlulugu varsa ve alternarifi yoksa saglik icin olduğundan sorun olmayacagina inaniyorumElevitin yardımcı maddelerinde jelatin yazıyor sadece
Domuz jelatini olduğunu nerden biliyoruz
Öyle olsa belirtilmesi gerekmez mi
Hiç mi hiç acaba diye düşünmem canım. Allah tan gelene koşulsuz şartsız razı gelecegimiz için hiç sıkıntı yok o konuda. Bilsem ne olacak bilmesem ne olacak buda benim düşüncem. Bir çok anneyi sıkıntiya sokan ve benimde şahit olduğum kişiler var. Neyse bu konu coooookkkk uzar. Burada da arkadaşlar uzun uzzuuuunnn anlattı zaten . Yaptırılırsa ne olur yaptirilmazsa ne olur . Herkes kendi bilir bundan sonra değil mi canım. Gorusmek üzere.En kötü sonuclar bile bence bilgisizlikten acabalardan daha iyidir. Acaba bebegim iyimidir diye dusunmektense ikili test yaptirip olumlu yada olumsuz bir cevap alip ona göre kendini hazirlamak stresi azaltir diye dusunuyorum. Benim bebegim henuz cok minik daha kalbi atiyormu onu dahi duymadim. Hakkinda hoc birsey bilmiyorum. Ne olursa olsun asla aldirmayi düşünmem ama bilgi sahibi olup acabalardan kurtulmak icin ikili testin yapilmasi gerektigini düşünüyorum. Kendimide ona gore hazirlarim enazindan
Benimde buna benzer sebebim 7 ay önceki gebeliğimde test riskli çıktı hafta 11+6 sonra stres başladı ağlaya ağlaya 15 haftaya geldik sonra amniyosentez şart dendi sonucu 45 gün daha bekle ben oldum 5 aylık ve hala ağlıyorum sonuç temiz çıktı ama stresten bu defa gelişim geriliği başladı ve yavrum 6 aylık doğdu 12 gün yaşadı acil sezaryenle oldum sebebim belli az önce kontrol vardı doktoruma dedim yaptırmıcam diye tan m sadece ense burun bakarız dedi sonra ayrıntılı dedi tamam dedim... Herhangi bi tadavi uygulanmıyor hiç bişey yapılmıyor bunu bile bile birdaha yapmamBende asla düşünmüyorum.
Neden 1 , ne olursa olsun ben bu bebeği aldirmayacagim . Çünkü bebekte benim bildiğim zihinsel engel var mı yok mu diye bir araştırma yapılıyor. Rabbim bana ne nasip ettiyse ona raziyiz eşimle.
Neden. 2 kimseyi korkutmak istemem ama . Çok yakın bir zamanda İzmir de bir bayanın sadece ikili test yüzünden bebegini kaybetmesi hemde çok acı bir şekilde . Bebeğin omurilik ve beyni, ikili test için yapilan iğne sırasında ödem yaparak ölüyor. Bunun gibi nedenler. Bu bayanın başına gelenler herkesin başına gelecek diye bir kural yok.
Kuzenim hamile iken çocuğun çok büyük ihtimalle down sendromlu olacak dedi doktorlar. Turp gibi dogdu o çocuk .şimdi sınıfının en iyilerinden maşallah.
Benim bilmediğim baska ikili test niçin yapılır. Bilen varsa aydinlatirsa memnun olurum arkadaslar.
Benim yanıldı işte otest ve zehir oldu yemek içmek nerde uyku bile haramdı ve sonra çevremde bir çok kişiden yalnış çıktığı duydum... Bu İşte de para dönüyor test kötü çıktığı an 9 doktora gittim hepsinin yurtdışıyla anlaşması var hani şu çok pahalı kan testi varya ellerinde katalog bekliyorlar.... Eee düşmüşsün sende ne yapabilirsin Rabbim bidaha aynı arada bırakmasınben katilmiyorum cunku bebekde sorun olabilicegi ihtimali ile dogumu beklemek ne kadar zor bilginiz varmi ben kizimda cinsiyett ogrenmek isterken sorunn olabilir diye baska hastaneler yonlendirildimde hafta sonu denk geldim. o iki gun yiyemedim aya kalktim anda yere yigiliyordum can parcama ne olabilir diye kac hastane gezdim ozele gittim makine gelismemis birsey diyemiyor zeynep kamil gittim karnini acip bakamiyoruzya diye bagrip yollandim en iyu nerden ogrenebilirim diye radistanbul buldum oda tedavi yazamiyor ustune 1 hafta sira beklemek zorunda kaldim tum bu sirada randevu icin bekledim gunler hamilelik zehir gibi mi gecsin ve o testler cok yanilabiliyor. ustelik benim doktor suoer bi kadin Allah ne versiyse kabulum diyorsan bosuna ugrasma diyor cok mantikli eskiye baktinda boyle testlermi vardi. ben bebekde bi sorun varsa bile bu sıkıntiyla hamilelimi beklemek herseyden sogumak istemiyorum. bi anne ixin cok zor surec oluyor onra ona gore baska testlerde oluyor bebek kesesinden sivi almak gibi bence bunlara gerek yok evet hastanelere gidiyoruz ama merak ediyoruz buyumusmu eli ayagi cikmismi cinsiyeti ne olabilir gibi pozitif seyler icin kizim kilo alamiyormu diye 29 haftamda o kadar makinelere alindim korkutuldum kizim 3480 cikti o kadar problem olabilir diye beni yollayan doktoar kizim sapa saglam dogdu ama ya o cektim sıkıntı uykusuzlarim yiyemedim yemekler aklima takilan ne olacak bebegime diye dusuncelerim eziyetti bu zaten kisisel testler yapana karsi degiliz hurce yapmamayi dusunuyorum yaltiranada karismiyorum.
Tabiki de öyle herkes nasil rahat ediyorsa oyle yapsın amacim kesinlikle akil vermek degildi yanlis anlasilmadim umarim :) amniyon sivisindan yapılan testlere bende sicak bakmiyorum ama kan testiyle yapılan ilk asama testini yaptiririm büyük ihtimalle. Herkes konusuyor demissin belliki seninle cok konusmuslar sıkılmışsin ama bence her fikir yeni bakis açıları kazandırır. Burada kimse kimseye dogruluk taslamiyor sadece bilgi ve fikir paylasimidir.Hiç mi hiç acaba diye düşünmem canım. Allah tan gelene koşulsuz şartsız razı gelecegimiz için hiç sıkıntı yok o konuda. Bilsem ne olacak bilmesem ne olacak buda benim düşüncem. Bir çok anneyi sıkıntiya sokan ve benimde şahit olduğum kişiler var. Neyse bu konu coooookkkk uzar. Burada da arkadaşlar uzun uzzuuuunnn anlattı zaten . Yaptırılırsa ne olur yaptirilmazsa ne olur . Herkes kendi bilir bundan sonra değil mi canım. Gorusmek üzere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?