2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Sağol canim inşallah sen de hayırlısıyla duy o pıt pıtları

Kese gelişmediği de oldu kalbi durduğu da.
Alacak nefesi varsa doğar zaten senle alakalı bi durum değil. Üzgünüm

Ben de ayni durumdayim 17 gustos sat ama doktor 5 gün geri 22 ağustos olarak düzeltelim dedi. Hayırlısi olsun dedim ben de

Olur sakın aksatma sonuçta o iğne belirli süre etki ediyor bebegine giden damarda bir pıhtı onu senden ayırabilir. Düşük doz ilaçtan 4 kez kaybeden ben söylüyorum bunu lütfen ilacina dikkat et. Mola da barı yapsaydın. Bidaha sakın aksatma

Selam hanimlar ikili test konusunda bayagi uzerinde durulmus ben yaltirana yaptirmayana da saygi duyarim tamamen tercih meselesi her iki anlamda da rabbim bizleri utansirmasin evlatlarimizla sinamasin diyorum simdi gelelim benim problemime benim ilk hamileligimde de ayni skintiyi yasamistim sag ayak bilegim sanki burkulmus gibi sisiyor ve kilo adikca yuruyemiyorum agri yapiyor yani uzerine basmaiyorum dunden itibaren tekrar basladi hic bir sekilde ortapediyede gitmedim dogumdan sonra geciyor fakat niye boyle bir anlam veremiyorum acaba vucut kiloya aliskin olmadigi icin olabilirmi?

Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..

Ben iki farklı doktora gittim ikisi de hiç sormamama rağmen muhakkak ikili test için gelin dedi bu kadar önemli olmasaydı zannetmiyorum bu kadar üstünde durmazdı.

O zaman araştırın bence. anne hayatı tehlikede olmadığı sürece yaradan senin o bebeğin canını almaya müsade etmiyor. Bunun öbür dunyasida var. İnanirsiniz inanmazsiniz siz bilirsiniz. Bu kadar uzun yazmaniza gerek yok. Ondan bundan da duymadım . Kendi birebir yakinlarimin başına geldiği için üstüne basa basa söyledim. Sizler yaptirirsiniz yaptirmazsaniz . Oda sizin bileceginiz iş.

Ben bir daha cvp yazmicam. Yoksa tartışmaya gidecek bu durum

Molada yapamadım çünkü. En önde otobüs teydim. Bir tek tuvalet var onda da yapamazdim. O sebepten

Bence arkadaş herşeyi güzelce bu işin içinde olan biri olarak izah etmiş bundan sonra bu konuda herkes ne yapacağına kendi karar verecek artık ikili konusunda yaptıracağım şu sebepten yaptırmayacağım bu sebepten diye tartışma olmasın.daha ilk taramada bu kadar şey çıkarsa bunun üçlüsü ayrıntılısı şeker yüklemesi var sonu gelmeyecek.bence aklında konuyla ilgili soru işareti olanlar arkadaşın yazdığını okusunlar doktorlarıyla görüşsünler ona göre bir karar versinler kesin yaptıracak yada yaptırmayacak olanlarında gerekçelerini belirtmeye gerek olmadığını düşünüyorum

Aldırıp aldramama konusunda bi yorum yapamayacağım allah böyle bi kararı vermekle sinav etmez inşallah kimseyi. Ama testler konusunda size katiliyorum eğer gerekiyorsa yaptırırım. Bu konuda doktorumu dinlerim komşumu ya da kadınlar kulubunden deneyimli hanımları değil ki her şeye kadınlar kulubune bakarım.

kesinlikle katiliyorum sana. yaptirana karsi degilim. ama ben kafa takarim bebegime ne olacak diye. herseyini guzel guzel hazirlayip beklemek varken aglayarak yapmak istemiyorum. guclu anneleride tebrik ediyorum. anne ne demek biliyolarmi ben soylim. dogum yaptim gercek bi anne oldum artik kendime dikkat etmek zorundayim. benim hasta olmamam lazim. benim bebegimin bana ihtiyaci var. benim oyle verebilcem anane babane yok. nazlanabilcem yok. yani kizim yemek yemezken ben yiyemiyorum. islerimi dogru duzgun yapamiyorum. ben sezeryan oldum kimse yemegimi yapip ayama getirmedi. kimse kendi ihtiyaclarim icin bana bakmadi. ben hastanede bile ameliyatli halimle tuvalet tek gittim. bu arada soylim temizlik en titiz oldum sey bebegime en ufak mikrop istemem. ben kizimi kucama aldimdan beri kimse muhtac etmedim yedirdim degistim yikadjm hep tek. ve bu sefer diyorum ben hamilelimde bi sıkınti duydum mu yiyememki bu sefer gelisim geriligi baslar ki dusuk tansiyonlu biri olarak yigilip dururum. gozumun icine bakan kizim var. bu kotulugu onada yapmis olurum benim bebegim Allahimdan bir hediye tek duam saglikli sihatli Allah yolunda basimizi yere egdirmicek evlat olmasi. bu testleri ben yaptirirsam karnimdakinede kizimada kendimede zarar veririm. ben yiyemicem tansiyonum surekli dusecek karnimdakide beslenemicek kizimlada ilgilenemicem ben bunu bize yapamam. yapanada karsi degilim.

sana yazacaklarim seni yargilamak degil beni yanlıs anlama yaptiracagin teste kesinlikle karsi degilim. ama anlamadigim sey sen dinide katiyorsun dinin bizi etkiledini. ya bu bebek karnina dustugu an sen onu hissettigin andan beri seviyorsun zaten. bizi guclu kilan en basta sevgimiz. dunyada katiliyorum hic birsey toz pembe degil. bak annem sizofren hastasi hic bir zaman anne sevgisi gormedim. ihtiyacim oldugu hic bir zaman yanimda olmadi. her sorunu tek basima kaldim. babam evlendi kadin bizi istemedi. iki kiz kardesime ben baktim hala bakiyorum. ayni evde esim kardeslerimle yasiyorum. kadin bize yapmadi birakmadi haladaha babamdan mahrum ediyor. 16 yasinda ise baslamak zorunda kaldim. hayallerim okulum yarim kaldi. ben hic bir zaman gezemedim. cocuklumu yasayamadim. gecmisimi dusundumde bir tane hatirladim guzel anim yok. esimle bile zor evlendim annem hasta babam degisik bi kadin evli surekli sorun cikariyor diye evlendim esimin ailesi beni istemdiler adimi cikardilar. ama ben hic degismedim herseyin guzel olabilcene hep inandim. annem sizofren hastasi ama onu cok seviyorum eminim iyi olsaydi bizi asla birakmazdi iyiki o benim annem. babam essiz bizi bakamadi 3 kizdik mecbur evlenmek zorunda kaldi kadinin boyle olacagini bilmezdi hala daha cekiyor onada Allahdan mutluluk diliyorum. bazen bazi seyleri kabuk etmeliyiz isyan hic birseyi degistirmez. benim anneme ananam bakiyor kardeslerim egitimini tamamlamaya calisiyor ilerde anneme bakabilmemiz icin biz ne yapalim. otenazi yapip kendi hayatimizami bakalim. o 3 ay yasicak bebek diyorsn. o 3 ay icin bile onca sey deger. evlat bu ya bu sende olabilirsn bende. evet hepimiz bebegimize bi sorun olabilir ama o artik bi birey sen onun cani hakkinda azraili olamazsn. ben bu derece hasta olsam kendimi ifade edemicek kadar kucuk olsam ailemin benim icin savasmayip en basindan birakmasini hic affedemezdim. o artik karninda bi birey onu bakmama secimini sen seciyorsun ona sormuyorsn bu sadece senin kararin oluyor. belki zor yasicak ama Allah buyuk sen kalpden inan zamani gelince biz ebeynler ölsek bile rabbim birakmaz. ben beni yaratana guveniyorum. Annen icinde bana sabrimi ona bakabilcem imkani vericene inaniyorum. hic birsey icin cabalamazsan armut pis agzima dus diyemezsn. seni anliyorum bebegin hastalikli olup dunyaya gelip o acilari cekip siz ölunce ortada kalmasin diye ileri dusunup karar veriyorsn. ama Allahdan ümit kesilmez ölüm dışında her hastaligin bi caresi vardir. ve asla bir dakika sonra bile ne olacagini bilemeyiz sadece tahmin ederiz. icimdeki dunyam tum olumsuzluklara ragmen karartmak istemiyorum. bu dunya hepimizin ve hepimiz bir sekilde kardesiz zaten bizi birbirimizden ayiran tek sey farkli dusuncelerimiz

Bu arada hepimizin iradesi var zaten isteyen yaptirir isteyen yaptirmaz. artik ufak hazirliklari konusalim. kimse kirilmasin tartismaya acik konusuyoruz. boyle seyler kimseyi kirmasin. tabiki herkez doktoruna danisarak yapacak. kimse kimseye kusmesin. ölümüme kardesiz. bende kırılan varsa simdiden diyorum. ben kimse kusmem esimle bile atissak cok bile ileri olsa asla kusmeyiz. hic birsey olmamis gibi devam ederiz. hayat kusmek icin cok kisa. tabiki tartisacaz anlasamicamiz seyler olacak. olsun o kadar. sizi gormesemde tanimasamda bu yolculukda beraberiz. kendinize hep cici bakin hanimlar

Benim halsizliklerim hic gecmiyor surekli cok yorgunum uykum hep var uyusamda gecmiyor elim ayagim bosaliyor aclik ve toklugu ayırt edemiyorum midem bi tuhaf. Bukadari normalmiki yaa ne zaman gecicek bide çalışıyorum oda zorluyor sabahlari erken kalkmak eziyet gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…