- 11 Eylül 2015
- 3.773
- 4.051
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.281
Sağol canim inşallah sen de hayırlısıyla duy o pıt pıtlarıgözün aydın
ben de inşallah birkaç güne duyacağım
benim de kese 2 gün geri çıkmıştı bir önceki kontrolde Doktor bu birkaç günlük farkların önemli olmadığını söyledi 20.haftaya kadar böyle geri ileri durumları olabilir bizim için önemli olan 20.haftadan sonra bebeğin ölçümü dedi
Ben de ayni durumdayim 17 gustos sat ama doktor 5 gün geri 22 ağustos olarak düzeltelim dedi. Hayırlısi olsun dedim ben deGünaydın güzeller
Az önce doktordan geldim bebisimin kalp atışını duydum rabbime şükürler olsun. Sata göre 7+2 haftalıktık ama ultrasonda 6+4 çıktık. Bebeğin gelişimi iyi dedi doktor ama 5 gün geri dedim bir haftayı geçmedikçe sorun yok dedi. İnşallah öyledir bebisim sağlıkla büyür. Kalp atim hızı da 160 çıktı kız mı oluyordu bu durumda?
Olur sakın aksatma sonuçta o iğne belirli süre etki ediyor bebegine giden damarda bir pıhtı onu senden ayırabilir. Düşük doz ilaçtan 4 kez kaybeden ben söylüyorum bunu lütfen ilacina dikkat et. Mola da barı yapsaydın. Bidaha sakın aksatmaKızlar ben dün gece yollardaydim. memleketime geldim. Doktora sordum sıkıntı yok gidebilirsin dedi. Senelik iznim vardı 1 hafta. Yaklaşık 600 km yol.
Annemle babamin yanina geldim. Biraz önce onlara söyledim hamile olduğumu.Babam canımın içi gözyaşlarini tutamadı.
Annemde .
Otobüs te müsait ortam olmadı kan sulandırıcı iğnemi yapamadım. Ama gündüzleri coraspin ilacımi içiyorum. Sizinde yapamadığıniz zaman oluyor mu. Böyle nadiren de olsa ,arada ignemizi yapamazsak problem olur mu . Doktora sormayı unuttum da biraz
Ben iki farklı doktora gittim ikisi de hiç sormamama rağmen muhakkak ikili test için gelin dedi bu kadar önemli olmasaydı zannetmiyorum bu kadar üstünde durmazdı.Can'ım zaten doğurana kadar her koşulda endişeli olacağız. Her muayeneye bile yüreğimiz ağzımızda gidiyoruz. Yani bu test ben de herhangi bir etki yapmayacak. 9 ayı endişeli bekleyişle zehire çevirmez diye düşünüyorum. Zaten var o endişe.
Sonuçta herkes şunun farkında. Bu testlerin güvenirliği sadece yüzde hesabı ve çok kez yanıldığını duyuyoruz. Ben doktoruma güveniyorum. Yoksa yaptırma gereği duymazdım.
O zaman araştırın bence. anne hayatı tehlikede olmadığı sürece yaradan senin o bebeğin canını almaya müsade etmiyor. Bunun öbür dunyasida var. İnanirsiniz inanmazsiniz siz bilirsiniz. Bu kadar uzun yazmaniza gerek yok. Ondan bundan da duymadım . Kendi birebir yakinlarimin başına geldiği için üstüne basa basa söyledim. Sizler yaptirirsiniz yaptirmazsaniz . Oda sizin bileceginiz iş.Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Büyürler inşallah canim sağlıklı olsunlar yeter kiBen de ayni durumdayim 17 gustos sat ama doktor 5 gün geri 22 ağustos olarak düzeltelim dedi. Hayırlısi olsun dedim ben de
Molada yapamadım çünkü. En önde otobüs teydim. Bir tek tuvalet var onda da yapamazdim. O sebeptenOlur sakın aksatma sonuçta o iğne belirli süre etki ediyor bebegine giden damarda bir pıhtı onu senden ayırabilir. Düşük doz ilaçtan 4 kez kaybeden ben söylüyorum bunu lütfen ilacina dikkat et. Mola da barı yapsaydın. Bidaha sakın aksatma
Aldırıp aldramama konusunda bi yorum yapamayacağım allah böyle bi kararı vermekle sinav etmez inşallah kimseyi. Ama testler konusunda size katiliyorum eğer gerekiyorsa yaptırırım. Bu konuda doktorumu dinlerim komşumu ya da kadınlar kulubunden deneyimli hanımları değil ki her şeye kadınlar kulubune bakarım.Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Benim yanıldı işte otest ve zehir oldu yemek içmek nerde uyku bile haramdı ve sonra çevremde bir çok kişiden yalnış çıktığı duydum... Bu İşte de para dönüyor test kötü çıktığı an 9 doktora gittim hepsinin yurtdışıyla anlaşması var hani şu çok pahalı kan testi varya ellerinde katalog bekliyorlar.... Eee düşmüşsün sende ne yapabilirsin Rabbim bidaha aynı arada bırakmasın
Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Duydum canım çok şükürEvet canım ayniyiz sağlıklı olsun da büyür inşallah minigim. Birlikte bekliycez hayırlısıyla. Sen duydun mu kalp atışını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?