- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.301
Benimde belim bugün çok ağrıyor. Çok korkuyorum Allah korusun bebislerimizi. Dr bana önlem amaçlı progestan vermişti. Kullanmadım hiç. Şimdi de vicdan yapıyorum kullansam mi acaba diye. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım. Progestan bebeğin atan kalbini durdurdu diye. Aklıma o geliyorKızlar benim dayanılmaz bir ağrım oluyor hatta ağladım az evvel kasığımda ve bel kısmında doğum sancısı gibi acaba sezaryan olduğu için mi böyle
Benimde belim bugün çok ağrıyor. Çok korkuyorum Allah korusun bebislerimizi. Dr bana önlem amaçlı progestan vermişti. Kullanmadım hiç. Şimdi de vicdan yapıyorum kullansam mi acaba diye. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım. Progestan bebeğin atan kalbini durdurdu diye. Aklıma o geliyorkimdi o arkadaş böyle bişeyin aslı var mı acaba?
Ben kimseye bireysel bir sitem ettiğini düşünmüyorum ama maalesef bazı arkadaşlar üstlerine alınmışlar.Arkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Çok doğru söylüyorsun buradaki çoğu kişi kullanıyor ve ben oğlumda da kullandım. Buna rağmen burda yazılan ufakta olsa birşey insanın aklına acaba sorusunu getiriyor. O arkadaş kimdi hatırlayamıyorum. Lütfen okuyorsa mesajı cevap yazsın neye dayanarak böyle bir kanıya varmışlarcanım progestanı burdaki bayanların yarısı kullanıyordur emin ol Bunlardan biri de benim Sabah akşam vajinal yoldan kullanıyorum Doktor söylediyse mutlaka kullan
Bulantılarım artarak devam ediyor malesef. Birşey yemek istemiyorum yediğim zamanda midem bulanmaya başlıyor. Öyle kısa süreli bulantı da degil valla sürekli hasta gibiyim bulantidan. Tabiki şükür her daim. Yeter ki sağlıklı olsun minnoslarBulantılar ne durumda sizde? Ben açlıktan ölüyorum ama hıc bısey yıyemıyorum günde bi kere de kusuyorum afedersınız.
Canım benim tüp bebek ve transfer gününden beri kullanıyorum vajinal yoldan günde 3 defa 5 kutu bitirdim bile hiçbir zararı yok ayrıca bebeğin tutunmasında yardımcı olduğu için veriyor Dr ben kullanmanı tavsiye ederimBenimde belim bugün çok ağrıyor. Çok korkuyorum Allah korusun bebislerimizi. Dr bana önlem amaçlı progestan vermişti. Kullanmadım hiç. Şimdi de vicdan yapıyorum kullansam mi acaba diye. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım. Progestan bebeğin atan kalbini durdurdu diye. Aklıma o geliyorkimdi o arkadaş böyle bişeyin aslı var mı acaba?
canım magnezyuma baktır. onun eksikliğinde bahsettiğin durum yasanıyor.Selam hanimlar ikili test konusunda bayagi uzerinde durulmus ben yaltirana yaptirmayana da saygi duyarim tamamen tercih meselesi her iki anlamda da rabbim bizleri utansirmasin evlatlarimizla sinamasin diyorum simdi gelelim benim problemime benim ilk hamileligimde de ayni skintiyi yasamistim sag ayak bilegim sanki burkulmus gibi sisiyor ve kilo adikca yuruyemiyorum agri yapiyor yani uzerine basmaiyorum dunden itibaren tekrar basladi hic bir sekilde ortapediyede gitmedim dogumdan sonra geciyor fakat niye boyle bir anlam veremiyorum acaba vucut kiloya aliskin olmadigi icin olabilirmi?
tesekkürler uzun uzun anlatmıssınız. cok sagolun gerekliliği doktorlar bu kadar uzun acıklamıyor. evet bende artık bu testi yaptırma kararı aldımArkadaşlar bu tarama testleri konusunda birkaç birşey söylemek istiyorum .şimdi yazacaklarım kimsenin kalbini kırmasın kimse bana kızmasın ama burda yazılanlardan gördüğüm ve anladığım şu ki bu konu kulaktan dolma bilgilerle,komşuma şöyle olmuştu ben şundan da şunu duymuştum gibi hikayelerle korkunç amacından uzak bir konuşmaya dönmüş. Bir kere enbaşınd şuna açıklık getireyim 2li ya da 3lü test ile ayrıntılı ultrason dediğiniz üstdüzey inceleme tetkiki aynı şey değil.yani 2li test yaptırmayacağım ayrıntılı yapılacak nasılsa denmiş ama ayrıntılı ultrason 2li testin yerini tutmaz bunu bilin. Sonra nasılsa çocuğu aldırmayacağım neden yaptırıp kendimi strese sokayım ben onu herhaliyle kabul ediyorum demişsiniz, madem herhaliyle kabul ediyorsunuz ozaman strese girmek niye? Eğer sağlık problemleri olan bir bebeği dünyaya getirmek konusunda kararlıysa bir insan,ozaman anne karnında daha onun bu durumu hakkında bilgi sahibi olup duruma hazırlıklı olmak istemez mi?,burda kendinizle çelişiyorsunuz. Ve devam ediyorum ..bu testlerde taranan hastalıklar sizin hep sosyal medyadan şurdan burdan sempatiyle takip ettiğiniz down sendromundan ibaret değil,yüzüne bile bakamayacagınız anomalilere sahip çocuklar doğuyor hergün bu dünya da,yüzüne bakamama konusunda gayet ciddiyim mübalağa yapmıyorum, kafatasının içinde beyni olmayan çocuklardan suratında gözleri ya da burnu ya da kulakları olamayan bebeklerden bahsediyorum. Belki abarttığımı düşünenleriniz olacak ama maalesef gerçek dünyada bunlar oluyor.bwlki siZlerden birinin başına gelme ihtimali düşük olabilir ama unutmayın başınıza gelirse artık ihtimal sizin için %100 gerçekleşmiş olur. Anne karnında bir bebeğin hayatının sonlandırılması çoğu zaman acımazsızlık gibi geliyor insanlara.bunu en başta dini sebepler besliyor arkasından toplumsal yetiştirilme tarzı hayata bakış açısı hepsi harmanlanıyor. Asıl acımasızlık ne biliyor musunuz? Doğduktan sonra maksimum 3ay ömür biçilmiş olan bebeği doğurmaya inat edip, doğurup, sırf kendi annelik duygusunun arkasına saklanıp 40 günde o el kadar bebeye belki düzelir ümidiyle türlü türlü ameliyatlar yaptırıp sonunda gözünün önünde öldüğünü görmeyi göze alabilmektir acımasızlık. Nolur kimse yazdıklarımı üzerine alınmasın ama ben bunları gördüm bu kadınlarla konuştum. hayat sandığınız kadar toz pembe değil arkadaşlar. Bugün burda sağlıksızda olsa ben onu doğururum diyorsunuz, buna inanıyorum da hepiniz buna kendinizi hazır hissediyorsunuz hepiniz çok güçlüsünüz buna şüphem Yok ama bunu söylerken bile aklınızda hep benim başıma gelmez düşüncesi var,siz bunun farkında bile değilsiniz ama içgüdüsel olarak böyle. Kaldı ki gerçekten o doğurdugunuz çocuklara gerçekten çok iyi bakacak olsanız da ömrünüzün sonuna kadar onların yanında olamayacağınız gerçeği de var, bu konular çok geniş kapsamlı düşünülmesi gereken konular. Son olarak bu testlerle ilgili en can alıcı konuda ben yaptırdım çocuk sağlıksız dediler ama turp gibi çocuk doğurdum durumu. Evet maalesef ülkemiz sağlık sisteminde testlerle ilgili böyle bir handikap var. Şimdi test Zaten %100 doğruluk vaad eden bir test değil ama bu ülkede bundan daha sıkıntılı bir durum var ki, aldığınız sağlık hizmetinin kalitesinin paranız ile ölçülebilir olması. Maalesef devlet hastanesinde bu konuda hizmet alıyor olmakla aynı teste 500 tl verip yaptırıyor olmak aynı şeyler değil. Testlerde kullanılan cihazların kitlerin kalitesi değiştikçe sonuçta maalesef böyle göreceli oluyor bu konuda sonuna kadar haklısınız. Sonuç olarak herkes fikrini yazmış ben de yazayım.ben 2li test yaptıracağım ayrıntılı ultrasonda yaptıracağım olabilecek bir olumsuzluk durumunda da bu gebeliği sonlandıracağım ki bilen bilir karnımda ki tüp bebekle sahip olduğum 3yıldır uğruna biraürü mücadele verdiğim bir bebektir. Ama benim bu yola çıkarken tek gayem sağlıklı bir çocuk sahibi olmaktı.beni ayıplayanlarınız olacak biliyorum ama benim onları anlayamayacağım gibi onların da beni anlamalarını beklemiyorum. 10 yıllık meslek hayatımda gördüklerim,dinlediğim insanlar dokunduğum hayatlar şahit olduğum yaşamlar aksini düşünmeme imkan vermiyor.. çok çok uzun oldu biliyorum sonuna kadar okuduysanız sabrınız için teşekkür ederim, umarım hepiniz hepimiz aklen ve bedenen sağlıklı bebeklerle bu serüveni sonlandırırız.sevgiler..
Çok şükür biraz rahatladım ama çok iyi biliyorum duyguyu senin yine iyi buzdolabiyla sınırlı kaldıysa ben evimden tiksindim evin kapısından girince bulanmaya başliyordu ama şunu anladım hamilelikten önce neyi çok yiyorsan ondan tiksinip yemediklerini yiyorsun beslenme düzenim 180 derece değişti ama şunu da diyeyim şimdi takip ediyorum bulantı saatim aynı .sabah kalkınca boş mide çok bulanıyor hemen yüzünü yıkayıp neyi yiyorsan onu ye kraker vs at ağzına doldur o karnı benim kahvaltıdan sonra da bulanıyor onu da biraz 10 15 dakika yatarak çözümünü buldum akşam işten dönüşte bulanıyor hemen karnımı ekmek arası birşey yapıp doyuruyorum geçiyor sonra bir de yatarken başlıyor ama ondan kaçamıyorum çıkarınca günü tamamlayıp yatiyorumKızlar benim bulantılarım dün itibariyle öyle bir başladı ki sanırım bu güne kadar hayatımda hiç midem bulanmamış Bunun ne demek olduğunu yeni anladım İlk hamileliğimde çok az bulanıyormuş demek ki En sevdiğim hapur hupur yediğim şeyleri artık görmek istemiyorum hatta buzdolabını açmaya korkuyorum görmemek için
Habire limon yiyesim geliyor başka hiçbir şey değil
Hiçbir öğünde ekmeksiz doyamayan ben ekmeği ağzıma koyamıyorum şuan
Boğazlarımdaki iltihaplar da azalıyor sanırım Doktorun verdiği antibiyotiği bir sürü daha doktor ve eczacıya danışarak almaya başladım Yine de Allah'a emanet tabi her anlamda bebeğim
Allah hiçbirimize kötü şeyler göstermesin
Merhaba kizlar, bende idrar testinde yogun enfeksiyon cikti ilac kullanmadan gecmez mi, ilacin bebege zarari olur mu boyle bisey yasayan var mi
Cuma ya kontrolüm var umarım bizde görürüz o ilk kıpırdanışları..eminim çok güzel bir duygudurDün dr.da kontrolüm vardı.bizim bebek hareketlenmis bacaklar tam cılgın bebek bacaği hiç durmuyor kollar bize sürpriz oldu.sizlerden gören var mı
canım idrar yolu enfeksiyonu es geçilecek bir durum değil..doktorunuz zaten gebelikte kullanabileceğiniz antibiyotikler verecektir mutlaka...Allah korusun idrar yolu enfeksiyonları ďüşükleri tetikler bilginizeMerhaba kizlar, bende idrar testinde yogun enfeksiyon cikti ilac kullanmadan gecmez mi, ilacin bebege zarari olur mu boyle bisey yasayan var mi
Benim doktorum bir sey olmaz dedi. Ama ucakta cildiniz kurur susuz kalabilirsiniz. Yaniniza krem alin, mutlaka su satin alin. Yani Onleminizi alin mutlaka.Ocak ayinda ucak yolculugu ihtimalim vardi normal sartlarda bebek acisindan sakincali degildir dimi? 5aylik olacak cunku
Ayni sekilde dusunuyorum. Rumuzunu hatirlamadim saglikci annenin yazdiklarini baska bayanlarin deneyimlerini cok aciklayici buluyorum. Kimseni kimseyi send niye boyle dusunuyorsun diye yargilamasi anlamsiz.ben testler hakkında yazılan mesajları bilgilendirme olarak görüyorum ve bilgileniyorum kişisel meseleye döndürmeye gerek yok kimse kimseye neden yapıyorsun veya yapmıyorsun diye hesap sormadığı sürece
Canim bulantilarin baslamisti zor bir durum ama Ben gozun aydin diyeyim biraz bulanti olmasi iyiymis. Sonradan azaliyor yada alisiyorsunuzKızlar benim bulantılarım dün itibariyle öyle bir başladı ki sanırım bu güne kadar hayatımda hiç midem bulanmamış Bunun ne demek olduğunu yeni anladım İlk hamileliğimde çok az bulanıyormuş demek ki En sevdiğim hapur hupur yediğim şeyleri artık görmek istemiyorum hatta buzdolabını açmaya korkuyorum görmemek için
Habire limon yiyesim geliyor başka hiçbir şey değil
Hiçbir öğünde ekmeksiz doyamayan ben ekmeği ağzıma koyamıyorum şuan
Boğazlarımdaki iltihaplar da azalıyor sanırım Doktorun verdiği antibiyotiği bir sürü daha doktor ve eczacıya danışarak almaya başladım Yine de Allah'a emanet tabi her anlamda bebeğim
Allah hiçbirimize kötü şeyler göstermesin
Bende de ayni durum vardi, iyi soyeldiniz bunu. Biraz magnezyumu fazla gidalar yiyeyim en azindancanım magnezyuma baktır. onun eksikliğinde bahsettiğin durum yasanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?