- 4 Ekim 2013
- 2.594
- 4.882
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #5.321
Ben öncesinde diyet yapıp kilo verdim şimdide kortizon kullanıyorum diye iştahım inanılmaz açık aslında diyetisyene devam ediyorum ama uyamıyorum. Yine de beyaz ekmek yemiyorum süt ve yogurtla ara öğün yapıyorum. Su içiyorum bol bol.Gebelik diyeti uyguluyormusunuz ben düşünüyorum ama henuz baslayamadim. Kilo alimi biyerden sonra bebekle hic alakali degilmis bebek anneden alacagini aliyor zaten. Fazlasi annede kilo yapiyor o yuzden gebelikte yapilan diyetler dengeli ve saglikli beslenme acisindan gerekli diye düşünüyorum. Ilk testlerden sonra doktorada danisarak baslanmali tabi
Ben 200 luk günde 3 kez kullaniyorumProgestan 100 kullanıyordum ama şimdi yeni kutuyu fark ettim bugun 200 lük vermiş acaba eczacımı yalnış verdi dizler kaçık kullanıyorsunuz
Dün dr.da kontrolüm vardı.bizim bebek hareketlenmis bacaklar tam cılgın bebek bacaği hiç durmuyor kollar bize sürpriz oldu.sizlerden gören var mı
Merhaba kizlar, bende idrar testinde yogun enfeksiyon cikti ilac kullanmadan gecmez mi, ilacin bebege zarari olur mu boyle bisey yasayan var mi
İyi geceler kızlar
Geçmişe şöyle göz ucuyla bakabildim. Sanırım ikili testten vs bahsedilmiş. Kabul ediyorum burda birbirimize destek olmak bilgi alışverişinde bulunmak için varız. Ancak herkesin kendi kararı. Ben yaptırmayı düşünmüyorum deyip fikrinizi sunabilirsiniz. Ama yaptırmayı düşüneni de fikrinden caydırmak yanlış olur. Artık herkesin içine annelik işlendi. Herkes bebeği için en doğrusunu bilir diye düşünüyorum. Ben doktor ne isterse yaptıracağım. Kabul maddiyat için isteyen drlar da olabilir . Ama oğlumdan da tecrübe edindiğim üzere asla ama asla gereksiz olduğunu düşünmüyorum. Bilinçli olmak en iyisi. He bi sorun olursa canına kıyar mıyım. Aslaaa. Benim canım benim ikinci kalbim son vermek haddime değil. Allahın gücüne kudretine çok inanırım. Hergün ettiğim duam sağlıklı sıhhatli bir şekilde dünyaya getirebilmek. Umarım hepimiz bu stresli meraklı korkulu heycanlı yolu tüm güzellikleriyle yaşarız umarın sağ salim kucaklarımıza alırız bu minnoşlarıtartışılcak birşey yok hormonlardan dolayı gerginiz sanırım. Hepimiz süper anneyiz
Ben de mayis annesi olacağım insallah herkese merhaba.su an 10+4. Sağlığı yerinde. Sizlere sorum bu zamana kadar kac kilo aldınız? Ben 2 kilo almışım
hos geldin cnm hayirla kucagina al insallah ben 3 kilo verdim ilk hamileligimde sadece 4 kilo almistim ama kilolu biriyim kilo vermek isime geliyor bebek benden besleniyor sanirimBen de mayis annesi olacağım insallah herkese merhaba.su an 10+4. Sağlığı yerinde. Sizlere sorum bu zamana kadar kac kilo aldınız? Ben 2 kilo almışım
Can'ım ben arkadaşın yaşadığı durumun progestanla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Aksine bebeğin progestana ihtiyacı var. Ve bir süre kendisi üretemiyormuş. Dr um öyle söyledi. Progestan üretene kadar kullanmaya devam dedi bana. Üstelik ben iğnesini vuruluyorum her gün. Sen içini ferah tut. İlk kez böyle bir olumsuz etkisini duydum.Benimde belim bugün çok ağrıyor. Çok korkuyorum Allah korusun bebislerimizi. Dr bana önlem amaçlı progestan vermişti. Kullanmadım hiç. Şimdi de vicdan yapıyorum kullansam mi acaba diye. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım. Progestan bebeğin atan kalbini durdurdu diye. Aklıma o geliyorkimdi o arkadaş böyle bişeyin aslı var mı acaba?
Benim de 3 gün önce başladı. Gece yatırmıyor. Uykudan uyanıyorum bulantıdan. Yemesem açlıktan bulanıyor. Yedikten sonra da ayrı bulanıyor. Hiç kusmadım ama. Kussam rahatlarım belki.Bulantılar ne durumda sizde? Ben açlıktan ölüyorum ama hıc bısey yıyemıyorum günde bi kere de kusuyorum afedersınız.
Hatta şunu söyleyeyim ek olarak arkadaş gibi bir sağlıkçının aramızda oBen kimseye bireysel bir sitem ettiğini düşünmüyorum ama maalesef bazı arkadaşlar üstlerine alınmışlar.
Senin bizlerden daha farklı baktığını düşünüyorum bu olaylara, çünkü sağlıkçısın ve dediğine göre bir çok vaka ile karşılaşmışsın. Ben yazdıklarından faydalanmaya çalışıyorum :)
Diğer arkadaşlarda yazına bu şekilde bakarlarsa sorun olacağını zannetmiyorum.
Deneyimlerini bilgini ve fikrini paylaştığın için teşekkür ederim kendi adıma.
Bu testleri ben yaptıracağım inş. Yaptırmak isteyenlere de yaptırmak istemeyenlere de saygı duyuyorum :)
Aynen katılıyorum mandalina çok iyi geliyor.Can'ım ben arkadaşın yaşadığı durumun progestanla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Aksine bebeğin progestana ihtiyacı var. Ve bir süre kendisi üretemiyormuş. Dr um öyle söyledi. Progestan üretene kadar kullanmaya devam dedi bana. Üstelik ben iğnesini vuruluyorum her gün. Sen içini ferah tut. İlk kez böyle bir olumsuz etkisini duydum.
Benim de 3 gün önce başladı. Gece yatırmıyor. Uykudan uyanıyorum bulantıdan. Yemesem açlıktan bulanıyor. Yedikten sonra da ayrı bulanıyor. Hiç kusmadım ama. Kussam rahatlarım belki.
Bana mandalina çok iyi geliyor.
Bir de maden suyuna yarım limon sık. İnanılmaz rahatlatıyor Can'ım.
Yok canım sakıncalı değil ilk zamanlar ani iniş çıkış için olabilir. Belki ama 5 aylık olunca iyice tutunmuş olacak. Merak etme ben de sormuştum :)Ocak ayinda ucak yolculugu ihtimalim vardi normal sartlarda bebek acisindan sakincali degildir dimi? 5aylik olacak cunku
Kilo aldıkça. Baskı oluyordur canım belki bir rahatsızlık vardı bu şekilde ortaya çıkıyordur. Bence ortopediye görün muhakkak. Benim ödemim çoktu ama heryerim şişiyordu noktasal şişme yaşamadımSelam hanimlar ikili test konusunda bayagi uzerinde durulmus ben yaltirana yaptirmayana da saygi duyarim tamamen tercih meselesi her iki anlamda da rabbim bizleri utansirmasin evlatlarimizla sinamasin diyorum simdi gelelim benim problemime benim ilk hamileligimde de ayni skintiyi yasamistim sag ayak bilegim sanki burkulmus gibi sisiyor ve kilo adikca yuruyemiyorum agri yapiyor yani uzerine basmaiyorum dunden itibaren tekrar basladi hic bir sekilde ortapediyede gitmedim dogumdan sonra geciyor fakat niye boyle bir anlam veremiyorum acaba vucut kiloya aliskin olmadigi icin olabilirmi?
Evet kızlar katılıyorum ben de heyecanla bişeyler öğrenirim diye okudum. Kişiselleştirmeden konuşmakta bir zarar Yok ki. Ne güzel sağlıklı bilgiler ediniriz en azından.ben testler hakkında yazılan mesajları bilgilendirme olarak görüyorum ve bilgileniyorum kişisel meseleye döndürmeye gerek yok kimse kimseye neden yapıyorsun veya yapmıyorsun diye hesap sormadığı sürece
Geçmiş olsun canım ben de öyleyim meğer ilk hamileliğimde ne rahatmışım. Yemek yemekten korkuyorum ama bir kilo da almışım nasıl oluyor anlamadım :) çok kötü okursan ilaç kullan istersen. Geçici bir süreç sanırım biraz daha sabredelim.Kızlar benim bulantılarım dün itibariyle öyle bir başladı ki sanırım bu güne kadar hayatımda hiç midem bulanmamış Bunun ne demek olduğunu yeni anladım İlk hamileliğimde çok az bulanıyormuş demek ki En sevdiğim hapur hupur yediğim şeyleri artık görmek istemiyorum hatta buzdolabını açmaya korkuyorum görmemek için
Habire limon yiyesim geliyor başka hiçbir şey değil
Hiçbir öğünde ekmeksiz doyamayan ben ekmeği ağzıma koyamıyorum şuan
Boğazlarımdaki iltihaplar da azalıyor sanırım Doktorun verdiği antibiyotiği bir sürü daha doktor ve eczacıya danışarak almaya başladım Yine de Allah'a emanet tabi her anlamda bebeğim
Allah hiçbirimize kötü şeyler göstermesin
yok canım olur mu hiç öyle şey. Kesinlikle itibar etme derim ben. Tam tersi tutunmasını sağlıyor. Doktorun kullan dediyse kullanmalısın ihmal etme lütfen. Önceden düşüğün mü vardı belki o sebeple kullanmanı istiyordurBenimde belim bugün çok ağrıyor. Çok korkuyorum Allah korusun bebislerimizi. Dr bana önlem amaçlı progestan vermişti. Kullanmadım hiç. Şimdi de vicdan yapıyorum kullansam mi acaba diye. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım. Progestan bebeğin atan kalbini durdurdu diye. Aklıma o geliyorkimdi o arkadaş böyle bişeyin aslı var mı acaba?
Bende öyleyim maalesef. Sürekli ilk hamileliğimde kıyaslayıp sinirlerimi bozuyorum. Onda ilk 5 ayda 5 kilo almışken numda şimdiden karnım kocaman. Tartıda bir kilo aldım görünüyor ama karnım büyük. 23 kilo almıştım ödemim çoktu. Hergören çok şişmişsin diyordu çok üzülmüştüm. Tansiyon yorgunluk da cabası. Şimdi öyle olmak istemiyorum :-(Mrb kızlar ben midem bulanıyor diye abur cubur yiyip gecenin bir yarisi bulantiyi bastirmak icin ekmek arasi yiyeceklerle beslenip daha şimdiden 4-5 kilo aldim basküle çıkmaya korkuyorum pantolonlarım sıkıyor göbeğimo acıtıyor diye hamile pantolonu aldım lcw den erken mi başladım bir de ayna da şişen göbeğime kalinlasan belime agliyorum tv de haber izlerken agliyorum ki hic böyle degildim depredyonda gibiyim benim gibi olan var mı siz de durumlar nasil
Günaydın belki de ultrasonu daha eskiydi veya yaramaz uyuyordu :) aslinda özelin böyle bir faydası var.ben demir hayatın hamileyken tamamlayicı sigortasinı yaptırdım.4 5 özel hastanede geciyor 4300 tl.yaşa göre degisiyor benim 4650 tl.ve %15 ini geri alıyorsun 3950 tl.ye gelecek bana.sen nasıl özele gideceksin muayene ücreti ödeyerek mibende gordum ama uyuyordu galiba benimki devlet oldugu icin pek birsey anlamadim bu sefer baya beklip ozele gitcem
Tam olarak beni tarif etmişsin tartıya bile çıkmadım karşılaşacağım rakamlardan korkuyorum 5 aylık gibi karnım var ilk hamileliğimde herşeyimi son iki aya kadar giymiştim bu sefer 9. Haftada hamile kıyafeti almak zorunda kaldımBende öyleyim maalesef. Sürekli ilk hamileliğimde kıyaslayıp sinirlerimi bozuyorum. Onda ilk 5 ayda 5 kilo almışken numda şimdiden karnım kocaman. Tartıda bir kilo aldım görünüyor ama karnım büyük. 23 kilo almıştım ödemim çoktu. Hergören çok şişmişsin diyordu çok üzülmüştüm. Tansiyon yorgunluk da cabası. Şimdi öyle olmak istemiyorum :-(
Canım benim tüp bebek ve transfer gününden beri kullanıyorum vajinal yoldan günde 3 defa 5 kutu bitirdim bile hiçbir zararı yok ayrıca bebeğin tutunmasında yardımcı olduğu için veriyor Dr ben kullanmanı tavsiye ederim
Can'ım ben arkadaşın yaşadığı durumun progestanla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Aksine bebeğin progestana ihtiyacı var. Ve bir süre kendisi üretemiyormuş. Dr um öyle söyledi. Progestan üretene kadar kullanmaya devam dedi bana. Üstelik ben iğnesini vuruluyorum her gün. Sen içini ferah tut. İlk kez böyle bir olumsuz etkisini duydum.
Benim de 3 gün önce başladı. Gece yatırmıyor. Uykudan uyanıyorum bulantıdan. Yemesem açlıktan bulanıyor. Yedikten sonra da ayrı bulanıyor. Hiç kusmadım ama. Kussam rahatlarım belki.
Bana mandalina çok iyi geliyor.
Bir de maden suyuna yarım limon sık. İnanılmaz rahatlatıyor Can'ım.
Teşekkürler kızlar dün gece yatmadan kullandım ve belimin ağrısı hafifledi çok şükür. Tek sıkıntı vajinal yolla beceremedim sanırım. Çünkü bi kısmı krem gibi akmış. Gece yatmadan ağızdan alayım diyorum. Inşallah fazla yan etkisi olmaz. Hepimize hayırlı sağlıklı gebelikler diliyorumYok canım sakıncalı değil ilk zamanlar ani iniş çıkış için olabilir. Belki ama 5 aylık olunca iyice tutunmuş olacak. Merak etme ben de sormuştum :)
Kilo aldıkça. Baskı oluyordur canım belki bir rahatsızlık vardı bu şekilde ortaya çıkıyordur. Bence ortopediye görün muhakkak. Benim ödemim çoktu ama heryerim şişiyordu noktasal şişme yaşamadım
Evet kızlar katılıyorum ben de heyecanla bişeyler öğrenirim diye okudum. Kişiselleştirmeden konuşmakta bir zarar Yok ki. Ne güzel sağlıklı bilgiler ediniriz en azından.
Geçmiş olsun canım ben de öyleyim meğer ilk hamileliğimde ne rahatmışım. Yemek yemekten korkuyorum ama bir kilo da almışım nasıl oluyor anlamadım :) çok kötü okursan ilaç kullan istersen. Geçici bir süreç sanırım biraz daha sabredelim.
yok canım olur mu hiç öyle şey. Kesinlikle itibar etme derim ben. Tam tersi tutunmasını sağlıyor. Doktorun kullan dediyse kullanmalısın ihmal etme lütfen. Önceden düşüğün mü vardı belki o sebeple kullanmanı istiyordur
Idrarda enfeksiyon durumunda gebelikte de antibiyotik kullanılıyor. Bence dr un verdiği ilacı kullan. Bir de tavsiyem eğer fırsat bulabilirsen iç çamaşırlarını ütüle derimMerhaba kizlar, bende idrar testinde yogun enfeksiyon cikti ilac kullanmadan gecmez mi, ilacin bebege zarari olur mu boyle bisey yasayan var mi
7 ay giymek mucize benim için maalesef en fazla bir ay daha giyerim bunda. Keşke az kilo alabilsem ya gerçekten çok etkiliyor hamileliği. Sonrasında sütle ilgisi var mı bilmiyorum da gerçekten sütüm çok yağlı ve doyurucuyduTam olarak beni tarif etmişsin tartıya bile çıkmadım karşılaşacağım rakamlardan korkuyorum 5 aylık gibi karnım var ilk hamileliğimde herşeyimi son iki aya kadar giymiştim bu sefer 9. Haftada hamile kıyafeti almak zorunda kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?