- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.301
Hiç sorma kuzum ya ayakta sallamamak için kendimi zor tutuyorum valla yapmicam dediğim ne varsa teker teker yaptırıyorNe cabuk alisiyorlar .Hemencicik kendi kurallarini koydular :)
Aslında 3 saatte bir emzirme de az Yenidoğanda. Daha sık emzirilmeli. Gündüz en fazla 1,5 saat gece 2 saatte bir.Gerek Yok canım süt artırmak için soruyorsan eğermemelere kafayı taktı herkes sık emzir günde ortalama 8bardak su iç ve rahat ol bu iş bu kadar aslında. Meme süt dolması demek şıpır sıpır süt akması, memenin her daim taş gibi olması sağdım mı 100cc süt çıkması demek değil. Benim memelr yumuş yumuş hiç bir şeyde içmiyorum ortalama 3 saatte bir emziriyorum bizim bızdık 1 ayda 1000gr almış bile. Kafanız rahat olsun her annenin sütü bebeğine yeter yetmediğini düşünürseniz arada sağlık ocağına götürün tarttırın en iyi gösterge Budur
Uykusuzluk topigimizi esir aldi sanirim .Kızlar dün sabah yediden beri bu saate toplasanız 4 saat ancak uyumuşumdur . Dün eşim işe başladı işk kez tek kaldım bebişle normalde bütün gün uyuyan çocuk bana yemk bile yedirmedio da fazla uyumadı gaz sancısı çekti durdu . Üstten çıkartıyo alttan çıkartamıyordu . Kafayı yemk üzereydim eşin işten erkn çıktı bi de gaz damlası aldı o gelene kadar uyudu . Sonra bn uyumaya gittim çok üşümüştüm bi kalktım ki ateşim var . Bi de onu düşürmye uğrastık . Neyseki gaz damlası işe yaradı az önce pırt pırt yaptı . Şimdi uyuyor . Yarın da denicem eğer bni çok yorarsa annemi geri çağırcam çnkü normalde de sabırlı bi şnsan değilimdir . Buraya bile anca şindi girebildim
Hiç sorma kuzum ya ayakta sallamamak için kendimi zor tutuyorum valla yapmicam dediğim ne varsa teker teker yaptırıyor
Gece 12de 2de 5bucukta uyanıyor bizimki 5bucuktan sonra da uyku yok basim catliyo ya deliksiz uykuya hasretim çok
Ama emneye devam etse gelir yine bence. Mama da aynı kaloriymis bu arada.Malesef benim o kadar yok canım ve şu an neredeyse 5 kiloya yaklaştı bizimki. Mama verdiğim öğün 80cc mama iciyo daha az verirsem kıyamet kopuyor devamlı aranıyor ağlıyor. Sutum en fazla 2 memeden 60 çıkıyor. O da 2-3 saatte bir
Bm karanlıkta uyutuyorum çok çok loş prize takılan basit bi gece lambam var nerdeyse hiç ışık vermiyor o açık bi tekkızlar yeni dogan bebisinizi uyuturken gece lambası kullaniyor musunuz? yoksa karanlikta mi yatiyorsunuz? gece/gunduz kavramini ögretmek gerekiyomus,karanlikta buyume hormonu salgilaniyomus falan..
Emiyor canım göğüs ucu yaralarım da geçti ama yok bi türlü doyuramiyorum. Napayim sağlıklı olsun daAma emneye devam etse gelir yine bence. Mama da aynı kaloriymis bu arada.
İyiyiz canım cok şükür kusma dısında bi derdimiz yok siz nasılsınız sarılık riski gecmiştir insallahCanım nasılsın bebiş nasıl :)
Yani araması sürekli meme istemesi seni doymadıgını yönlendirmesin. Biraz yorucu olur belki ama 1 hafta meme dışında birşey vermeyip kilosuna baktır.
Pudra yasak cnm yağ kullanıyoruz sadece oda fazla degil
Pudra kullanmıyorum canım
Saolun kizlar annemler illa pudralanir vs dediler .Mustela bebek losyonu kullanıyorum canım ben.pudra önerilmiyor
Doğum yaptığım günden beri sokaktayim :) evde yanlızım hamdolsun hiçte bişey olmadı herkes konuşuyor sen he de geç :)Saolun kizlar annemler illa pudralanir vs dediler .
Yaptilar tabiki simdi cocukta pudra izi var soyuluyo.
Buarada batil inancin dibine dibine vurmus durumdayim.
Yok lohusanin isigi kapatilmaz
Yok sari turbent ort.
Sutunu lavaboya dokme topraga dok.
Disari cikilmaz vs beynimi yediler .
Allah eksikliklerini vermesin yinede buyuklerimizin ama salak gb oldum .
Geçmiş olsun Can'ım. Oğluşun tutacaktır biraz sabır. Bizimki de o kadar zordu ki en başta.Kızlarr kolayca doğurdum ama şuan can çekişiyorum resmennhamilelik boyunca idrar yolu enfeksiyonum vardı sebebi bulunamamıştı.. 2 gün önce idrarımı yaptığım yerden bildiğiniz adet kanaması gibi kan gelmeye başladı doktora gittim şuan bişey yapamıyolar.. bol bol su içiceksin dedi.. enfeksiyondan doğum dikişlerim de iltihap olcak diye çok korkuyorum en önemlisi oğlum göğsümü tutamıyo deli olcam emziremiyorum mama başladık ofhh ne zormuş yaa
Benimki de hiç kusmuyorSizin bebekler nasıl? Benim ki çıldırıyor gaz çıkaramıyor sonra üstten kusuyor hatta fışkırarak kustu çok korktum ağlıyor devamlı napıcam bilmiyorum
Oyyyy ben o elini yerimmmmm yaaaAlıyor kuzum emzigi, aventin emzigini almıştım onu emiyor. Eliyle bile tutuyor düşmesin diye
Can'ım ya sağmak daha çok acı veriyor bana. Emmesi daha iyi sanki.Onu ilk kez duydum denemek lazım bugün sağdım iyi olana kadar sağcam valla emdikce beter oldu çocuk kan emiyo
Beşiğinin sağ kısmında abajur vardı hep onu açık bırakıyordum.kızlar yeni dogan bebisinizi uyuturken gece lambası kullaniyor musunuz? yoksa karanlikta mi yatiyorsunuz? gece/gunduz kavramini ögretmek gerekiyomus,karanlikta buyume hormonu salgilaniyomus falan..
Canım aynı şeyi yazmak için girdim walla yavrum çatlayacak sanki yaa kıpkırmızı oluyor ıkınıyor ne yapcağımı bilemiyorum gece hep onun sesine kalkıyorum bilrymi oldu diye ağlamıyor ama karnına masaj falan yapıyorum sert oluyor karnı off yaa siz neler yapıyorsunuzKızlar oğlum çok gazlı 3 gündür ya. Ikınıyor sürekli ama çıkartamıyor ağlamak yok ama uykusunu tam uyuyamıyor bu yüzden rezene ve humana içiyorum ama çıkmıyor gazlı şeylerde yemiyorum. Nasıl çözüm bulabilirim başka. Yavrum uyuyamıyor bende uyuyamıyorum tabi
Mamayı emzirme destekleyici sistem ile verebilirsiniz.Malesef benim o kadar yok canım ve şu an neredeyse 5 kiloya yaklaştı bizimki. Mama verdiğim öğün 80cc mama iciyo daha az verirsem kıyamet kopuyor devamlı aranıyor ağlıyor. Sutum en fazla 2 memeden 60 çıkıyor. O da 2-3 saatte bir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?