2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Aslında 3 saatte bir emzirme de az Yenidoğanda. Daha sık emzirilmeli. Gündüz en fazla 1,5 saat gece 2 saatte bir.
İlk ay doyma kriteri kakalı bezleridir. 24 saat toplamında 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur
Sonra ek gıdaya kadar da çişli bezleri kriter. 24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlığında bezi oluyorsa tamam
Kiloya çok bakmamak lazım zaten 3. aydan sonra da kilo alımı azalacak

Uykusuzluk topigimizi esir aldi sanirim .
Uyusun diye bekleyince hissediyorlar sanki

Gece 12de 2de 5bucukta uyanıyor bizimki 5bucuktan sonra da uyku yok basim catliyo ya deliksiz uykuya hasretim çok

Benimki o kadar saat bile uyumuyor ya ona bile razıyım sürekli ık mık uyanıyor maksimum yarım saatte bir 5 ten beride uyanığınız şuanda uyusa hemen uyucam

Ama emneye devam etse gelir yine bence. Mama da aynı kaloriymis bu arada.

kızlar yeni dogan bebisinizi uyuturken gece lambası kullaniyor musunuz? yoksa karanlikta mi yatiyorsunuz? gece/gunduz kavramini ögretmek gerekiyomus,karanlikta buyume hormonu salgilaniyomus falan..
Bm karanlıkta uyutuyorum çok çok loş prize takılan basit bi gece lambam var nerdeyse hiç ışık vermiyor o açık bi tek

Kızlar sağ meme ucum yara ama yinede emziriyorum tabi silikon uçla . Dün fark ettim sağ mememin başladığı yerde bi ağrı var sanki memem ağır geliyormuş gbi . Ağrıyan yerin biraz altında kızarıklık oluşmuş mememin bi kusmı sanki güneşte durmuşum gibi kuzarık . Ama beze falan yok sütüm de geliyor bu mastit mi acaba ağrısı öyle yerimde duramicakmışım gibi değil . Acaba yara olduğu için enfeksiyon falan mı kaptı ? sofiarya sence ne bu doktora gitmem gerekir mi . He bi de sürekli göğüs kalkanı var göğsümde ondan mı oldu dicem ama onun üstünde kalıyor kızarıklık

Şimdi netten araştırdım da dün bn ateşlendim 38-38.5 falandı ateşim bu ağrı ve kuzarıklığı da dün fark ettim bu mastit galiba kuzarık bölge aynı zamanda sıcak da

Merhaba hanimlar Doğum yapanlara hayırlı olsun Allah analı babali büyütsün doğum yapmayanlara da darısı size inşallah . Ben de 2017 Mayıs annesiyim daha yeni oğlumun doğum gününü kutladık geçen sene bu zamanlarda ben de aynı sizin gibiydim uykusuzdum uyumak istiyordum sürekli diyordum bu ne zaman geçer . Bir de beni bir lohusalık depresyonu sarmıştı daha oğlum sekiz aylıkken atlattım. Şunu diyebilirim ki bu zor zamanlar geçecek bebekleriniz gece boyunca uyuyak sizde rahat edeceksiniz. Benim oğlum sezeryanla dünyaya geldi ve sütüm hemen gelmiştir çok şükür ama benim oğlum emmiyordu beceremiyordu. Sık sık emzirmeye çalışın her 2 saatte 1. Bunları tabi size söylemişlerdir ben kendi tecrübelerimi sadece paylaşmak istedim çünkü benim oğlumun hep kar şekeri düşüyordu emmiyordu diye ve biz sürekli hastanedeydik. Emziriyordum ondan sonra uyuyordu ama uyanmıyordu emzirmek istiyordum olmuyordu uyanmıyordu. Yanaklarını sıkıyordum çimdikliyordum ama yok hiç uyanmıyordu en sonunda solugu hastanede aldık ve serum yardımıyla kendi kendine uyanmaya başladı acıkınca. Emmedi diye de sarılık da geçirdi tabi İki gün o mavi ışığın altında kaldı bir de ben yeni doğum yapmışım piskolojimi siz düşünün. Hepinize kolay gelsin inşallah bu güzel ama zor süreci hemen atlatırsınız ve bizim gibi seneye bu zamanlarda bebeklerinizin doğum günleri kutlarız :))) biliyorum şimdi zamanınız yoktur bunları okumaya ve kusura bakmayın çok uzun oldu :)))

Pudra yasak cnm yağ kullanıyoruz sadece oda fazla degil

Pudra kullanmıyorum canım

Mustela bebek losyonu kullanıyorum canım ben.pudra önerilmiyor
Saolun kizlar annemler illa pudralanir vs dediler .
Yaptilar tabiki simdi cocukta pudra izi var soyuluyo.
Buarada batil inancin dibine dibine vurmus durumdayim.
Yok lohusanin isigi kapatilmaz
Yok sari turbent ort.
Sutunu lavaboya dokme topraga dok.
Disari cikilmaz vs beynimi yediler .
Allah eksikliklerini vermesin yinede buyuklerimizin ama salak gb oldum .

Doğum yaptığım günden beri sokaktayim :) evde yanlızım hamdolsun hiçte bişey olmadı herkes konuşuyor sen he de geç :)

Kızlar oğlum çok gazlı 3 gündür ya. Ikınıyor sürekli ama çıkartamıyor ağlamak yok ama uykusunu tam uyuyamıyor bu yüzden rezene ve humana içiyorum ama çıkmıyor gazlı şeylerde yemiyorum. Nasıl çözüm bulabilirim başka. Yavrum uyuyamıyor bende uyuyamıyorum tabi

Geçmiş olsun Can'ım. Oğluşun tutacaktır biraz sabır. Bizimki de o kadar zordu ki en başta.
Şimdi bakıyorum kahve kısmı alıyor ağzına çoğu zaman. Ve dudaklar dışa doğru cuk cuk emiyor.
Biz emzirmeyi onlar emmeyi öğreniyorlar işte.
Annelik gerçekten sabır işi. Rahmimize düştüklerinden beri hep bişeylere sabrettik. Geçti bitti. Bugünlerde geçecek inş. Allah sağlıklarını korusun yeter ki.

Sizin bebekler nasıl? Benim ki çıldırıyor gaz çıkaramıyor sonra üstten kusuyor hatta fışkırarak kustu çok korktum ağlıyor devamlı napıcam bilmiyorum
Benimki de hiç kusmuyor
Ben de bunda bi tuhaflık arıyorum. Benim bildiğim bebek kusar. Ama bi hafta oldu daha bir kez bile kusmadı bizimki. Dolayısıyla doymuyor mu acaba demekten kendimi alamıyorum. Herkesin derdi başka.
Alıyor kuzum emzigi, aventin emzigini almıştım onu emiyor. Eliyle bile tutuyor düşmesin diye
Oyyyy ben o elini yerimmmmm yaaa

Onu ilk kez duydum denemek lazım bugün sağdım iyi olana kadar sağcam valla emdikce beter oldu çocuk kan emiyo
Can'ım ya sağmak daha çok acı veriyor bana. Emmesi daha iyi sanki.
kızlar yeni dogan bebisinizi uyuturken gece lambası kullaniyor musunuz? yoksa karanlikta mi yatiyorsunuz? gece/gunduz kavramini ögretmek gerekiyomus,karanlikta buyume hormonu salgilaniyomus falan..
Beşiğinin sağ kısmında abajur vardı hep onu açık bırakıyordum.
Dün gece kapattım ilk kez uzakta loş bi ışık açtım.
Gece gündüz mevzusunu ben de dün duydum. O yüzden kapadım. Ve daha iyi uyudu dün gece.
Kaç gecedir perişan etmişti beni.

Benim kaynana dünyaya uyumak için doğmuş resmen odaya geciyo kapiy ortuyo bide çok bağırıyormuşum rahatsız olmuş sen bağırıyor oğlun cagiriyo diyo duzen falan bırakmamışlar ki çocuk iyice coşmuş durumda sakinlesmiyo hiç kızda gazlı bi kalkım yardım edin demek yok yaa anlamıyorum artik benim aklım mantığım almiyo yaa sizinki de böyle mi Allah aşkına yoksa bana mı reva mı ben bunu mu hakediyorum anlamadım ki 3 gün eve geldik evi supurdum çay icmyo neymiş dizi ağrıyormuş süpürmesem oğlum tozdan bayılırdı artik hiç birşey yapmamışta bi akıl verim ne olur napicam ben

Canım aynı şeyi yazmak için girdim walla yavrum çatlayacak sanki yaa kıpkırmızı oluyor ıkınıyor ne yapcağımı bilemiyorum gece hep onun sesine kalkıyorum bilrymi oldu diye ağlamıyor ama karnına masaj falan yapıyorum sert oluyor karnı off yaa siz neler yapıyorsunuz

Mamayı emzirme destekleyici sistem ile verebilirsiniz.
Biberon kullanırsanız sizi bırakır
Sütü artıran Şey bol bol emzirmek
Sağımda çıkan miktar asla kriter değildir
Bebekler her zaman pompadan fazla çekerler
Ağlama sebebi biberon akışına alışmış olması olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…