- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #53.281
Evet süt arttırmak icin sordum.tesekkür ederim canım kafaya taktık vallahiGerek Yok canım süt artırmak için soruyorsan eğermemelere kafayı taktı herkes sık emzir günde ortalama 8bardak su iç ve rahat ol bu iş bu kadar aslında. Meme süt dolması demek şıpır sıpır süt akması, memenin her daim taş gibi olması sağdım mı 100cc süt çıkması demek değil. Benim memelr yumuş yumuş hiç bir şeyde içmiyorum ortalama 3 saatte bir emziriyorum bizim bızdık 1 ayda 1000gr almış bile. Kafanız rahat olsun her annenin sütü bebeğine yeter yetmediğini düşünürseniz arada sağlık ocağına götürün tarttırın en iyi gösterge Budur
Amin canım insallah cok sagolSıkıntı yapma canım inan Allâh yardım ediyor.Her şey güzel olur sen gönlünü ferah tut
Bende de philips avent emzik var.benim bebekte eliyle tutuyor dusmesin diye.Alıyor kuzum emzigi, aventin emzigini almıştım onu emiyor. Eliyle bile tutuyor düşmesin diye
Gögüs bakmaz canim mastit olmus olabilirsn antibiyotik kullandiriyorlar bide solüsyon hazirlatiyolar eczanedn pansuman yapılıyo en iyisi acilden gir sevk ederlerKizlar benim göğüslerim çok kötü tıkandı. Taş gibi oldu canim o kadar cok yaniyor ki. Bu agri yuzunden 5 çocuk isteyen ben 2. Cocugu bile istemiyorum artik. Hastaneye gidecem hangi bölüme gitmeliyim? Göğüs hastaliklari mi? Kadin hastaliklari mi?
Can'ım suavinex var bizde. Ama öyle sürekli tutmuyor. Açsa almıyor mesela. Sadece emme refleksini tatmin icin kullanıyor uyku sıkıştırınca. Yada ağlamasın diye altını değiştirirken veriyorum.Kizlar bebeklerine emzik tutturabilenler, hangi enzikleri tutturdunuz? Benimki markalı markasiz bur cok emzik denedi. Bur tek avent soothie az bir sey tutuyor . O da 2 cop coplayip geri atiyor. Keske tutsa benimki de emzik.
Can'ım ya ayva çekirdeği biriktirmemiş miydin sen kışın? O çok iyi geldi bana. 2 gündür rahatım hamdolsun. Bazen acıyor.Arasira o his bana da geliyor. Bir de ben meme ucu catlaklarim yüzünden emziremiyorum doya doya. Cocuguma yetemiyorum diye ben de cok mutsuzum, benim de istahim yok. Ama boyle dusundukce daha beter oluyorum. Emziremiyorum diye tomrisin emzirme notlarini okuyum belki faydasi olur dedim. Daha 4. Yaziya gelmeden bebegime mama veriyorum diye kendimi daha suclu hissettirdi . Buraktim artik ben de boyle seyleri. Cok sukur bebegim saglikli ve onemli olan bu. Sen de fazla düşünme.
Malesef benim o kadar yok canım ve şu an neredeyse 5 kiloya yaklaştı bizimki. Mama verdiğim öğün 80cc mama iciyo daha az verirsem kıyamet kopuyor devamlı aranıyor ağlıyor. Sutum en fazla 2 memeden 60 çıkıyor. O da 2-3 saatte birBebişim yine yatağa koyunca uyaniyordu ilk kez yanıma aldım uyudu kokumu istiyor galiba. Ben sol göğsüm yara diye 3 saatte 25 ml sağiyorum ondan onu içiyor üstüne sağ veriyorum 15 dk emiyor uyuyor. Doktora göre 4 kilo 400 kalori alacakmış 100 ml 70 kaloriymis. 8 öğün de tüketmeliymis. Biz 4.600 kiloyuz en az 460 kalori almali. 50-55 ml yapar her öğün bu kadar var mı bilmiyorum valla
Canım rahim toparlanirken sancılar oluyor ama aşırıysa bilemedim dayanamayacak gibi mi? Kanamam benim de bi artıp bi azalıyor ama her ihtimale karşı kontrole git istersenKizlar gunaydin hayirli ramazanlar .
Gecmise gidemedim henuz .bu sabah felaket bi sancim oldu.
Rahimde boyle sancilar normalmi bilmiyorum.
Kanamamda artti.normalmi sizce .
Doktoruma ulasmak tam bi dert .
En yakin zamanda yeni dr bulmam gerekiyor
Kızlar bizimki artik adet haline getirdi 5buçuktan sonra uyumuyor ya
Gözünaydın Can'ım. Çabucak gelsin inş yavrun yanına.Kızlar benim bebeğim doğdu bugün spinal anestezi ile
Kuzumun nefes sıkıntısı var yenidoğan ünitesinde 3 buçuktan beri
Durumu iyi ama nefesi toparlamasını bekliyolar
Dua edin kuzum yanıma gelsin
Can'ım geçecek inş merak etme. Gözünaydın olsun. Lesitini göğüslerde süt toplanması olduğunda söylemişti sofiarya. Süt gelmesine etkili mi bilmiyorum. Ben malt içecek ve bestlak damla içtim. Baya etkisi oldu.Kızlar herkese teşekkür ederim. Dün biraz sutum geliyordu . Akşama doğru gitti. Meme ucuda çıkmıyor ne yaptıysak.
Canımi cikardilar süt çıkarıcaz diye. Az önce bende ipler koptu. Mama veriyorum dünden beri emmeyince. Göğüslerden süt çıkarıcaz diye mahfoldum. Aklıma @sofiarya geldi. Solgar lesitin söylemisti. Bende bu akşam eczaneden aldırdım.bir tane içtim. Aradan 2 saat gecti. Sağma makinasindan sagdik. Henüz süt gelmedi.
Ben bunu 8 saatte bir mi alicam . Onu danışacaktim. Birde afedersiniz henüz alttan gaz çıkmadı. Malum. Sezeryan oldigo için. Yarın taburcu dedi doktorum ama bu durumda verir mi. Yurumeye çalışıyorum sık sık. Ama işte olan bu. Tavsiyeniz var mı acilinden bana. Hem sezeryan hemde rahimde miyom varmış onu almis doktor haberim yoktu. Allah kimseye yasatmasin benim için çok zor oldu
Gece 12de 2de 5bucukta uyanıyor bizimki 5bucuktan sonra da uyku yok basim catliyo ya deliksiz uykuya hasretim çokCanım biz bütün gece uyumuyoruz yani yarı uykuluyuz 5 ten sonrada hiç uyumuyoruz
Canım hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşallahYavrumla kavuştuk çok şükür
Sütüm de geldi hemen, az bence ama hemşire yok iyi yetiyo ona o dedi
Yavrum da hep emme modunda kuzum, sürekli aranıyo
Çok sessiz sakin maşallah şimdilik
Allahım nasıl güzel bi his
Günün tüm stresi acısı ağrısı gitti
Yürüdüm de, sancım da çok yok
Hiç bırakasım gelmiyo kucağımdan
Sezaryende benim de miyomumu almış doktor
Her şey daha güzel olcak inşallah, çok şişim biraz iner sabaha umarım
Kolostrum makineyle sağılmaz elle sağım yapın lütfenKızlar herkese teşekkür ederim. Dün biraz sutum geliyordu . Akşama doğru gitti. Meme ucuda çıkmıyor ne yaptıysak.
Canımi cikardilar süt çıkarıcaz diye. Az önce bende ipler koptu. Mama veriyorum dünden beri emmeyince. Göğüslerden süt çıkarıcaz diye mahfoldum. Aklıma @sofiarya geldi. Solgar lesitin söylemisti. Bende bu akşam eczaneden aldırdım.bir tane içtim. Aradan 2 saat gecti. Sağma makinasindan sagdik. Henüz süt gelmedi.
Ben bunu 8 saatte bir mi alicam . Onu danışacaktim. Birde afedersiniz henüz alttan gaz çıkmadı. Malum. Sezeryan oldigo için. Yarın taburcu dedi doktorum ama bu durumda verir mi. Yurumeye çalışıyorum sık sık. Ama işte olan bu. Tavsiyeniz var mı acilinden bana. Hem sezeryan hemde rahimde miyom varmış onu almis doktor haberim yoktu. Allah kimseye yasatmasin benim için çok zor oldu
Tekrar olursa o kotu sanci gidicem sanirim.Canım rahim toparlanirken sancılar oluyor ama aşırıysa bilemedim dayanamayacak gibi mi? Kanamam benim de bi artıp bi azalıyor ama her ihtimale karşı kontrole git istersen
Ne cabuk alisiyorlar .Hemencicik kendi kurallarini koydular :)Kızlar bizimki artik adet haline getirdi 5buçuktan sonra uyumuyor ya
Gecmis olsun canim lesitin kullandinmiKizlar benim göğüslerim çok kötü tıkandı. Taş gibi oldu canim o kadar cok yaniyor ki. Bu agri yuzunden 5 çocuk isteyen ben 2. Cocugu bile istemiyorum artik. Hastaneye gidecem hangi bölüme gitmeliyim? Göğüs hastaliklari mi? Kadin hastaliklari mi?
Gozunaydin canim masallah saglikla buyut insallahKızlar ben doğurdum sezeryan oldum ama kavuştuk çok şükür bu mübarek gecede.Daırısı bekleyenlerin başına
Memeye genel cerrahi bakarKizlar benim göğüslerim çok kötü tıkandı. Taş gibi oldu canim o kadar cok yaniyor ki. Bu agri yuzunden 5 çocuk isteyen ben 2. Cocugu bile istemiyorum artik. Hastaneye gidecem hangi bölüme gitmeliyim? Göğüs hastaliklari mi? Kadin hastaliklari mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?