- 27 Aralık 2015
- 2.277
- 2.445
- 83
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #59.761
Aynen bizde o durumdayiz.Yok morarmıyo çok şükür
Sanırım gaz atakları o saatte çoğalıyo
Emziriyom uyuyakalıyo yatırıyom anında uyanıyo, yine aranıyo
Yine emziriyom, uyuyakalıyo bu sefer göğsüme yatırıyom uyuyo
Hadi yatırayım ben de uyuyayım diyorum yine uyanıyo
Kısır döngüde gidip geliyoruz
Kucağımda göğsümde olduğu müddetçe sıkıntı yok öyle de anası uyuyamıyo
Allah razi olsun canimm.. Bu sabah yatis yaptik kendi sancilarim ciktigi icin suni vermediler.. Bekledik ve normal bi sekilde aksam 9 da kucagima aldim yavrumu cok sukur :)
Aynen kuzum yürüyüşe çıkarken de iyi olur.her seferinde bebek arabasıyla uğraşmaktansa daha pratik.ben tuniko.com dan aldım 1 günde geldi canımAy sagol kuzum, hepsi aynı sanırım dimi? Faceden alsam gelmesi uzun sürer, cumartesi bebe mağazasından alayım. Hem kısa yürüyüşlerde de iyi olur diye düşünüyorum
Inşallah geçecek herşey güzel olacak canimCok alismistim bende rahatliga canim .
Hep eski uyudugum gunleri hayal ediyorum.
Oyle dusunmemeye calis canim bu bi evre gecicek Allahin izniyle
Kizlar bizim kizdada var o gecer ins .bebekken bendede varmis gecmis
Kolik olunca hicbirsekilde durmuyor hep agliyor cocuk bazen morariyor oylemi seninkide
Cok zor bi donem geciriyoruz normal.
Ama insallah gececek zoru atlattik oyle teselli ediyorum kendimi.
Biz yarın çocuk cerrahına gideceğiz önce kontrol edecek sonra gün verecek. Yarın 31 günlük oluyoruz.
Ben temmuz sonu gibi düşünüyorum hem cocuk toplar boraz hem havalar isinir. Havalandira havalandira gezeriz daha cabuk iyikesir
Kizlar yaa oglum her emisinde bogazina süt kaçırıyornefesinkesiliyor öksürüyor, cocugu kucagimdan nasil ters cevirdigimi bilmiyorum neden boyle oluyor ne yapmam gerekiyor bir haftadir falan boyle gunde 4-5 sefer yasiyoruz. Oldukca dik emziriyorum. Hatta ayaklari kendi bacak aramda olacak sekilde dik tutuyorum cocugu gene kaciriyor bogazina
Canım rota çok ciddi bir virüs.aşısız çocuklarda ölüme kadar gidebiliyor maalesef.aşılı çocuklar alsa bile hafif atlatıyor.aşısız olanlarda çok şiddetli ishal kusma görülüyor.hastanede yatmadan düzelmiyor.onda da günlerce aç yalnızca serumla besleniyor çok zor gerçekten.ki dediğim gibi daha da ağırlaşabiliyor.o yüzden yaptırmak lazım.Kızlar rota virüsu aşısı için ne diyorsunuz? Bugün Petek Dinçöz paylaşmış aşı yaptırdığı halde oğlu rota virusu kapmış çok ağır hasta yatıyormuş...aşının faydası yok yaptırmayın diyenler var...acaba virus mutasyona mı uğramış...yaptırmayın denmesinin başka sebebi var mı...bir de kaç yaşa kadar koruyor...oğluma yaptırmadım hiç de hastalanmadı çok şükür bünyesi de sağlam...şimdi kızıma yaptırmayı düşünüyordum ama kararsız kaldım...ne diyorsunuz bu işe
Sling daha rahat değil mi :)Slinge yerleştirirken otomatik öye oldu bacaklar hiç ekstra bişi yapmadım
Aslında ben de uğraşamam diye kanguru almıştım ama aklım hep slingde kalcaktı onu da aldım:)
Bilmiyorum dun gece ictim. Birazdan bu daha icecem.Gece benim zaten oluyor gündüz etkili mi peki
Biraz buyuseler de öğrenseler emmeyi yutmayıEvet canım bende çok korkuyorum, benimki bide bazen emiyo emiyo arada nefes almayı unutuyo sonra kendini geriye atıp derin nefes alıyo olmadı ağlıyo
bizim üçüncü gün de bitti kakasızYine kaka yapamamanin huzursuzlugunu yasiyoruz sabah sabah
Tek vücut gibi, harika hissettirdiSling daha rahat değil mi :)
Canım internetten bağlama videolarını izledim ben bir kaç sefer.sonra kendim ayna karşısında yaptım bi taraftan video açık tabi :) bir kaç seferden sonra el alışıyor zatenYa ben mecbur kullanıyorum nurse harveys.
Tamamen geçirmese de süre azaldı gibi.
Çayın faydası oluyordur bence yA. Hem süt olmasına hem gaza. Sonuçta annedeki gaz bebeğe geçiyor.
O sinir sıkışması bende de ilerledi. Sol elimdeydi. Sağ elimde de başladı. Ben de uykudayken ağlamaya başladıysa uzun müddet alamıyorum kucağıma
Sling bu durumda mantıklı. Ama dedim yA tam bağlayamazsam aradan falan kayar diye korkuyorum :)) daha minicikler.
Kaç lira canım bu sling...değer mi acaba almaya...yazın sıcakta kullanabilir miyim bilmiyorum...kangrumuz var bizim ama ona da koymadım daha hiç bebeği...bebek arabasıyla gezeriz diye düsünüyorum...bu yapışık gezme hali çok uzun sürmez sanki...zaten belim agrır benim onunla duramam çok uzun zamanCanım internetten bağlama videolarını izledim ben bir kaç sefer.sonra kendim ayna karşısında yaptım bi taraftan video açık tabi :) bir kaç seferden sonra el alışıyor zaten
Cok Or ya. Benimki bir gun yapamayinca burnumuzdan getiriyorbizim üçüncü gün de bitti kakasızdoktor da beş gün olursa kabız sayılır dedi, bekliyoruz. garibim ıkınıp sıkınıp duruyo ama elimden birşey gelmiyor.
Bana da aldirtacaksin simdiTek vücut gibi, harika hissettirdi
Ah ne güzel anlatmışsın gelişim psikolojisi dersi gibiKuzum sihirli değnek değmeyecek...ve hepsi bir anda düzelmeyecek...2 ay doldu mu bebişler sağa sola bakı biraz kendi başına oyalanmayı öğrenir sonra sonra tepesine astığın oyuncaklara uzanır eline alır...öte yandan döner kafasını kaldırır tutabilir...tabi bunları başarırken daha hareketli olduğundan hem gaz sıkıntısı azalır hem yorulduğu için daha uzun uyur...10dk emerek doyar...belirli bir tarihi olmamakla birlikte; ne kadar sakin sabırlı ve disiplinli olursak o kadar kolay düzene girer...2 aydan itibaren;
1. Mesela gece fazla beslememeli mümkünse alt değişmemeli bunları yapıyorsak bile nerdeyse tamamen karanlıkta yapılmalı....bebekle fazla iletişime geçmeden yapılmalı...ki gece gündüz ayrımı olsun
2. Uyku rutini oluşturulmalı...her akşam aynı saatte banyo masaj ninni uyku
3. Bebek yere bişey serilip serbestçe üzerine bırakılmalı 10dk sırt üstü 10dk yüz üstü karnına yastıkla vs etrafına renkli oyuncaklar koyulabilir...özgürce uzansın ellesin hareket etmeye calışsın falan...yani anakucağı vs şeylere bebek fazla hapsedilmemeli
Aklıma geldikçe yazarım yine...ama mesela gaz direk hareketle alakalı bişey...dik dururken gaz çıkar kaka yapar kendisi dik durup hareket edemeyeceğine göre ağlıyorlar kucağımıza alıyoruz yardımcı oluyoruz...3 aydan itibaren kendileri dönüp sürünüp hareket ettikçe gaz çıkacak kolayca...
NOT: Bu zamanlarda bebek kucağa alışmaz ne zaman ağlarsa alın sevin öpün koklayın...alışkanlıklar bilinçli hareketlerin başladığı 3-4 aydan itibaren oluşur ve oturur...şimdi bebeklerimizin "ben ağlayınca annem geliyor ihtiyaçlarımı karşılıyor annem beni seviyor ona güvenebilirim" hissini yaşaması gerekiyor...bizim de amacımız onlara bunu hissettirmek olmalı can arkadaşlar
bende. Alim randevu o zaman buyuyunce onun icin daha zor olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?