2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Masallah diyelim canim bende ordaki sut obur memeye mi transfer oluyo noluyo dedim :))) sen oyle diyince akip gidecegi aklima gelmiyo haha:)

@geminiwoman meshur cayi denedin mi? İse yariyo bak :)

Damlalardan mi dersin ya? Ben su cay kakasina gazina ise yaramaya basladigini farkettigimden beri damlayi kesmistim 3-4 gundur rahattık ama bugun asiri huzursuz
Bize doktor 2. Aya kadar kullanılacak dedi canım. Ben de rezene içiyordum ha bire içmeyi bıraktım çocuk daha kolay gaz çıkarmaya başladı.

Ilınma olayı hakkında fikrim yok ama benim annemde doğduu ilk hafta belini bağlattı gerci ben bşr iki gün bağladım ve gün içerisinde bi kaç saat rahat edemez dye ama niye bağlattı hiç sormadım :)

Öncelikle bütün mayıs annelerinin gözü aydın harikasınız.Spinal sezeryan ile doğum yapanlar doğumhanede kaç dakika yada saat kaldınız toplam?

Benim spinal atri epidural kombine olucakti. Spinalim tutmadi bacaklarim hic uyusmadi 11de girdim ama 11 30 gibi baslanildi. 12de bebek cikti bende birde ciktim. Benim biraz uzun surmus sanirim ya.

Kizlar 2 gundur Bana da sicak geliyodu. Olcuyodum koltukalti 36.7 36.9 fln. Alindan kizilotesi termometreyle 37.2 cikiyodu. Bugun dusmus hem sicak gelmiyo hemde 36.6 cikiyo. Hic olcmemistim smdiye kdr. Valla burdan cok sey öğreniyoruz yaa. Iyiki varsiniz hepiniz

Ya ben bi de o 3-5 taneyi oğlumdan gizli falan içiyordum...dolayısıyla çok zor oluyor...beni sigara içerken görmemesi lazım oğlumun da öğrencilerimin de; sonuçta eğitimciyim ve çocukların gözünde belli bir yerim var ama eşim çok fazla içiyor kokusuna da hiç dayanılmıyor arada bir içince tahammül edilebilir oluyordu...keşke o da bıraksa da kurtulsak...ben hamile olduğumu öğrendiğim anda bitti benim için...çok düşkün değilim de işte çayla kahveyle arkadaşlarla muhabbetle iyi oluyordu

Kizlar sag meme ucumun hemen uzerinde sert bir kitle var. Daha once yoktu, 5 gun önce ortaya cikti.. sut bezi tikandi herhalde diyip masaj yapiyorum devamli oraya,sıkıştırıp sağlamaya çalışıyorum. hatta tarakla mememi tarayip, sicak soguk kompress yaptım düzelsin diye ama kitle hala duruyor. Agri sızı yapmıyor,üzerinde kizariklik da yok ama sinir oldum..!Sizde de var mi boyle bir durum,ya da nedir bu fikriniz var mi?

Sütün çok olduğu icinmis bir arkadaşımda kendini böyle anlatti sütüm çoktu dedi.bende mamada yasiyorum omuza aliyorum bebegi.hemsire dedi bebeği omuza al hava almasi icin dedi..daha yeni buyüdükce rahatliyorum nefesini sayiyorum dinliyorum resmen biraz rahatiz bu aralar.

canim ilk cocugumda yumusak bir yazma derler bizde yemeni de derler onla sardirdilar belini, karnini sicak tutar diye, baya kullanmistim o zaman, ikincide hic sarmadim, bence gerekli degil zaten hava sicak.herhangi bir bariz faydasi da yok.

Canım o çay kahve benide benden alıyor. Bıraktığından çetinkaya içmedim. Birde isteyerek bırakmadım. Oğlumda günde 5 tane ye kadar içiyordum hamilelikte birde 22 senedir paket alıyordum. Ben sigaraya can sıkıntısına başladım annem babam içiyordu tadını kokusunu biliyordum evde canım sıkıldıkça onların paketlerinden alıp 1 tane içiyordum. 1 sene paket almadan içtim sonra okuldan dönüşte arkadaşlarla takılırken paket almaya bir başladım ve sonuç tiryakilik. Sen fazla içmiyormuşsun. Ben yemek mi sigaramı denilse sigara derdim. Eşim sigara bırakma polikliniğine gitti ilaç ile bırakmaya çalışıyor. Çünkü paket buldun masasında eğer içtiğini görürsem fena kavga ederiz dedim. Sonuçta ben hamile iken "doğumdan sonra sigaraya başlarsan seni bosarim" demişti bende gülmüştüm " şimdi gül de başlayınca görüşürüz "dedi şimdi mis gibi kafasına kakiyorum. Inşallah seninki de bırakır. Valla eşim nikotin sakızı çiğnese ben igreniyorum hamilelikteki kadar olmasada midem bulanıyor seni düşünemiyorum bile.

Canim ben yaptirmadim cok sukur saglikli bebegim hic bir sorun yok istemiyorsan yapturma banada doktor cok israr etti kilom var ailemde sekeri olan var ama yaptiadim

Kızlar galiba benimde göğsümde süt tıkandı dokunduğumda elime sertlikler geliyo ve ağrıyo solgar lesitin aldırcam ama ben iki tane antibiyotik kullanıyorum sıkınççı olurmu acaba sofiarya banafabi cevap nolur bidebu ilaç çok mu iri ben hap içerken zorlanıyorumda

Canım benimde dün oldu daha önce de olmuştu çocuk ememiyordu gece uyumadan avent in sıcak soğuk kompleksi var onu kaynatıp koydum göğsüme sıcak su torbası gibi düşün tek farkı ay şeklinde göğüse rahat oluyor ucu dışarıda kalıyor
Gece kalktığımda hala vardi çocuk uyku sersemi emdi memeyi emerken zorlandı ağladı ama ısrarla verdim
2. Kalktigin da da verdim ve sabaha sertlik yok olmuştu ayrıca cocuk emdikten sonra da sagdim cok gelmedi ama amaç boşaltmak zaten
Dene derim

aynı şeyler bizde de oluyor, esnekler daha ondandır bence.

Kizlar bu pamukcuk icin damla kullanani varmi aranizda .benim kiz memeyi birakiyor sanirim o damla hemen etki eden birseymi .2 gundur 3_4dakika emiyor

Sütüm varken bende de vardı canım. Bol bol emzir geçiyor

Kızlar D vitamini damlası gaz yapıyor diye bıraktım ne zamandır kullanmiyorum bi sorun olur mu ya
Canım d vitamini çok önemli.anne sütüyle bebeğe geçmiyor o yüzden dışarıdan alınması şart kemik gelişimi için.kullan lütfen.gaz çok can sıkıcı ama geçecek bir kaç aya.d vitaminini ihmal etme.benim kullandığım d vitamininde probiyotik var onu kullan istersen bağırsaklarına iyi gelir.bi bac ismi.

Kızlar D vitamini damlası gaz yapıyor diye bıraktım ne zamandır kullanmiyorum bi sorun olur mu ya
canim o cok onemli kemik gelisimi icin, eksikliginde rasitizm denilen kemik egrilikleri olusuyor, eczanede probiyotikli olanlari var onlardan da alabilirsin. dvit in icinde gaz yapacak bir sey de yok sanki sadece bitkisel yag ve d vit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…