- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.601
Masallah diyelim canim bende ordaki sut obur memeye mi transfer oluyo noluyo dedim :))) sen oyle diyince akip gidecegi aklima gelmiyo haha:)Benimki bosaliyo :/ tamamen olmasa da sagi emzirdigim sure boyunca soldan da sut akiyor. Oyle ki gogus pedini dolduruyor ve eger emzirme uzun surduyse pedden asagi sut siziyor. O yuzden ben genel de solu vermiyorum. Gunde iki uc sefer falan veriyorum sadece sütü kesilmesin diye.
Bize doktor 2. Aya kadar kullanılacak dedi canım. Ben de rezene içiyordum ha bire içmeyi bıraktım çocuk daha kolay gaz çıkarmaya başladı.@geminiwoman meshur cayi denedin mi? İse yariyo bak :)
Damlalardan mi dersin ya? Ben su cay kakasina gazina ise yaramaya basladigini farkettigimden beri damlayi kesmistim3-4 gundur rahattık ama bugun asiri huzursuz
Ilınma olayı hakkında fikrim yok ama benim annemde doğduu ilk hafta belini bağlattı gerci ben bşr iki gün bağladım ve gün içerisinde bi kaç saat rahat edemez dye ama niye bağlattı hiç sormadım :)Kızlaaaarrrr ya bana bi komşu geldi aaaa dedi sen bu çocuğun belini sarmadın mı dedi ince bir kumaşla belini sardı kızımın duruşu düzgün olsun sarmazsan yamuk olur dedi... Bide kundakla kızım kundaklamazsan düz duruşlu olmaz dedi kundak yaptı Müslin ile.. Bişi diyemedim kadına kafama da soru işareti koydu şu bel sarma konusunda.. Kundağı yapmam da bel sarmayı ilk kez duydum hiç annem Kv falan bahsetmedi.. Bu konuda ne biliyorsunuz kızlar... Bide kızım kakasını yapamayınca ıkınıyor ıkınırken de ayaklarını karnına toplayıp kafasını geri atıp kasıyor kendini.. Yamuluyor çocuk bildiğiniz.. Doktorlar hep kalabalık enfeksiyon riski daha yüksek bence hastanede, gerekmedikçe her evhamda götürmek istemiyorum hastaneye.. Ikınırken böyle yapması normal mi kızlar
Öncelikle bütün mayıs annelerinin gözü aydın harikasınız.Spinal sezeryan ile doğum yapanlar doğumhanede kaç dakika yada saat kaldınız toplam?
Ya ben bi de o 3-5 taneyi oğlumdan gizli falan içiyordum...dolayısıyla çok zor oluyor...beni sigara içerken görmemesi lazım oğlumun da öğrencilerimin de; sonuçta eğitimciyim ve çocukların gözünde belli bir yerim var ama eşim çok fazla içiyor kokusuna da hiç dayanılmıyor arada bir içince tahammül edilebilir oluyordu...keşke o da bıraksa da kurtulsak...ben hamile olduğumu öğrendiğim anda bitti benim için...çok düşkün değilim de işte çayla kahveyle arkadaşlarla muhabbetle iyi oluyorduIcmeyelim canım içmemeliyiz. Hem kendimiz hemde yavrularımız için. Sonuçta hayatımızı kısaltıyor kötü kokmamiza sebep birde bütçeyi yiyip bitiriyor. O kötü koku içerken ciğerlerimizi yikamadigimiz surece nefesimizde hep olacak. Oglum hastaneye yattığında doktor sen ne kadar elini yüzünü yika dişlerini fırçala üstüne sınıyor bebek sana yaşlandığında pasif içici oluyor birde ictigin sigaranın nikotini bir süre daha ciğerlerinden nefesle dışarı veriliyor oda bebekte enfeksiyona sebep olur pasif ırkçılığın yanında demişti. Sinirlerimizi yatistirmayacak yada sıkıntımızı almayacak o sigara sadece biz aldığını düşünüp rahatlayacağız. Bugün 1 yarın 1 derken bir bakmışız paket taşımaya başlamışız. Hem bizim evlatlarımız var onların içmesini istermiyiz onlara kızabilmek içme evlâdım diyebilmek için kendimiz içmemeliyiz.
Iste ben bunları düşünüp kendimi telkin ediyorum. Icmeyelim içmemeliyiz.
Sütün çok olduğu icinmis bir arkadaşımda kendini böyle anlatti sütüm çoktu dedi.bende mamada yasiyorum omuza aliyorum bebegi.hemsire dedi bebeği omuza al hava almasi icin dedi..daha yeni buyüdükce rahatliyorum nefesini sayiyorum dinliyorum resmen biraz rahatiz bu aralar.Kizlar yaa oglum her emisinde bogazina süt kaçırıyornefesinkesiliyor öksürüyor, cocugu kucagimdan nasil ters cevirdigimi bilmiyorum neden boyle oluyor ne yapmam gerekiyor bir haftadir falan boyle gunde 4-5 sefer yasiyoruz. Oldukca dik emziriyorum. Hatta ayaklari kendi bacak aramda olacak sekilde dik tutuyorum cocugu gene kaciriyor bogazina
canim ilk cocugumda yumusak bir yazma derler bizde yemeni de derler onla sardirdilar belini, karnini sicak tutar diye, baya kullanmistim o zaman, ikincide hic sarmadim, bence gerekli degil zaten hava sicak.herhangi bir bariz faydasi da yok.Kızlaaaarrrr ya bana bi komşu geldi aaaa dedi sen bu çocuğun belini sarmadın mı dedi ince bir kumaşla belini sardı kızımın duruşu düzgün olsun sarmazsan yamuk olur dedi... Bide kundakla kızım kundaklamazsan düz duruşlu olmaz dedi kundak yaptı Müslin ile.. Bişi diyemedim kadına kafama da soru işareti koydu şu bel sarma konusunda.. Kundağı yapmam da bel sarmayı ilk kez duydum hiç annem Kv falan bahsetmedi.. Bu konuda ne biliyorsunuz kızlar... Bide kızım kakasını yapamayınca ıkınıyor ıkınırken de ayaklarını karnına toplayıp kafasını geri atıp kasıyor kendini.. Yamuluyor çocuk bildiğiniz.. Doktorlar hep kalabalık enfeksiyon riski daha yüksek bence hastanede, gerekmedikçe her evhamda götürmek istemiyorum hastaneye.. Ikınırken böyle yapması normal mi kızlar
Ya ben bi de o 3-5 taneyi oğlumdan gizli falan içiyordum...dolayısıyla çok zor oluyor...beni sigara içerken görmemesi lazım oğlumun da öğrencilerimin de; sonuçta eğitimciyim ve çocukların gözünde belli bir yerim var ama eşim çok fazla içiyor kokusuna da hiç dayanılmıyor arada bir içince tahammül edilebilir oluyordu...keşke o da bıraksa da kurtulsak...ben hamile olduğumu öğrendiğim anda bitti benim için...çok düşkün değilim de işte çayla kahveyle arkadaşlarla muhabbetle iyi oluyordu
Canim ben yaptirmadim cok sukur saglikli bebegim hic bir sorun yok istemiyorsan yapturma banada doktor cok israr etti kilom var ailemde sekeri olan var ama yaptiadimArkadaslar bir soru sormak istiyorum lutfen yardimci olur musunuz.zira kafayi yemek uzereyim.hamileyken seker yukleme testi yaptirmayan var mi??
Doktorum bana ac karnina 75 mg seker yuklmesi yaptiracagini soyledi.korkuyorum bebegime birsey olmasindan.ama mutlaka yaptirmalisin diyip duruyor.aranizda yaptirmayip ta saglikli dogum yapan varmi acaba.veya gebelik sekeri olupta saglikli dogum yapan.
Canım benimde dün oldu daha önce de olmuştu çocuk ememiyordu gece uyumadan avent in sıcak soğuk kompleksi var onu kaynatıp koydum göğsüme sıcak su torbası gibi düşün tek farkı ay şeklinde göğüse rahat oluyor ucu dışarıda kalıyorKızlar galiba benimde göğsümde süt tıkandı dokunduğumda elime sertlikler geliyo ve ağrıyo solgar lesitin aldırcam ama ben iki tane antibiyotik kullanıyorum sıkınççı olurmu acabasofiarya banafabi cevap nolur bidebu ilaç çok mu iri ben hap içerken zorlanıyorumda
aynı şeyler bizde de oluyor, esnekler daha ondandır bence.Kızlaaaarrrr ya bana bi komşu geldi aaaa dedi sen bu çocuğun belini sarmadın mı dedi ince bir kumaşla belini sardı kızımın duruşu düzgün olsun sarmazsan yamuk olur dedi... Bide kundakla kızım kundaklamazsan düz duruşlu olmaz dedi kundak yaptı Müslin ile.. Bişi diyemedim kadına kafama da soru işareti koydu şu bel sarma konusunda.. Kundağı yapmam da bel sarmayı ilk kez duydum hiç annem Kv falan bahsetmedi.. Bu konuda ne biliyorsunuz kızlar... Bide kızım kakasını yapamayınca ıkınıyor ıkınırken de ayaklarını karnına toplayıp kafasını geri atıp kasıyor kendini.. Yamuluyor çocuk bildiğiniz.. Doktorlar hep kalabalık enfeksiyon riski daha yüksek bence hastanede, gerekmedikçe her evhamda götürmek istemiyorum hastaneye.. Ikınırken böyle yapması normal mi kızlar
Sütüm varken bende de vardı canım. Bol bol emzir geçiyorKizlar sag meme ucumun hemen uzerinde sert bir kitle var. Daha once yoktu, 5 gun önce ortaya cikti.. sut bezi tikandi herhalde diyip masaj yapiyorum devamli oraya,sıkıştırıp sağlamaya çalışıyorum. hatta tarakla mememi tarayip, sicak soguk kompress yaptım düzelsin diye ama kitle hala duruyor. Agri sızı yapmıyor,üzerinde kizariklik da yok ama sinir oldum..!Sizde de var mi boyle bir durum,ya da nedir bu fikriniz var mi?
Canım d vitamini çok önemli.anne sütüyle bebeğe geçmiyor o yüzden dışarıdan alınması şart kemik gelişimi için.kullan lütfen.gaz çok can sıkıcı ama geçecek bir kaç aya.d vitaminini ihmal etme.benim kullandığım d vitamininde probiyotik var onu kullan istersen bağırsaklarına iyi gelir.bi bac ismi.Kızlar D vitamini damlası gaz yapıyor diye bıraktım ne zamandır kullanmiyorum bi sorun olur mu ya
canim o cok onemli kemik gelisimi icin, eksikliginde rasitizm denilen kemik egrilikleri olusuyor, eczanede probiyotikli olanlari var onlardan da alabilirsin. dvit in icinde gaz yapacak bir sey de yok sanki sadece bitkisel yag ve d vit.Kızlar D vitamini damlası gaz yapıyor diye bıraktım ne zamandır kullanmiyorum bi sorun olur mu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?