2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Spinal anesteziyle sezeryan olan güzel annelere sormak istiyorum, doğumhanede heyecanlanmamak için doktor sakinleştirici bişeyler uyguluyormu ne biliyim hap, iğne yada hava maskesi gibi ... ?
Cnm hepsi var ama gerek olamdikca kullanılmıyor sana damar yolu açıldığı için en ufak bir heyecanda ki sürekli tansiyonun izleniyor hemen damardan ilaç veriliyor. Benim başımda dünya tatlısı bir ebe vardı hep konuştu saçımı okşadı sohbet etti tansiyonum yükselmedi ki ben doğum esnasında acil sezeryana alındım korkmuştum. Mesela migdem bulandı kusmaya başladım hemen ilaç yapıldı geçti. Seninle birisi sürekli konuşacak muhakkak

Ben de hamile kalınca bıraktım kafamdan hiç silinmedi ama dayanabilicegim kadar dayanacagim geçen eşimden bir fırt çektim boğazım yandı daha almam bir süre :) süte çok etkisi olur mu. Bu arada ablamda hemşire her çocukta içti sağlıkçılar daha rahat bu konuda sanki.

kizlar bebeklerin gozunun icinde donup duran kirpiklere cozum bulan var mi, ser. fizyolojik falan damlatiyorum ama cikmiyorlar.sanki benim gozume batiyolar o kadar sinir oluyorum:)

Canım maşallah, erkek mi oldu senin minnak :) erken yaptırmışsınız, ben de üç ay olunca yaptıracağım sanırım, neden hemen yaptırdınız?

Oldu teyzesi :)) hemen olsun iyileşsin istedim. Havalar daha sıcak olmadan yaptırdık. Ha şimdi ha 3 aylık olunca, gözü karartıp yaptırmak gerek yoksa biz sürekli ötelerdik.

Spinal anesteziyle sezeryan olan güzel annelere sormak istiyorum, doğumhanede heyecanlanmamak için doktor sakinleştirici bişeyler uyguluyormu ne biliyim hap, iğne yada hava maskesi gibi ... ?
benim dogum yaptigim hastanede bebek cikana kadar vermiyorlar, bebek 10 15 dakikada cikiyor, sonra bana da verdiler zaten bebegi gordukten sonraki yasadiklarim odaya cikisim falan flu:)

Galiba sakinleştirici veriyorlar ben ağlayarak girdim gülerek çıktım konuşup duruyordum gülüyordum sarhoş gibi ilk sezaryende tansiyonum düşmüş bebek çıktıktan sonra hafif bayıltmışlardı bunu söylediğim için serumları değiştirerek falan tansiyonumu da duzenlediler...harika bir doğum deneyimi oldu benim için...her şey çok güzeldi...hemşirelere doktoruma çok dua ediyorum...Allah herkese böylesini nasip etsin

Bana ameliyathaneden çıkarken şimdi sana bu verdiğim ilaç uyku yapabilir dedi ve bişi sıktı serum yerinden sanırım sakinleştiriciydi.. Birden herşey buşanıklaştı kafam bi dünya oldu.. Ondan önce vermediler bişi gayet uyanık cin gibi izledim etrafı, bebeğimi gördüm

Gecenlerde göğsüm acayip sertleşmişti ama böyle bezeler olmamıştı bütün göğüs sertti dolu olduğunda emzirirken acıyordu . Bi tane kesitin içtim bi gün sonra yumoş oldu ya memişler :) hatta üç dört saat gecti çok yumuşaktı hala süt bar mındiye şüpheye bile düştüm valla büyük sevap işledin buraya yazarak

Hay allahım allah hepsine şifa versin, gerçekten hem anneye hem bebeğe çok zor.. insanın içi parçalanıyor

Cnm 4 mayısı bir sayacaksin 31 çekti haziran. Bence de 13 haziran. Biz çiçek ve taş koyduk suyuna eşim dua okudu yikadik sadece su ile. Sonra kalan su ile bizde duş aldık. Dini değil ama gelenek işte kv istedi diye yaptık.

Canım maşallah, erkek mi oldu senin minnak :) erken yaptırmışsınız, ben de üç ay olunca yaptıracağım sanırım, neden hemen yaptırdınız?

Canım bende bayramdan sonra yaptıracağım benim doktorum 3 aydan önce yaptırın daha sağlıklı diyor. 10 gün bekle 3 aya kadar yaptır dedi o yüzden yaptıracağım bayram geçsin

kizlar bebeklerin gozunun icinde donup duran kirpiklere cozum bulan var mi, ser. fizyolojik falan damlatiyorum ama cikmiyorlar.sanki benim gozume batiyolar o kadar sinir oluyorum:)
Benimkindede var canım ama hiç ellleme onlar kendi kendine çıkıyorlar zaten

Canım bende bayramdan sonra yaptıracağım benim doktorum 3 aydan önce yaptırın daha sağlıklı diyor. 10 gün bekle 3 aya kadar yaptır dedi o yüzden yaptıracağım bayram geçsin
Sen yalnız mıydın canım, biz 50 günlük olduk, yaptırsam eşim işte, kimsem de yok sorun olursa naparım ki

Canım spinal kombin epidural oldum, çok paniktim sakinleştiri istedim ama yaptılar mı bilmem, serum taktılar ama içinde ne vardı bilmiyorum, biraz sersem gibiydim. Bebek çıktıktan sonra da uyuttular, ilk altı saati pek hatırlamıyorum sersem gibiydim.. her şeye gülüyordum

emzirirken sigara içmenin gebelikte içmekten daha sıkıntılı olduğu konusunda araştırmalar var. insan içindeyken daha çok zarar verir diye gebeyken içmiyor ama aslında durum tamtersi. sigaradan alınan birçok madde plasenta bariyerini geçemediği için fetüse çok ta ulaşamıyor.emzirmedeyse öyle bir bariyer durumu olmadığı için senin alldıgın ne kadar zehir zıkkım varsa hepsi aynen süte geçiyor,sütten de bebeğe tabi ki direk olarak. ama burda tabii gnlük tüketim miktarları gerçekten önemli,bazı doktorların gnde 5taneye kadar içebilirsin demesinin sebebi de bu zaten. bir de tabi sigaranın asıl zararı yakarak tüketiliyor olması,direk soludugun karbomonoksit uzun vadede akciğerleri mahvediyor,sütle zarar verme konusu tartışmalı sonuç olarak bir de sigara tek başına birşeylerin sebebi değil hiçbirzaman,birçok olumsuzluk durumuna eklenince hastalık kaçınılmaz oluyor. ama tabi tğm bunlar sigaranın leş birşey oldugu gerçeğini değiştimiyor,kötü kokuyor birkere parmakların ağzın yüzün üstün başın sırf bu sebeple bile bence içilmemesi gerekir. en güzeli sosyal içicilik dertten kederden içiyorsan yandın zaten full bagımlılık kaçınılmaz oluyor. ben mesela tam bir sosyal içiciyimdir bayılırım sohbetle ortamla sigara içmeye severim de.şimdi içmem de öyle birileri geldim mi eve ohhh bir americano yanına yak bi sigara ahahaaha marlboro reklamı gibi oldu neyse toparlıyorum sigara iğrenç bişeydir öğhhh içmeyin arkadaşlar hımmmm sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…