- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.681
Sen yalnız mıydın canım, biz 50 günlük olduk, yaptırsam eşim işte, kimsem de yok sorun olursa naparım ki
valla ben de internette sadece bir yerde bir kadın yazmıştı ordan görüp aldım,ne zaman aklıma gelse yüzbinmilyon kere dua ediyorum kendisine. benim için antibiyotiğin keşfi bir,lesitinin 2Gecenlerde göğsüm acayip sertleşmişti ama böyle bezeler olmamıştı bütün göğüs sertti dolu olduğunda emzirirken acıyordu . Bi tane kesitin içtim bi gün sonra yumoş oldu ya memişler :) hatta üç dört saat gecti çok yumuşaktı hala süt bar mındiye şüpheye bile düştümvalla büyük sevap işledin buraya yazarak
Emzirme süresi boyunca içeceğimi sanmıyorum ee 2 yıl emzirmeyi düşündüğünü göre 2 yıldan sonrada içmem inşallah yani öyle umut ediyorum nereden baksan bı 15 sene geçmişin var eşim başlamadığı sürece başlamam bide bişey diyimmi sigarayı bırakalı para biriktirmeye başladık süper motive ediyor buda insanıemzirirken sigara içmenin gebelikte içmekten daha sıkıntılı olduğu konusunda araştırmalar var. insan içindeyken daha çok zarar verir diye gebeyken içmiyor ama aslında durum tamtersi. sigaradan alınan birçok madde plasenta bariyerini geçemediği için fetüse çok ta ulaşamıyor.emzirmedeyse öyle bir bariyer durumu olmadığı için senin alldıgın ne kadar zehir zıkkım varsa hepsi aynen süte geçiyor,sütten de bebeğe tabi ki direk olarak. ama burda tabii gnlük tüketim miktarları gerçekten önemli,bazı doktorların gnde 5taneye kadar içebilirsin demesinin sebebi de bu zaten. bir de tabi sigaranın asıl zararı yakarak tüketiliyor olması,direk soludugun karbomonoksit uzun vadede akciğerleri mahvediyor,sütle zarar verme konusu tartışmalı sonuç olarak bir de sigara tek başına birşeylerin sebebi değil hiçbirzaman,birçok olumsuzluk durumuna eklenince hastalık kaçınılmaz oluyor. ama tabi tğm bunlar sigaranın leş birşey oldugu gerçeğini değiştimiyor,kötü kokuyor birkere parmakların ağzın yüzün üstün başın sırf bu sebeple bile bence içilmemesi gerekir. en güzeli sosyal içicilikdertten kederden içiyorsan yandın zaten full bagımlılık kaçınılmaz oluyor. ben mesela tam bir sosyal içiciyimdir bayılırım sohbetle ortamla sigara içmeye severim de.şimdi içmem de öyle birileri geldim mi eve ohhh bir americano yanına yak bi sigara ahahaaha marlboro reklamı gibi oldu neyse toparlıyorum sigara iğrenç bişeydir öğhhh içmeyin arkadaşlar hımmmm sakın
tabi yaaa,ben winston xsence içiyordum tüp bebeğe başlıyoken bıraktım. ozman 9lira falandı paketi.şimdi 11lira olmuşEmzirme süresi boyunca içeceğimi sanmıyorum ee 2 yıl emzirmeyi düşündüğünü göre 2 yıldan sonrada içmem inşallah yani öyle umut ediyorum nereden baksan bı 15 sene geçmişin var eşim başlamadığı sürece başlamam bide bişey diyimmi sigarayı bırakalı para biriktirmeye başladık süper motive ediyor buda insanı
Aynen öyle esimde içiyordu o benden önce bıraktı günde 15 lira cebe kaldı mis gibi bide ikimizde güzel kokuyoruz artık oda çok büyük artitabi yaaa,ben winston xsence içiyordum tüp bebeğe başlıyoken bıraktım. ozman 9lira falandı paketi.şimdi 11lira olmuşmis gibi para birikir tabi ki de hele öyle gnde 1paket içenler falan büyük kayıp yani
Benim önümde bir hemşire durdu sürekli telkinde bulundu sakinles omuzları bırak vs ilk başta iğneyi yapacakları yere lokal uyuşturuyorlar sonra iğneyi yapıyorlar zor değildi sontayida uyuşunca taktılar hiç sıkıntı yaşamadımSpinal anesteziyle sezeryan olan güzel annelere sormak istiyorum, doğumhanede heyecanlanmamak için doktor sakinleştirici bişeyler uyguluyormu ne biliyim hap, iğne yada hava maskesi gibi ... ?
Kusmuyor canım emerken morariyor hep genzine kaçıyordu benimkininCanım kusan senin bebek miydi ne dedi dr
benim kiz da 3 mayis dogumlu yarin cikiyor kirkimiz 4ünü 1 sayacaksinMerhaba kizlar,
Bebeginin 40i cikanlar burada mi?ya biei bana soylesin ne zaman cikar bu 40? 3 Mayista dogdu bizimki, kv diyor ki 12 hazrn yani yarin. 13 hzrn olmasi gerekmez mi?
Bi de neler yaptiniz ya da yapacaksiniz 40i cikinca? Var mi hazriliklar?
4unu 1 sayinca yarin 40. Gun oluyor demi? Ben saniyordum ki 40. Gun de gececek 41. Gun olacak o yikama merasimi filan. demek 40. Gun yapilacak onlar?benim kiz da 3 mayis dogumlu yarin cikiyor kirkimiz 4ünü 1 sayacaksin
Aynen benim de kv istiyor yapalim dedim. Sonra da arabayla mini bir gezi yapacakmisiz. Zati bebito hasta, neyse dedim artik arabayla olur. Ay bazilari 12 haziran diyor bazilar 13. Kafam karisti, neyse cok onemli degil artik.Cnm 4 mayısı bir sayacaksin 31 çekti haziran. Bence de 13 haziran. Biz çiçek ve taş koyduk suyuna eşim dua okudu yikadik sadece su ile. Sonra kalan su ile bizde duş aldık. Dini değil ama gelenek işte kv istedi diye yaptık.
Teyzeler teyzeler, 31 haftalık erken dogan prematürem bugun 80 günlük oldu. 1.5 kilo başladık yolculuga suan 4.5 kiloyu geçmiştik en son yeni kilosunu bilmiyorum. Cok sükür büyütüyorum. Sütüm tamamen gitti mamayla büyüyor olsun, iyi olsun da o. Buraya da bir resmini bırakıyorum güc olsun hepinize her zor durumdaMerak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz malum neredeyse 3 aylık olduk herşeyi hızlı yaşıyoruz ve artık doktorumla her gin irtibat kura kura onun kadar bilgili oldum nerdeyse Haydarinna sen nasılsın ?
Ayy yaptiniz mi sunneti? Nasil gecti hersey yolundadir insallah. Biz eylulde yapalim diyorduk ama nasil oldu anestezisi vs? Lokal mi?Bizim de 3 mayıs, yarın çıkıyor hayırlısı ile. Hazırlık yok çünkü bu sabah sünnet oldu çarşamba günü yıkayacağız.
Evet canım 40.gün yapılıyor :)4unu 1 sayinca yarin 40. Gun oluyor demi? Ben saniyordum ki 40. Gun de gececek 41. Gun olacak o yikama merasimi filan. demek 40. Gun yapilacak onlar?
aaa çok ilginç ama süper mantıklı bir yöntem.andoreks düşük düzey iltihaplanmayı giderici yani antienfamatuvar ve en önemlisi çok güzel bir antiseptiktir. farenjitte falan işte boğazımıza sıktıgımız sprey formu da olan işte. yaa ne güzel şeyler öğreniyorum valla yazdım aklımın köşesine.kesinlikle işe yarar tamamen geçirmese bile hafifletir ve rahatlatırsofiarya benim minnoşun isilikler arttı bugün cildiyeye götürdüm
Çok küçük ilaç yazmayacağım andorex gargarayı sulandırıp günde 2-3 kere sil, geçmezse 10 gün sonra ilaç yazarım dedi
İşe yarar mı sence
Ayy yaptiniz mi sunneti? Nasil gecti hersey yolundadir insallah. Biz eylulde yapalim diyorduk ama nasil oldu anestezisi vs? Lokal mi?
O tatlı insandan benim başımda da vardı, hep saçımı okşadı onu minnetle hatırlıyorumCnm hepsi var ama gerek olamdikca kullanılmıyor sana damar yolu açıldığı için en ufak bir heyecanda ki sürekli tansiyonun izleniyor hemen damardan ilaç veriliyor. Benim başımda dünya tatlısı bir ebe vardı hep konuştu saçımı okşadı sohbet etti tansiyonum yükselmedi ki ben doğum esnasında acil sezeryana alındım korkmuştum. Mesela migdem bulandı kusmaya başladım hemen ilaç yapıldı geçti. Seninle birisi sürekli konuşacak muhakkak
Ohh çok sevindimaaa çok ilginç ama süper mantıklı bir yöntem.andoreks düşük düzey iltihaplanmayı giderici yani antienfamatuvar ve en önemlisi çok güzel bir antiseptiktir. farenjitte falan işte boğazımıza sıktıgımız sprey formu da olan işte. yaa ne güzel şeyler öğreniyorum valla yazdım aklımın köşesine.kesinlikle işe yarar tamamen geçirmese bile hafifletir ve rahatlatır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?