2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Evet yenidoganda olabiliyo boyle seyler Allah saglik versinde
Cok sukurde sagligi yerinde karni doymasada zaten aglar durmaz
Benim kizim zaten ufak dogdugu icin panik oldum da gecti :)

Dün akşamdan beri pek rahatız uyuyoruz gaz kaka yapıp on beş dk kadar oyalanabiliyoruz pek güzel gülüyoruz kırkimiz çıktı diye mi ama hakikaten eşim ve ben pek mutlu oluyoruz bebiş güldükce.
Ben ne zaman boyle yazsam ertesi gün kuduruyoruz dikkat et sende
kizlar bebeklerin gozunun icinde donup duran kirpiklere cozum bulan var mi, ser. fizyolojik falan damlatiyorum ama cikmiyorlar.sanki benim gozume batiyolar o kadar sinir oluyorum:)
Ben bol bol damlatip elimle gozkapagini ovuşturuyorum. Genelde temizleniyor.
Kusmuyor canım emerken morariyor hep genzine kaçıyordu benimkinin
Ne dedi doktor?
İnsallah etkilemez canim zaten cocugum hasta bi de grip olmasin, tuhaf tuhaf öksürüyor bogulacak gibi nefes aliyor evwt esim bi ara ayiracakti odayi. Sinir oldum duygu sömürüsü yaptim. Kendimi kötü ve yalniz hissediyorum kimsem yok yanimda binde geceleri yalniz mi yatiyim falan dedim. İkna ettim. Ama bugun tabini suçlu oldum. Hatta bana seninle sınanıyorum heralde dedi kendi gripti. Odayi ayirsaymis bize de bulasmazmis. Ben suclu oldum
Ben dogar dogmaz basladim 20 gunluk oluncaya kadar anne sutunden cok mama aldiZ sonra anne sutune devam ettim. Önemli olan bebegin sagligi. İlk zamanlar bilemeyiz sütümuz yetecek mi yetmeyecek mi?takviye yapmamız lazim bebegin sagligi icin keske doktorunu dibkeseydin. Biz sma gold kullandik. Doktor , tadi anne sutunden daha kotu oldugu ickn anne sutunu reddetmez dedi. Gercektenncok kotu bi kokusu var mamanin.

Ay sorma yazinca aklıma geldi kudurmasin

Benim kuzu kuzu uy bazen iih iih diye sesler çıkarıyordu ruyami görüyor acaba o yüzden mi yapıyoki sizinkiler de varmı böyle bişey
Aynen cnm bazen ağlıyor bazen kahkaha gibi biliyor bazen böyle üstüne basılmış ördek gibi ses çıkıyor

canım hiç üzülme biz de 3 günlükken falan mamaya başlamıştık zayıfladı ve sarılığı var diye
Toparlanınca bıraktım
Bol bol emzir sen o vazgeçmez memeden
Her emzirme sonrası mama ver demişti bizim doktor
Çabucak toparlandı, senin kuzun da toparlanacak inşallah

Son düzenleme:
Doktorunu dinle cnm mama ver emse bile güçlü değil demekki hatta hem emzir hem sağ mama ver gitmesin bebiş yoğun bakima yeterki.

Geçmiş olsun canım ben başından beri mama+anne sütü veriyordum. 10 gündür de sadece mama alıyor. Bu kadar korkma mamadan, önemli olan bebeklerimizin sağlığı

Tesekkur ederim kizlar Istemeye istemeye veriyoruz bakalim mamayi Artik doktorun sozunu dinleyip gunde 8-10kez emzirme ve mama yapacağım

Kizlar ben dogum anindan beri psikolojik olarak da iyi degilim Buyuk ihtimal bu yuzden sütüm cok cok az ve artmiyor Sezeryan anını ve sonrasindaki agrilari, yataktan kalkmadığım o anlari unutamiyorum Ve sağ göğsümün altinda sabit bir agri kaldi Yataga yatamiyorum cunku yatsam da agrinin yuzunden kalkamiyorum Arabada giderken bile ani bir dönüşte oraya bıçak saplaniyor Ayni yer her hareketimde agriyor Bes gundur bu yuzden gece oturur pozisyonda uyuyorum Daha bebegi bir kere yatakta yanima alip uzanamadim hep otururken kucagimda duruyor
Bu agri gazdan diyor doktor Yarin göğüs hastaliklari bolumunden randevu aldim

Kizlar emmiyo ya deliricem .oyle boyle denemekten sekle girmekten belim koptu
Alintida yapamadim.
Sagdim kasikla verdim yine istemedi algilayamadi kasigi resmen .

Bugün oğlumun ağlama krizlerine dayanmadık arabasına koydum çıktım avm ye gittim taksi ile gittim dışarının havası çok vurmadı biraz alışveriş yaptı bizimkiler derken toplamda 3 saat falan kaldık diyebilirim . Bi ara uykudan uyanıp bas bas ağladı deli gibi çığlıklar atfı . Arada kabinlere girip emzirdim sustu geri yattı ama çıkmaya yakın ağlarken sesinin kısıldığını farkettim . Ağlıyo ama kısılmış bi sesle aman allahım hasta ettim çocuğu diye ağlaya ağlaya eve geldim . Gitmez olaydım kolik yetmez miş gibi . Şimdi ateşi 36.5 seyrediyor normal tepkileri devam yani ıkınma ağlama vs. Üşüttü mü acaba klima sıcak hava falan nerden anlarım üşüttü mü yoksa sesi mi kısıldı ?

Evet kahverengi kisimla beyaz kismin birlestigi yerin altinda tam..Mememin icinde tabi ,sert bir kitle ve geniş. Elimle sıkıştırıyorum ama hala açılmadı

İki saat önce yine gaz krizi geldi ve muzik etki etmedi ben de şöyle uyuttum, belki sizlerin de isine yarar;

Reflu yatagina koydum kendisini ve o sekilde tuttum dik ve biraz geriye dogru(yuzunu göreceğim sekilde). Akabinde basladim saga sola yaylanmaya, ev icinde hafif ziplayarak yürümeye(arabadaki titreşimi yarattim) ve uyudu 20 dk sonra.. ben kan ter icinde kaldim ama en azindan bana da spor oldu diye düşünüyorum yarim saattir uyanmadigina gore bu metot tuttu

Kizlar oglumun gaz sancilari nedeniyle ne yapacgmi sasirdm artk humananim caylarndan alayim diyorum hangsni onerirsiniz kullanip memnun kalan var mi ben mi icmeliyim bebege mi vermeliyim oglum 46 gunluk

Kızlar bugün kalça ult çektik çok şükür birşey çıkmadı aşımızı muayenimizide olduk 4470kg 55 cm olmuşuz doktor çok iyi dedi iyi bakmissin dedi bide bana sorsa mahvoldum ikisinide yeticem derken ama Allah a şükür üstesinden geliyorum oglumunda kilosu iyi diyor doktor kendi dikiş yerim ödem yapmış baya bi sis dinlen dedi doktorum enfeksiyon olursa hastanede yatis yaparım sana diyo giremiyorum fazla buraya girsem de size yetişemiyorum valla çok konu birikiyor bide kayinvalidem demez mi çok iyi bakiyorum Kızı ma diye torunlarima diye hala başım ağrıyor:)

Ahh kuzum tek dertleri burun sümükleri olsun insallah. Benim kızında burnu tıkanıyor aynı :))) ay cok sevindim cok mutlu oldum artık ele avuca gelen kocaman bir bebek olmustur. Hızla büyüyorlar dimi :)

Çok şükür ben bu günleri göreceğimi hiç sanmıyordum çünkü her gelen doktor ölebilir deyip benim moralimi bozuyorlardı doğsa yaşamaz diyolardı dedikleri gibi olmadı çok şükür allah bana bağışladı yavrumu :) benim bebeğim çok hızlı kilo aldı anne sütü güçlendirici kullandım 2 kutu doktor tavsiyesiyle onun yanı sıra küvezde 3 saatte besleniyordu ben eve aldığımda 2 saati geçirmedim şimdi 2 buçuk saatte besliyorum. Günde 2 kere mama veriyorum aptamil conformil kabızlığı ve gazı olduğu için şu an rahatız şükür :)

İleriki yaşamında da çok güçlü bir birey olacak buna eminim daha ufacık bebekken başladı savaşmaya hayatla senin dayanağın olacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…