- 30 Ocak 2015
- 812
- 1.052
- 63
- 36
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #60.741
Benimkindede var cnm bende merak ediyorum neden ole yapiyr acebaBenim kuzu kuzu uy bazen iih iih diye sesler çıkarıyordu ruyami görüyor acaba o yüzden mi yapıyoki sizinkiler de varmı böyle bişey
Bizimki de yapıyorBenim kuzu kuzu uy bazen iih iih diye sesler çıkarıyordu ruyami görüyor acaba o yüzden mi yapıyoki sizinkiler de varmı böyle bişey
Benimkindede var cnm bende merak ediyorum neden ole yapiyr aceba
o zaman rüya goruyolardir çok dalgın uyuduğu zaman yapıyor geneldeBizimki de yapıyor
Evet yenidoganda olabiliyo boyle seyler Allah saglik versindeGöğsünde galiba cnm bana öyle geliyor ama doktoru iyi diyor sanırım her yenidogan da olan şeyler bu nedenle telaş yaptırmak istemiyor. 600 ile 1500 arası aslında kitabı bilgi aman boşver çocuk yeni alıştı zaten ancak toparladılar. Önemli olan sağlıklı olması
Ben ne zaman boyle yazsam ertesi gün kuduruyoruz dikkat et sendeDün akşamdan beri pek rahatız uyuyoruz gaz kaka yapıp on beş dk kadar oyalanabiliyoruz pek güzel gülüyoruzkırkimiz çıktı diye mi ama hakikaten eşim ve ben pek mutlu oluyoruz bebiş güldükce.
Ben bol bol damlatip elimle gozkapagini ovuşturuyorum. Genelde temizleniyor.kizlar bebeklerin gozunun icinde donup duran kirpiklere cozum bulan var mi, ser. fizyolojik falan damlatiyorum ama cikmiyorlar.sanki benim gozume batiyolar o kadar sinir oluyorum:)
Ne dedi doktor?Kusmuyor canım emerken morariyor hep genzine kaçıyordu benimkinin
İnsallah etkilemez canim zaten cocugum hastaGecmis olsunetkilenmez diyorlar, sutun icerogi ona gore degisiyormus.
Sanki onceki yazilarindan esinin odalaro ayirdigini gordum dogru mu? Benimki de oyle yapti sinir oluyorum. Hic bir arkadasimin esi oyle yapmamisti. Yani gecenin yarisi bi aksilik olsa bebekle mi ilgileneyim yardim mo cagirayim? Ki benim bebitonun ozel bir durumu var, laringomalazi diye bisi. Nefes alimini folan etkiliyor. Cok gicigim ya. Uykusuz olursa sabahlari araba kullaniyormus kaza yaparmis.
Annem de diyor ki baban bile ayirmadi odalari, ki babam cok fazla ilgilenmemis bizim bakimimizla. 3 cocuk. Yine de ayirmamis odalari. Ya sizce de gicik olmakta haksiz miyim? Anlayissiz miyim?
Ben dogar dogmaz basladim 20 gunluk oluncaya kadar anne sutunden cok mama aldiZ sonra anne sutune devam ettim. Önemli olan bebegin sagligi. İlk zamanlar bilemeyiz sütümuz yetecek mi yetmeyecek mi?takviye yapmamız lazim bebegin sagligi icin keske doktorunu dibkeseydin. Biz sma gold kullandik. Doktor , tadi anne sutunden daha kotu oldugu ickn anne sutunu reddetmez dedi. Gercektenncok kotu bi kokusu var mamanin.Kizlar biz dogumdan sonra 4.gun malesef sarilik nedeniyle hastaneye yatmistik iki gece Orda cocugun yeterinde beslenmedigini va soylediler ve mamaya basladilar
Eve donerken de doktor iki gun sonra kontrole cagirdi Gunde 8 kez anne sütü + mama dedi
Biz de sık sık emiyor diye mama vermedik doktorun dedigi kadar Daha doğrusu gunde bir kez verdik
Bugun kontrole gittik bebis kilo alacagina 100 gram daha zayif cikti taburcu gününe gore
Doktor yatiriyorum tekrar dedi hem de bu sefer yenidogan yogunbakima yatacak siz de olmayacaksiniz yaninda dedi
Ben aglamaya basladim tabi Mamayi onun dedigi gibi vermedigimizi falan soyledim Eve goturelim daha dikkatli besleyecegiz dedik ve geldik
Kizlar bu kadar erken mamaya baslayan oldu mu Memeyi birakmamasi icin ne yapmali acaba Marka falan tavsiyeniz var mi O kadar vicdan azabi cekiyorum ki..
Ay sorma yazinca aklıma geldi kudurmasinBen ne zaman boyle yazsam ertesi gün kuduruyoruz dikkat et sende
Ben bol bol damlatip elimle gozkapagini ovuşturuyorum. Genelde temizleniyor.
Ne dedi doktor?
İnsallah etkilemez canim zaten cocugum hastabi de grip olmasin, tuhaf tuhaf öksürüyor bogulacak gibi nefes aliyor evwt esim bi ara ayiracakti odayi. Sinir oldum duygu sömürüsü yaptim. Kendimi kötü ve yalniz hissediyorum kimsem yok yanimda binde geceleri yalniz mi yatiyim falan dedim. İkna ettim. Ama bugun tabini suçlu oldum. Hatta bana seninle sınanıyorum heralde dedi kendi gripti. Odayi ayirsaymis bize de bulasmazmis. Ben suclu oldum
Ben dogar dogmaz basladim 20 gunluk oluncaya kadar anne sutunden cok mama aldiZ sonra anne sutune devam ettim. Önemli olan bebegin sagligi. İlk zamanlar bilemeyiz sütümuz yetecek mi yetmeyecek mi?takviye yapmamız lazim bebegin sagligi icin keske doktorunu dibkeseydin. Biz sma gold kullandik. Doktor , tadi anne sutunden daha kotu oldugu ickn anne sutunu reddetmez dedi. Gercektenncok kotu bi kokusu var mamanin.
Dukkatli ol vallaAy sorma yazinca aklıma geldi kudurmasin
Aynen cnm bazen ağlıyor bazen kahkaha gibi biliyor bazen böyle üstüne basılmış ördek gibi ses çıkıyorBenim kuzu kuzu uy bazen iih iih diye sesler çıkarıyordu ruyami görüyor acaba o yüzden mi yapıyoki sizinkiler de varmı böyle bişey
Her halleri çok tatlı ilerde anlatınca onlarında hoşuna gidiyo oğluma sen söyle yapiyodun deyince kimliğine gidiyo hemde hoşuna gidiyo :)Aynen cnm bazen ağlıyor bazen kahkaha gibi biliyor bazen böyle üstüne basılmış ördek gibi ses çıkıyor
canım hiç üzülme biz de 3 günlükken falan mamaya başlamıştık zayıfladı ve sarılığı var diyeKizlar biz dogumdan sonra 4.gun malesef sarilik nedeniyle hastaneye yatmistik iki gece Orda cocugun yeterinde beslenmedigini va soylediler ve mamaya basladilar
Eve donerken de doktor iki gun sonra kontrole cagirdi Gunde 8 kez anne sütü + mama dedi
Biz de sık sık emiyor diye mama vermedik doktorun dedigi kadar Daha doğrusu gunde bir kez verdik
Bugun kontrole gittik bebis kilo alacagina 100 gram daha zayif cikti taburcu gününe gore
Doktor yatiriyorum tekrar dedi hem de bu sefer yenidogan yogunbakima yatacak siz de olmayacaksiniz yaninda dedi
Ben aglamaya basladim tabi Mamayi onun dedigi gibi vermedigimizi falan soyledim Eve goturelim daha dikkatli besleyecegiz dedik ve geldik
Kizlar bu kadar erken mamaya baslayan oldu mu Memeyi birakmamasi icin ne yapmali acaba Marka falan tavsiyeniz var mi O kadar vicdan azabi cekiyorum ki..
Doktorunu dinle cnm mama ver emse bile güçlü değil demekki hatta hem emzir hem sağ mama ver gitmesin bebiş yoğun bakima yeterki.
Önce emzir sonra mamayı ver reddetmez Allah'ın izniyle bide biberon dan şakır şakır akmasın mama zor akan anne memesi uyumlu biberon al mutlaka yoğun bakımdansa mama yesin daha iyi çok zor orda bırakıp eve donmek
Geçmiş olsun canım ben başından beri mama+anne sütü veriyordum. 10 gündür de sadece mama alıyor. Bu kadar korkma mamadan, önemli olan bebeklerimizin sağlığı
Hicbirsey bebeginin sağlığından önemli değil. Gerekirse sütünü sağıp yine verirsin. Hersey emmek değil. Evet anne sütü kadar mucize birsey yok, ama cocugun ac kalıyorsa mama vermek zorundasın. Ben 20 gün sonra 1715 gramlık bebegime mama basladım üstelik prematüre. Mamadan korkma, cocugunu ac bırakmaktan kork. Sekeri düşer günah zeka gelişimine kadar etkiliyor bu durum. Mama olarak bebelac gold öneririrm cok iyi kilo aldırıyor.
canım hiç üzülme biz de 3 günlükken falan mamaya başlamıştık zayıfladı ve sarılığı var diye
Toparlanınca bıraktım
Bol bol emzir sen o vazgeçmez memeden
Her emzirme sonrası mama ver demişti bizim doktor
Çabucak toparlandı, senin kuzun da toparlanacak inşallah
Bugun benimki de iştahsız. Heralde yine bi atak evresindelerKizlar emmiyo ya deliricem .oyle boyle denemekten sekle girmekten belim koptu
Alintida yapamadim.
Sagdim kasikla verdim yine istemedi algilayamadi kasigi resmen .
Meme ucunun üzeri dediğin kahverengi kısımla beyaz derinin birleştiği yerler mi? Muhtemelen ufak tıkanıklıklar olmuştur bana da olmuştu bebeği tersten tutup memeyi vermiştim ağzına öyle emdi anında çözüldü toparlaklardene mutlaka
Ah ah, ben de cok merak ediyorum ne zaman gelecek mutlu mutlu kucaklayip gezecegimiz gunleryine se sukurler olsun minnaklar saglikli olsun.. bu arada ben son ses muzik aciyorum , bazen ise yariyor susuyor ya da sallarsam yuksek ses muzikle uyuyor..
komsularim aglama sesini muzige tercih ederler diye umuyorum
Ahh kuzum tek dertleri burun sümükleri olsun insallah. Benim kızında burnu tıkanıyor aynı :))) ay cok sevindim cok mutlu oldum artık ele avuca gelen kocaman bir bebek olmustur. Hızla büyüyorlar dimi :)
İleriki yaşamında da çok güçlü bir birey olacak buna eminim daha ufacık bebekken başladı savaşmaya hayatla senin dayanağın olacak inşallahÇok şükür ben bu günleri göreceğimi hiç sanmıyordum çünkü her gelen doktor ölebilir deyip benim moralimi bozuyorlardı doğsa yaşamaz diyolardı dedikleri gibi olmadı çok şükür allah bana bağışladı yavrumu :) benim bebeğim çok hızlı kilo aldı anne sütü güçlendirici kullandım 2 kutu doktor tavsiyesiyle onun yanı sıra küvezde 3 saatte besleniyordu ben eve aldığımda 2 saati geçirmedim şimdi 2 buçuk saatte besliyorum. Günde 2 kere mama veriyorum aptamil conformil kabızlığı ve gazı olduğu için şu an rahatız şükür :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?