2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
ginerva D dilekbanu bebinji dogdugundan beri öyle. Memede yaşıyor cocuk :) bugune kadar sadece bir sefer 4,5 saat araliksiz, 2 sefer de 3 er saat araliksiz uyudu. Onun disinda 1saat ve yarin saat arasi degisiyor uykulari. Ama kilo alimi, gelisimi cok iyi masallahi var. Sadece uyumamasini baglamayin süt yetersizligine.

Olur yenidoğan bebeklerde dedi mide kapakçığı zamanla kapanır dedi.
Reflu sebepmis dik yatir dedi
Karnicok genişdi o da olurmuş kurbag karni diyolarmis

Kizlar goguslerim surekli sert ve cok agriyor sik emziriyorum, sicak kompress ve sagma gibi seyler deniyorum ama pek faydasi olmuyor. Bu fazla sutun biran onxe bosalmasi lazim ama nasil? Meme ucu yarasini hic soylemiyorum bile! Bukadar aci cekecegimi hic dusunmemistim

Bizim bebişin karnı da öyle canım. Baya sağa sola doğru şiş. Dr a sordum açıklama yapmadı ama normal dedi sadece. Acaba büyüdükçe düzeliyor mu

Ayni harfi harfine bizi tarif etmissin. Sıkınca gelmesi sut oldugu anlamins gelmiyo bnce. Ucunu sıkıyoruz sonucta. Aslinda iki saat uyumamiza musade etseler sut olurda oyle tum gun emince bendede sut fln kalmiyo. Bende caresiz anlarda mama veriyorum.

bu sut olayina taktim ben de. sabahtan beri emiyor, 2 dkka uyuyot sonra yine meme istiyor. acaba sut yetmiyor mu ac mi bu cocuk diorum ama memeyi sikinca sut cikiyor icinden. ac kalsin istemiyorum, mama da yok evde

Kızlar aslında ben yetmediğini düşünmüyordum. Bizimkilerin pis boğazlılığı :) gündüz hiç Yok böyle sıkıntılar o zaman niye olmuyor ki böyle. doyuyorlardır ama üstüne tekrar emmek istiyorlar. Tek sefer mama veriyordum geceleri. Ondan emin değildim vermesem mi diyordum. Dün 2 kez vermek zorunda kaldım. Bi tane 30 bi tane 60 cc.
Bende de en çok uyku süt yapıyor.
Mama öncesi kilo alımı gayet iyiydi bizimkinin. Doymasa kilo almaz.

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum kuzum yA. Bizimki mama öncesi de öyleydi. Bi de sadece gecede 1 kez veriyordum ben. Aslında doktorumuz kaşıkla verin dedi ama ben dinlemedim. Biberonla mama ve anne sütü aylarca veren arkadaşlarım var.
Tek sıkıntım mama verdiğimiz süreçte sonuçta beyne süt ihtiyacı için sinyal gitmiyor. Azalmaya neden olur diye endişe ediyorum.

bizimkinin de kilo alimina doktor iyi sıkıntı yok dedi ama hic uyumayinca hep emmek isteyince acaba mi diyor insan. bi de bugun dogru durust biseyler yiyip icemedim, bu yuzden sutum azalir ve bebegime yetmez diye korkuyorum

Su tersten emzirme olayı nasıl oluyor? Gözümun onune ben otururken bas asagi duran bir bebek geliyor. Biz çok profesyonel değiliz daha yatarak emmeyi beceremedik
Ben sabaha karşı yanıma alıyorum kolumun üzerine yatıp yatarak emiyor.
Sabah namazindan sonra sürekli uyanıyor çünkü

uyanık kalma zamanları ne kadar peki.benimki dün 9 saat uyanık kalıp en az 4 saate yakın emince artık doymadı diye düşündüm

Kizlar sade soda ictiniz mi hic bebege gaz yapiyor mu? O kadar sagliksiz besleniyorum ki midem hep sis
Canım görümcen geliyormuydu sana neden ilgilenmiyorki seninle. Boş boş temizlik mi yapıp gidiyor sadece. İki üç tencere de yemek yapsa bir iki gün idare edersiniz hı değilse. Çok geçmiş olsun

Valla bilmiyorum canm inan evden cikmak istemiyorum.ama mecbur cikiyosun oste dikkat de cekiyolar su sicaktada cocugu saramiyorum yuzu hep.ortada goren biri masallah dese dieri demiyo bende direk nazar ddim cunku hic biseyleri yoktu bi anda oldular
Çok geçmiş olsun cnm. Çabucak atlatırlar inşallah. Bende nazara çok inanıyorum. Kendimin bile degiyor çocuğuma nazarım.

Ben hep sütümün yettiğini düşündüm sadece anne sütü ile besleniyor ama kafam karıştı şimdi siz yetmiyo mama veriyom diyince
Benim de sıkınca süt geliyo çünkü
Bende sikinca süt geliyor ama sabah ki gibi göğsün dolu olmuyor çocukta da fark ediyor sabah emeikten sonra kendi bırakıyor ama ikindi vakti ve akşam saatinde memeyle kavga etmeye başlıyor. Bende o saatlerde az da olsa mama veriyorum. Doktor verme kilosu iyi dedi ama aç olduğunu hissediyorum o saatlerde

Ah ah düzelse artik. Dogru dik yatirma meselesi. Benimki onuzda kucakta dik pozisyonda misil misil yataga yatirdim mi on dk sonra uyaniyor. Oysa yatagi egimli
bizimkinin de kilo alimina doktor iyi sıkıntı yok dedi ama hic uyumayinca hep emmek isteyince acaba mi diyor insan. bi de bugun dogru durust biseyler yiyip icemedim, bu yuzden sutum azalir ve bebegime yetmez diye korkuyorum
Azalmaz azalmaz korkma :)
uyanık kalma zamanları ne kadar peki.benimki dün 9 saat uyanık kalıp en az 4 saate yakın emince artık doymadı diye düşündüm
Benimki gecen gun 18 saat boyunca hic uyumadi artik kafayi yiyecektim. Uyudugunda da birer saat araliklarla geri kalkti hep. Bazi cocuklar uyumayi sevmiyor sanirim bizimkiler onlardan. Bak mesela hic abartmiyorum saat 2 den beri emziriyorum . Sadece alt degistirme zamanlarinda indirdim memeden kac saat olmus daha uyumadi. Esnemekten agzi yirtilacak. Birazdan uykusuzluktan çıldırır. Ama uyumaz
Canım görümcen geliyormuydu sana neden ilgilenmiyorki seninle. Boş boş temizlik mi yapıp gidiyor sadece. İki üç tencere de yemek yapsa bir iki gün idare edersiniz hı değilse. Çok geçmiş olsun
Geliyor ama ben kendi yemegimi kimseye yaptirmam :/ o geldiginde de genelde cocugun uyku saatine denk geliyor haliyle ben de uyuyorum. Hem gelmesin artik ya valla bunaldim hergin hergun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…