- 11 Eylül 2017
- 417
- 638
- 33
- 41
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #61.181
Canım geçmiş olsun. Hangi aşıyı oldu bugün? Hepatit mi yoksa verem falan 3’lü olan aşıyı mı?Merhaba kızlar biz bugün 2ay aşısı olduk. Şuan cok huysuz. Ateş olabilirmiş . 2.Ay aşısı olupta ateşi olan bebiş varmi? Cok sukur bu ay 1.120gr almış kızım. Memeyi bazen çekiştirerek emiyor. Az geldiği için mi kızıyor yoksa ağzındaki pamukcuktan mi diye sordum . Sütun yetiyor. Pamukcukta ağrı yapmaz dedi. Çok acıktıysa o an gazliysa filan öyle yapar dedi .
Her akşam aynı saatte yıkayıp yatırırsan bir süre sonra o rutine alışır bende artık akşamları yıkıyorum çokta rahatliyo gazını rahat arıyorumKızlar nazar değmedi ve biz dizi bile izliyoruz
Gerçi uyusam daha iyiydi ama adamla hiç vakit geçiremiyoruz yazık
Birazdan banyo yaptırcaz yatış moduna geçicem
Normalde gündüzleri yaptırıyordum ama uyku rutini olsun bakalım
Yıkıyayım emzirereyim mışıl mışıl uyusun inşallah
Canım kırkı çıkmadıysa suyu gece dökülmezmiş hurafedir gerçi :)Kızlar nazar değmedi ve biz dizi bile izliyoruz
Gerçi uyusam daha iyiydi ama adamla hiç vakit geçiremiyoruz yazık
Birazdan banyo yaptırcaz yatış moduna geçicem
Normalde gündüzleri yaptırıyordum ama uyku rutini olsun bakalım
Yıkıyayım emzirereyim mışıl mışıl uyusun inşallah
ben gitmedim bile, içimden gelmiyor hiç.Ben de gittim saçmasapan seyler almak zorunda kaldım
Gidip hepsini iade edesim var. Onları giyince daha bi şişman oldum sanki
çok şükür bı sıkıntı yok 3 ay sonra kontrol varsemabsrn Yenidoğan yoğun bakımda kaldıktan doktor eko kontrolü istemiş
geriye ne kaldıAnalar çeker yükü;
Emziren annede gaz yapan yiyecekler listesi şöyledir;
- Süt ve süt ürünleri
- Brokoli, karnabahar, pırasa, enginar, Brüksel lahanası gibi yeşillikler
- Nohut, fasulye, mercimek çorbası, pilaki, piyaz gibi kurubaklagiller (Gaz yapmaması için, kuru baklagiller önce haşlanıp suyu dökülmeli ve sonra pişirilmelidir.)
- Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler
- Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler
- Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler
- Çay, kahve,çikolata gibi kafein içeren besinler gaz yapıcı özelliğe sahiptir
- Gaz problemi çok fazla oluyorsa çiğ olarak sebze ya da meyve tüketilmemelidir. Pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tercih edilmelidir.
- Soğan
- Elma
- Avokado
- Muz
- Kavun
- Erik
- Kuru üzüm
- Brokoli
- Lahana
- Mısır
- Karnabahar
- Soğan
- Lahana turşusu
- Kızartma yiyecekler
- Nişasta, tahıl ve yüksek buğday içeren gıdalar
Nasıl bir ağrı cnm sızlama gibi mi yara mı? Pamukçuk, enfeksiyon da olabilir. Tuz ise yarar mı daha çok canın yanar yazık.Memelerim tam düzeldi derken bizim oğlan meme ucuma ne yaptıysa ölüyorum ağrıdan.Bide tuz bastık yaraya belki geçer diye
Sizin minnoşlar da meme aradığında göğüs omuz neresi bulursa gagalar gibi kafa atıyor mu
Çok komik oluyo yaa
Ama tok olup hatta kusmasına rağmen aranınca kızıyom
Dur kür paylaşalımgeriye ne kaldıhepsini yiyelim üstüne kimyon basalım olmaz mı
günde bir ölçek veriyordum mama, dört gündür kestim. inşallah almaya devam eder.Gayet iyi cnm anne sütü ile beslenen bebişler için
paylaş canım, yoksa dünya toz ve gaz bulutu olacak.Dur kür paylaşalım
Sızlama değil sanki böyle ısırılmış gibi.Ama oğlanda pamukçuk varmış ondan olabilir mi acaba? Arada da iğne batırılıyormuş gibi batma oluyor.Memeyi veremiyorum sütümü sağamıyprumNasıl bir ağrı cnm sızlama gibi mi yara mı? Pamukçuk, enfeksiyon da olabilir. Tuz ise yarar mı daha çok canın yanar yazık.
ayy her gün bunları yapmak da zor. yaşasın lohusa ve bebiş gazları diye yolumuza devam edelim bari.Gaz yapan şeyleri yediysek
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 1. Tarif
Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 2. Tarif
1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir. Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir. Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.
Bitki Uzmanı Suna Dumankaya'dan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür Tarifi
250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın. Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.
Bir süre de sola yatır düzelir inşallah. Daha kafaları şekil alır kuzucuklarınBen saga cok yatrdim .cok belli simdi hic yatrmiyorum otarafa ins duzelir .
Bizim de kafa baya sivri. Şimdilik güzel inşallah böyle devam eder. Sivri kafa candırBen de hep sağ sol yatırdım kafa sivri gidiyor Avrupalı kafası gibibasık olmasın dedim ama bu seferde çok mu sivri olur bilemedim gören herkes çok güzel kafası diyor ama.
Artık düz yatmıyor hemarka kısım çıkık otomatik dönüyor yA sağa ya sola dönüyor düzeltmek istesem bile bişey yapamam sanırım artık.
Ben en son doğumdan önce kan alan hemşirenin saçını çektim.. rezil bi insan oluyorum iğne görünce.. kendime yaptığımı hayal dahi edemiyorum :)Ben birak kendine yapmayi iğneyi gördüğümde ağlamaya başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?