- 13 Nisan 2009
- 2.692
- 3.128
- 448
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #61.201
Ohhh çok şükür gözünaydınKızlarr ben oğluma kavuştum hepinizin ellerinden öperrr..
Yaa bizim ki de sivri kafa neden ki?Bizimki kafasını çeviriyor, asla yatırdığım tarafta kalmıyor ama kafası çok sivri oldu geçer inşallah
Benimde ole leke geliyor 40 imiz ciktiktan 2 gun sonra basladi bende lohusaligin devami mi aceba diyordum cok gelmiyor cunkiDunden beri geliyor. Dolu dolu degil ama hem oed kirlenmis oluyor hem de peceteye her seferinde kirmizi kan geliyor. Normalde adetim tabiki saha yogun ama ben ce bu da adet kanamasi
Aman Allahım yicegimiz ne kaldı kiAnalar çeker yükü;
Emziren annede gaz yapan yiyecekler listesi şöyledir;
- Süt ve süt ürünleri
- Brokoli, karnabahar, pırasa, enginar, Brüksel lahanası gibi yeşillikler
- Nohut, fasulye, mercimek çorbası, pilaki, piyaz gibi kurubaklagiller (Gaz yapmaması için, kuru baklagiller önce haşlanıp suyu dökülmeli ve sonra pişirilmelidir.)
- Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler
- Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler
- Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler
- Çay, kahve,çikolata gibi kafein içeren besinler gaz yapıcı özelliğe sahiptir
- Gaz problemi çok fazla oluyorsa çiğ olarak sebze ya da meyve tüketilmemelidir. Pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tercih edilmelidir.
- Soğan
- Elma
- Avokado
- Muz
- Kavun
- Erik
- Kuru üzüm
- Brokoli
- Lahana
- Mısır
- Karnabahar
- Soğan
- Lahana turşusu
- Kızartma yiyecekler
- Nişasta, tahıl ve yüksek buğday içeren gıdalar
Valla öyle oluyor demek ki bu aylarda, normal doğumlarda daha sivri oluyor ama bizimki sezeryan yine de baya sivri ve büyük :))Yaa bizim ki de sivri kafa neden ki?
Bizim de büyük. Doğduğunda kafa çapı 36 cm di. Sizin kaçtıValla öyle oluyor demek ki bu aylarda, normal doğumlarda daha sivri oluyor ama bizimki sezeryan yine de baya sivri ve büyük :))
Aman tanrım didimAman Allahım yicegimiz ne kaldı ki
Hepatit 1.Ay. biz 2 aylk olcaz yarın. Verem karma zatture aşısı oldu. Rotayı 3.Ay olacakCanım geçmiş olsun. Hangi aşıyı oldu bugün? Hepatit mi yoksa verem falan 3’lü olan aşıyı mı?
Bizim 38 di sanırım, normal doğramamıştı kafasından sebepBizim de büyük. Doğduğunda kafa çapı 36 cm di. Sizin kaçtı
O bilmiş teyzelerim her yerde fazlasıyla mevcut. Hele ki emzirirken diğer göğsünden sütler fışkıran teyzeler dolu benim etrafımAman tanrım didimne yiyeceğiz yahu gerçi ben zaten pek çoğunu yemiyorum, su içsem gaz oluyor sıpa.. bugün yine fenalardayız, azcık bahçeye çıkaralım hava alsın dedik siteyi ayağa kaldırdı.. teyzeler beni ayıpladı falan neden ağlatıyorsun diye, arada çimdik atıyorum demek istedim ama şeeeyy gazı var dedim. Sandalet giymiştim, bunu giyersen ayağından gaz alırsın çocuğa geçer, çorabını hiç çıkarma dedi bilmiş
Ayy maşallah ne ara iki aylık oldunuz diyeceğim ama biz de 54 günlük olduk bile çok şükür, günler nasıl geçiyor anlamıyorumHepatit 1.Ay. biz 2 aylk olcaz yarın. Verem karma zatture aşısı oldu. Rotayı 3.Ay olacak
Az önce ölçtüm 39,5 çıktı. 1 ayda fazla mı büyümüş neBizim 38 di sanırım, normal doğramamıştı kafasından sebepşimdi de sanki sadece kafası büyüyor diğer yerleri aynı gibi geliyor
Yaa zaten hepsi evlenirken incecikti, hemen hamile kaldılar, çok kolay dogurdular, hemen sütleri geldi ve fışkırdı, hatta iki sene de zorla bıraktırdılar memeyi.. bir de Doğumdan sonra hemen aldıkları kiloları vermişlerdi...O bilmiş teyzelerim her yerde fazlasıyla mevcut. Hele ki emzirirken diğer göğsünden sütler fışkıran teyzeler dolu benim etrafım
Taş yesek ya ama kesin o da gaz yapıyordur :)Ya birde çocuk vitamin alsin istiyoz. Valla kuzenim hamilleginde demir, vitamin kullanmadi şimdi de herşeyi yiyo tek yaptığı soda icmek. Hiç dikkat etmiyor on dk emziriyor ceviriyor gün çocuk çıkarıyor.
Yaa zaten hepsi evlenirken incecikti, hemen hamile kaldılar, çok kolay dogurdular, hemen sütleri geldi ve fışkırdı, hatta iki sene de zorla bıraktırdılar memeyi.. bir de Doğumdan sonra hemen aldıkları kiloları vermişlerdi...
:) kontrolde ölçüyorlar canım, bir şey olmaz büyüsün.. gelişim baştan ayağadır önce kafa büyür sonra diğer yerler, o yüzden hep aşagı sarkma başın ağır gelir derler küçük çocuklara, okula başlayana kadar kafaları büyük olacakAz önce ölçtüm 39,5 çıktı. 1 ayda fazla mı büyümüş ne
Onların gözünde biz özürlüyüz canımtam olarak işte bu
Evet doğru diyosun. Büyük oğlum 3,5 yaşında özellikle çıplakken banyoda falan kafa kocaman vücut küçücük geliyor:):) kontrolde ölçüyorlar canım, bir şey olmaz büyüsün.. gelişim baştan ayağadır önce kafa büyür sonra diğer yerler, o yüzden hep aşagı sarkma başın ağır gelir derler küçük çocuklara, okula başlayana kadar kafaları büyük olacak
Biz 36 haftalık doğunca topigin ablalarından olduk. Size de az kalmış. Günler cok hızlı geçiyor ve ben hiçbirşeye yetişemiyorumAyy maşallah ne ara iki aylık oldunuz diyeceğim ama biz de 54 günlük olduk bile çok şükür, günler nasıl geçiyor anlamıyorum
Ben ıkınamadım diye vakumlamışlar cocuğu nasıl sivriydi sen düşünn ama hala sivriValla öyle oluyor demek ki bu aylarda, normal doğumlarda daha sivri oluyor ama bizimki sezeryan yine de baya sivri ve büyük :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?