- 13 Nisan 2011
- 1.131
- 845
- 323
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #61.661
bende yok canım.idrar yolları enfeksiyonu başlamasın dikkat etKızlar normal Doğum sonrası genitalınde kaşıntı ve yanma olan var mı ? Çok kötü kaşınıyor .
Kizlar bebeğin gözünde çapaklanma ve kahverengi akinti var hafif hafif ağlayınca daha da artiyo sizinde basiniza geldi mi zirt pirt doktora da gitmek istemiyorum anne sütüyle silin filan yazmislar nette cesarette edemedim
Teşekkür ederim canim havalar sicak diye sapkayi filan attik giydireyim bari tekrarCanım benim iki kez oldu ikisinde de anne sütüyle sildim geçti. Kafası üşürse gözde çapaklanma olurmuş dikkat et kafası üşümesin gerekirse şapka tak. Ilık su ilede silebilirsin ben anne sütünü sürekli kullanmadım ılık su ile sık sık sildim makyaj pamuğunu ılık suya batırıp bir kez sildim ya onu attım başka bir pamukla bir daha sildim yani bir kez silmem 4,5 pamukla oldu. Sende dene istersen canım
Sen memelerinin doluluğuna ne bakıyorsun Benimkiler 6-7saatte ancak sertleşiyor ama süt var hep bebek çektikçe cukluyor kilosu da iyi hiç mama verme.günde 1 kere verdiğin mama ona kilo yapmaz zaten hiç verme. Benim de sağ mememden sola göre az geliyordu yani hiç pompaya sağmadım ama bebek emiyokennki o cuklama sağda daha loşa sürüyordu. Son 1 hafta 10gündür aç olduğunda hep sağ mememden başlatıyorum emzirmeye ve cuklama sesi kesilse de o bırakana kadar çekmiyorum ağzından böylece fazlasıyla uyarılmış oluyor meme ve sütüm arttı kesinlikle o memede de cuklama sesleri uzadı belliDoktorumda öyle dedi bana canım verecektim vermeyeyim o zaman. Çişimizin rengide düzeldi takip ettim bugün baya çiş doldu yine bezleri sadece bir kere sabah işedi öyle gün içinde olmadı ama yine takip ederim olursa gideriz doktora. Aç kalması mümkün değil mamada veriyorum çünkü bitirene kadarda baya emiyor. Sütüm azaldığı için dolmuyor hemen 5 saatte anca doluyor gündüzleri o yüzden bir kere mama veriyorum. Göğsümün biri çok az geliyor onun için yapabileceğim birşey varmı ya bilgin varmı büyükler kör meme deyip duruyor canımı baya sıkıyor bu olay
Canım sezaryen de doktor bebeği kesikten çıkartırken karşı taraftanda hemşire tam tariflediğin yerlere basınç uyguluyor bazen bebek kesi küçük olursa çıkımda zorlanıyor baya basıyorlar kafası çıksın diye seni de öyle zorladılarsa incinmiş olabilir,batma tarzı ağrılar genelde kas ağrısı oluyor,hareketle artıyorsa özellikle!! Sıcak kompress uygula kası yumuşatıp ağrıyı hafifletir ve sabırlı ol 13gün daha çok erken,1 aya bişey kalmaz inşalahKizlar sezeryanin uzerinden 13.gun geçti ama sağ göğsümün altındaki agri geçmiyor Hani batar deriz ya o ağrı
Kadin dogum doktoru gaz agrisidir demisti gecen hafta
Göğüs hastaliklarina da ciktim rontgen falan cektiler hicbir sey yok O doktor da usutmus olabilirsin dedi
Eskiden de ayni yerde agri olurdu ama anlık olurdu Simdi hic gecmiyor
Egilemiyorum Tam uzanip yatamıyorum cunku yatsam da kalkamiyorum Git gide kotulesiyor agri bugun bebisi bile kucaklayamadim
Doktor emziriyorum diye sadece parol verdi o da hic etki etmiyor Ne yapacagimi sasirdim anladim ki ben daha once omrumde agri gormemisim bu sezeryandan once
Annesütüyle falan silme enfekte olur, serum fizyolojik varsa evde burnuna sıklıklarınızdan onla temizle içten dışa doğru tek hareketle tek seferde. Göz yaşı kanalları bu aylarda daha henüz yeterince genişlemediğinden akıntı ve çapaklanma yapması normal, akıntı çok artarsa enfeksiyon göstergesidir yine doktora götürürsün OzamanKizlar bebeğin gözünde çapaklanma ve kahverengi akinti var hafif hafif ağlayınca daha da artiyo sizinde basiniza geldi mi zirt pirt doktora da gitmek istemiyorum anne sütüyle silin filan yazmislar nette cesarette edemedim
Canım sezaryen de doktor bebeği kesikten çıkartırken karşı taraftanda hemşire tam tariflediğin yerlere basınç uyguluyor bazen bebek kesi küçük olursa çıkımda zorlanıyor baya basıyorlar kafası çıksın diye seni de öyle zorladılarsa incinmiş olabilir,batma tarzı ağrılar genelde kas ağrısı oluyor,hareketle artıyorsa özellikle!! Sıcak kompress uygula kası yumuşatıp ağrıyı hafifletir ve sabırlı ol 13gün daha çok erken,1 aya bişey kalmaz inşalah
Hayır sıkıntısı yok bence. Benim kızım da düne kadar öyleydi. Büyüyorlar sadece. Bol bol kıcagına al sev konuş, yaptıgın herşeyi anlat. Mesela üstünü değiştirirken bana kolunu verir misin de kolunu tut teşekkür ederim annnecim de. Şimdi diğer kolunu alalııımmm falan diye tatlı tatlı gülerek konuş.. işe yarıyor. Ama sakın sert konuşma. Yumuşak yumuşak konjş. Gül hatta.. güldügümüzü emün ol anlıyorlar. Şarkı türkü söyle onu seve seve.. sakinleşir umarımkizlar bizim kuzuya bisey oldu, ogleden beri uyumuyor huzursuz agliyor. sakinlestiremiyoruz sadece memede sakinliyor, o da bazen zorla veriyorum cunku cok agliyor sakinlesin diye. normalde bu surede 1-1,5 saat uyurdu simdi uyumuyor, gazi da yok. ne yapacagimi sasirdim acaba baska bi sikintisi mi var
Anne sütü sakıncalymis. Kaynamış soğumuş suyla silin demistidpktor damla vermisti. 3 gün kullandık gectiKizlar bebeğin gözünde çapaklanma ve kahverengi akinti var hafif hafif ağlayınca daha da artiyo sizinde basiniza geldi mi zirt pirt doktora da gitmek istemiyorum anne sütüyle silin filan yazmislar nette cesarette edemedim
Sen memelerinin doluluğuna ne bakıyorsun Benimkiler 6-7saatte ancak sertleşiyor ama süt var hep bebek çektikçe cukluyor kilosu da iyi hiç mama verme.günde 1 kere verdiğin mama ona kilo yapmaz zaten hiç verme. Benim de sağ mememden sola göre az geliyordu yani hiç pompaya sağmadım ama bebek emiyokennki o cuklama sağda daha loşa sürüyordu. Son 1 hafta 10gündür aç olduğunda hep sağ mememden başlatıyorum emzirmeye ve cuklama sesi kesilse de o bırakana kadar çekmiyorum ağzından böylece fazlasıyla uyarılmış oluyor meme ve sütüm arttı kesinlikle o memede de cuklama sesleri uzadı bellisen de öyle yap mutlaka üretim artar o memede de bir meme diğerine göre hep daha aktif olur zaten ayrıca ikisinden aynı miktarda üretim olmaz için rahat olsun.
Kızım uyurken çok irkiliyor sıçrıyor falan havlu kağıdı kopartırken çıkarttığım sesten bile korkuyor önceden bu kadar korkmuyordu herşeyden yanlış bişeylermi yapıyorum acaba
doktor kontrolunde sorduk canm biz onu. goz yasi kanaĺlari tikalidir dedi. kaynamis ilik su ile silmemizi ve ara ara goz pinari burun arasina masaj yapmamizi soyledi. masaj icin nete de bakabilirsinKizlar bebeğin gözünde çapaklanma ve kahverengi akinti var hafif hafif ağlayınca daha da artiyo sizinde basiniza geldi mi zirt pirt doktora da gitmek istemiyorum anne sütüyle silin filan yazmislar nette cesarette edemedim
doktor kontrolunde sorduk canm biz onu. goz yasi kanaĺlari tikalidir dedi. kaynamis ilik su ile silmemizi ve ara ara goz pinari burun arasina masaj yapmamizi soyledi. masaj icin nete de bakabilirsin
saol canm zar zor uyuttuk. 2 gundur yegenlerim kizin etrafindan ayrilmiyor bi hastalik mi bulastirdilar yada kisa kol giydiriyorum die hastalandimi acaba die korktum aslinda. hastalik olmasin da buyume atagi huysuzluguna0 raziyim.Hayır sıkıntısı yok bence. Benim kızım da düne kadar öyleydi. Büyüyorlar sadece. Bol bol kıcagına al sev konuş, yaptıgın herşeyi anlat. Mesela üstünü değiştirirken bana kolunu verir misin de kolunu tut teşekkür ederim annnecim de. Şimdi diğer kolunu alalııımmm falan diye tatlı tatlı gülerek konuş.. işe yarıyor. Ama sakın sert konuşma. Yumuşak yumuşak konjş. Gül hatta.. güldügümüzü emün ol anlıyorlar. Şarkı türkü söyle onu seve seve.. sakinleşir umarım
benimkinin de sag gozunde oluyor sadece agladi zamnlar artiyor hatta. ama sisme kismina hic dikkat etmedim olsa fark ederdim heralde, sanirim biz de sisme olmuyor. acaba sizinkinde ufak bi enfeksiyon olmasin, damla kullanmak gerekir o vakitCanım benim kiziminda sağ bozunda yoğun çapaklanma oluyor birde ona ek gözü şişiyor ozellikle ağladiginda sizde de şişme oluyor mukulis
Aynen canım herşeyimiz değişecek, değişiyor. Benim de 2 tane tegenim devanlı dokunmak öpmek vs vs istiyorlar ama olabildigince uzak tutmaya çalışıyorum. Çünkü bebekkerimizin enfeksiyon kapması çok kolay şu zamanlarda. Aşıları yok, dirençleri düşük vs.. sen de çok fazla yakınlaşmalarına izin verme. Kırmadan anlat bu daha bebek, aşıları yok abisi ablası falan filan. Enfeksiyon kaparlarsa emin ol kalp kırmaktan korktugumuz, aman kırılmasınlar da dokunsunlar dediğimiz için çok çok pişman olabiliriz.saol canm zar zor uyuttuk. 2 gundur yegenlerim kizin etrafindan ayrilmiyor bi hastalik mi bulastirdilar yada kisa kol giydiriyorum die hastalandimi acaba die korktum aslinda. hastalik olmasin da buyume atagi huysuzluguna0 raziyim.
ben sessiz bir tipim gerekmedikce pek konusmam. esim bile bazen soyler, ama dedigin gibi anlatmaya alismam lazim. bu kiz benim herseyimi degistirecek anlasilan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?