2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben şuan kan ter içindeyim mesela meme vermeye çalıştım 20 dk oldu bas bas bağırıyo asla almıyo ağzına deli olcam! Mecbur mama veriyorum.. o yüzden de hep gazlı. Hava çok sıcak kucağıma alsam yanıyoruz ikimizde sıcaktan isilik oldu boynu biraz canım sıkılıyo.. ağlama krizleri olmasa tadından yenmiyo ama ağladığında elimden bişey gelmeyince deliresim geliyo

İçimi dökmek istiyorum. Doldum taştım artık sinir küpü oldum resmen. Deliksiz uykuya hasretim. Eve kisildim kaldım,sokağa hasretim. Kahvaltı için menemen istedi canım. Biberleri ocakta unutmusum kömür gibi olmuşlar. Butun yorgunluguma ragmen evi temizlemek istiyordum kızım 8den beri uyumadi. Uyuyacagada benzemiyor. Bugunde kaldı..
Şu bitmeyen koca karı dirdirlarindan biktim zaten. En gencinden en yaşlisina herkes mi bir şey söyler ? Emziriyorum az emzir diyip mememden çekiyorlar. Ne yapacağımı sasiriyorum artık birilerini çok fena kircam o olacak. Zaten yorgun ve uykusuzum. Hala lohusaliktan çıkabilmis değilim. Çok hassas ve alinganim lütfen üstüme gelmeyin diye bas bas bağırıyorum ama boşuna. Takmışlar kafaya bu çocuk kucağa alışmış,pusetine yatır. Yahu ben meraklimiyim kollarım kopa kopa tasimaya ? Yatmiyor işte çocuk bas bas bagiriyor ne yapiyim ? Azicik ağlasa ugunuyor. Bırakayim ölsün mü ? Şimdide ince giydiriyosun hastalanircilar çıktı başıma. Oturduğumuz yerden terliyoruz. Çocuk yeni kurtuldu isilikten. Şeytan diyor kat kat giydir at önlerine. Ama kiyamiyorum ki benim yavrum..Bunların ceneleri yüzünden yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Biraz önce fırçaladim ikisini. Ben doktorun dediklerine göre hareket ediyorum bana akıl vermeyin dedim. Doktor yanlış biliyor dedi bana. Bunu diyen 27 yaşında düşünebiliyor musunuz ? Yaşlı olsa anliycam..Napicaz biz böyle ? Ne zaman rahatliycaz ? Ah kendimi söyle bi deniz kenarına atsam..

Vay arkadaş nedir bu ya? Aynı şeyleri 3-5-10 kişi aynı anda yaşıyoruz ve çözüm bulamıyoruz. Yazık bu bebeklere.. bize de. Memeyi ağzına alacagı sırada avaz avaz bagırması neden acaba? Çözemiyorum. Memeyi ağzına alınca da gaz sancısı gibi ayaklarını ata ata aglıyor. Mama versem gaz devam ediyor. Bu kısır döngü bitirdi beni bitirdi

Bebeğim yarin 40 günlük oluyor. Topuk kanı ile ilgili hangisi gecersiz söylemedi. Tsj için dediğini yapacaklar sanırım. Haftaya belli olucak durumumuz .

Teşekkür ederim çok sağol

Tüm bunlara ek olarak kocamın saçmalıklarıyla da ugrasıyorum, her yere çorabını tişörtünü atıyor, her yer çay kahve bardağı, banyo umumi banyo olmuş.. salonda yatıyor afedersin kanepe kümes olmuş. Temizliğe evi toplamaya destek olmuyor bari köstek olmasa. bir de akşamdan akşama bebeğe bir saat bakıyor ki ben biraz iş yapıyorum, neymiş yorgunmuş birinin çalışması gerekmiş falan filan.. ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum, bebek biraz büyüsün..

Canım önce biraz sakin olcaz her şey yoluna girecek zamanla.. bak kaldı mı çatı ağrımız, kasılmamız? Geçiyor, bu da geçecek.. büyüyecekler azcık dişimizi sıkalım.. bebeğe biogai ver, hergün aynı saatte ver ama bir süre sonra fayda ediyor. Ben gece 11 de veriyorum. Kızların bahsettiği çaydan yaptır, bol su iç, papatya çayı iç strese iyi geliyor.. sen stresli olduğun için bebeğe de yansıyor.. dün ben de feryat figandım gidip hastaneye psikiyatriye yatasım var diye ama bebişlerin bize çok ihtiyacı var

Aynı aynı kardeşim. Cikamadim depresyondan

Benim bebede emmiyor. Görsen herkes uzman. Sanki bebek ölüyor emecem diye ben vermiyorum.
Artık tersleniyorun herkese
Geçen kocamla kavga ettim bu yüzden

Hele israrla o akıl verenlere daha bir deli oluyorum. Yahu biz salakmiyiz yoksa tipimiz mi öyle gösteriyor. Kaç ay boyunca gebelik okuluna gittim . Hala daha ebe hemşire ile görüşüyorum . umudunu kesme 3 ay sonra emziren var dedi . Sağolsun

Kadının kadina yaptığı eziyeti . Erkek yapmıyor buna emin oldum

Yok güzelim yok ne antibiyotik kullandik ne acılı yiyorum sleepy ile başladık devam hala ıslak mendil hiç kullanmadım. Işte zeytinyağı kısmında has zeytinyağı yoktu evde pişik olunca da yağ yakar diye korktum. Şimdi çok ağır değil pislikleri bu sabahtan itibaren yağ sürücek.
Zaten memiş uçlarımi tag geçirdi diyebilirim. Kizim da pamukcuk yoktu ama yinede ben karbonatlı şu ile hem onun ağzını hemde mememi sildim 1 dk bekletip zeytin yagi sürdüm öyle acıya bırakarak gezdim iyileşmisti 2 gündür yine acı batma var gece adam gibi emmemesinden mi kaynaklı yoksa kusunca ağzında sut kalıyor o pamukcuk mu yaptı farketmedim bilmiyorum ama canım çok yanıyor

Evde yok canım ama dışarı çıkınca aldırırım. Yanı travacort kullansam hiç olmayacak 1 kere sürmüyorum hemen sivilce

Onlar ayrı dert zaten. Tüm gün evdesin daha ne istiyosun diyor eşim bana. Evdeyimde soyle bi yatıp dinlenebiliyor muyum bi sor bakalım. Bebek 2 3 saat uyuyunca ne yapacağımı sasiriyorum. Ya karnimi doyurcam ya evi toplucam yada bende yatıp uyuycam. Hepside en önemli ihtiyaç. Sonra akşam oluyor yemek derdi başlıyor zaten. Anlamalarini beklememek lazım.

Neden uyumadın bebek uyuyunca diyor valla keşke bebek ihtiyaçlarını ondan giderse de işe ben gitsem.. bıktım usandım, ev topla, yemek düşün, karnını doyur, süt var mı yok mu derdine düş... beynim zonkluyor sürekli

Ya niye böyle bu bebislerin popolari. Banada kadın doğum travazol yazdı travacort bitince ondan sürdüm pek etki göremedim. Troysd alana kadar zeytin yagi süreyim bari.
Travazol da ayni. Bir iki gun hafifletir gibi oluyor ama tam gecirmiyor. Ben dellenecem artik bu pisikten. Bez de degistirdim belki bez yuzunden duzelmiyordur diye. Mokfix aldim sanki daha iyi gibi. Bakalim sonuc alir miyim? Zeytinyagi surme canim. Benimki bana gore zeytinyağından dolayi boyle oldu. En basta kucucuk nokta kadardi pisigi. Krem falan surmuyordum zeytinyagi suruyordum. Çığ gibi buyudu cocugun pisigi sindi geciremiyorum. Zeytinyagi pisiksiz popoyymu guzel koruyor olabilirz ama pisige bulastirme derim.

Kullandim. Simdi valla elimdekilerin hepsinj rasgele sürüyorum. Her altini dgistirmem de en az yarim saat havalandiriyorum. Uykusu dagilmasin diye gece alt degistirme yapmiyordum simdi gece de altini almaya basladim. Bana misin demiyor.
İlk zamanlar kullaniyordum simdi onu da biraktim.

Hayır akıl verenlerde adam olsa..Kendi bebeği asla kilo almamış bebekken. Çocuk doğduğu kiloyla kalmış. Kendi anlatıyor bunu bana ve birde akıl veriyor utanmadan. Ben kirmayim dedikçe üstüme üstüme geliyorlar. Hassasim diyorum ya bebeğim sarılıktan hastanede yattı ve ben kendimi suçluyorum hala. Travma oldu bebegimin beslenmesi diyorum hala üstüme geliyorlar. Hayır çok şükür kilo alımı falanda gayet iyi. İlk ay 1400 gram aldı diyorum yalanci konumuna sokuyor beni. Emin misin benim kızım hiç almamışti diyor. E afedersin ama oda senin malligin diyecek oluyorum diyemiyorum işte..

Oh çok sevindim. Sorma ya bizden besleniyor olmaları mucizevi bisey tabi ama insan yemek içmek olayını geçiştiremiyor. Sut olsun yeterki diye şunu içiyim bunu yiyim.bende az su içsem kendimi suç işlemiş gibi hissediyorum. Ek gıda dan da korkuyorum açıkçası . Ilk çocuğum cok iştahızdi. Herşeyi reddetti oturur ağlardım sinirden yemiyor diye. Inşallah kızım iştahlı olur. Hatta sırf bu yüzden 4. Ay tattirmaya baslasammi bisiler diye düşünüyorum. Sen ne dersin? Oglum 6 ay sadece anne sütü almıştı.

ben de pamuga biraz emdiriyorum ozellikle kivrimlarina suruyorum hem nemlendiriyor hem de kivrimlarda kalan krem/kiyafet kalintilarini hic canini yakmadan temizliyor.

Geçen sinir krizi eşiğine geldim resmen. Bebeğin banyosunu hazırlıyorum gel bezini çıkart dedi. Gittim çıkardım işime devam edicem bu sefer niye çıkardın bu çocuk üsür diye söyleniyor. Almış çıplak bebeği evin içinde geziyor. Bebek bu ne yapacağı belli olur mu ? Ortalık yere işedi. Allahtan haliya denk gelmedi.Esimde durmus guluyor. Yahu zaten benim işim başımdan aşkın birde orayı mi temizliycem Allah aşkına ? İyice sinirimi çıkardım,bağırdım cagirdim. Ben temizlerim dedi ama ne yaptı bilmiyorum. Bu günler bize resmen sınav.

Sakin olun lütfen. Her kafadan bir ses çıkıyor evet ama içgüdülerinize güvenin. Bişey diyenlere de he deyin geçin. Doğumdan sonra kayınvalidem vardı totosunu koltuktan kaldırmadı. Annemle aynı şehirdeyim o bir hafta kadar her gün geldi gitti. Sonra yaylaya çıktılar. Kayınvalide de 12 gün sonra gitti. 2 haftalıktan beri oğlumla yalnızız benim şansım eşim yemeği bulaşığı yapar. Oğlum gün boyu memede. Uyur yerine yatırırım uyanır. Kucağımdan indirmem. Şu an bile göğsümde uyuyor. İlk çocuk ama hiç panik yapmadım sadece bir kez ateşi var diye korktum. Ne zaman ağlasa istese kucakladım emdirdim. Çok şükür gaz sancısını bile çok hafif geçiriyoruz. O yüzden buraya yazmış ya bi arkadaş kolik diye bişey Yok annenin paniği. Kesinlikle katılıyorum. Boşverin ev pis kalsın çabucak büyüyecekler zaten. Çoçuğunuzu kucaklayın emdirin. Neye ihtiyacı varsa onu verin. Siz mutlu huzurlu olun ki o da olsun

Ahh canım her ev mi böyle ya, bebeğe bakayım diye iki dk alsa, ya emziği düşürür çocuk ağlama krizine girer, ya bi yere kusturur, neden kustu diye söylenir. Tam uyuyacak çocuğa seslenir çocuğun uykusu sapar.. gürültü yapar uyandırır.. anana gitsen rahat etsem dedim ben de, eşler boşanınca kadın çocuğu başka şehre götürebiliyor mu biliyor musun dedim üç gün surat yaptı.. bi de bu dünya kupası mıdır nedir, tv nin başına geçiyor, bi gözü tv de bi gözü twitte.. benim de bi memem bebegin ağzında öyle takılıyorum evde.. üstümde hamilelikten kalma pijamalar, saç baş dağınık, ayakta yörük patikleri.. zaten fil gibi oldum sinirlerim bozuk, ayy bu bebiş de uyumaz, doymaz, gazı bitmez.. her günleri çok güzel ama allahım çabuk geçsin bu günler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…