- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.521
Canin kac günlüksünüz ? Bugünleri mn gececegine inan. Hicbir bebek ömür boyu ağlamıyor. Bebegim bir aylik olduğunda bende ayni senin gibiydim. Resmen el kadar cocuga bağırıp yeter artik diye hirpalamaya baslamistim. Yayaga falan sert sert firlatiyordum bir ara o derece dellenmistin cok uykusuz ve yorgundum. Sürekli açtım. Kendi pisliğimi evin pisliğini saymıyorum bile cok zordu. Simdi 53 gunluguz ve yavas yavas birbirimize alisiyoruz ve düzeliyoruz. Annelik evet guzel ama bence zorlugu guelliginden daha fazla. Annelik gercekten cok zor ve ciddi sabır isteyen bir sey. Yavas yavas bebeginin dilini cozeceksin. Hepimiz çözecez ve her sey yoluna girecek. Sen kendin sakin ol en basta. Anne sütü meselesine de o kadar takilma. Önemli olan bebeginin saglikli olmasi. Gaz sancisi icin de ( anason, papatya, kimyon, rezene, keten tohumu, lavanta) karışımı çayı yap ve bebegine sabah aksam 2-3 cay kaşığı ver. Gercekten ise yarıyor.Hah işte aynı durumdayız.. böyle olmamalı ya böyle olmamalı. Bu işte cidden bir terslik var. Hani çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyiydi. Doğum yaptıgım andan beri çekiyorum ben. Zehirlenmeyle doğum yaptım, bebek küveze ben yogun bakıma.. emziremedim, göremedim günlerce. Sonra sarılıkla uğraş dur. Sarılık geçti kolik başladı hala devam ediyor. Üstüne de benim lohusa depresyonumu zirvede yaşıyor olmam. Uyku yok, yemek içmek yok, dinlenmek yok.. burda herkes yok şu çayı yaptım içtim, yok bu karışımı haşladım komposto yaptım hoşaf yaptım içtim diye sıralıyor. Allah daha iyi etsin, daha iyi yaşasınlar. Ben ise su bile içecek takati ve zamanı bulamıyorum. Tuvaletimi tutmaktan sistitim tuttu, sancıdan ölüyorum. Kızım yatağa çiş sıcrattı, çarşafı değiştirmeye vaktim yok. Daha neler neler.. intiharı düşünmek kaçınılmaz
Puff her seyi cok bilen insanlar. Bir gun ben de görümcemin kalbini cok fena kıracam ya hayirlisi bakalim. Benimki de doktor ne bilir’cilerden. Sanarsin kendi 20 cocuk buyutmus. 20 si de super cocuk.İçimi dökmek istiyorum. Doldum taştım artık sinir küpü oldum resmen. Deliksiz uykuya hasretim. Eve kisildim kaldım,sokağa hasretim. Kahvaltı için menemen istedi canım. Biberleri ocakta unutmusum kömür gibi olmuşlar. Butun yorgunluguma ragmen evi temizlemek istiyordum kızım 8den beri uyumadi. Uyuyacagada benzemiyor. Bugunde kaldı..
Şu bitmeyen koca karı dirdirlarindan biktim zaten. En gencinden en yaşlisina herkes mi bir şey söyler ? Emziriyorum az emzir diyip mememden çekiyorlar. Ne yapacağımı sasiriyorum artık birilerini çok fena kircam o olacak. Zaten yorgun ve uykusuzum. Hala lohusaliktan çıkabilmis değilim. Çok hassas ve alinganim lütfen üstüme gelmeyin diye bas bas bağırıyorum ama boşuna. Takmışlar kafaya bu çocuk kucağa alışmış,pusetine yatır. Yahu ben meraklimiyim kollarım kopa kopa tasimaya ? Yatmiyor işte çocuk bas bas bagiriyor ne yapiyim ? Azicik ağlasa ugunuyor. Bırakayim ölsün mü ? Şimdide ince giydiriyosun hastalanircilar çıktı başıma. Oturduğumuz yerden terliyoruz. Çocuk yeni kurtuldu isilikten. Şeytan diyor kat kat giydir at önlerine. Ama kiyamiyorum ki benim yavrum..Bunların ceneleri yüzünden yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Biraz önce fırçaladim ikisini. Ben doktorun dediklerine göre hareket ediyorum bana akıl vermeyin dedim. Doktor yanlış biliyor dedi bana. Bunu diyen 27 yaşında düşünebiliyor musunuz ? Yaşlı olsa anliycam..Napicaz biz böyle ? Ne zaman rahatliycaz ? Ah kendimi söyle bi deniz kenarına atsam..
Sağol canım geçecek inşallah aminnÇok geçmiş olsun canım Allah sifa versin
Yok kuzum ne utanıyorsun ben de sizin gibiydim ilk bebişte.Geçmiş olsun kuzum Allah şifa versin size de güç versin inşallah. Inanki sen böyle deyince utandım, çok şükür halimize demek lazım ama insanız işte patliyoruz bi yerdeacemilikten galiba ama çok zor geçiyor zaman Allah sağlık versin doğru söylüyorsun en önemlisi o
Sağol kuzum kalıcı değil çok şükür hiçbiri.Çok geçmiş olsun canım, allah şifalar versin
tamam canim.cok saol alıyorum hemenEki Görüntüle 2159229 bak bu cnm..eczaneye sordum bunu verdiler
Benim 2. Bebiş bana bile akıl veriyor herkessss.İçimi dökmek istiyorum. Doldum taştım artık sinir küpü oldum resmen. Deliksiz uykuya hasretim. Eve kisildim kaldım,sokağa hasretim. Kahvaltı için menemen istedi canım. Biberleri ocakta unutmusum kömür gibi olmuşlar. Butun yorgunluguma ragmen evi temizlemek istiyordum kızım 8den beri uyumadi. Uyuyacagada benzemiyor. Bugunde kaldı..
Şu bitmeyen koca karı dirdirlarindan biktim zaten. En gencinden en yaşlisina herkes mi bir şey söyler ? Emziriyorum az emzir diyip mememden çekiyorlar. Ne yapacağımı sasiriyorum artık birilerini çok fena kircam o olacak. Zaten yorgun ve uykusuzum. Hala lohusaliktan çıkabilmis değilim. Çok hassas ve alinganim lütfen üstüme gelmeyin diye bas bas bağırıyorum ama boşuna. Takmışlar kafaya bu çocuk kucağa alışmış,pusetine yatır. Yahu ben meraklimiyim kollarım kopa kopa tasimaya ? Yatmiyor işte çocuk bas bas bagiriyor ne yapiyim ? Azicik ağlasa ugunuyor. Bırakayim ölsün mü ? Şimdide ince giydiriyosun hastalanircilar çıktı başıma. Oturduğumuz yerden terliyoruz. Çocuk yeni kurtuldu isilikten. Şeytan diyor kat kat giydir at önlerine. Ama kiyamiyorum ki benim yavrum..Bunların ceneleri yüzünden yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Biraz önce fırçaladim ikisini. Ben doktorun dediklerine göre hareket ediyorum bana akıl vermeyin dedim. Doktor yanlış biliyor dedi bana. Bunu diyen 27 yaşında düşünebiliyor musunuz ? Yaşlı olsa anliycam..Napicaz biz böyle ? Ne zaman rahatliycaz ? Ah kendimi söyle bi deniz kenarına atsam..
Ay inşallah büyüyüncede gece tutarlar altlarına kaçırmazlarAmma huylu bu mayıs bebeleri ya valla ben böyle şey görmedim çiş tutmakta nedir
Çok çok geçmiş olsun. Tez zamanda saglıgına kavusur inşallah bebeğinValla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
Bugün tam 50 günlük olduk ve ben hiçbir zaman öyle yataga falan fırlatmadım. Geçen gün hafif sesimi yükselttim yeter diye de sonra oturdum saatlerce agladım neden bagırıyorum el kadar bebege diye.. gaz sancısına gazı cıkarmaktan başka hiçbir şey iyi gelmiyor maalesef. Ne bitki çayları ne de damlalar.. yırtıla yırtıla ağlayacak illaCanin kac günlüksünüz ? Bugünleri mn gececegine inan. Hicbir bebek ömür boyu ağlamıyor. Bebegim bir aylik olduğunda bende ayni senin gibiydim. Resmen el kadar cocuga bağırıp yeter artik diye hirpalamaya baslamistim. Yayaga falan sert sert firlatiyordum bir ara o derece dellenmistin cok uykusuz ve yorgundum. Sürekli açtım. Kendi pisliğimi evin pisliğini saymıyorum bile cok zordu. Simdi 53 gunluguz ve yavas yavas birbirimize alisiyoruz ve düzeliyoruz. Annelik evet guzel ama bence zorlugu guelliginden daha fazla. Annelik gercekten cok zor ve ciddi sabır isteyen bir sey. Yavas yavas bebeginin dilini cozeceksin. Hepimiz çözecez ve her sey yoluna girecek. Sen kendin sakin ol en basta. Anne sütü meselesine de o kadar takilma. Önemli olan bebeginin saglikli olmasi. Gaz sancisi icin de ( anason, papatya, kimyon, rezene, keten tohumu, lavanta) karışımı çayı yap ve bebegine sabah aksam 2-3 cay kaşığı ver. Gercekten ise yarıyor.
Puff her seyi cok bilen insanlar. Bir gun ben de görümcemin kalbini cok fena kıracam ya hayirlisi bakalim. Benimki de doktor ne bilir’cilerden. Sanarsin kendi 20 cocuk buyutmus. 20 si de super cocuk.
Sabret canm geçecek kaç gün oldu doğumunu yapalı bilmiyorum ama 50günlükten sonra baya düzene giriyor...Off Allahin gücüne gitmesin bittim artik sabahtan beri açlıktan ölüyorum. Yorgunum uykusuzum 2 gündür kafamdaki topuzu bile düzeltmedim bu muymus annelik ya. Eşimde niye karnını doyurmuyon diyo hala öldürcem adami. 1 saat anca uyuyo hangi işi yapayim uyaninca gazdan kivraniyo. Emdikten sonra gazini bile cikartmaya ugrasacak mecalim yok artik. Geçsin artik bu günler
Anladım yaptırayım sınıfta suriyeli bile var tesekkurlerHımm evet virüsü eve taşıma ihtimalin yüksek yaptır bence
WhatsApp grubu kurduk bir ara yasakmış uyarı aldık cnmHepsi aladağdan serin bizimkilerin. Annem hasta gelemiyor. Kayınvalidem günde 1 saat ugrar kahvesini içer gider. Zaten bebek bakamaz o. Kendi çocuklarımı bile ben büyütmedim beslemedim diyor zaten. Bana ne yardımı olsun. Yemek getirir arada işte sagolsun. 1 sokak var aramızda. Başka da kimsemiz yok. Neyse ki eşim sil süpür işlerini yapıyor arada. Bebeği de gezdirir evde bazen. Öyle işte... oyyy çok doluyum. Şu sorunlu anneler olarak bir eve mi toplansak? Belki birbirimize faydamız olur. Yada bir whatsapp grubu mu falan mı kursak. Birbirimize destek olmak için falan. Çok yalnızız çookkk
Ay cnm benim Allah yardımcın olsun inşallah şifa versin bir an evvel evinize dönün.Valla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
Valla aç ağzını hiç susma buraya yazdıklarını anlat ailesinden destek almaya calis ve yapma eşinin istediklerini madem oyun oynuyor. Bence bağımlılık eşinin yaptığıKızlar benim de bir kaç gündür hıçkıra hıçkıra ağlayasım var.eşim doğumdan sonra söz verdi oyun oynamayacağım die hatta oyun arkadaşları ile vedalaştı ama gel gör ki hala her akşam bilgisayarda savaş oyunu oynuyor çocukluk arkadaşları ile konuşa yazışa.. Çok açım yemek diyor koyuyorum dur savaşın ortasındayım diyor yemek oluyor buz gibi, sonra yemeğe oturuyor telde okey oynamaktan yemiyor, bi çay koy kek börek falan yap diyor tabi oyun başında yemesi kolay onu da yapıyorum bu çocuklu halimle, hiç bana kızıma doğru düzgün bakmadan uyuyor yorgunum die.. Annesigil gelince sanki çocuğa hep o bakıyormuş gibi konuşuyorlar beni yok sayıp
geçmiş olsun, antibiyotiğin yanında ters emzirme, sıcak su ile masaj da yap canım.Mastit olmuşum
Çok başlangıç dedi antibiyotik yazdı ağrı kesici yazdı 5 gün sonra yine bakçak
Çocuk doktorunu bekliyom ona da bebeğimş göstereyim
canım sakin ol, çocuk bu ağlaya ağlaya büyüyecek. bir iki ay katlanıcaz, zorlanıcaz. sabrımızı şükrümüzü sınayacak bebişler. ben böyle anlarda sekiz yıldır beklediğimi düşünüp sakinleşiyorum. Rabbimin emaneti onlar, sen de annene emanetsin. kötü şeyler düşünüp kendini de aileni de üzme. bildiğin duaları oku bebişin kulağına, seni de onu da sakinleştirir.Ben de @LastMadOnEarth ve @Hunilimom gübi hem anne sütü hem mama veriyorum bebeğime. Ve basıl sadece memeye gecebilecegimi bilemiyorum. Beslenme saatlerinde önce mememi veriyorum bebeğime. Bazen alıyor 5 dk emiyor sonra bırakıyor bazen de çatlıyor ağlamaktan ve hiç almıyor. Sağma işini de ya ben beceremiyorum yada benim göğüsler sağılmıyor. Dakikalarca bekletiyorum makinede, her hız modunu da denedim ama gelen süt 2 damla. Şimdi bütün herşey böyle olunca mamadan başka çarem kalmıyor. Kolik olayı ise bizde artık iyice kangrene dönüştü son 2 gündür. Dün akşam üstü bugn de sabah.. çatladı kuzum aglamaktan. Dün fitil iyi gelmişti, bugün kovaya sıcak su doldurup kendisini yarı beline kadar soktum icine. Ayaklarını oynattı, karnına masaj yaptım falan normale döndü şimdilik. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, intihara meyilliyim ciddi ciddi. Dün dedim ki cocugu sakinleştireyim babasını çağırayım kendimi de şu baljondan atayım. Kaldırmıyor artık sinirlerim bu kolik krizlerini. Ben cidden kötü durumdayım. Sadece süte nasıl geçecem nasıııılll
Sordum yapmıyorlar canim. Hastanede doğum bolumu olmadığı için. Baltalimanı Hastanesi'nde olmuyor . İlerleyen günlere bakicaz. Neker olacak.Canım.asilarini alçıyi çıkardıkları da yapamazlar mi hastanede sorsana bı belki yaparlar
illa ki evden kovacagiz boylelerini o olucakti. Defol git hemde --s--ile demek gerekiyorHayır akıl verenlerde adam olsa..Kendi bebeği asla kilo almamış bebekken. Çocuk doğduğu kiloyla kalmış. Kendi anlatıyor bunu bana ve birde akıl veriyor utanmadan. Ben kirmayim dedikçe üstüme üstüme geliyorlar. Hassasim diyorum ya bebeğim sarılıktan hastanede yattı ve ben kendimi suçluyorum hala. Travma oldu bebegimin beslenmesi diyorum hala üstüme geliyorlar. Hayır çok şükür kilo alımı falanda gayet iyi. İlk ay 1400 gram aldı diyorum yalanci konumuna sokuyor beni. Emin misin benim kızım hiç almamışti diyor. E afedersin ama oda senin malligin diyecek oluyorum diyemiyorum işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?