- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 39
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.441
Her harfine katılıyorum yazdıklarının ilk çocuğu kolik olan bir anne olarak@LastMadOnEarth H Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
Koruyuculuk konusunda hiçbir aşıda net bir süre yoktur ama çoklu doz aşılar genellikle ortalama 5yıl korur bu da çocukluk dönemi hastalıklarının risk oluşturabileceği yılları kapsamış olur. Evet rotaya sebep olan çok Fazla virüs var ve hepsi için aşı üretmem imkansız,satılan aşılar en sık karşılaşılan virüsler için üretilmiş olanlar o sebeple yeni bir virüsle karşılaşıldığında çocuk aşılı dahi olsa hasta olabiliyor ama yeni virüslerde bir öncekinin mutasyona uğramış hali olduğundan aşı yine etki sağlıyor ve hastalık hafif geçiyor. Yaptırmak her açıdan karlı yaniBelki önceden konuşulmuştur sofiarya 2 çocukla düzenli takip edemiyorum. Rota virüsü aşısının belli bir koruma süresi var mı acaba? Koruyuculuğu 1 yıl diye duymuştum. Doğru mu acaba? Yüzde yüz korumuyor ama hastalığa yakalanınca daha hafif geçiriliyor diye biliyorum. Yaptırmak lazım mı kararsız kaldım. Senin fikrin nedir arkadaşım?
Anam ne çok uykucu bebek varmış valla, yanı süt bence azalır diyorum ben çünkü arz talep mekanizması işliyor. Bebe az emerse ihtiyaç YÖK diye vücutta üretimi yavaşlatır. Yani gece 4-5 saat uyuması sıkıntı değil benim ilk kızımda 5saat uyurdu ama uyanınca iki memeyide cuklatırdı,3 saatte bir hep 2 meme emerdi. Şimdi sen de diyorsun 4-5saat uyuyor uyanıyor tek meme emiyor bir daha uyuyor ee 2 saat daha uyusa o emmediği memedeki süt oldu mu sana 7saattir memedeDurumuz azalır mi ki. Benim kız gece en erken 2 ye kadar uyumuyor ama 2-3 gibi yatıp 4 -5 saat sonra uyanıyor. Birde benimki daha küçük. 4 saat sonunda memeler sertleşiyor Ama kızım 1 tanesini emiyor yatiyor 2 saat sonra kalkıyor gündüz ise bazen 2 saat bazen 1 saat sonra emiyor ama çok kusuyor pazartesi günü tarttık sağlık ocaginda ilk defa tartılıyordu hiç kilo almamış gözüktü. Ilk tartılma diye çok fazla takmadım ama ya gerçekten kilo almamışsa. Böyle uzun aralıklarla emerse sütün kesilir mi.
Canım bizim pişik mevzusu hala devam. Travacort kullanırsam yok ama desitin yafa sudocrem sürersem hemen sivilce kızarıklıklar oluşuyor. Uzun süreli travacort kullanımı bebek için zararlı mi.
Ahaha bu kesin biliyor canım baksana koca insan gibi tutuyor resmen çişinibizde genelde bebek gece işemezse ve altını açtığında yaparsa tuvaletini biliyor derler ne kadar doğru bilmiyorum
Amma huylu bu mayıs bebeleri ya valla ben böyle şey görmedim çiş tutmakta nedirSeninkiyle alakasız ana bnde şöyle bişey fark ettim . Bebek arabasıyla dışarı çıktığımızda eve geldiğimde işk işim beze bakmK oluyor ana hiç yapmamış oluyor nedense . Hatta bgüm basıma geldi pusetten çıkardım hiç çiş yoktu emzirdim yatrsım bes dk gecmeden esim bunun bezi dolu dedi . Bi bzktım bütün bez yeşil olmuş çizgisi. Değiştirdim diğer bezde bes dk gecmeden yeşil oldu . Bi anda yaptı bütün çişini
Aşılar 3 hafta bekler sıkıntı Yokta topuk kanı sıkıntı olmuş. Hangi testleri çalışamamışlar acaba? Birden fazla hastalık taranıyor çünkü. Olmadı TSH lar için 1 Aydan sonra zaten damardan kan alıp bakmak gerekiyor öyle yaparlar.diğer testleri de 3 hafta sonra alçılar çıkınca alırlar topuk kanını eğer çalışılamadıysa. Hallolur yanii bir şekilde alçılar daha önemli ve ehemmiyetli bunun için diğerleri 2. Plana atılabilir hiç endişelenme. Hangi aşısı olmakta buarafa kaç aylık?sofiarya sen sağlık ocağında hemşire olduğundan direkt olarak sana sorucam. Bizim bu salı günü aşı olmamız gerekiyordu . Gittim ama bebeğimin kasigina kadar olan alcilarindan dolayı bacaktan yapılamadı maalesef. Bugün tekrar Baltalimanı kemik hastanesindeydik. 6. Kez alçıya alındı ayaklari. Tam düzelmemis . Haftaya ameliyat olucak yada gün verecekler tam belli değil. Ameliyat olduğu günde alçıya alınıyor ve bu sefer 3 hafta alcili kalıyor ayak komple kasiga kadar . Bugün konuştuk hemşire ile sağlık bakanlığıni arayıp bana bilgi verecekler. Bide ikinci topuk kani geçersiz olmus. Yeniden alınması gerekir dediler .oda imkansız oldu. Hastane alcilari burada cikacak diyor. Kısır döngü içerisinde gidiyoruz . Alcilar belimizi buktu. Yaptirmasak tedavi yarım kalacak hastane problem çıkarır . Sen ne dersin bu duruma. 14 Mayıs doğumlu paşam
Anam ne çok uykucu bebek varmış valla, yanı süt bence azalır diyorum ben çünkü arz talep mekanizması işliyor. Bebe az emerse ihtiyaç YÖK diye vücutta üretimi yavaşlatır. Yani gece 4-5 saat uyuması sıkıntı değil benim ilk kızımda 5saat uyurdu ama uyanınca iki memeyide cuklatırdı,3 saatte bir hep 2 meme emerdi. Şimdi sen de diyorsun 4-5saat uyuyor uyanıyor tek meme emiyor bir daha uyuyor ee 2 saat daha uyusa o emmediği memedeki süt oldu mu sana 7saattir memedeoff karışık işler valla bebeleri uyandıramadığımıza göre yapacak birşey Yok zamanla görğcex bakalım. Kilo konusu da her tartı farklı tartıyor valla ben geçen hafta onu yaşadım. Doktorda 4kg gelmişti,1 hafta sonra sağlık ocağına uğramıştım tartayım dedim yine giysileriyle 4200geldi e giysileri düş yine 4kg! Diğer odadaki tartıya gittim orda da 4120 gibi birşey geldi amaaan dedim çıktım ertesi gün kendi doktoruna gittim çıplak 4160 gr geldi yani kilo almış ama işte hep aynı tartıyla tartmak lazım. Bende dün sağlık ocağına gittim Yalova daki 4410gr geldi 1 hafta da 250 gr almış duruyor ama nekadar doğru bilinmez,şimdi haftaya aşısı var yine sağlık ocağına gidivem ozaman belli olur travacortıda uzun süreli maalesef ki kullanamıyoruz dermo tyrosid denesene o biraz daha etkili hem de biraz daha masum !
Ben de işte öyle düşünüyorum ama seninki de normal kilo almış. Benimki de 1ayds 1 kilo almıştı enson.3680 doğdu, 3450’ye düşmüştü, bir aylıkken de 4400 çıktı. gece az emdiklerinden oluyo bence.
Bana da doktor trosyd yazdi. Sabah aksam sür dedi. Bi de oxizinc mi ne oyle bir sey yazdi %40 cinko iceren. 2 gun oldu pisigimiz hala ayni :/Saol canım cevabın için trosyd varsa bi kullanayim travacort bitti bebiş poposu sivilce içinde kaldı.
Bu emme mevzusunu yanında bezine çok dikkat etmiyordum. Bu sabah baktım öyle fazla değil 7 saate göre az bile denilebilir. Sanırım.uyumadan önce yaptığı. Senin dediğin gibi uyku sırasında pek yapmamış.
Geçmiş olsun canim...neden olmuş ki tam boşalmıyor muydu göğıslerinMastit olmuşum
Çok başlangıç dedi antibiyotik yazdı ağrı kesici yazdı 5 gün sonra yine bakçak
Çocuk doktorunu bekliyom ona da bebeğimş göstereyim
Kuzum geçmiş olsun lesitinde icsen ise yaratmış acabaMastit olmuşum
Çok başlangıç dedi antibiyotik yazdı ağrı kesici yazdı 5 gün sonra yine bakçak
Çocuk doktorunu bekliyom ona da bebeğimş göstereyim
Canım benim sütüm var hala sağıyorum ama tabi bebeğin emdiği kadar çıkmıyo.. zamanla daha da azalcak ondan üzülüyorum.. şuan mememi uzattığımda morarak ağlıyo asla ağzına almıyo o yüzden sıkıntı.. yoksa emiyodu gayet güzel..@LastMadOnEarth H Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
@LastMadOnEarth H Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
Meme uçları bakterilere açık dedi, enfeksiyon kapmaya çok müsaitmişGeçmiş olsun canim...neden olmuş ki tam boşalmıyor muydu göğıslerin
Kitle mitle yok diye içmedim bu seferKuzum geçmiş olsun lesitinde icsen ise yaratmış acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?