- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.461
Ben deLastMadOnEarth H Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
Canım varsın mama alsın bu kadar yıpratma kendini bak benim oğlum 6 yaşında oda mamayla buyudu memeli görünce çığlık çığlığa ağlama krizine giriyodu bende saldım sonunda yoksa kafayi yerdim hiç sıkma kendini bu kadar kolik için bişey diyemem ama orasıda sıkıntılı sadece sabır diliyorum sanaBen deLastMadOnEarth ve H Hunilimom gübi hem anne sütü hem mama veriyorum bebeğime. Ve basıl sadece memeye gecebilecegimi bilemiyorum. Beslenme saatlerinde önce mememi veriyorum bebeğime. Bazen alıyor 5 dk emiyor sonra bırakıyor bazen de çatlıyor ağlamaktan ve hiç almıyor. Sağma işini de ya ben beceremiyorum yada benim göğüsler sağılmıyor. Dakikalarca bekletiyorum makinede, her hız modunu da denedim ama gelen süt 2 damla. Şimdi bütün herşey böyle olunca mamadan başka çarem kalmıyor. Kolik olayı ise bizde artık iyice kangrene dönüştü son 2 gündür. Dün akşam üstü bugn de sabah.. çatladı kuzum aglamaktan. Dün fitil iyi gelmişti, bugün kovaya sıcak su doldurup kendisini yarı beline kadar soktum icine. Ayaklarını oynattı, karnına masaj yaptım falan normale döndü şimdilik. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, intihara meyilliyim ciddi ciddi. Dün dedim ki cocugu sakinleştireyim babasını çağırayım kendimi de şu baljondan atayım. Kaldırmıyor artık sinirlerim bu kolik krizlerini. Ben cidden kötü durumdayım. Sadece süte nasıl geçecem nasıııılll
Bana da doktor trosyd yazdi. Sabah aksam sür dedi. Bi de oxizinc mi ne oyle bir sey yazdi %40 cinko iceren. 2 gun oldu pisigimiz hala ayni :/
Önce sakin olacaksın canım bak bebeğin senin bu duygu ve düşüncelerini hissettiğinden öyle ağlıyor huzursuz...önce sen sakin huzurlu olacaksın ki bebeğin de iyi olsun ses tonun dokunuşun yüzün gözün her şeyin onun için çok önemli...ne intiharıymış o hayatımızın en güzel günlerini yaşıyoruz...koca koca delikanlılar olup anneye çemkirecek bunlar yarın öbür gün...bir kokla mis gibi...neyimiz var Allah aşkına...aç mıyız açıkta mıyız koca dayağı mı çekiyoruz kaynana kahrı mı...sağlıģımız keyfimiz yerinde...güzel bi müzik aç ninni söyle bebeğine...kolik molik yok...ten teması var...emziremezsen göğsünde uyut...gazı varken emmeye zorlama ememez kendini düşün midende doluluk hissi zorla yemek yediriyorlar...kaç günlük olmuştunuzBen deLastMadOnEarth ve H Hunilimom gübi hem anne sütü hem mama veriyorum bebeğime. Ve basıl sadece memeye gecebilecegimi bilemiyorum. Beslenme saatlerinde önce mememi veriyorum bebeğime. Bazen alıyor 5 dk emiyor sonra bırakıyor bazen de çatlıyor ağlamaktan ve hiç almıyor. Sağma işini de ya ben beceremiyorum yada benim göğüsler sağılmıyor. Dakikalarca bekletiyorum makinede, her hız modunu da denedim ama gelen süt 2 damla. Şimdi bütün herşey böyle olunca mamadan başka çarem kalmıyor. Kolik olayı ise bizde artık iyice kangrene dönüştü son 2 gündür. Dün akşam üstü bugn de sabah.. çatladı kuzum aglamaktan. Dün fitil iyi gelmişti, bugün kovaya sıcak su doldurup kendisini yarı beline kadar soktum icine. Ayaklarını oynattı, karnına masaj yaptım falan normale döndü şimdilik. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, intihara meyilliyim ciddi ciddi. Dün dedim ki cocugu sakinleştireyim babasını çağırayım kendimi de şu baljondan atayım. Kaldırmıyor artık sinirlerim bu kolik krizlerini. Ben cidden kötü durumdayım. Sadece süte nasıl geçecem nasıııılll
Pek güzel yazmışsın cnm diline sağlık benim de bir gogsum yaraydi baya veremedim ama günde bir Sağdim çok azaldı sutum sonra iyileşince hep onu verdim arttı yineLastMadOnEarth H Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
Canım sen antibiyotik falan kullanıyor muydun ya da bebeğin...ondan olur...acılı baharatlı yiyorsan o dokunabilir...en baştan zeytinyağı yapmamış mıydın aslında olmaması lazım...bez değiştirmekten olur...ıslak mendilden olur...bi de kremi sürunce biraz açık bıraksan daha hızlı iyileşirYa niye böyle bu bebislerin popolari. Banada kadın doğum travazol yazdı travacort bitince ondan sürdüm pek etki göremedim. Troysd alana kadar zeytin yagi süreyim bari.
Kuzum aynı durumdayiz sakın ol. Dün 13 saat yolculuk yaptık yolda uyuyan çocuk 1 dakika bile uyumadan ağladı ve önceki gece de uyumamisti hiç. Eve geldik 4te uyudu ve 6da uyandı hala uyanık.kucagimda o agliyo ben ağlıyorum eşim ise gitti mecburen. Ben perişanım ev alt üst zaten valizleri her yerde 1 lokma bisey yiyecek halim yok ölsem de mezarda dinlensem diyorum tövbe est. Zaten kendiligimden ölcem bu gidişle yorgunluktan perişanlıktan. Ama intihar falan deme Allah korusun dayanicaz bi kaç ay lütfen sabredelim kendini sakinlestir yoksa zaman geçmezBen deLastMadOnEarth ve H Hunilimom gübi hem anne sütü hem mama veriyorum bebeğime. Ve basıl sadece memeye gecebilecegimi bilemiyorum. Beslenme saatlerinde önce mememi veriyorum bebeğime. Bazen alıyor 5 dk emiyor sonra bırakıyor bazen de çatlıyor ağlamaktan ve hiç almıyor. Sağma işini de ya ben beceremiyorum yada benim göğüsler sağılmıyor. Dakikalarca bekletiyorum makinede, her hız modunu da denedim ama gelen süt 2 damla. Şimdi bütün herşey böyle olunca mamadan başka çarem kalmıyor. Kolik olayı ise bizde artık iyice kangrene dönüştü son 2 gündür. Dün akşam üstü bugn de sabah.. çatladı kuzum aglamaktan. Dün fitil iyi gelmişti, bugün kovaya sıcak su doldurup kendisini yarı beline kadar soktum icine. Ayaklarını oynattı, karnına masaj yaptım falan normale döndü şimdilik. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, intihara meyilliyim ciddi ciddi. Dün dedim ki cocugu sakinleştireyim babasını çağırayım kendimi de şu baljondan atayım. Kaldırmıyor artık sinirlerim bu kolik krizlerini. Ben cidden kötü durumdayım. Sadece süte nasıl geçecem nasıııılll
Canım ben geçirdim pisigi bizede trosyd yazdı ama fayda etmedi. Desitin mor a devam ettim. DakukaDa bir alt değiştirdim nerdeyse. Kuruladim hep nemli bırakmadım. Yavaş yavaş bir haftada bitti. İnşallah tekrarlamaz. Sen desitinj düzenli kullandin miBana da doktor trosyd yazdi. Sabah aksam sür dedi. Bi de oxizinc mi ne oyle bir sey yazdi %40 cinko iceren. 2 gun oldu pisigimiz hala ayni :/
Aman canım sakin pisikli popoya sürme zeytin yağı iyice artırıyor.Ya niye böyle bu bebislerin popolari. Banada kadın doğum travazol yazdı travacort bitince ondan sürdüm pek etki göremedim. Troysd alana kadar zeytin yagi süreyim bari.
Canım bizim kızlar birbirlerine yakın gun olarak diye hatırlıyorum. 14 nisan doğumlu kızım. Bende geçen gün yazdım. Gece emmiyor diye. Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Gece uykusu iyiyse yani gazdan kıvranmiyorsa mümkün değil meme almıyor. Gündüz de az emer oldu. On on beş dakika tek meme. Belki daha az emiyor. Acaba diyorum çekiş kuvvetlendi hemen doyuyor mu. Oglum da da öyle bi dönem olmuştu çünkü ama ay olarak hatırlamıyorum ne zaman yaşadık bu durumu. Birde memeler yumuşak demistin sanırım. Oglumdan hatırlıyorum ilk zamanlar sert olmuştu sonra sonra yumuşacıktı ama süt vardı .benimde yumuşamaya başladı özellikle akşama doğru yumuşacık. Netten de araştırdım oyle olurmuş zaten normalmiş yani.Benim 1 numara öyleydi valla 3saatte bir emerdi genelde de uyurdu.gece de alarm kurardım 3saatte alırdım koynuma emerdi uyumaya devam,ama bu kız uyuyorsa ne mümkün öldür allah almıyor memeyisabah 7den öğlen 2-3e kadar bizimki de öyle 5-10dk uyuyor çat uyanıyor hemen bağır bağır memede de uyumuyor ayakta sallamaya başladım emzik konusunda direniyorum vermemek için ama bakalım nereye kadar
Valla dayanamadım yazmak istedim sana. Öncelikle şu anne sütü konusu. Tamam cok mucizevi bisi , tüm bebekler emse sütlerimiz fışkırsa ama olmuyor işte bazen yapısal olarak az.oluyor süt bazende pskolojik olarak sıkıntıda olduğumuz için yeterli üretim olmuyor. Ama bu ölüm kalım meselesi değil. Varsın mama destekli büyüsün. Sonucta bir damla anne sütü alması bile cok iyi bişey. Elinden geldiğince emzir yetersiz olduğu taktirde ver mamayı çekinme. Bu kadar hırpalama kendini. Gaz sancıları da bi süreç . Gecicek gidecek bize lazım olan sakınlık ve sabır .Ben deLastMadOnEarth ve H Hunilimom gübi hem anne sütü hem mama veriyorum bebeğime. Ve basıl sadece memeye gecebilecegimi bilemiyorum. Beslenme saatlerinde önce mememi veriyorum bebeğime. Bazen alıyor 5 dk emiyor sonra bırakıyor bazen de çatlıyor ağlamaktan ve hiç almıyor. Sağma işini de ya ben beceremiyorum yada benim göğüsler sağılmıyor. Dakikalarca bekletiyorum makinede, her hız modunu da denedim ama gelen süt 2 damla. Şimdi bütün herşey böyle olunca mamadan başka çarem kalmıyor. Kolik olayı ise bizde artık iyice kangrene dönüştü son 2 gündür. Dün akşam üstü bugn de sabah.. çatladı kuzum aglamaktan. Dün fitil iyi gelmişti, bugün kovaya sıcak su doldurup kendisini yarı beline kadar soktum icine. Ayaklarını oynattı, karnına masaj yaptım falan normale döndü şimdilik. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum, intihara meyilliyim ciddi ciddi. Dün dedim ki cocugu sakinleştireyim babasını çağırayım kendimi de şu baljondan atayım. Kaldırmıyor artık sinirlerim bu kolik krizlerini. Ben cidden kötü durumdayım. Sadece süte nasıl geçecem nasıııılll
Evet 16nisan bizim de Doğum tarihiCanım bizim kızlar birbirlerine yakın gun olarak diye hatırlıyorum. 14 nisan doğumlu kızım. Bende geçen gün yazdım. Gece emmiyor diye. Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Gece uykusu iyiyse yani gazdan kıvranmiyorsa mümkün değil meme almıyor. Gündüz de az emer oldu. On on beş dakika tek meme. Belki daha az emiyor. Acaba diyorum çekiş kuvvetlendi hemen doyuyor mu. Oglum da da öyle bi dönem olmuştu çünkü ama ay olarak hatırlamıyorum ne zaman yaşadık bu durumu. Birde memeler yumuşak demistin sanırım. Oglumdan hatırlıyorum ilk zamanlar sert olmuştu sonra sonra yumuşacıktı ama süt vardı .benimde yumuşamaya başladı özellikle akşama doğru yumuşacık. Netten de araştırdım oyle olurmuş zaten normalmiş yani.
Bu arada uykularida aynı. Kızım i gündüz uyutuyorum 10 dakika sonra uyanıyor. Surekli böyle cok nadir 2 saat deliksiz uyuduğu. Hatta gündüz toplasam 2 saat anca uyuyor.
Neden olabilir cnm anlamadım ben geçmiş olsun.Kizlar oluyorum sirt agrisindan sirtim tutulmus agriyla uyandim bu saatte sanki igne batiyor. Sicak su torbasi koydum ise yaramadi bir terliyorum bir usuyorum terim soguyor ondan mi bilmiyorm gunde 5-6 tisort degistiriyorm ama iki gunde bir sirtim tutuluyor hep de geceleri siddetli bir agriyla basliyor. Bel fitigindan betermis iki buklum oldum kizim uyanacak ve agridan kucagima alamiyorum var mi bi onerisi olan agridan agliyorum
Ben de doğduğundan beri Hindistan cevizi yağı kullanıyorum banyodan sonra, fısfıslı şişelere koydum hava da sıcak olduğundan katılaşmıyor zaten banyodan sonra fısfısslıuorum ohh bütün vücudu mis gibi kokuyorsemabsrn minikoglan kizlar zeytinyagi yerine hindistan cevizi yagini denediniz mi hic . ben arada suruyorum hem popo kivrimlarindaki kalan tortulari da guzel temizliyor. zeytinyagindan biraz daha hafif bir yag oldugu icin ciltte yanma da yapmiyor. surdukten sonra fazlasini bir beze emdiriyorum, evde varsa deneyin derim
Bugün 50 günlük oldu kızım. Sabahtan beri yine huzursuz yine ağlama krizleri.. Hipo mama kullanıyorum. Bio Gaia damla kullansam mı kullanmasam mı hiç bilmiyorum.. Prebiotik damlalar kolik için iyi diyor dr ama daha önce kullandıgımda boş boş ıkınmaya sebep olmuştu ya yine olursa aynı şey? Çare aramaktan nefessiz kalıyorumÖnce sakin olacaksın canım bak bebeğin senin bu duygu ve düşüncelerini hissettiğinden öyle ağlıyor huzursuz...önce sen sakin huzurlu olacaksın ki bebeğin de iyi olsun ses tonun dokunuşun yüzün gözün her şeyin onun için çok önemli...ne intiharıymış o hayatımızın en güzel günlerini yaşıyoruz...koca koca delikanlılar olup anneye çemkirecek bunlar yarın öbür gün...bir kokla mis gibi...neyimiz var Allah aşkına...aç mıyız açıkta mıyız koca dayağı mı çekiyoruz kaynana kahrı mı...sağlıģımız keyfimiz yerinde...güzel bi müzik aç ninni söyle bebeğine...kolik molik yok...ten teması var...emziremezsen göğsünde uyut...gazı varken emmeye zorlama ememez kendini düşün midende doluluk hissi zorla yemek yediriyorlar...kaç günlük olmuştunuz
Hah işte aynı durumdayız.. böyle olmamalı ya böyle olmamalı. Bu işte cidden bir terslik var. Hani çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyiydi. Doğum yaptıgım andan beri çekiyorum ben. Zehirlenmeyle doğum yaptım, bebek küveze ben yogun bakıma.. emziremedim, göremedim günlerce. Sonra sarılıkla uğraş dur. Sarılık geçti kolik başladı hala devam ediyor. Üstüne de benim lohusa depresyonumu zirvede yaşıyor olmam. Uyku yok, yemek içmek yok, dinlenmek yok.. burda herkes yok şu çayı yaptım içtim, yok bu karışımı haşladım komposto yaptım hoşaf yaptım içtim diye sıralıyor. Allah daha iyi etsin, daha iyi yaşasınlar. Ben ise su bile içecek takati ve zamanı bulamıyorum. Tuvaletimi tutmaktan sistitim tuttu, sancıdan ölüyorum. Kızım yatağa çiş sıcrattı, çarşafı değiştirmeye vaktim yok. Daha neler neler.. intiharı düşünmek kaçınılmazKuzum aynı durumdayiz sakın ol. Dün 13 saat yolculuk yaptık yolda uyuyan çocuk 1 dakika bile uyumadan ağladı ve önceki gece de uyumamisti hiç. Eve geldik 4te uyudu ve 6da uyandı hala uyanık.kucagimda o agliyo ben ağlıyorum eşim ise gitti mecburen. Ben perişanım ev alt üst zaten valizleri her yerde 1 lokma bisey yiyecek halim yok ölsem de mezarda dinlensem diyorum tövbe est. Zaten kendiligimden ölcem bu gidişle yorgunluktan perişanlıktan. Ama intihar falan deme Allah korusun dayanicaz bi kaç ay lütfen sabredelim kendini sakinlestir yoksa zaman geçmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?