- 27 Mayıs 2015
- 2.044
- 6.735
- 158
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #62.501
Bende 15inci günden beri yalnizim bebegimle. Kucak istemesi dışında hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Tek farkımız benim eşim yemek yapmayı beceremez. Keşke becerebilse. Keşke yükümü biraz hafifletse.. Akşamları gelip 1 2 saat bebeği almak dışında bir yardımı yok malesef. Bunaldim sanırım fazlasıyla. Kizimi anneme bırakıp 1 2 gün uzaklaşmak istiyorum ama ayrıda duramam ki. Uyurken bile özlüyorum. Ne zormuş..Sakin olun lütfen. Her kafadan bir ses çıkıyor evet ama içgüdülerinize güvenin. Bişey diyenlere de he deyin geçin. Doğumdan sonra kayınvalidem vardı totosunu koltuktan kaldırmadı. Annemle aynı şehirdeyim o bir hafta kadar her gün geldi gitti. Sonra yaylaya çıktılar. Kayınvalide de 12 gün sonra gitti. 2 haftalıktan beri oğlumla yalnızız benim şansım eşim yemeği bulaşığı yapar. Oğlum gün boyu memede. Uyur yerine yatırırım uyanır. Kucağımdan indirmem. Şu an bile göğsümde uyuyor. İlk çocuk ama hiç panik yapmadım sadece bir kez ateşi var diye korktum. Ne zaman ağlasa istese kucakladım emdirdim. Çok şükür gaz sancısını bile çok hafif geçiriyoruz. O yüzden buraya yazmış ya bi arkadaş kolik diye bişey Yok annenin paniği. Kesinlikle katılıyorum. Boşverin ev pis kalsın çabucak büyüyecekler zaten. Çoçuğunuzu kucaklayın emdirin. Neye ihtiyacı varsa onu verin. Siz mutlu huzurlu olun ki o da olsun
Ay canım hiç gulesim yoktu eşinin surat yapmasına çok güldümAhh canım her ev mi böyle ya, bebeğe bakayım diye iki dk alsa, ya emziği düşürür çocuk ağlama krizine girer, ya bi yere kusturur, neden kustu diye söylenir. Tam uyuyacak çocuğa seslenir çocuğun uykusu sapar.. gürültü yapar uyandırır.. anana gitsen rahat etsem dedim ben de, eşler boşanınca kadın çocuğu başka şehre götürebiliyor mu biliyor musun dedim üç gün surat yaptı.. bi de bu dünya kupası mıdır nedir, tv nin başına geçiyor, bi gözü tv de bi gözü twitte.. benim de bi memem bebegin ağzında öyle takılıyorum evde.. üstümde hamilelikten kalma pijamalar, saç baş dağınık, ayakta yörük patikleri.. zaten fil gibi oldum sinirlerim bozuk, ayy bu bebiş de uyumaz, doymaz, gazı bitmez.. her günleri çok güzel ama allahım çabuk geçsin bu günler..
Aynı şey benimkinde de var.Geçenlerde hastanenin emzirme odasına girdim.Bütün bebekler uslu uslu emiyor benimki memeye kafa atıyor memeyi bırakıyor ağlıyor çığlık çığlığa emzirmeye çalışıyorım.Sütümü sağıp veriyorum mememi bırakmasın diyede sonrasında meme veriyorum.şimdilik çözümü böyle buldumVay arkadaş nedir bu ya? Aynı şeyleri 3-5-10 kişi aynı anda yaşıyoruz ve çözüm bulamıyoruz. Yazık bu bebeklere.. bize de. Memeyi ağzına alacagı sırada avaz avaz bagırması neden acaba? Çözemiyorum. Memeyi ağzına alınca da gaz sancısı gibi ayaklarını ata ata aglıyor. Mama versem gaz devam ediyor. Bu kısır döngü bitirdi beni bitirdi
Bu şekilde düşünme cnm sana yardımcı şart bir akraban olmali. Sana muhtaç bir bebek varken ölümü düşünmek bencillik olur yorulduğun için depresyonun.Ben de esim yokken ağlamak istiyorum bazen sonra oğlumu alıp ağzına memeyi verip uyuyorum en azından biraz uyku. Dün 2 de uyudu gece o zamana kadar emdi!! Düzelecek inş mucize onlar annesiHah işte aynı durumdayız.. böyle olmamalı ya böyle olmamalı. Bu işte cidden bir terslik var. Hani çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyiydi. Doğum yaptıgım andan beri çekiyorum ben. Zehirlenmeyle doğum yaptım, bebek küveze ben yogun bakıma.. emziremedim, göremedim günlerce. Sonra sarılıkla uğraş dur. Sarılık geçti kolik başladı hala devam ediyor. Üstüne de benim lohusa depresyonumu zirvede yaşıyor olmam. Uyku yok, yemek içmek yok, dinlenmek yok.. burda herkes yok şu çayı yaptım içtim, yok bu karışımı haşladım komposto yaptım hoşaf yaptım içtim diye sıralıyor. Allah daha iyi etsin, daha iyi yaşasınlar. Ben ise su bile içecek takati ve zamanı bulamıyorum. Tuvaletimi tutmaktan sistitim tuttu, sancıdan ölüyorum. Kızım yatağa çiş sıcrattı, çarşafı değiştirmeye vaktim yok. Daha neler neler.. intiharı düşünmek kaçınılmaz
Travazol da ayni.
Aynı eşim ortalığa isesin diye bekliyor çok komik geliyor gülüyor ben sinir oluyorum. Birde iyi bakar ama ben ne zaman versem bir sigara içip geleyim dur namaz kılayım Allah afetsin yatsı olunca of diyorumGeçen sinir krizi eşiğine geldim resmen. Bebeğin banyosunu hazırlıyorum gel bezini çıkart dedi. Gittim çıkardım işime devam edicem bu sefer niye çıkardın bu çocuk üsür diye söyleniyor. Almış çıplak bebeği evin içinde geziyor. Bebek bu ne yapacağı belli olur mu ? Ortalık yere işedi. Allahtan haliya denk gelmedi.Esimde durmus guluyor. Yahu zaten benim işim başımdan aşkın birde orayı mi temizliycem Allah aşkına ? İyice sinirimi çıkardım,bağırdım cagirdim. Ben temizlerim dedi ama ne yaptı bilmiyorum. Bu günler bize resmen sınav.
Canım emziremeyen annenin çaresizliği diye bir durum bizim yasadıgımız zaten. Anne sütü alan bebek gaz sorununu çok az yasıyor zaten. Bizim sıkıntı mama. Keşke memeden ayrılmasa da süt olsa, beslesek.. boş memeyi çekince delleniyor bebeklerSakin olun lütfen. Her kafadan bir ses çıkıyor evet ama içgüdülerinize güvenin. Bişey diyenlere de he deyin geçin. Doğumdan sonra kayınvalidem vardı totosunu koltuktan kaldırmadı. Annemle aynı şehirdeyim o bir hafta kadar her gün geldi gitti. Sonra yaylaya çıktılar. Kayınvalide de 12 gün sonra gitti. 2 haftalıktan beri oğlumla yalnızız benim şansım eşim yemeği bulaşığı yapar. Oğlum gün boyu memede. Uyur yerine yatırırım uyanır. Kucağımdan indirmem. Şu an bile göğsümde uyuyor. İlk çocuk ama hiç panik yapmadım sadece bir kez ateşi var diye korktum. Ne zaman ağlasa istese kucakladım emdirdim. Çok şükür gaz sancısını bile çok hafif geçiriyoruz. O yüzden buraya yazmış ya bi arkadaş kolik diye bişey Yok annenin paniği. Kesinlikle katılıyorum. Boşverin ev pis kalsın çabucak büyüyecekler zaten. Çoçuğunuzu kucaklayın emdirin. Neye ihtiyacı varsa onu verin. Siz mutlu huzurlu olun ki o da olsun
Hepsi aladağdan serin bizimkilerin. Annem hasta gelemiyor. Kayınvalidem günde 1 saat ugrar kahvesini içer gider. Zaten bebek bakamaz o. Kendi çocuklarımı bile ben büyütmedim beslemedim diyor zaten. Bana ne yardımı olsun. Yemek getirir arada işte sagolsun. 1 sokak var aramızda. Başka da kimsemiz yok. Neyse ki eşim sil süpür işlerini yapıyor arada. Bebeği de gezdirir evde bazen. Öyle işte... oyyy çok doluyum. Şu sorunlu anneler olarak bir eve mi toplansak? Belki birbirimize faydamız olur. Yada bir whatsapp grubu mu falan mı kursak. Birbirimize destek olmak için falan. Çok yalnızız çookkkBu şekilde düşünme cnm sana yardımcı şart bir akraban olmali. Sana muhtaç bir bebek varken ölümü düşünmek bencillik olur yorulduğun için depresyonun.Ben de esim yokken ağlamak istiyorum bazen sonra oğlumu alıp ağzına memeyi verip uyuyorum en azından biraz uyku. Dün 2 de uyudu gece o zamana kadar emdi!! Düzelecek inş mucize onlar annesi
Benim gozum o kadar korktu ki ben duzelince de pisik kremleri surerim.Evet muadil diyorlar ama travacort geçiriyor travazol geçirmiyor canım denemesem nasıl olur ya dicem ama oluyor. Zeytinyağı duzelsin öyle devam edicem canım. Oglum da antibiyotik kullanana kadar pişik nedir bilmedim. Hep zeytin yagi kullandım pişik olmamisti. Bu hatunun poposu bile nazlı.
Yaaa evet 2. Çocuk ve kolik molik değil gerçekten bukadar huzurlu bebek görmedim diyorum. Bundan mıymış. İlk bebişte ağlayacak kıpırdayacak diye ödüm kopuyordu demekki onları hissediyormuş haklısınLastMadOnEarth @Hunilimom Canlarım bu bir kısır döngü aslında sizin nezdinizde yazıyorum ama bunlar genel konular yanlış anlamayın...gazı varsa bebişler ememiyor memede bağırıyor ağlıyor ittiriyor...aç kaldı doymuyor diye mama veriyoruz...bu sefer de gazı hiç bitmiyor...bir süre mama vermeden emzirseniz süt çoğalmaz mı...benim sağ göğsüm yaradan mahfoldu emzirmeye emzirmeye süt azaldı bu sefer ağlayıp mememi ittirmeye başladı ama yara biraz iyileşince tutup zorla soktum ağzına o ittiriyor ben bastırıyorken zamanla süt çoğaldı sanki...ya her zaman en büyük avantajımız aslında emzirmek ver memeyi kurtul her derde deva...kolik falan da hep psikolojik...anne bebeğin karşısında caresiz kalıp panikledikçe streslendikçe bebek daha fazla ağlıyor bebek ağladıkça annenin eli ayağı daha beter birbirine dolaşıyor bu böyle gidiyor...mesela hiç ikinci çocuğu kolik olan var mı burda...ben daha karşılaşmadım çünkü öyle bir sey yok kolik adında fizyolojik bir hastalık yok onu bebek sonradan öğreniyor alışkanlık ediniyor...ilk ay her ağladığında emzirilen bebek zamanla "ihtiyaçlarım karşılanıyor, annem var, beni seviyor ona güvenebilirim" algısıyla artık sadece ihtiyaçları için ağlamayı öğrenir ve düzene girer...40ı çıkmak efsaneleri de burdan geliyor
Oglumunda kızımın da sevgisi aynı 3.5 yaşında oğlum onun bana ihtiyacı ayri kızımın ayri ki kizima suara daha vakit harciyorum ama sevgileri eşit ve cok özel evlat sevgisi dünyanın en özel duygusu anne olmak cok başka hiç oyle düşünme inu da 9 ay tasicaksin ve onuda ayni seveceksinbu dediğimi ikinci evladini kucağına alınca anlarsın suan böyle hissetmen hayet normal annelikte sınır yok sevgi bollu varİkinci cocuk oldugunda ilk cocuga olan sevgi azaliyor mu? Veya ikici cocugu da ikk cocuk kadar sevebiliyor muyuz? Sanki ben 10 tane cocuk dogursam Yiğit Efe min yeri ayri olacakmış gibi hissediyorum. Ve gakiba 5 cocuk isteyen ben, ogluma acaba haksizlik mi yaparim? Ona olan sevgimi ilgimi bölmüş mü olurum diye dusunerek tekrar cocuk istememeye basliyorum galiba.
Hahah 2. Anneler olarak çoğumuzun derdi aynı. Gece emmiyor. Ya ben alışık değilim kızım 2 saatte bir emerdi. Bu çocuğu bırak sabaha kadar uyuyor. Bebeler rahat sanırım soficim biz rahatız çünkü.Evet 16nisan bizim de Doğum tarihimemişlerin dolmama olayını bugğn çözdüm yaa,yani aşırı yumuşaktı benim yoksa biliyorsun kolay kolay endişelenmem. Resmen susuz kalmışım,bayramda Yalova’ya geldik hazırlanması gelmesi burda misafirler falan su içmedim resmen kendim de farkındaydım susuzluktan ağzım kuruyordu artık iki gündür su miktarını normalden bir tık daha arttırdım denemek için özellikle ve bugğn memeler normal formuna döndü şükür, e malum sütün %80ine yakını su olunca sörpüdü resmen memeler susuz kalınca bu gece emmeme olayı da dönemseldir belki de yaa bak sen de de aynıymış,dün anneme diyorum şu ekgıdaya bir geçsek vallaha rahatlayacam,böyle çocugu ben besledikçe vebali boynumda hissediyorum devrelerim yanıyor çok düşünmekten
Valla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeterHah işte aynı durumdayız.. böyle olmamalı ya böyle olmamalı. Bu işte cidden bir terslik var. Hani çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyiydi. Doğum yaptıgım andan beri çekiyorum ben. Zehirlenmeyle doğum yaptım, bebek küveze ben yogun bakıma.. emziremedim, göremedim günlerce. Sonra sarılıkla uğraş dur. Sarılık geçti kolik başladı hala devam ediyor. Üstüne de benim lohusa depresyonumu zirvede yaşıyor olmam. Uyku yok, yemek içmek yok, dinlenmek yok.. burda herkes yok şu çayı yaptım içtim, yok bu karışımı haşladım komposto yaptım hoşaf yaptım içtim diye sıralıyor. Allah daha iyi etsin, daha iyi yaşasınlar. Ben ise su bile içecek takati ve zamanı bulamıyorum. Tuvaletimi tutmaktan sistitim tuttu, sancıdan ölüyorum. Kızım yatağa çiş sıcrattı, çarşafı değiştirmeye vaktim yok. Daha neler neler.. intiharı düşünmek kaçınılmaz
Çok geçmiş olsun canım Allah sifa versinValla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
Geçmiş olsun kuzum Allah şifa versin size de güç versin inşallah. Inanki sen böyle deyince utandım, çok şükür halimize demek lazım ama insanız işte patliyoruz bi yerdeValla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
Bende öyleyim canım 4.ayda başlıcam yavaştan kuzenlerinki büyük adam gibi yiyor.benim oğlumda 3.5 yaşında n corba n yoğurt yerdi ki yeni başladı inan bana sabah 2 yumurta haşlama öğlen 1 kase yoğurt ikindi biraz makarna akşama tost bundan fazla yemez yaniOh çok sevindim. Sorma ya bizden besleniyor olmaları mucizevi bisey tabi ama insan yemek içmek olayını geçiştiremiyor. Sut olsun yeterki diye şunu içiyim bunu yiyim.bende az su içsem kendimi suç işlemiş gibi hissediyorum. Ek gıda dan da korkuyorum açıkçası . Ilk çocuğum cok iştahızdi. Herşeyi reddetti oturur ağlardım sinirden yemiyor diye. Inşallah kızım iştahlı olur. Hatta sırf bu yüzden 4. Ay tattirmaya baslasammi bisiler diye düşünüyorum. Sen ne dersin? Oglum 6 ay sadece anne sütü almıştı.
Çok geçmiş olsun canım, allah şifalar versinValla kızımda böbrek büyümesi var. Geçen hafta yatış verdiler bebişe idrarında bakteri üremiş diye. Göbeğinde fıtık var. 3 haftadır hastanelerdeyim 3 yaşındaki kızım da bizimle. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok. Sonuç sağlıktan öteye köy yok. İlk bebişte yaşasam ben de hastenelik olurdum. Ama bu bebeklerin bize ihtiyacı var kızlar. Geçecek hepsi. Boşver çişli kalsın heryer ağlasın ya ne olacak o da bir süreç ciğerleri gelişir. Geçecek hepsi sadece buna odaklan ve Rabbim hastanelere düşürmesin diyelim yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?