- Konu Sahibi kardelen384
-
- #68.461
Küçük kavanoza hangi ölçüyle mayaliyosunCnm al marketten günlük şişe süt mayala mis gibi ver bebeğine. Bir yaşına kadar hergün mayalaman lazım Yani mayaladigin yoğurdu 1 gün verebilirsin ikinci gün değil. Ben hergun küçük bi kavanoz mayaliyorum. 6 buçuk aylık oldu benim kızım. Baya baya ek gıdaya geçtik biz. Corba yoğurt meyve kahvalti şeklinde. Çok şükür tadimlar bitti. Öğün olarak veriyorum herşeyi.
bizde de ayni, ama loru tadimlik yese de olur, iletleyen zamanlarda omlet yapilir lorlu kek yapilir, onemli olan mama ya da anne sutunu yeterli almasi, ek gidalar tadimlik, yogurt sebze meyve yemeleri bile yeterli.zaman gectikce artacak.Daha yumurta sarısına geçmedik yarın dr kontrolü var bakalım ne verecek yiyecek olarak.. 5.ay için yoğurt ve sebze çorbası demişti, bugün azcık lor verdim ki aslında veremedim :)))
İnşalah yarın detaylı anlatır, uzmana gidiyoruz bi ton para veriyoruz ama nafile 5 dk da gönderiyorlar özel hastaneler bile devlet gibi artık, boy kilo bakıp yolluyorlar sinir oluyorum.
Canim çok teşekkürlerAynen canım hazır yoğurttan 90 cc suyu kaynat 5 sn parmağını tut yanmazsa 5 ölçek mama koy normal şekilde mayala. Dışarda 4 saat sonra sallamadan dolaba ertesigün hazır normal yoğurta göre biraz tatlı :) ben kavanoz mamasının kabında mayalıyorum 3 gün içinde tüketmelisin
benimki destekli bile oturamiyor, hemen ayaklarina dogru uzanip one dusuyor.Kızlar bebeği desteksiz oturan varmı
corba seklinde yap patatesli havuclu cok koyu da olmasin cok sivi da..yerken icine azicik da yogurt koyabilirsin tatlandirir.alisir.kizim da asla pureleri yememisti, corba haline geldikce icine et suyu et girince yemeye baslamisti, igrenc zaten pureler tatsiz tuzsuz :) haklilar bebekler.Kizim sezbe yemiyo cildircamhavuç puresi yaptım yemedi. Kabak corbasi pirasa puresi hicbirini yemiyo öğürüyo napmak gerek
Bnmki biraz oturuyor destekli dediğin gibi öne düşüyor eğiliyor beli kopacak sanıyorumbenimki destekli bile oturamiyor, hemen ayaklarina dogru uzanip one dusuyor.
Bnmki destekli kısa süre oturdu. Şimdi koltuğa bırakıyorum desteksiz de oturuyor yavaştan. ama önlem alıyorum yine de. Bnmki hantal olcak. Yere bırakıyorum bakayım emekleme ye çalışacak mi diye. Kendini çeviriyor sırtüstü hemenKızlar bebeği desteksiz oturan varmı
Kizim sezbe yemiyo cildircamhavuç puresi yaptım yemedi. Kabak corbasi pirasa puresi hicbirini yemiyo öğürüyo napmak gerek
benim bıdış 13 mayıs doğumlu destekli bile zor duruyo, öne düşüyo hemen. en iyi yaptığı şey dönmek bu ara, çok eğleniyor.Kızlar bebeği desteksiz oturan varmı
çok mantıklı,deneyeceğim, teşekkürler.yogurt icin pratik bir bilgi vereyim arkadaslar, yogurtlari gunluk yapiyoruz.
yanan kalorifer peteginin uzerinde mayaliyorum ben kisa surede oluyo 2 saate kalmiyor. mama kavanozlarinda mayaliyorum uzerine bir mutfak havlusu ortuyorum.sabah kalkinca mayaliyorum.tutunca dolaba kaldiriyorum oglene hazir oluyo.
Kuzum betulde oturamiyo öne egiliveriyor :)Bnmki biraz oturuyor destekli dediğin gibi öne düşüyor eğiliyor beli kopacak sanıyorum
Kızım oturuyor desteksiz. TABI arada devrildiği oluyor ama cok normal zamanla saglamasirKızlar bebeği desteksiz oturan varmı
Canım çorbanın içeriğini değiştir illa sevdiği biseyi yakalarsın. Azcık pirinç koy. Balkabağı da koyabilirsin birde bizim doktorumuz kıyma ekletti. Yani yarim ceviz büyüklüğünde kıyma da koyuyorum o da lezzet katıyor. Brokoli karnabahar bunlarida deneyebilirsin.Benim oğluşum çorbayı sevmedi geri çıkarıyor. Kabak havuç patates zeytinyağı yapmıştım. Daha yoğurt mayalamadim. Yumurta sarısı veriyorum onu yiyor
Bir tatli kaşığı yogurt koyuyorum küçük kavanoza. Oda sıcaklığında olacak ve sute katmadan sütten bi kaç kaşık yoğurda koyup karıştırıyorum sonra sute koyuyorum.Küçük kavanoza hangi ölçüyle mayaliyosun
Yeni başladık sayılmaz canım meyveleri falan hapur hupur yiyo sebzeye gelince öyle yapiyo sanırım sekerli tatlar istiyoyeni mi başladınız canım? emme refleksi olduğu için öğürüyor gibi olur zamanla yutkunmaya döner.. çok ısrar etmeden arada dene.. bizde ilk başlarda 1-2 çay kaşığı veriyorduk çoğu dışarı çıkıyordu öyle öyle ilerledik..
tecrübeli anneler daha iyi bilir :) biz acemi anneler deneye yanıla ahhh ahhh :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?