2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bugunki yedigi bence cok az, be normal zamanda bile bu listeyle doymam :) ama sonraki mesajlarini da okudum. Et suyu, balik, tavuk, bakliyat eksik etmiyorsan bence sıkınt yasamazsin. Bende daha yeni hamile kaldigim kiloya ulastim, baslarda 4 kilo vermistim. Artik yavas yavas bende dikkat edecegim. Çunku normal dogum istiyorum ve zaten halihazirda kilolu oldugum icin dogumu zorlastirmamasi adina fazla kilo almak iatemiyorum. Yoksa bir cogunun aksine dogum sonrasi kalan kilolar degil. Gercekten saglikli bir sekilde normL dogumla saglikli bebek dunyaya getirmek istiyorum. Bunun icin de benim de fazla kilo almamam lazim. İnsallah 90 olurum max. Daha yukari cikmam.
Fiyatlara bak ya inanilir gibi degil. Sanki mucize gerceklestiriyorlar. Bu zaten yaradanin bize vermis oldugu bir ozellik. 5500 nedir ya hic insaflari yok.
Bence hicbir sey olmaz. Asya guzel isim :)
Alisir annesi :)) soncuta o da babasi :))
Ben balik yiyorum Ama gercekten kofte beni de fena yapiyor. Esime bile kofte yapamiyorum. İnan suan bunu yazarken bile midem bulabdi. Kofte dunyanin en kotu yiyecegiymis gibi geliyor suan bana.

Ay ben bunları ilk defa duyuyorum bebeği getirene anneyi giydirene para falan daha neler görücez acaba...sağ salim kucağımıza alalım da hemence çıkalım inşallah Allah düşürmesin ellerine
Bende ilk kez duydum. Aklima dugun gunumde adim attigimiz yerden bahsis isteyen calisanlar geldi :) kuafor kapiyi acmamisti allahim ya :)) esim de en az bahsisi kuaföre vermisti sinir olmustum cunku kuaforden cok mutlu ayrilmistim
Kızlar balık olarak ne tüketiyorsunuz? Tavuk için köy tavuğu mu yoksa marketten herhangi bir tavuk mu alıyorsunuz?
Balik degisiyor surekli farkli bir balik deniyoruz ama bu ara favorimiz cupra. Ben levregide cok lezzetli buluyorum ama lağım agzinda beslendigini okuyunca biraz sogudum. Tavuk malesef market tavugu aliyorum aslinsa faydadan cok zarari var ama yapacak bir sey yok. Kaynanamın tavuklarini tilki yedi. Bu sene ne koy tavugu gonderebiliyor ne koy yumurtası civcivleri buyume asamasinda. İnsallah bebegim ek gidaya gectiginde koy tavugu ve koy yumurtasi yetisir.

Yaa sevmedigi pozisyonda mi daha hareketli oluyor. Ben hep soluma donuk yattigimda hissederim. Bebisim simdi rahatsiz mi oluyor? Hani en sagliklisi sol du? Kafam karisti

Bencede 5 normal aslında , doktor benim 5.5 a normal dedi bide bu 25 i almışsınya ilk yarısında ne kadarını 2. Yarısında ne kadarını aldın hatırlıyormusun , kimiside son aylarda bebek midene baskı yapıcak zaten bişey yiyemiceksin diyo

Ama şöyle düşün yani 17.haftada 5 kilo...ya o aralar bulantım anca geçiyordu sulu yemek yiyemiyordum sürekli tost pide ekmek arası vs kuru kuru onları yiyordum ve akşam 8-9 gibi uyuyordum ve 3-4 haftada 3,5 kilo aldım doktor da hoooop napıyosun sen dedi...yiyip yatmak istemiyorum gerçekten... pilatese de başladım kendime geldim biraz

Canım bezmaileme aldım ben 5 ocağa zaten direk kendisi yazıyor tarihi sormadan.235 dedi ama yılbaşı zam geldiyse bilmiyorum.PROF olduğu için tercih ettim

Kizlar Merhaba doğum izni meselesini ben de düşünmeye başladım Doktora hiç sormadım ama netten hesaplamama göre 31 Mayıs görünüyor Ben de öğretmenim ve olabildiğince erken ayrılmak istiyorum zaten.doğum sonrası yanıyor benim Öncesi şimdi 32+0 mı 32+6 mı?
Ayrıca SAT.ı doktora söyleyen biziz one çekme imkanı da var yani bu durumda değil mi
Önümüzdeki seneyi hiç düşünemiyorum aslında gönül ücretsiz izin al bir sene diyor ama bu ekonomik koşullarda zor görünüyor

Yarın kontrolüm, yarın belli olur canım yazarım hemen
Senin belli mi

Ben perşembe kontroldeydim Doktor 11 ocağa randevu verdi o zaman geldinizde sizi ayrıntılı için Antalyaya yönlendireceğim dedi Zamanını sormayı unuttum
Sen yarın bebişi göreceksin hadi bakalım iyi kontroller

Ssedmikraska canım şu anda çok küçük istediği gibi doner rahatsız olmaz ama bebek büyüdükçe 6 7 aylık olunca yeri azaliyir rahat donemedigi için daraliyor Hani o zaman bazı pozisyonlarda çok rahatsız oluyor ve bunu belli ediyor canim pat pat tekmeleriyle.

Üniversitenin kadın hastalıkları ve Doğum bölüm başkan vekili şuan. Başkası çekiyor mu bilmiyorum benim dr direkt ona yönlendirmişti. İkili testimi de o yaptı.
Gece 12 de girersen randevu alabilirsin bezmi aleme. Bayan dr larda yer bulmak sıkıntı ama erkek dr larda yer oluyor genelde.
Onlar da bir kağıt yazıyor sanırım öyle randevu alıyorsun. Ama yer konusunu bilemiyorum. Eyüp ten de gönderilenler nasıl oluyor bilmiyorum. Bir arkadaş da Dragos için sormuştu onu.
Sen bence gece 12 den hemen sonra dene. Alabilirsen Fatih'e al randevuyu.

Bende ayni durumdayim canim sata gore oluyor izin 32. Haftada. Martin ilk haftasi oluyor benim cunku sat 3 mayis. Dedigin gibi 1 temmuzda yaz tatili basliyor zaten

Benim dr ayrıntılıdan sonra gel demişti. Ama ultrason haftaya pazartesi. Daha çoook var
Yarın da tam 1 ay olacak son kontrolden sonra.
Sanırım dayanamayıp kontrole gidicem yarın
Bir taraftan da dr dan çekiniyorum :) kadın belli bir tarih verdi diye. Çok mu sabırsızım ya

Kizlar gunduz de yazdim ama kimse beni tinlamadi benim popom cok aciyor 3 gundur hele bu aksam iyice artti nerdeyse yuruyemiyorum boyle nasil anlatsam sol taraf. Tam poponun basladigi yerden 4-5 parmak asagida. Kas agrisi saniyoeum bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi

Ben gördüm Can'ım tınlamamak değil tabi ki
Ama benim gibi poposu ağrıyan var mı diye soru sorduğun için ve popom ağrımadığı için cevap vermedim ben kendi adıma
Magnezyum kullanıyor musun? Belki magnezyum eksikliğindendir

Canım bezmaileme aldım ben 5 ocağa zaten direk kendisi yazıyor tarihi sormadan.235 dedi ama yılbaşı zam geldiyse bilmiyorum.PROF olduğu için tercih ettim
Sistem nasıl işliyor peki? İlk önce gebe polk gidip ordan mı perinatolojiye yönlendiriyorlar? İlla Prof mu var sadece uzman oerinatolog yok mu acaba??

Ya hep kapalı gözüküyor çizelge. Hani dolu dese anlayacağım direk kapalı gözüküyor. 2 tane kadın dr bir tane doç var zaten gebe polk de,kadınların ikisi de dolu ya da çizelgeleri kapalı bazı günler. Doç de 60tl fark ücreti var. Sırf perinatolojiye kağıt yazacak diye 60tl de vermek saçma geliyor. 235 de çokmuş ayrıca yaa. Yani aslında çok değil de Benim kafam da başka hesaplar var. Benim koç ta da 300zaten ozaman orda yaptırırım. Yani merak ettiğim uzman hekim Yok mu acaba 100-150 tl ye mesela. Neyse gitmeden öğrenemicem sanırım orasını

Hiç ağrımadı benim de bilemiyorum ki...ben oram buram ağrıyor dediğimde doktorum hep yiyip yiyip yatma aşırı kilo alma egzersiz yap pilates yap yürüyüş yap falan diyor

İşte o kapalı olanlar gece 12 den sonra açılıyor Can'ım. Uzman hekim Yok sanırım. Duymadım hiç. Öyle bir seçenek de sunulmadı zaten. Valla 100-150 ye çeken yer varsa onu bilemem. Ama ben bikaç özel hastaneye sordum. En az 230 dediler. Onda da radyolog çekiyor. Dr bile değil. O yüzden bezmi alem mantıklı geldi bana.
Koç'ta da uygunmuş ama.
Telefon edip sormayı da dene istersen. Perinatoloji sekreterinin dahilisi var bende. İstersen veririm. Ayrıntılı bilgiyi gitmeden alırsın

Fcevriye, ben bu şeker yüklemesi olayına taktım burda herkese rutin yapıyorlar ya sen abd deydin sanırım ordada herkese yapıyorlarmı bu yüklemeyi
daha konusu acilmadi. Anladigim kadariyla yapiyorlar. Ve bir iki kaynakta okudugum gore yapilmasi lazim. cola kadar sekermis bu ama Ben kesin kusarim. Bu testi reddetmeyi deneyecegim. Ama doktoruma hayir demek kolay gelmiyor.

Sanirim 58 den 65 uzerine ciktim. Canim artik tartilmak istemiyor

Kızlar balık olarak ne tüketiyorsunuz? Tavuk için köy tavuğu mu yoksa marketten herhangi bir tavuk mu alıyorsunuz?
organik tavuk var diyor esim ama bakiyorum Dana kadarlar. Nasil oyle buyumusler. Hayatta agzima surmuyorum. Iki - uc yildir tavuk urunu tuketmiyorum. Sadece disarida gezen pilic yumurtasi aliyorum. Iskence ediyorlarmis yoksa tavuklara popolari bozuluyormus surekli ilacla yumurtalattirilmaktan. Icim elvermiyor.

esim Beni de geriyor tabagimdan yemek kaciriyor. Daha cook sinirli olup daha cook yiyorum

doktorunuz 5 kiloya laf mi etti. Benimkisinin kilomdan haberi yok sanirin

Dolunay22 sanirim esinizde horlayinca sussun diye tekmeliyorsunuz diye okudum. Yapmayin oyle :) Ben kafasini ceviriyorum sakince, sarilip itekliyorum filan.

Bu arada Tracy Hogg kitabinda bebek ayri odada uyusun yaziyor. Daha onceki bebegini ayri odada uyutan var mi?

Masallah , bes gun bisey degil muz, kasar peynir ye kapatirsin acigi canim. Benim bir hafta onden gidiyordu sonra pek iyi beslenemedm kanamadan canim sikilmisti. Gununde cikinca muz 've kasar peynire yuklendm one gecti hemen farkediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…