2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bebek çamaşırları için hangi deterjanı kullanmayı dusunuyodunuz oğlumda Dalan kullanmıştım bunda ne alicam gene Dalan mi alsam acaba
Ben ayri deterjan almam sanirim. Haci sakir sabunu rendeler onu kullanirim. Bebekler icin satilan deterjanlarda kimyasal dolu. Kimyasali minimuma indirmek icin sabun tercih edecegim.

2. Bebegi dogacaklara bi sorum var kizlar. Benim gordugum butun bebekler yeni dogdugunda uzerlerindeki kiyafetler buyuk gelio. Yani hastane cikis setleri bile boyle buyuk mu oluyo anlamadim valla. Zaten az alicam 0 1 ay olanlari ama onlarla tam otursun ustune diyorum.
Bebeğin boyuna kilosuna göre değişir 0-3 aylıkların bile kendi içinde farklı kalıbı boyu bedeni var aslında...oğlum 4 kiloydu bi arkadaşım tulum ve 2li takım getirmişti 10 günlükken falan, ben onları hiç giydiremedim çok küçüktü

Beni de hiç aramadılar. Bi vitamin verip gönderdiler, onu da hiç kullanmadım zaten. Tetanoz aşısı mı olmamız gerekiyor? Hangi haftalarda? Benimki geçmedi inşallah 16+3 üm

Yok gecmedi daha zamanin canim 20. haftalarda oluyor ilk asi. Sen istersen bi saglik ocagina ugra randevunu almak icin.

Günaydın güzel anneler. Bana fikir verin kafam çok karıştı.trenyoldan hediye çekim var.bende biberon alayım dedim.ne çok çeşit vermiş ya.eğik uçlu düz uçlu kauçuğu silikonu.yok 0 aylığı yok 2 aylığı.marka desen bi dünya offf :işsiz::işsiz: ne alsam ki ???????

Bende biberon dusunuyorum bu sefer kizimada aldim 6 ay anne sutu icti sonra asla biberon kabul etmedi. Bu sefer hem biberon vericem hem emzircem. Biberonada fazla sutumu sagip veririm maksat ona alismasi kizimdan agzim yandi.3 ay olunca herseyin suyundan tatircam kizim 2 bucuk yasinda hala yemek saatleri gelince ondan once beni sitres aliyor. 6 ay sonra normal ev yemekleri vermeye calistim kizima guzel sebzeli corbalar ev yapimi yogurt felan asla disardan hazir almadim ama 6 aylik bir cocuk inanin tadini anladigi icin yemegi kabul etmiyor. Ne kadar zorlandimi bilemezsiniz her ogun bir saat ugrastim her kiliga girdim. Hala daha yemek seciyor yedirmdm canimi aliyor bu sefer yine kizimda oldugu gibi 2 sene emziricem ama biberonda alistircam 3 ay olunca yogurt veririm meyve sulari corba sulari baslicam bu bana buyuk ders oldu. kizim 2 bucuk yasinda hala 11 bucuk kilo doktora goturuyorum yok almiyor yemiyor. Boyle bi vaka daha beni cok zorlar. Ayrica misafirlige gidiyorsunuz veya gezmeye 6 ay olunca biliyorsunuz artik sizden doymuyor yemek yemeyide kabul etmiyor bu sefer huysuz olur sizde piskolojikmen hic birsey odaklanamiyorsnuz cocuk ac diye kabus gibi

Günaydın hanımlar. Bizde biseyler almaya başladık. Civilde indirim vardı park yatak aldık. Ortak bir renk aldık kardeş nasip ederse inşallah ondada kullanırız diye. Bebek deterjanlarıni aldık. Banyo malzemelerini aldık kova küvet vs. Allah sağlıkla kullanmayı nasip eder inşallah. Daha hiç kıyafet almadık tam ne almam gerektiğini araştırıyorum. 10 lu takımdan bir tane almak yeterlimi? Her markanın aynı mı içinde ki ürün çeşidi.

10lu takimdan 1 tane alirsin ama penye battaniyeni yedekleyebilirsn kusuyo felan lazim olur ilk cocuksa bide icine ilk giydigi boyle zibindan once kollu birsey var zibin yerine giyiyor adini unuttum simdi onda 3 dort tane olmali marka olarakda mini damla sanki digerlerinden daha pamuklu yumusacik gibi onun disinda alt ust takimlari alirsn zibin felan

10lu takimdan 1 tane alirsin ama penye battaniyeni yedekleyebilirsn kusuyo felan lazim olur ilk cocuksa bide icine ilk giydigi boyle zibindan once kollu birsey var zibin yerine giyiyor adini unuttum simdi onda 3 dort tane olmali marka olarakda mini damla sanki digerlerinden daha pamuklu yumusacik gibi onun disinda alt ust takimlari alirsn zibin felan
Teşekkür ederim. Tamam bende bunu merak ediyordum paketin içinde en çok kullanılan hangisi olur diye çok iyi oldu. Battaniye bir örgü bir polar var eşimin bebeklikten. Bir kaç tane penye battaniye almam lazım.

2. Bebegi dogacaklara bi sorum var kizlar. Benim gordugum butun bebekler yeni dogdugunda uzerlerindeki kiyafetler buyuk gelio. Yani hastane cikis setleri bile boyle buyuk mu oluyo anlamadim valla. Zaten az alicam 0 1 ay olanlari ama onlarla tam otursun ustune diyorum.

Azcik bol oluyor ama soyle dusun bi ayda hemen 1 kilo aliyolar yani cok hizli toparliyor. Herseyleri cok cabuk kuculuyor ilk 6 ay cok hizli buyuyup kilo aliyor cogu seyini hic giydiremiyorsn bile kizimin hic giyemedigi tulumlari var oysa tulumda 5 alti tane felandi yani alt ust tulumdan daha cok gidyor

Oğlumun kıyafetlerinde de sarı lekeler oluşmuş. Beyaz sabunu rendeleyip bir leğende sıcak suyun içinde 1 gece beklettim. sabah 60 derecede makineye attım. çoğu çıktı
Ben kendi beyazlarimizdada beyaz sabun kullaniyorum. Rendeleyip şişeye dolduruyorum. Üstüne su bir kaç gün bekleyince sıvı deterjan gibi oluyor. Öyle kullanıyorum. Gerçekten çok işe yarıyor

Teşekkür ederim. Tamam bende bunu merak ediyordum paketin içinde en çok kullanılan hangisi olur diye çok iyi oldu. Battaniye bir örgü bir polar var eşimin bebeklikten. Bir kaç tane penye battaniye almam lazım.

Aynen bide alt degisme bezi var bunla ilgili fikir verim kizima aldik alti naylon asla su gecirmez ustu pamuklu bu arada naylonu sert degil cok rahat her sekil katlaniyor guzel tarafi bazilari bi zaman sonra naylonu felan bozuluyor bunu biz 12lira felan aldik 2 bucuk yildir kullaniyorum hala ilk gunki gibi yastigiylaberaber bir hemde bi hastane flan yada evde cok rahat kullanabilirsn ilk aylar malum diski nerdesyse basa cikiyor.

Aynen bide alt degisme bezi var bunla ilgili fikir verim kizima aldik alti naylon asla su gecirmez ustu pamuklu bu arada naylonu sert degil cok rahat her sekil katlaniyor guzel tarafi bazilari bi zaman sonra naylonu felan bozuluyor bunu biz 12lira felan aldik 2 bucuk yildir kullaniyorum hala ilk gunki gibi yastigiylaberaber bir hemde bi hastane flan yada evde cok rahat kullanabilirsn ilk aylar malum diski nerdesyse basa cikiyor.
Dogru söylüyorsun.Hemen araştırıyorum internetten. Teşekkür ederim.

Dolunay22 Dolunay22 ne yaptın canm almaya başladın mı biseyler
Can'ım henüz bir şey almadım. Etraftan herkes bir şeyler söylüyor. Birşeyler almak için :) henüz kim ne alacak bilmediğimden gereksiz yere almak da istemiyorum. Bir de taşınma işimiz var. O netleşsin de.
Ama ufak ufak gelen hediyeler var sadece. Şimdiden 10 tane kadar badisi falan var. 3 pike :)
Bi iki takım.
Önce arkadaşla liste yapıcaz. Gelecek 6 ay boyunca ihtiyaç listesi.
Bebek doğunca da çıkılamıyor malum.
Park yatak almışsınız :KK19: ne marka aldınız?

Can'ım henüz bir şey almadım. Etraftan herkes bir şeyler söylüyor. Birşeyler almak için :) henüz kim ne alacak bilmediğimden gereksiz yere almak da istemiyorum. Bir de taşınma işimiz var. O netleşsin de.
Ama ufak ufak gelen hediyeler var sadece. Şimdiden 10 tane kadar badisi falan var. 3 pike :)
Bi iki takım.
Önce arkadaşla liste yapıcaz. Gelecek 6 ay boyunca ihtiyaç listesi.
Bebek doğunca da çıkılamıyor malum.
Park yatak almışsınız :KK19: ne marka aldınız?
oh maşallah ne güzel. Evet aldık civilde indirim vardı ordan aldık babyforce kaliteli görünüyor ama kullanımda belli olacak tabiki. Bizimde bebek arabası ablamın iki taneymis kanz marka birini bize verecek:KK9:

weryew weryew cim kızın yemek yemiyor diye sıkılma o senin stresini hissediyor ve yemiyor. Kızlar narin olur zaten oglum 26 aylık ve 12 kilo civarı. Komsumuzun oğlu 9 aylık iken 10 kg idi. 14 ay sadece anne sütü aldı. Ek gıdaya geçemedim bi türlü hiç birşey yemiyor diye çok ağladım. Doktora götürdüğümde bebeğin sağlıklı demek ki anne sütü yetiyor yetmese birşeyler yemek ister dedi sen onun peşinden koşarsan oyun haline getirir yemek yemek ihtiyaç rahat bırak yemiyorsa kaldır ama sakın ve sabırlı ol. Emin ol eninde sonunda yiyecek.
Evet çok zor gözüküyor ama birkaç gün dayansan yeter. Oğlum ekmek yemez bende zorlamam. Bu sabah kahvaltı etmek istemedi. Sadece 3-5 çatal tahin helvası yedi. O kadar birazdan ben kuruyemiş ve armut yicem oda bana eşlik eder ama zorlamam. Hatta yeniyorsan kaldırıyorum derim ve kaldırırım ben yedirmem kaşığını tabağını önüne koyarım. Dün akşam sadece yoğurt yemek istedi ve ustubasi yüzü gözü ile beraber yoğurt yediler :) ve 1 yaşından beri kendi kendine yemek yer. Sadece kendisi bana yedir derse yediririm. Çorba sulu yemek tarzlarını kendisi yedirmem ister. Çünkü kaşığı ağzına götüreme kadar kasıkta çorba kalmaz o yüzden.
Eğer kızın sağlıklıysa vitaminsiz değilse kafana takma. Biraz sabret dediğim gibi yap bebek doğduğundan daha da zorlanirsin.

Oğlumun kıyafetlerinde de sarı lekeler oluşmuş. Beyaz sabunu rendeleyip bir leğende sıcak suyun içinde 1 gece beklettim. sabah 60 derecede makineye attım. çoğu çıktı
Bende deneyeyim canım onları öyle görünce üzüldüm yesyeni kaldırmıştım o halde başkasınada verilmez çok sağol deneyeceğim

Bende birkaç birsey aldm arkadaslar.
3adet uzun kollu zıbın (0-1ay)
3adet ayaklı alt zıbın (0-1ay)
2adet kadife pijama (1-2ay)
2 adet bere
3adet çorap
Bu aldıklarım H&M, indirim vardı ordan aldım. su yeşili ve beyaz tonlarında hem kız hem erkek giyebilsin diye :)
bunlara ek hastane çıkışını sadece 1 tane ve içine giyebileceği beyaz zıbınlardan alcam nasipse.
Ateş ölçer (BEURER FT 90 KIZILÖTESİ UZAKTAN TEMASSIZ ATEŞ ÖLÇER TABANCA TİPİ)
diğer alacaklarım için de LCW düşünüyorum hem uygun oluyormus hemde çeşit var diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
onun dışında ıslak mendik kullanmayı düşünmüyorum ebebekte temizleme pamukları var ondan edinicem
yine e bebekte weewell'in sıcaklık nem ölçerini almayı düşünüyorum
Müslin çok tavsiye ediliyor, onuda cuski diye bir markanınkinden cok memnun arkadasım 2 adette ondan edinirim.
park yatak kullanıcaz nasipse,
deterjan olarak da ne olursa olsun 2 kere durulatma yapmayı düşünüyorum.
zıbın ve pijamalara ek olarak 2-3 takım alırım üstüne giyebilmesi için ki zaten kundak yapmayı düşünüyorum ben belki bu takım sayısını azaltabilirim. nasıl olur bilmiyorum acemiliğim olacak :)

Back
X