2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ayy çok tatlı :)
Eğer maddi ve yer durumun uygunsa baza yerine ilerde montessorileri de düşünebilirsin. Çok tatlı yanyana iki yatak yapıyorlar. Ben baya beğendim

Maddiyat değil de yer sıkıntı. Çocuk odası küçük. Büyüyünce sığmazlarsa oturma odasını bozacağım. Tabi o zamana kadar tayin olmazsak.

Bebeğin boyuna kilosuna göre değişir 0-3 aylıkların bile kendi içinde farklı kalıbı boyu bedeni var aslında...oğlum 4 kiloydu bi arkadaşım tulum ve 2li takım getirmişti 10 günlükken falan, ben onları hiç giydiremedim çok küçüktü

Azcik bol oluyor ama soyle dusun bi ayda hemen 1 kilo aliyolar yani cok hizli toparliyor. Herseyleri cok cabuk kuculuyor ilk 6 ay cok hizli buyuyup kilo aliyor cogu seyini hic giydiremiyorsn bile kizimin hic giyemedigi tulumlari var oysa tulumda 5 alti tane felandi yani alt ust tulumdan daha cok gidyor
Anladim kizlar o zmn bi tane en miniginden almak yeterli hastamede ustune tam olsun diye :). Onun disinda sizler aldiginiz listeleri paylastikca ekran goruntusu alip kopya cekicem :)

Benim kontrolüm de perşembe, ne cinsiyetini öğrenebildim ne hissedebildim daha :KK43: nasıl hissedebiliyorsunuz? Ben neden hissedemiyorum :KK43:
Canım benim bu çook geç oynadı diğerleri 12 13 haftalıkken pıt pıt atardı hu zor hala günde 1 veya 2 defa oda zor hissediyorum her bebek aynı değil sanırım... Tecrübe falan ilgili değil

Ben tatanoz aşımı az önce oldum ve 5.dozu tamamlamış oldum birdaha tatanoz vurulmcam :)
Canım vurdular mı tetenoz aşını 17 haftadamı vuruyorlar bunu benimde 1.5 haftam var 18 den gün almış olucam bakalım banada mı gidince vurur haftaya pazartesi

2. Bebegi dogacaklara bi sorum var kizlar. Benim gordugum butun bebekler yeni dogdugunda uzerlerindeki kiyafetler buyuk gelio. Yani hastane cikis setleri bile boyle buyuk mu oluyo anlamadim valla. Zaten az alicam 0 1 ay olanlari ama onlarla tam otursun ustune diyorum.
Canım dar olması giydirme için zor olur zaten insan korkuyor ufacık heryeri bide göbüş bağı var 15 güne kadar düşer genelde oyuzden serbest serbest daha rahat

2. Bebegi dogacaklara bi sorum var kizlar. Benim gordugum butun bebekler yeni dogdugunda uzerlerindeki kiyafetler buyuk gelio. Yani hastane cikis setleri bile boyle buyuk mu oluyo anlamadim valla. Zaten az alicam 0 1 ay olanlari ama onlarla tam otursun ustune diyorum.
Birde bebek var bebek var benim gibi 2 kilo doğurana herşey büyük millet 5 kilo doğuruyor ama şuda bi gerçek çok kilo demek çok sağlıklı anlamında değil Rabbim sağlıklı sıhhatli yavrularımızı bağışlasın

Kızlar benim sağlık ocağında aşı için hesaplamamı hemşire yaparken tam 20. hafta dolduğunda yapılıyor dedi. Hatta önce 15 aralık dedi sonra ben çıkınca aradı 22 aralıkta geleceksin 1 hafta erken vuramayız 20. haftanın dolması lazım yanlış hesaplamışız dedi ve 22 aralık olarak belirledik. Erken olanlarda bir araştırsın yada sorsun acaba erken olmasında bir sıkıntı olabilir mi

Ayy herkeste ciciler almaya başlamış engüzel yeri sanırım bu hamileyken... Benim 7 /24 herşey hazır beşiği ekstra salon yatağı ana kucağı belki 50 takım 20 çıtçıtlı badi biberon emzik kamera ateş ölçer sayısını bilmediğim kadar bez ıslak mendil koliyle ... Battaniyeler.. Ama bunları şimdi almadım İnş budefa kullanmak nasip olur benim durum biraz farklı.. Babası dayanamamış bi bebek çantası almış açıp bakmadım bile ama rengi kırmızı onu gördüm... İnsan heves ediyor görünce kız elbiseleri nedir öyle amann yarabbi... İçim kıpır kıpır oluyor Rabbim İnş hevesle giydirmek nasip etsin hepimize...

Kızlar benim sağlık ocağında aşı için hesaplamamı hemşire yaparken tam 20. hafta dolduğunda yapılıyor dedi. Hatta önce 15 aralık dedi sonra ben çıkınca aradı 22 aralıkta geleceksin 1 hafta erken vuramayız 20. haftanın dolması lazım yanlış hesaplamışız dedi ve 22 aralık olarak belirledik. Erken olanlarda bir araştırsın yada sorsun acaba erken olmasında bir sıkıntı olabilir mi
Ücanımbenim deumda 20den önce yaptırmamamı söyledi erken doğumu tetikleyebiliyor dedi eğer ararlarsa drum erken yaptırmamı istemiyor dersin dedi bende 20nin içindeyken yada doldurunca gitcem

Ay aman Allah im ne güzel sohbetler edilmiş bir kaç gün giremedim oku oku bitiremedim :)) Alışveriş heyecanları başlamış ne güzel. Ne de tatlı oluyor minnak minnak şeyleri almak onları içinde hayal edip mutlu olmak. Ben çoraplarıyla uyuduğum günleri bilirim. Şimdi bir yere çıkamıyorm malum yatmak zorundayım dikişler için. Netten bakıyorum içim gidiyor ama cesaret edip alamıyorum. 2.gebeliğimde kızım için baya şeyler almıştık pusetinden beri ama nasip olmadı işte. Şimdi de kıza benziyor dedi Dr um ama inşallah hayırla sağlıkla gelsinde giydirmek nasip olur umarım.

Kizlar dun e bebek gittim yarim saatligine tam kendimi kaybetmis delice kiyafet almaya baslarken esim yanima geldi ve kizimda cinsiyet sonradan farkli dedikleri icin acele etmemi soyledi. Dayanamayip bi tane aldim. Ama pahali e bebekden civil cok daha uygun. Yarin insallah net bi cinsiyet ogrenirim.
weryew weryew ne zaman kesinleşti kızınızda cinsiyet merak ettim

weryew weryew cim kızın yemek yemiyor diye sıkılma o senin stresini hissediyor ve yemiyor. Kızlar narin olur zaten oglum 26 aylık ve 12 kilo civarı. Komsumuzun oğlu 9 aylık iken 10 kg idi. 14 ay sadece anne sütü aldı. Ek gıdaya geçemedim bi türlü hiç birşey yemiyor diye çok ağladım. Doktora götürdüğümde bebeğin sağlıklı demek ki anne sütü yetiyor yetmese birşeyler yemek ister dedi sen onun peşinden koşarsan oyun haline getirir yemek yemek ihtiyaç rahat bırak yemiyorsa kaldır ama sakın ve sabırlı ol. Emin ol eninde sonunda yiyecek.
Evet çok zor gözüküyor ama birkaç gün dayansan yeter. Oğlum ekmek yemez bende zorlamam. Bu sabah kahvaltı etmek istemedi. Sadece 3-5 çatal tahin helvası yedi. O kadar birazdan ben kuruyemiş ve armut yicem oda bana eşlik eder ama zorlamam. Hatta yeniyorsan kaldırıyorum derim ve kaldırırım ben yedirmem kaşığını tabağını önüne koyarım. Dün akşam sadece yoğurt yemek istedi ve ustubasi yüzü gözü ile beraber yoğurt yediler :) ve 1 yaşından beri kendi kendine yemek yer. Sadece kendisi bana yedir derse yediririm. Çorba sulu yemek tarzlarını kendisi yedirmem ister. Çünkü kaşığı ağzına götüreme kadar kasıkta çorba kalmaz o yüzden.
Eğer kızın sağlıklıysa vitaminsiz değilse kafana takma. Biraz sabret dediğim gibi yap bebek doğduğundan daha da zorlanirsin.

Benim kizim benim sıkintim yuzunden sutum yetmedi 5 aylikken kesildim ama birakmadim sonra sutum geldi ama yeterli degildi iki yasina kadar emzirdim ama yetmedi. 1 yasindan beri ayni kiloda kiloda kaldi. Cok zayifladi herkez bide besleyemiyorsn diye ayri sitres bebegimin yememesi ayri sitres onun disindada sorunlar var. bebegim yesin diye gece gunduz hic fark etmez yeterki birsey yesin diye ugrastim pes etmedim. Kendi aciksin diye zorlamadan beklemeyide yaptim. Yok yok yani ben yediriyorum o yemek istemiyor meyve olarak bi muz yiyordu onu birakdi cilek suan tek sevdigi meyve ne severek nede zorlayarak yemiyor. Corbalarina kiyma kemik suyu koyuyorum bi ara guzel yedirebiliyordum simdi bi iki kasik soksam o da birsey diyorum tek sevdigi sey pilav makarna yogurt eskiden makarnasalatasu muhlama karnibahar ispanak sebzeli corba kiymali felan yiyordu elma kiraz artik hic birsey yok yani az bisey degil 2 bucuk yasini gecti artik. Doktora gidiyorum gunde 5 kez muhallebi ver bak nasil aliyo benim kizim yemiyo boyle seyler tatli sevmiyor. Bizim evdede duzenli yemek iside yok yani esim hep diyet yapar yemez bende aciktimmi yiyorum. yemek ortami gormuyor onunda etkisi vardir mutlaka ama cok yoruldum yıkıyayim degisim herseyi yapim ama su yemek isi beni bitirdi. geceleri uykusuz kalmak neki cocun ac dusuncesi ile baskalarin dedikleri ile hic birsey rahat yapamiyorsn.

oh maşallah ne güzel. Evet aldık civilde indirim vardı ordan aldık babyforce kaliteli görünüyor ama kullanımda belli olacak tabiki. Bizimde bebek arabası ablamın iki taneymis kanz marka birini bize verecek:KK9:
Fiyatlar çok farklı park yataklarda. Ben herseyde olduğu gibi gidip en pahalılarından birini beğendim :bicak: resmimi koyayım bak sen de. Sizin aldığınız markaya da bakayım.
Bebek arabası iyi olmuş sizin için.
Eşim de travel sistem alalım diyor bence gereksiz ama bakalım tüm bunlara 7. Ayda bakalım diyor. Ben şimdiden çok yoruluyorum. Azcık yorulsam akşam kımıldayamıyorum. 7. Ayda nasıl çıkacaksam artık

Eklentiler

• IMG_3236.webp
    IMG_3236.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 96
weryew weryew ne zaman kesinleşti kızınızda cinsiyet merak ettim

Kizimda cinsiyet 17 haftaya kadar hep erkekdi sonra zeynep kamil gittik ne sorun olabilir diye bi sorun olabilir dedi doktor cunku orasida acip bakip geri sokamiyoruzya dedi soylemedi birsey. 20 hafta 4 gunlukken ayrintili girdim. O zaman kesin kiz dedi ben soka girdim erkek kiyafet almaya baslamistim. Simdi hersey pembe olacakdi cunku sonra her gittimde doktora sordum hep kiz dediler

Back
X