weryew
cim kızın yemek yemiyor diye sıkılma o senin stresini hissediyor ve yemiyor. Kızlar narin olur zaten oglum 26 aylık ve 12 kilo civarı. Komsumuzun oğlu 9 aylık iken 10 kg idi. 14 ay sadece anne sütü aldı. Ek gıdaya geçemedim bi türlü hiç birşey yemiyor diye çok ağladım. Doktora götürdüğümde bebeğin sağlıklı demek ki anne sütü yetiyor yetmese birşeyler yemek ister dedi sen onun peşinden koşarsan oyun haline getirir yemek yemek ihtiyaç rahat bırak yemiyorsa kaldır ama sakın ve sabırlı ol. Emin ol eninde sonunda yiyecek.
Evet çok zor gözüküyor ama birkaç gün dayansan yeter. Oğlum ekmek yemez bende zorlamam. Bu sabah kahvaltı etmek istemedi. Sadece 3-5 çatal tahin helvası yedi. O kadar birazdan ben kuruyemiş ve armut yicem oda bana eşlik eder ama zorlamam. Hatta yeniyorsan kaldırıyorum derim ve kaldırırım ben yedirmem kaşığını tabağını önüne koyarım. Dün akşam sadece yoğurt yemek istedi ve ustubasi yüzü gözü ile beraber yoğurt yediler :) ve 1 yaşından beri kendi kendine yemek yer. Sadece kendisi bana yedir derse yediririm. Çorba sulu yemek tarzlarını kendisi yedirmem ister. Çünkü kaşığı ağzına götüreme kadar kasıkta çorba kalmaz o yüzden.
Eğer kızın sağlıklıysa vitaminsiz değilse kafana takma. Biraz sabret dediğim gibi yap bebek doğduğundan daha da zorlanirsin.