2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Sanırım benden de geliyor öyle damla görmedim ama göğüs uçlarımda sut cikacak yerlerde yani sarımtırak noktalar var erken degil mi yaaa
Erken ama.internetten araştırdım normal bir durummuş gogusleri sikmaktan kacinalim bide sutyensiz gezersin eğer daha çok akıntı oluyomus

Kizlar bana bi crvap verin lutfen. Az once wc ye gittim. Sildigimde oyle bi akinti gelmis ki. Hep seffaf olurdu seffaf degil. Sut rengi ama koyu kivamli bayada fazla gelmis. Boyle mat beyaz akinti yasayan var mi
Kötü kokulu köyü renkli değilse sıkıntı yok canım

Kızlar bugün oğlumun tuvalet eğitimine başladım. lazimliga tuvalete oturmuyor. 3 yaşında herşeyin farkında. az önce anne ben çiş yapicam dedi lazimliga oturtamadım ve o an altına yaptı :KK43: napicam bilmiyorum çok inatçı. bundan 6 ay önce denemiştik 5. Gün pes etmiştim. yine oturtamamıştık. Bu defa vazgeçmek istemiyorum. Kardeş gelince iyice zorlaşacak

Allah kolaylık versin canım inşallah yakın zamanda alıştırabilirsin. Benimde alıştırmam lazım ama kendimde su anda o sabri ve cesareti göremiyorum :KK43:

Kizlar bana bi crvap verin lutfen. Az once wc ye gittim. Sildigimde oyle bi akinti gelmis ki. Hep seffaf olurdu seffaf degil. Sut rengi ama koyu kivamli bayada fazla gelmis. Boyle mat beyaz akinti yasayan var mi

Benim öyle gelebiliyordu zaman zaman ama benim akintim com fazlaydı. Kokusu da vardi Dr. Idrar tahlili istedi orada enfeksiyon çıktı. Yanma ve kasinti falan yok dedim ama yinede ilac verdi. Birkaçgün bak bakalım devam ederse kontrolde idrar tahlili rica et bence

Erken ama.internetten araştırdım normal bir durummuş gogusleri sikmaktan kacinalim bide sutyensiz gezersin eğer daha çok akıntı oluyomus

Yok canım sıkmıyorum ama ben pek sudyen kullanmıyorum. Yanı dışarı çıkarken takarim ama o zaman bile zor eve atarım kendimi Sanki sıkıyorlar beni .

Ben yaşıyorum. Kokulu ve kaşıntılı olursa sıkıntı var diye biliyorum. Doktor sorun yok dedi

Arkadaşlar aşı için birşey yazmadınız. Neden yaptırıyorsunuz tetanoz aşısını? Herkes yaptırdı mı bu aşıyı? Merak ediyorum

Evet canım tetanoz aşısı 20. haftada vuruluyor diye biliyorum. Ama burda erken giden de var. Seni sağlık ocağından çağırmadılarmı. Sor istersen sağlık ocağına.

Arkadaşlar aşı için birşey yazmadınız. Neden yaptırıyorsunuz tetanoz aşısını? Herkes yaptırdı mı bu aşıyı? Merak ediyorum

bir önceki hamileliğimde hamilelikte ve doğum sırasında tetanoz bulaşmasın bir sıkıntı olmasın diye yapıyoruz bu aşıyı, hem senin hem bebeğinin sağlığı için kesinlikle tavsiye ederim demişti doktorum.
İki hamilelik arası 2 yıl olduğu için sağlık ocağında aşı yaptırmana gerek yok bu sefer dediler(ki bebek doğduktan sonra aşıya devam etmem gerektiğini bilmiyordum ben, haliyle yaptırmadım), bulunduğum yerde doğumhanelere güvenmediğim için ya korumazsa önceki aşı diye geriliyorum.

Yani herkes yaptırmıştır sanırım. Hamilelikte yapılmasının amacı bebeği tetenoza karşı korumak. Yeni doğan bir bebek dünyadaki hiçbir mikroba karşı bağışıklığı yok. Doğum sırasında steril olmayan bir aletten tetenoz mikrobu kapabilir yada evde kapabilir.
Daha ayrıntılı bilgi için gebelikte tetenoz aşısı diye arayabilirsin internette.

Kızlar bir şey sormak istiyorum, bu haftaya kadar hamileliğim hep bir hafta 10 gün geriden geldi, geçen kontrolde haftasını yakalamıştı, son kontrolde yine gerilemiş dedi doktor. Tamam biliyorum bir hafta ciddi bir sıkıntı değil geç döllenme olmuş olabilir ama doktor öyle bile olsa toparlardı şimdiye kadar dedi. Bir önceki hamileliğimde de gelişme geriliği var demişti doktor ve bir kaç gün sonra kalbi durdu.. Açıkçası ben cinsiyet öğrenmeyi beklerken çok küçük kalmış bebek lafını duyunca azıcık stres yaptım.. 25-30. haftalardan sonra bebek ölçümleri çok oynuyor biliyorum ama bu haftalarda gelişimin geriden gelmesi normal mi? bilgisi olan var mı?

ne kadar güzel takibe alınmışsın canım muhtemelen o haftalar olcak 5.ayın içinde aşı :KK5::KK5:

Canım benim herkesin takipli olması lazım. Sen sağlık odağındaki ebenden işte listeyi verir. Onlar bilgisayara giriş yapıyorlar.
Ilk hamileliğinde bilmiyordum bildirildiğini. Aile hekimim kazayla öğrenmişti ve bir güzel azar yemiştim aglamaya başlamıştı. :D hamile hassaslığı işte o söylemişti takibe alındığını.

Canım hamilelik sayfasında 16 haftadan sonra sonra yoğun beyaz akıntı sık olur normaldir diyor koku ve ağrı olmadıkça enfeksiyon açısından sorun etme bence.

Canım benim herkesin takipli olması lazım. Sen sağlık odağındaki ebenden işte listeyi verir. Onlar bilgisayara giriş yapıyorlar.
Ilk hamileliğinde bilmiyordum bildirildiğini. Aile hekimim kazayla öğrenmişti ve bir güzel azar yemiştim aglamaya başlamıştı. :KK70: hamile hassaslığı işte o söylemişti takibe alındığını.
aynı durumu bende yasadım canım kızınca doktor işleme alıp kayıt etti besnci ayda gelın dedı baska bısey demedı :KK64:o zamanı beklıyorum bende,aslında bizlerin özellikle ilk hamılelık yasayanları detaylı bilgilendirmek onun görevi bizim sormamıza gerek olmaması lazım ama malum:KK55:

Merhaba herkese ,kızlar bir şey soracağım bana kanama için gittiğim doktor vitamin olarak decavit verdi önceden de demir için gyno ferro sanol kullaniyodum ferro sanol da b12 ve folik asit ve demir var. Decavitte de 60 mg demir, folik asit ve b12 vitamini de var. Fazla gelmesin diye çekindim bu iki ilacı birlikte kullanan var mi

Kızlar bir şey sormak istiyorum, bu haftaya kadar hamileliğim hep bir hafta 10 gün geriden geldi, geçen kontrolde haftasını yakalamıştı, son kontrolde yine gerilemiş dedi doktor. Tamam biliyorum bir hafta ciddi bir sıkıntı değil geç döllenme olmuş olabilir ama doktor öyle bile olsa toparlardı şimdiye kadar dedi. Bir önceki hamileliğimde de gelişme geriliği var demişti doktor ve bir kaç gün sonra kalbi durdu.. Açıkçası ben cinsiyet öğrenmeyi beklerken çok küçük kalmış bebek lafını duyunca azıcık stres yaptım.. 25-30. haftalardan sonra bebek ölçümleri çok oynuyor biliyorum ama bu haftalarda gelişimin geriden gelmesi normal mi? bilgisi olan var mı?
Doktorun iyice bakmadı mı canım kan akışı falan nasıl...bazen ultrasonla bakarken bi tuşa basıyor doktor orda kırmızı mavi çizgiler çıkıyor harita gibi damarlar, ordan kan akışına bakıyor bebeğin beslenme ve gelişiminde en önemli şeylerden biri o...gelişimi yavaşsa sebebini bulmaya çalışsınlar...bazen bebek haftasını tekrar yakalıyor ya da önde gidiyor ama sonunda prematüre bile doğsa bütün bebekler en geç 1 yaş civarı aynı gelişimi boyu kiloyu yakalamış oluyor...herhangi bir sorun yokken gerideyse sorun etme ultrasonun kalitesi bile etkiler belki yanlış gösteriyor

Aminn inşallah canım benim. Şöyle bir 28 30 kar deseydim bi rahatlıcam. Aynen dikiş atıldı ama yine de tebdiri elden bırakmıyorum. Enfeksiyona ve yerimden kalkmamaya dikkat ediyorum. Sadece tuvalet için kalkıyorum. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasn. Yaşayan biliyor işte acısını endişeleniyorsun. Güzel haberleri veririz inşallah birbirimize
İnş canım Rabbim nasip edecek görüceksin İnşallah

Selamlar... ilk defa yaziyo olsamda buralarin gediklisiyimben habersizce hamile kalip yaklasik 3 ay bir bunalima giren biri olarak arada sizleri okuyorum.. zira yaklasik 5 aylik bor oglusum var uken tekrar hamilr kalmak ve sezeryanli olmak cok zor bi psikoloji.. tabu bitanede dunyalar yakisijlisi 4 yasinda oglum var.. ikisi ile hayat zor iken okadar tedbire ragmen nasil hamile kaldim bilmeden yasiyorum gercekten cok zor bir surec.. buarada 3. Bebegim de erkek .. 3 erkek annesi olucam yakinda insallah.. sizin yaIlarinizi okudukca ilk oglumdaki heyecanlarim geliyo gunler gecmek bilmezdi ne gorsem almak isterdim kendimi cok fazla dinler ayy keain bisey oldu diyip doktora kosardim halbuki amac bebegi gormek .. en zoruda zaman gecmezdi.. simdi anladim ki herkes bu surecleri yaaiyo hemde aynisini.. simdi 3 . Oglum ve buarada tansiyon hastasiyim doktor vucudun kendini toplamadan hamile oldugun icin tansiyon cok fena olmus diguma kadar yasarsan ne ala dedi.. daha bircok sey dedi haklida zira tansiyonum 17/10 ... size birsey soylemek istiyorum ufak seylere takilip uzulmeyin inanin gelede ilk bebekte cok cok rahatsiniz tadini cikarin bol bol aserin bol bol naz yapin ... tek oldugunuz icin hasta olmak bile keyifli inanin bana.. beb hasta bile olamiyorum cunku bebeklerim kucuk yakinimda kimse yok .. ohhhh yatin dinlenin yatakta yuvarlanin battaniye orun ... sakin caninizi biseye sikmayin
.. hayirli dogumlariniz olsun..
Allah yardımcın olsun sağlıklı bir şekilde al yavrunu bende sezeryanlıyım ve erken kaldım sezeryan yerleri hey ben burdayım demeye başladı... Allah yardım edecektir canım

Back
X