2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
kizlar Azerbaycanda tetanoz asisi diye birsey yok.hamilelere yapilanini hic duymadim.banada yapilmadi. ne de dogumda tetanoza yakalanini duydum.gereksiz bence.bilemiyorum.
Bazı doktorlar TÜRKİYE dede gerek duymuyor aslında ameliyat esnasında kullanılan malzemeden korkuluyor sebep bu yasa normal doğumda atılan dikiş ten... Arkadaşıma doktoru ben malzemeye güveniyorum diyip hiç vurdurmadı mesela ama ben vurdurma tarafındayım nolur nolmaz bünyede bünyeye fark vat

gecmia olsun canim.Allahtan umit kesilmez.o ol derse olur.o yuzden moralini bozma.kesin diye birsey yokdur.doktoruna gicik oldum yuzde vermis bide

Daha neler dedi hadi yorulmustur diye buyutmuyorum. Geldime pisman oldum egitim arastirma geldim o kadar yolu cektim hic birseyede degmedi. Benim gitmem biraz zor oluyor bu hastane kizim oldugu icin daha zor oluyor bide bakalim yarin gitmek nasip olacakmi ama gitmekde zorundayim. Aytintili gun icin ama kizimi birakabilcm yok nasil olacak o kadar yol havada soguk bilmiyorum.

Stres yapma canım sen düşük haftanın atlattın çok şükür erken doğum içinde bol istirahat şart yormayacaksın kendini zaten bunlar garanti değil sıkma canını İnşallah zamanında doğum yaparız hepimiz.. Bu risk hepimiz için mevcut zamanla görücez zaten 6 ay sonra duymaya başlıcaz malesef sancı kasılma olaylarını... Hamilelikte her risk herkes için var stres yapma Allah bilir

Bi tanede dusugum oldugu icin heralde abartti bilmiyorum Allah hepimize vaktinde saglikli nasip etsn insallah

Doğumda enfeksiyon kapmamak için diye biliyorum ben
5. Ayın sonunda yapılıyormuş galiba. Şimdi okudum. İlk bebek olunca birçok konuya yabancıyım:) öğreniyorum. Doktorum da henüz birşey söylemeyince panikledim:KK48:20 gün sonraki kontrolum de soracağım. Birde sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmam gerekiyor galiba. Bizde kan uyuşmazlığı da var. Onu da unutmamam gerekiyor :)

Merhabalar...
Artık pantolonlarıma sığamıyorum ve en kusa zamanda alışverişe çıkacağım. Normalde small , 36 beden giyiyorum. Hamile kuyafeti alırken bir beden büyük mü almalıyım? Siz nasıl aldınız?

Kizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
Böyle olumsuz konuşup panik yaptırmak nedir ya? Bence pozitif düşün pozitif olsun. Beslenmene, dinlenmene dikkat et.

İnşallah canım saol hayırlısı buymuş demekki belirtilerim çok farklıydı bunu kız diye düşünüyodum . Çin takvimi tahminler hiç tutmadı
hayırlısı ne ise o olsun, Allah herşeyin en iyisini bilir, sağlıcakla al kucağına, hanenizin mutluluğunu arttırsın inşallah minik paşa :emir_bebek::nazar::KK200::anneadayı:

Bugun yaşadım biliyor musun birebir aynısını. Hatta ne biçim akıntı süt gibi dedim :-) Kokusuz ağrısız kaşıntısız da bildiğim kadarıyla normal. Kontrolünde söylersen alttan bakıyor doktorun.

Canim bide bende bu akinti arttigi donemler rahimde batma kasiklara dogru degisik biseylerde hissediyorum. Sendede oluyomu dikkat ettinmi.

Selamlar... ilk defa yaziyo olsamda buralarin gediklisiyimben habersizce hamile kalip yaklasik 3 ay bir bunalima giren biri olarak arada sizleri okuyorum.. zira yaklasik 5 aylik bor oglusum var uken tekrar hamilr kalmak ve sezeryanli olmak cok zor bi psikoloji.. tabu bitanede dunyalar yakisijlisi 4 yasinda oglum var.. ikisi ile hayat zor iken okadar tedbire ragmen nasil hamile kaldim bilmeden yasiyorum gercekten cok zor bir surec.. buarada 3. Bebegim de erkek .. 3 erkek annesi olucam yakinda insallah.. sizin yaIlarinizi okudukca ilk oglumdaki heyecanlarim geliyo gunler gecmek bilmezdi ne gorsem almak isterdim kendimi cok fazla dinler ayy keain bisey oldu diyip doktora kosardim halbuki amac bebegi gormek .. en zoruda zaman gecmezdi.. simdi anladim ki herkes bu surecleri yaaiyo hemde aynisini.. simdi 3 . Oglum ve buarada tansiyon hastasiyim doktor vucudun kendini toplamadan hamile oldugun icin tansiyon cok fena olmus diguma kadar yasarsan ne ala dedi.. daha bircok sey dedi haklida zira tansiyonum 17/10 ... size birsey soylemek istiyorum ufak seylere takilip uzulmeyin inanin gelede ilk bebekte cok cok rahatsiniz tadini cikarin bol bol aserin bol bol naz yapin ... tek oldugunuz icin hasta olmak bile keyifli inanin bana.. beb hasta bile olamiyorum cunku bebeklerim kucuk yakinimda kimse yok .. ohhhh yatin dinlenin yatakta yuvarlanin battaniye orun ... sakin caninizi biseye sikmayin
.. hayirli dogumlariniz olsun..[/QUOTE çok geçmiş.olsun sitresten dolayıda tansiyonun yükseliyodur canını sıkma Allah yardımcın olsun

Kızlar merhaba
Dahiliye doktorunun cektirdigi tiroid ultrasonunda sağ lobda nodüller görüldü gibi seyler yazıyor Tsh çok düşük T3 ve T4 de yüksek olduğu için endokrin doktoruna sevk etti O da bizim yaşadığımız yerde yok Antalyada özel bir hastaneden randevu aldık üç gün sonra gideceğiz

Bir de bir konuda fikrinizi merak ediyorum Gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattım ve iki gün üst üste ultrasona girdim Şimdi bu endokrin doktoru işi çıkınca eşim Antalyada iyi bir Prof duymuş kadın doğum doktoru Gitmişken ona da görünelim diye hemen randevu almış
Ben de bebeği ikide bir ultrasona mı sokacağız diye karşı çıktım Zaten iki haftaya kendi doktoruma randevu var Sizce gitmişken bir de Prof a mı muayene olmalı? Gerek var mı?

Zaten yakin zamanda kontrolum var. Vajinal kultur bakar herhalde soyledigimde. Bide bosey daha sorucam o vajinal kultur alirken spekulum denilen aletle aciyomu yoksa uzun kulak cubugunu direk mi sokuyo
Senin plasenta aşağıda miydi, idrar kültür için vajinal muayeneye gerek yok idrar da bakteri uredi mi diye inceleniyor. Ben yaptirmistm senin bahsettigin başka biseyse bilemicem

Kizlar moralim cok bozuk bu gun randevuma geldim. Bebegim secde pozisyonu yine cinsiyet gostermedi. Yarin tekrar ayrintili gun almak icin sabah erken gidecegim. Doktora riskim devam ediyomu dedim kanamdan oturu sonucda artik durdu. Ama doktor benim gibilerin 100de ellisi bebegini dusurdugunu geri kalaninda erken dogum yaptini sadece 100 ikinin zamaninda dogum yaptini doguma kadar riskim devam ettini iliskinin cogu seyin yasak oldugunu soyledi.
Canım sıkma canını hiçbir şeyin garantisi yok, doktor da fazla kesin konuşmuş sonuçta her doğum kendine has bir süreç. Kanaman nedeni neydi senin, benimde kanamam oldu bi hafta durdu ama bebeğin eşi aşağıda bana da riskli dedi bi haftadır yatiyorm belki doğuma kadar yatman gerekebilir dedi doktorum napalim iyi olsun yavrularimiz da ınş. Moralini yüksek tut

Canım eski mesajlarını bulamadım ne riskin vardı ki devam ediyor ve doktor böyle konuştu?

Kızlar merhaba
Dahiliye doktorunun cektirdigi tiroid ultrasonunda sağ lobda nodüller görüldü gibi seyler yazıyor Tsh çok düşük T3 ve T4 de yüksek olduğu için endokrin doktoruna sevk etti O da bizim yaşadığımız yerde yok Antalyada özel bir hastaneden randevu aldık üç gün sonra gideceğiz

Bir de bir konuda fikrinizi merak ediyorum Gecen hafta kanamadan dolayi hastanede yattım ve iki gün üst üste ultrasona girdim Şimdi bu endokrin doktoru işi çıkınca eşim Antalyada iyi bir Prof duymuş kadın doğum doktoru Gitmişken ona da görünelim diye hemen randevu almış
Ben de bebeği ikide bir ultrasona mı sokacağız diye karşı çıktım Zaten iki haftaya kendi doktoruma randevu var Sizce gitmişken bir de Prof a mı muayene olmalı? Gerek var mı?
Ultrasonda bebeğe bakılmasını gerektirecek bir durum yoksa gitmeyin ama bundan sonra hep o doktora gidecekseniz oraya kadar gitmişken görün...ama tsh konusunu düzenli olarak endokrinolog takip ediyor eltimin de yüksekti sürekli ilaç kullandı kontrole gitti sorun olmuyor bebekle ilgili

Back
X