2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
. şimdi internetten beğenirim vakti gelince de alırım diyorum. Rabbim o günleri göstrir inşallah :KK5:
Bende alıyorum elime bakıp bırakıyorum daha var diyorum zamanı nasip diyorum ogun gelsin alırım İnşallah diyorum... İnş hepsini alıcaz kullanıcaz canım

Can'ım maddi olarak sıkıntı varsa o zaman hiç düşünme. Çevrende iyi bir devlet hastanesi yada araştırma bul.
Sonuçta insan özele de gitse ani bir durumda Doğuma kimin geleceği belli olmuyor. Gece gelen dr çok az. Üstelik ekstra ücret istiyorlar.
Şimdi devlet hastaneleri bile eskisi gibi değil tertemiz.
Valla geçenlerde eşim internetten baktı yakınımızdaki devlet hastanesinin bile puanı birçok özelden çok çok daha Yüksek.
Kendinizi maddi zora sokacağına bebişine alırsın bir şeyler.
Bende oyle dusunuyorum zaten. Doguma vetecegim parayla bebegime yatagi veya arabasini daha kaliteli alirim diyorum. Ama gittigim hastanenin sacma sapan tavri da beni korkutmuyor degil. Eltim dogurdu. O anlatti kendisiyle sanci odasinda olan suriyeli bir kadin koridorda tek basina dogurmus kizin gozu onunde. Dusun o derece ilgisizler. Yani bebegin karismasi korkusunu bile yasiyorum.
Ssedmikraska Ssedmikraska canım sen kayseri deydin sanırım.
Ben istanbul anadolu yakasindayim. Cevremde yakın olarak 2 araştırma hastanesi var ama biri marmara üni pendik eğit.arast. diğeri kartal lütfü kırdar egit.arast. ikisinide beğenmiyorum ama zorda kalırsam kartal a gideceğim. Geceye gelirse doğum üsküdar zeynep kamil eğit.arastirmaya gideceğim.
Sonuç ta ozel de ters bir durum olduğunda eğit. Arast. Gönderiyor. Mesela bende doğum sonrası hematom oluştu ameliyattan sonra egitim arastirmaya sevk ettiler 3 ünite kana ihtiyacım vardı eğitim araştırmada takıldı.
Ayrıca ozel de normal doğum yapan yer çok az. Ilk hamileliğinde 7 aydan beni sezeryana alıştırmaya çalıştılar. Baska bir hastane Kuzenimin eşinin sancısı yoktu. Sozde Suni sanci verdiler. Hic sancisi olmadi. Sonra nedense hop sezeryana alındı. En azından devlette mecbur durumda sezeryan oluyor. Mesela kiracimizin 4 doğumu sezeryan ilk 3 normal olmuş. Bu bebiş te sancısı gelmedi devlet o zaman bekleyelim dedi kilosuda coktu. 1 hafta 10 gün beklediler sonra egit. arast. sezeryan oldu. Zaten 4.5 kilo ile normal doguramazdi :KK70:
Evet bazen kraldan çok kralcı hemşire ve hizmetli oluyor. Ama hepsini aynı diyemem. Arkadaşımın eşi ebe en yakın arkadaşım kartal arastirmada hemşire bazen dert yanıyor onlara yapılan davranışlar hakkında ağzım açık kalıyor.
O yuzden şansıma diyorum inşallah anlayışı kişilerle karşılaştırır.
Bence durumun yoksa eğitim araştıma hastanesi araştır. En az 2000 tl cebinde kalır bebisine harcarsın o parayı. Ben para durumundan daha cok daha tecrübeli oldukları için istiyorum
Evet kayserideyim. Ya zaten ozel tercih edecek olsam bile en fazla 800 lira verebilirim. Daha fazlasini veremem. Burda uygun bi hastane varmis ama o bile dusunduruyor dedigin gibi hepsi 2000,2500 falan isterken onun 600-1000 arasifiyati tedirgin ediyor. O sekilde de guvenemiyorum. Napacam bilmem.
ben daha hiçbir şey almadım bebişime :oops: bir iki ay daha bekleyeyim diyorum.
Kitap fuari açılmıştı buraya ekimde. Ben de bir tek o zaman masal kitabi almistim bebisim icin. Baska da hicbir sey almadim. Suan esim issiz. İse baslasin ilk maasiyla bebegime yatagini alacam diyo baska bise demiyo. Bakalim ne zaman alirsak :D
Tesekkurler :)

Bende oyle dusunuyorum zaten. Doguma vetecegim parayla bebegime yatagi veya arabasini daha kaliteli alirim diyorum. Ama gittigim hastanenin sacma sapan tavri da beni korkutmuyor degil. Eltim dogurdu. O anlatti kendisiyle sanci odasinda olan suriyeli bir kadin koridorda tek basina dogurmus kizin gozu onunde. Dusun o derece ilgisizler. Yani bebegin karismasi korkusunu bile yasiyorum.

Evet kayserideyim. Ya zaten ozel tercih edecek olsam bile en fazla 800 lira verebilirim. Daha fazlasini veremem. Burda uygun bi hastane varmis ama o bile dusunduruyor dedigin gibi hepsi 2000,2500 falan isterken onun 600-1000 arasifiyati tedirgin ediyor. O sekilde de guvenemiyorum. Napacam bilmem.

Kitap fuari açılmıştı buraya ekimde. Ben de bir tek o zaman masal kitabi almistim bebisim icin. Baska da hicbir sey almadim. Suan esim issiz. İse baslasin ilk maasiyla bebegime yatagini alacam diyo baska bise demiyo. Bakalim ne zaman alirsak :KK70:

Nerde oturuyorsunuz canım Develi ye gidemez misin??? İnan ki ben Kilis te otururken dogumu Gaziantep te yaptım sonra annemlere gitmiştim bebegim 1 aylikken aşılarını orda yaptırdüm spiralimi orda taktırdım hatta geçen nisan ayında orda çıkarttırdım...kadın doğum çocuk hastanesi çok güzel...oğlumu 3 aylıkken Tekden de çocuk cerrahı Musa Özdemir di galiba ona sünnet ettirdim şimdi kendisi sünnet merkezi açmış...diş hastanesi var develi de dişle ilgili sorunum olsa onu bile oraya denk getiriyorum...hiç tanıdığinız falan yok mu orda yanınıza gidip gelecek kalınabilecek ya ona bile gerek yok mayıs ta kar kış biter erciyes ten 40dk...Erdal bey var harika bir doktordur bütün arkadaşlarım onda yaptı dogumunu...orda ne ameliyatlar yapıyor

Kitap fuari açılmıştı buraya ekimde. Ben de bir tek o zaman masal kitabi almistim bebisim icin. Baska da hicbir sey almadim. Suan esim issiz. İse baslasin ilk maasiyla bebegime yatagini alacam diyo baska bise demiyo. Bakalim ne zaman alirsak :KK70:

Bursa dayız şimdi hiç beğenmedim hastaneler facia özel de bile o kadar para verip randevu alıp en az 1 saat bekliyorsun...Kayseri deki sağlık sistemi harikaymış her gecen gün daha iyi anlıyorum...ya Kayseri de olacaksa tanıdık hemşire bulmaya çalış ya da Develi ihtimalini düsün derim

Keşke canım dediğin gibi olsalar. Bence kişiliği çiğ olan empati yoksunu insanların böyle sosyal işlerde çalışmamaları lazim. Bir laf varya "okumak cehaleti alir eşeklik baki kalir" tam o modda oluyorlar laftan sozden anlamiyorlar. Doğum sonrası hemşireden çok çektim :KK43: ama sevk edildiğin kartal lutfu kirdar eğitim araştırmada hemşireler iyiydi.
Birde şöyle bir tecrübemde var babam 1 sene içinde 7 kere falan hastaneye yattı 11 ameliyat geçirdi. Kartal lütfü kırdar eğitim araştırmada yattık. Bir kaç tanesi dışında hiç sorun yaşamadım hemşirelerle. Hatta doktorlari cep tel verdiler rahat ulaşabilelim diye
Kısaca bazılarında nasıl davranırsan öyle karşılık alıyorsun ama bazıları ise sadece cahil değiller
Allah ım bizi insan olanlarla insana değer veren insanlarla karşılaştırsın.
Amin Can'ım inşallah. Ben Kartal'da oturuyordum önceden. Lütfi kırdar oldum olası çok soğuk geldi bana. Ya da birkaç kez muayene gittim ve olumsuzluk yaşadığım için öyle bilmiyorum. Ama hemşirelerin iyi olması gerçekten önemli. Bu iş etki tepki meselesi. Elbette çalışanları çileden çıkaran insanlar var. Ama maalesef genelleyip herkese aynı tutumda davranıyor devlettekiler. Zaten hasta ve hastalıktan dolayı acı duyan mutsuz insanlar geliyor hastaneye. Bu işi yapanların biraz daha anlayışlı olması gerekli. Yakacık tada vardı sanki bir Doğum hastanesi. Orası nasıl bilmiyorum ama iyiyse düşünebilirsin.

Koridorda mı doğurmuş :KK17: yok artık ya. İnsafsızlık vicdansızlık gerçekten. Aman iyi araştır Can'ım

Nerde oturuyorsunuz canım Develi ye gidemez misin??? İnan ki ben Kilis te otururken dogumu Gaziantep te yaptım sonra annemlere gitmiştim bebegim 1 aylikken aşılarını orda yaptırdüm spiralimi orda taktırdım hatta geçen nisan ayında orda çıkarttırdım...kadın doğum çocuk hastanesi çok güzel...oğlumu 3 aylıkken Tekden de çocuk cerrahı Musa Özdemir di galiba ona sünnet ettirdim şimdi kendisi sünnet merkezi açmış...diş hastanesi var develi de dişle ilgili sorunum olsa onu bile oraya denk getiriyorum...hiç tanıdığinız falan yok mu orda yanınıza gidip gelecek kalınabilecek ya ona bile gerek yok mayıs ta kar kış biter erciyes ten 40dk...Erdal bey var harika bir doktordur bütün arkadaşlarım onda yaptı dogumunu...orda ne ameliyatlar yapıyor

Bursa dayız şimdi hiç beğenmedim hastaneler facia özel de bile o kadar para verip randevu alıp en az 1 saat bekliyorsun...Kayseri deki sağlık sistemi harikaymış her gecen gün daha iyi anlıyorum...ya Kayseri de olacaksa tanıdık hemşire bulmaya çalış ya da Develi ihtimalini düsün derim

Bursa icin oyle diyorlar evet. Bende duymustum orda saglik sisteminin kotu oldugunu. Merkezdeyiz biz ya develi uzaktir ve uzak olmasa bile hic tanidik yok. Kayseride evim dogum evinin karşısında hemen. Burada uapacam buyuk ihtimal.

Amin Can'ım inşallah. Ben Kartal'da oturuyordum önceden. Lütfi kırdar oldum olası çok soğuk geldi bana. Ya da birkaç kez muayene gittim ve olumsuzluk yaşadığım için öyle bilmiyorum. Ama hemşirelerin iyi olması gerçekten önemli. Bu iş etki tepki meselesi. Elbette çalışanları çileden çıkaran insanlar var. Ama maalesef genelleyip herkese aynı tutumda davranıyor devlettekiler. Zaten hasta ve hastalıktan dolayı acı duyan mutsuz insanlar geliyor hastaneye. Bu işi yapanların biraz daha anlayışlı olması gerekli. Yakacık tada vardı sanki bir Doğum hastanesi. Orası nasıl bilmiyorum ama iyiyse düşünebilirsin.

Koridorda mı doğurmuş :KK17: yok artık ya. İnsafsızlık vicdansızlık gerçekten. Aman iyi araştır Can'ım
Evet malesef. Bunu baskasindan duysam inanmazdim. Yani aslinda olay soyle. Kadin bebegin kafasi disari cikmis bir vaziyette koridorda bagiriyormus yardim icin. Gerisine illaki yetismislerdir ama sonucta bebegin kafasi cikana kadar nerde bu hemsireler doktorlar? Dogumu baslayan kadini hic mi takip etmiyorlar acilmasini vs.. oyle sacmalik.

Evet malesef. Bunu baskasindan duysam inanmazdim. Yani aslinda olay soyle. Kadin bebegin kafasi disari cikmis bir vaziyette koridorda bagiriyormus yardim icin. Gerisine illaki yetismislerdir ama sonucta bebegin kafasi cikana kadar nerde bu hemsireler doktorlar? Dogumu baslayan kadini hic mi takip etmiyorlar acilmasini vs.. oyle sacmalik.
Evet açılmasını takip etmeleri gerekirdi. Rahat davranmışlar belli ki

Canım oğlumu yakacık da doğurdum. Doktora ayrı sinir oldum doğumdan sonra hemşireye ayrı sinir oldum. Bir tek ebem iyiydi. O gece nöbetçi doktor açılmalı kontrol ederken gayri ihtiyari ahh demisim bana sen nereden doğum olacağını biliyorsun değil mi dedi bi motelin bozuldu zaten sonra doktoru görmedim neyse ebemle adı duyguydu güzelce doğum yaptım odaya çıktım gece 3 benim ağrılarım azalacağına arttı. Durduğum yerde duramıyorum hemşireye ağrı kesici ver birseyim var benim diyorum ama anlamıyor tuvalette kan pıhtıları düşürüyorum normal diyor ev de bayıldım vaktim gözlerimin feri girmiş söylüyorum bayıldım falan bana sen nasıl doğum yaptın sezeryan senin kadar ağlamıyor falan diyor bena isemezsen sana sonda takicaz diyor bende wc de durmadan ıkınıyorum ve cok kan kaybediyorum neyse sabah oldu tabii ben artık tuvalette bayılıp ayılamamışım çünkü bayılıyorum 5 dk sonra kendim ayılıyorum neyse abah servis nobetci doktor beni öyle görünce panik oldu hemen dogumhaneye götürdüler hatta poliklnikten başka doktor daha çağırdılar oda bakti ben aciya dayanamiyordum artik dogum acisi igne batmasi gibiydi dusun ameliyat dedi hemen ameliyata aldılar içimde yırtık oluşmuş boydan boya çok kan kaybetmişim ameliyattan çıkınca burası küçük kan rezervimiz yok bir başka terslik olabilir diye hemen lütfü kırdar a eğitim arastirmaya sevk ettiler. Aslında yeni hamileler korkmasın diye anlatmak pek istemiyordum ama o hemşireyi Allah a havale ediyorum. Lütfü kirdarda hemşireler doktorlar çok iyi davrandı. Belki durumum kötü diyedir. Hatta yanimdakimse yoktu dikişlerime bakmaları gerekiyordu bebeğime doktorlar bakıyordu. Çocuk katında yattığımda ise sigara içmeye giderken oğlumu hemşireye bırakıyordum odandaki arkadaşın baksın demiyordu mesela

Ben lütfü kırdar i seviyorum aslında tüm dr ları hep yardimci olmustur ama bana hep kötü anıları canlandırıyor. Hatta gebe olup olmadığını anlamak için gittiğimde acile sevk ettiler orası baksın dediler ben acilin ismini okuduğumda çok fena oldum adım atamadım yığıldım olduğum yere eşimde tamam kalsın daha kötü olacaksın dedi 1 saat kendimi toparlayamadım.

Kontrollerine yakaciga gidiyordum lütfü kirdarda gebe takip yoktu. Doktor durmadan sen eğitim arastirmaya git diyip sanki başından savmaya çalıştığı için sinir oldum birde yakacık kadın doğum kapanacakmis. Lütfü kırdar da yeniden gebe takip başlamış bi tekrar denicem.

Kızlar ben kendi kendime diyete başladım :eek: ya geçenlerde eltimle konuşuyordum onda gebelik şekeri vardı hep ölçülü yediğini aç olduğunu falan anlatıyordu ben de dedim ki kendi kendime farz et ki sende de var gebelik şekeriii...hadi bakalım...hamurişi tatlı yiyemiyorum zaten midemi mahfediyor...ekmek de yemiyorum artık...sabah dışarıda kahvaltıya gitmiştik bir dilim kaşarlı pide yedim zeytin peynir yumurta vs...öğleden sonra yoğurtlu kereviz salatası (rendelenmiş kereviz, ceviz, sarmısaklı yoğurt) yaptım 1 kase ondan yedim...akşamüstü elma portakal ve en son da 1 büyük bardak süt 1 avuç çiğ fındık kırdım yedim...Şu anda açım ama yatıcam artık bu şekilde...Vinalac alıyorum vitamin olarak...sizce yetmez mi bebek beslenmez mi bu şekilde? Doktor geçen sefer yavaş ol çok kilo alıyorsun falan dedi korktun, eşim de dalga geçiyordu...ilk zamanlar kusuyordum sadece tost pide vs yiyordum ve akşamları çok uyuyordum 5 kilo falan aldım...ne dersiniz böyle devam etsem nasıl olur

Kızlar ben kendi kendime diyete başladım :eek: ya geçenlerde eltimle konuşuyordum onda gebelik şekeri vardı hep ölçülü yediğini aç olduğunu falan anlatıyordu ben de dedim ki kendi kendime farz et ki sende de var gebelik şekeriii...hadi bakalım...hamurişi tatlı yiyemiyorum zaten midemi mahfediyor...ekmek de yemiyorum artık...sabah dışarıda kahvaltıya gitmiştik bir dilim kaşarlı pide yedim zeytin peynir yumurta vs...öğleden sonra yoğurtlu kereviz salatası (rendelenmiş kereviz, ceviz, sarmısaklı yoğurt) yaptım 1 kase ondan yedim...akşamüstü elma portakal ve en son da 1 büyük bardak süt 1 avuç çiğ fındık kırdım yedim...Şu anda açım ama yatıcam artık bu şekilde...Vinalac alıyorum vitamin olarak...sizce yetmez mi bebek beslenmez mi bu şekilde? Doktor geçen sefer yavaş ol çok kilo alıyorsun falan dedi korktun, eşim de dalga geçiyordu...ilk zamanlar kusuyordum sadece tost pide vs yiyordum ve akşamları çok uyuyordum 5 kilo falan aldım...ne dersiniz böyle devam etsem nasıl olur
Bende yarın başlıyorum çok düzensiz besleniyorum

Canım bu yaşıma kadar hiç diyet yapmadım ama bana az geldi yediklerin ara öğün yap kendine bence mesela ben çok kusuyorum diye az ve sık yiyorum. Mesela sabah 2 dilim ekmek kaşar peyniri yumurta yemekten 2-3 saat sonra 1 armut tabii oğlundan bana ne kalırsa öğle yemeği yiyemiyorum onun yerine kuruyemiş üzüm leblebi badem fındık ceviz hepsinde 4-5 tane 1 incir her öğün arası 2-3saat bırakıyordum akşam yemeği çorba makarna fix yatmadan yine armut yani acıkmıyorum ama doymuyorum da
Gerçi ben sağlıklı besleniyormuyum tartışılır. Çünkü yeni yeni yoğurt yemeye başlıyorum 2 tatlı kaşığı kadar. Peynir ve süt yok

Bende yarın başlıyorum çok düzensiz besleniyorum
Midemizde biraz boşluk olmasının ne zararı olabilir ki değil mi? Ya mide yanması beni çok rahatsız etmeye başlamıştı ve karnımı tıka basa doyurmadığımda olmadığını fark ettim...zararı olmaz degil mi bebege

Ben bugun ne yedim bi dusuneyim sabah simit peynir oglen yok aksam patates salatasi elma .... nekadar az yersem yiyeyim genede kilo aliyorum aslinda kilo degil tansiyon yuksek olunca vucudum sisiyot yarin sabah prof. Detayli bakicak bana rabbim yardimcim olsun okadar korkyyorumki cunku bebegimde hem bagirsaginda hem kafaainda parlaklik goruldu hemde tansiyon yuksek olunca 17 lerdeyim beni perinatolojiye sevk ettiler proftan randevu bulmak zor ama sansimk coool zorlayarak prof yakalayarak mersivenlerde yalvar yakar sonucta buldum ... bana duan edin olurmu yarin hayirli haberlerle doneyim zaten hayatim cok zor geliyo kaldirabilecek psikolojiye sahip degilim ... neolur bana dua edin... rabbim yardimcim olsun hepimizin

Canım bu yaşıma kadar hiç diyet yapmadım ama bana az geldi yediklerin ara öğün yap kendine bence mesela ben çok kusuyorum diye az ve sık yiyorum. Mesela sabah 2 dilim ekmek kaşar peyniri yumurta yemekten 2-3 saat sonra 1 armut tabii oğlundan bana ne kalırsa öğle yemeği yiyemiyorum onun yerine kuruyemiş üzüm leblebi badem fındık ceviz hepsinde 4-5 tane 1 incir her öğün arası 2-3saat bırakıyordum akşam yemeği çorba makarna fix yatmadan yine armut yani acıkmıyorum ama doymuyorum da
Gerçi ben sağlıklı besleniyormuyum tartışılır. Çünkü yeni yeni yoğurt yemeye başlıyorum 2 tatlı kaşığı kadar. Peynir ve süt yok
Bende yoğurt kase dolusu süt de büyük bardak oluyor, kahvaltıdan sonra ama mesela uzun süre geçmedi midemdeki doluluk hissi sürekli bi mide yanması ekşime kuru meyvelerim var benim de ama tatlı geliyor ve yiyemiyorum artık ağzıma o tatlı seyler değince zehir gibi oluyor...zaten geçen hafta yerli malı haftası diye biraz azıtmıştım o yüzden de hafiflettim bugün...bilmiyorum yaa bi süre deniycem bakalım 26sında detaylı ultrason var

Ben bugun ne yedim bi dusuneyim sabah simit peynir oglen yok aksam patates salatasi elma .... nekadar az yersem yiyeyim genede kilo aliyorum aslinda kilo degil tansiyon yuksek olunca vucudum sisiyot yarin sabah prof. Detayli bakicak bana rabbim yardimcim olsun okadar korkyyorumki cunku bebegimde hem bagirsaginda hem kafaainda parlaklik goruldu hemde tansiyon yuksek olunca 17 lerdeyim beni perinatolojiye sevk ettiler proftan randevu bulmak zor ama sansimk coool zorlayarak prof yakalayarak mersivenlerde yalvar yakar sonucta buldum ... bana duan edin olurmu yarin hayirli haberlerle doneyim zaten hayatim cok zor geliyo kaldirabilecek psikolojiye sahip degilim ... neolur bana dua edin... rabbim yardimcim olsun hepimizin
Allah yardımcın olsun hayırlı haberlerle dönmeyi nasip etsin inşallah...anneyiz biz her zorluğa karşı çok güçlüyüz güçlü olucaz yavrularımız için...onların bize ihtiyacı var

Allah'ın izniyle hayırlı haberler duyacaksın inşallah içini ferah tut herşey temiz çıkacak.
Rabbim yardımcın olsun

tired tired canım bende midem dolu olunca yanıyor boş olunca bulanıyor. Süt ve ürünleri düşünmek bile midemi kaldırıyor ne güzel sen yiyebiliyorum
Aslında kilo almak yapı ile ilgili kontrolüne kadar böyle denersin olmadi bir diyetisyenden yardim alırsın

Back
X