2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar benim bir derdim var. Ben ogretmenim ve temmuz ayinda atandim. Guvenlik sorusturmam ekim ayinda bitti. Ve goreve baslayabilmem icin 2 ay sure verdiler.bu cuma son gidip göreve başlamam gerek yoksa atamam iptal edilecek. Gorev yerim mus ben bursada oturuyorm. Eşim bu halde gitmemi istemiyor. Kendisi işinden dolayı benimle gelemez. Araştırdık biraz ve ertelemek için bana heyet raporu lazım. Ama sorduk soruşturduk hamilelikte bi sıkıntım olmadığı için kimse vermeye yanaşmıyo. Var mı tavsiyesi olan. Bursa’da ya da istanbulda Heyet raporu verebilecek bi yer bilen var mı? Çok moralim bozuk. 2 sene uğraştım atandım şimdi gidemiyorum. 1 aylık heyet raporu alsam zaten subat tatili başlıyo. Sonra 1 ay daha rapor aldığımda zaten doğum iznim başlayacak. En azından seneye ertelemiş olacağım. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum:KK42: @ftmkya @tired @emsaLus Zeynosrkn84 Zeynosrkn84
Canim hayirli olsun oncelikle. Direk heyet raporu alamiyosun once bir on gun veriyor doktor, sonra ikinci on gun veriyor. 20 gun dolduktan sonra sikinti devam ediyorsa heyet raporuna ceviriyorlar. Istersen oyle 2 kez on gunluk al. Zaman kazanmis olursun heyet verecek bi yer bulana kadar. Bizim dogum yapan arkadaslar bir ay hafta hafta rapor alip subata baglamislardi. Oyle de idare edebilirsin somestr a kadar belki. Allah yardmcin olsun

Yok canim gayet mantikli sati biraz onde soylersin doktorda ozelse o sekilde bir kagit verir biraz erken cikabilirsin izne. Dogum sonrasi da tatile denk geldigi icin erken donme durumun olmaz
Heyo super :) oyle yapayim ben. Simdiden konusayim doktorla. Bu arada acana nick'in ilgimi cekti dilbilimci misin yoksa :)

A
Hosuma gitti tavuk ornegin, haklisin annelik duygusu her yerde ayni iste. Gecen hafta bir iki hissettm yeni yeni. Bu hafta pek yok. Dun doktordaydm iyi cok sukur gene de 22 ye yaklastikca korkuyorum.Hayirlisiyla saglikla dogsunlar insallah.
Ahh korkular bende 21 den sonra sıkıntı başlıcak gibi geliyo amaaaaa olmayacak herşey yolunda gidicek kuzularımızı alınca herşeyi unutup gülücez İnşallah

Kızlar duaya ihtiyacım var yengemin 7 düşüğü var yeniden tüp bebek yapıldı 23 unde transfer gerçekleşti. Neyse bu sabah kanaması oldu ve düşük olacak diye çok korkuyoruz. Biraz pihtili gelmis kanamış ama durmuş. Dr a gittik kendi doktoruna ulaşamadık devlet hastanesine gittik kese duruyor ilaçlarında var yapacak bir şey yok ilaçlarını kullanacak istirahat edecek dediler. Dua edin yine aynı acıları yaşamayalım yengemin ismi fatma

Birde kanaması olan arkadaşların pıhtı da geliyormuydu kanaması kan kırmızı şeklinde bu renk sizden ögrendigin kadarıyla kötü bir şeyin habercisi
Allah yar ve yardımcısı olsun, inşallah çektiği tüm bu acılardan sonra bu bebeğini sağsalim kucağına almak nasip olur, "KÜN FE YEKÜN" , Amin... :dua:

Onumuzde secim var biseyler degisir diye umuyorum. Ayni sinavla atandigimiz herkes bugune kdar bir senede dondu. Bu 6 seneye bi duzenleme gelecektir. Esleri 6 yil ayri tutamazlar. Neler degismiyo.

İnşallah öyle olur canım
Ben evleneceğim sene de es durumu için aynı is yerinde kesintisiz 3 senedir çalışıyor olmak şartı getirdiler Aylarca stres çektim bu yüzden çünkü eşim yeni iş degistirmisti Hatta dugunu yapar iki sene ayrı yaşarız diyorduk artık Ama 2015 haziran ve Kasım seçimleri arası hem bu sigorta şartı iptal edildi hem de biz ilçe emrine pat diye atandık
Dediğin gibi değişir her şey

Benim 2. oğlum olacak kıyafetleri eşyalarının birazını dağıtıp beğendiklerimi saklamıştım. Daha erken diye alışverişe başlamadım tek tük gördüğüm şeyleri alıyorum , dünde internette site ismi söylenirmi bilmiyorum ama ,bebek kıyafetlerinde sepette %50 indirim vardı baya aldım, bebek kıyafetleri hiçte ucuz değil normalde eşim dolaşsan 1 haftada alamayacağın şeyleri aldın diyor :olamaz:

Kizlar herkese selamm. Dun gece kafami kopartacak kadar bir başağrısı cektim. Her hafta rutin agrir basim yatip uyyup dayaniyodum ama ilk defa dayanamadm. Icim hic rahat olmamakla birlikte parol ictim. Ya daha once antibiyotikte kullandim ama agri kesiciye bi antipatim var. Bir zarari yok demisler sizede soriyim icim rahatlasin :). sofiarya sofiarya :).

Canım iki hafta sonra ayrıntılı ultrasonum var o zaman bebeğe kalp taraması gibi bişey yapılacak ekstra bişeye gerek olursa ayrıca onu da yaptırayim. Dedigin eko suanda yapilabilen bir sey mi? Oyleyse bi de onu sorayim. Kaybolabiliyo ileriki aylarda dedi ama. Neye sebep olur peki bu bilgin var mı? Yarin 3lu test sonucunu grafikli olarak alicam belki orda yazar mom degerleri:110:
Hayır hayır anne karnında yapılacak bir şey Yok eğer kaybolmazsa son haftalarda Doğumdan sonra bebeğe yaptır EKOyu, çocuk kardiyolojiye gidersin fakülteye falan. Yani kalpte yapısal anomalilerin işaretçisi olabilir hiçbirşey olmayadabilir. Benim birlikte çalıştığım ebe arkadaşında kızının karaciğerinde vardı aynı parlak odaktan son ana kadar da kaybolmadı,kocası da kadındoğumcu takiplerini kendi yapıyor. Onlar Doğumdan sonra karaciğer ultrasonu çektirmişlerdi bebeğe birkaç aylıktı ozaman, varsa birşeyin görürüz direk diye ama hiçbirşey çıkmadı hatta o odak hala orada duruyordu beyaz beyaz. Sonra 1yaşında tekrar çektirdiler ultrason kaybolmıştu parlaklık herşey yokundaydı. Adam kendi kadındpgumcu çocuğunda böyle bir yol izledi takip etti Doğumdan sonra bile oyuzden dedim sana da takipten zarar gelmez kaybolana kadar arada bir baktırırsın ;)

sofiarya sofiarya merhaba,sağlık ocaklarında kullanılan tetanoz aşısının adını yazar misin bana?kafami karisitirdi arkadaşın biri.bazıları difteri +tetanoz muş .sadece tetanoz yapılması gerekirmis diye birşey paylaştı benimle.anlamadım en güvenilir sen geldin aklıma.biz eczaneden alıp götürsek olur mu?bütün hepsinin içeriği ayni midir?çok sordum kusura bakma nolur.
Sağlık ocaklarında yapılan aşı Td- vac yani evet tetanoz ve difteri aşısı. Anlamadım neden difteri yapılmıyormuşşşşş??? Bu yaptığımız aşı gebelere gelen bir aşı zaten yılllardır da tetanoz difteri bir arada yapıyoruz. Ben kendim kızımda da buradaki aşılardan yaptırdım bütün hekimlerin eşlerine de buradaki aşılardan yaptık, tıbbi olarak bir zarar arz etmiyor neden arkadaşın öyle bir Öner'i de bulunmuş anlamadım :( bir zararı Yok canım yaptırabilirain sağlık ocağında ;)

Kizlar herkese selamm. Dun gece kafami kopartacak kadar bir başağrısı cektim. Her hafta rutin agrir basim yatip uyyup dayaniyodum ama ilk defa dayanamadm. Icim hic rahat olmamakla birlikte parol ictim. Ya daha once antibiyotikte kullandim ama agri kesiciye bi antipatim var. Bir zarari yok demisler sizede soriyim icim rahatlasin :). sofiarya sofiarya :).
Ne parol ün ne de minoset in bir Zararı yok canım içinde ama minosetin plus olanını değil düz olanını kullanacaksın ;)

Benim 2. oğlum olacak kıyafetleri eşyalarının birazını dağıtıp beğendiklerimi saklamıştım. Daha erken diye alışverişe başlamadım tek tük gördüğüm şeyleri alıyorum , dünde internette site ismi söylenirmi bilmiyorum ama ,bebek kıyafetlerinde sepette %50 indirim vardı baya aldım, bebek kıyafetleri hiçte ucuz değil normalde eşim dolaşsan 1 haftada alamayacağın şeyleri aldın diyor :olamaz:

Canım site ismi neydi ben arkadaş istemişti link atmıştım bir sorun olmaz sanırım yada özelden de yazabilirsin

Bende oğlumda kalanları dağıttım bir kısmını bıraktım kiyamadiklarim kaldı genelde rengarenk olanlar :) su anda erken gibi geliyor şubat gibi başlarım diye dusunuyorum birde ben bakıp görüp almayı tercih edenlerdenim hem daha cinsiyet belli değil ama burada birkaç arkadaşla beraber bu urunu https://urun.gittigidiyor.com/giyim...ebek-hastane-cikisi-erkek-kiz-icin-276288481#
Bunu aldım fiyatı uygun geldi kumaşı da guzel bir örnek giyinecekler

Eklentiler

• IMG_20171215_140434~2.webp
    IMG_20171215_140434~2.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_20171215_140458~2.webp
    IMG_20171215_140458~2.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 61
Canım site ismi neydi ben arkadaş istemişti link atmıştım bir sorun olmaz sanırım yada özelden de yazabilirsin

Bende oğlumda kalanları dağıttım bir kısmını bıraktım kiyamadiklarim kaldı genelde rengarenk olanlar :) su anda erken gibi geliyor şubat gibi başlarım diye dusunuyorum birde ben bakıp görüp almayı tercih edenlerdenim hem daha cinsiyet belli değil ama burada birkaç arkadaşla beraber bu urunu https://urun.gittigidiyor.com/giyim...ebek-hastane-cikisi-erkek-kiz-icin-276288481#
Bunu aldım fiyatı uygun geldi kumaşı da guzel bir örnek giyinecekler
Markafonide By leyal mağazasındaydı hem kargoda ücretsiz , sabah vardı şimdi baktım alışveriş için süre bitmiş ama ara ara bakın indirim oluyor hep. Çıtcıtlı body lerim var pijama takımları aldım 33tl den %50 indirimle 17 Tl ye geldi.

Eklentiler

• 242853_5UZRuhLe_1.webp
    242853_5UZRuhLe_1.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 58
  • 234353_cX5qmLtY_1.webp
    234353_cX5qmLtY_1.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 68
  • 234218_JtmbXeD4_1.webp
    234218_JtmbXeD4_1.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 62
  • 208950_PEMnQTqi_1.webp
    208950_PEMnQTqi_1.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 58
Canim hayirli olsun oncelikle. Direk heyet raporu alamiyosun once bir on gun veriyor doktor, sonra ikinci on gun veriyor. 20 gun dolduktan sonra sikinti devam ediyorsa heyet raporuna ceviriyorlar. Istersen oyle 2 kez on gunluk al. Zaman kazanmis olursun heyet verecek bi yer bulana kadar. Bizim dogum yapan arkadaslar bir ay hafta hafta rapor alip subata baglamislardi. Oyle de idare edebilirsin somestr a kadar belki. Allah yardmcin olsun
Sordum milli egitim bi 10 gun alirsin ama sonra 1 gunde olsa gorevinin basina gelmen gerekir sonra tekrar bi 10 gun daha alabilirsin dedi. Aksi taktirde sorusturma oluyomus. Zaten toplamda 30 gun hakkim var sozlesmelide durum biraz daha farkli. Zaten o kadar uzun devam eden saglik problemin varsa heyet raporu al ki bizde yerine ogretmen bulalim diyor. Heyette olmuyor. Her seyde vardir bi hayir.

İnşallah öyle olur canım
Ben evleneceğim sene de es durumu için aynı is yerinde kesintisiz 3 senedir çalışıyor olmak şartı getirdiler Aylarca stres çektim bu yüzden çünkü eşim yeni iş degistirmisti Hatta dugunu yapar iki sene ayrı yaşarız diyorduk artık Ama 2015 haziran ve Kasım seçimleri arası hem bu sigorta şartı iptal edildi hem de biz ilçe emrine pat diye atandık
Dediğin gibi değişir her şey
Iki gundur raporu arastiriyoruz bugun tum umitlerimiz tukendi. Olacak gibi degil aglayip uzulmekten mahvettim kendimi bebek te etkileniyo sabah agliyodum baktim karnimda top gibi cekildi bi yere. Ona daha cok uzuldum. Vazgectim artik galiba rlimden bisey gelmiyor.

Hayır hayır anne karnında yapılacak bir şey Yok eğer kaybolmazsa son haftalarda Doğumdan sonra bebeğe yaptır EKOyu, çocuk kardiyolojiye gidersin fakülteye falan. Yani kalpte yapısal anomalilerin işaretçisi olabilir hiçbirşey olmayadabilir. Benim birlikte çalıştığım ebe arkadaşında kızının karaciğerinde vardı aynı parlak odaktan son ana kadar da kaybolmadı,kocası da kadındoğumcu takiplerini kendi yapıyor. Onlar Doğumdan sonra karaciğer ultrasonu çektirmişlerdi bebeğe birkaç aylıktı ozaman, varsa birşeyin görürüz direk diye ama hiçbirşey çıkmadı hatta o odak hala orada duruyordu beyaz beyaz. Sonra 1yaşında tekrar çektirdiler ultrason kaybolmıştu parlaklık herşey yokundaydı. Adam kendi kadındpgumcu çocuğunda böyle bir yol izledi takip etti Doğumdan sonra bile oyuzden dedim sana da takipten zarar gelmez kaybolana kadar arada bir baktırırsın :KK66:
Tamam o zaman ayrintilidada bi baksin orda perinatalog inceleyecek. Bide kalp taramasi dedi doktor yanlis anlamadiysam yaptiricam hepsini. Dogumdan sonra da gecmezse takip ederim mutlaka. Benim bunu goz ardi etmem mumkun degil aklimda hep cunku. Simdilik ona belki bi zarari yok ama ilerisini bilmiyorum. Takipte olmakta yarar var. cok sagol canim insallah bisey cikmaz kaybolur bir an once.

Back
X