2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Valla canım benimki heryerden vuruyor bır bakıyorum asadan vuruyor sonra donuyo bu sefer yukardan vuruyor heryerden hissediyorum yani :)
Amanın coşuyor seninki desene. Bizimki pek bi uslu tek bölgeye odaklanmış :KK45:

Peki bu maya satılıyor mu?? Onu nerden bulacaz bi de öyle bir sıkıntı var benim etrafımda hiç duymadım kefir mayalayan,uzun zamandır diyet yapan bir arkadaşım var o da hazır alıp içiyor :KK43: Buarada kefir in tadını beğenmeyen arkadaşlar için söylüyorum işine meyve atıp blendırlayın. Ben içine muz armut ananas ve kivi koyuyorum missss gibi smoothie oluyor:dondurma:
Can'ım kahvaltıcılarda da satılıyor. Eşim en son ordan almış.
Beni de çoğu Zaman aşagıdan tekmeliyor canım,zaten rahim şuna amaçla göbek deliği seviyesine çıktı. Uzuvlarının hareketlerini orada hissetmen çok normal :KK66: herkesin bu haftalarda öyledir Eminim kasığa genital bölgeye yakın vuruyor benimki de çoğu zaman garip hissediyorum ne işin var acaba oralarda diye söyleniyorum duyuyor mu bilmem :işsiz:
İyi bari tek bende değilmiş Can'ım :)) aynı yerden vuruyormuş ikimizinki de. Çok hareket etmiyorlar demek ki. Ondan olsa gerek :KK45:

Ben bir suredir bebeği sessiz buluyordum.bugünse hareketlendi gündüz ve simdi de duyuyorum göbeği ortalarsak tam ortada göbek deliginin biraz altında duyuyorum.bağırsaklarım hareket ediyormuş gibi bir hareket var göbegimde.
O bağırsak hareketi gibi olan kıpırdanmayı ben de göbek bölgesinde hissediyorum Can'ım. Bikaç gündür tekmelemeye başladı. Ama aşağılardan dürtüyor :) tekmeler baya aşağıda yani

Amanın coşuyor seninki desene. Bizimki pek bi uslu tek bölgeye odaklanmış :KK45:

Can'ım kahvaltıcılarda da satılıyor. Eşim en son ordan almış.

İyi bari tek bende değilmiş Can'ım :)) aynı yerden vuruyormuş ikimizinki de. Çok hareket etmiyorlar demek ki. Ondan olsa gerek :KK45:
Evet benim kız biraz yaramaz olucak sanirim oğlumda böyle hiç durmazdi gece gündüz

Ama abisi yada babası dinlediğinde kipirdamiyo cadaloz bı duyamadılar tekmelerini :KK70:

Evet benim kız biraz yaramaz olucak sanirim oğlumda böyle hiç durmazdi gece gündüz

Ama abisi yada babası dinlediğinde kipirdamiyo cadaloz bı duyamadılar tekmelerini :KK70:
Hadi yaaa. Hissedip nazlanıyor demek ki. Eşimle ablama denk geldi tekmeler. Onlar da hissetti çok şükür :)

Peki bu maya satılıyor mu?? Onu nerden bulacaz bi de öyle bir sıkıntı var benim etrafımda hiç duymadım kefir mayalayan,uzun zamandır diyet yapan bir arkadaşım var o da hazır alıp içiyor :KK43: Buarada kefir in tadını beğenmeyen arkadaşlar için söylüyorum işine meyve atıp blendırlayın. Ben içine muz armut ananas ve kivi koyuyorum missss gibi smoothie oluyor:dondurma:
Süt evlerinde mandıra karda bulunuyor canım zaten sonra evdede ürüyo bunlar mesela benim 1 kaşıktı 2 kaşık olmuş çoğalıyor ürüyo

Maşallah paşaya :nazar: ne güzelde poz vermiş :) çok şükür canım her daim sağlıklı haberlerini alalım inşallah hep iyi olsunlar:anne:
Cicileride çok güzelmiş :) güle güle kirletsin sağlıkla büyüsün içinde paşa :emir_bebek:
Amin canım inşallah bugün ebebekte indirim varmış ordan aldım.

Kızlar ben bebişin tekmiklerini çok aşağılarda hissediyorumo_O
Yani normalde daha önceki kıpırdanmaları daha yukarıdaydı. Ama ittirme hareketi hep aşağı da oluyor. Hem de baya aşağı yani. Tam kasık kısmı. Hani ilk hamileliğimizde hissettiğim yer var ya. Orası işte. Kafa yukarda ayaklar aşağıda mı ki ya da tam tersi :eek:
Tekmeleri hissetmeye başlayanlar nereden tekme yiyor acaba merak ettim :KK53:o_O
Canım biz aynı seyler yasıyoruz seninle ya aynısı yazayım diyodum gecen hf göbek deliğimin oralardaydı bu hf hep asagıda dediğin gibi kasığıma vuruyo pozisyonu değişti diye düşünüyorum önceden yan yatıyodu sanırım sağda solda hissediyodum hareket şimdi hep aşağılarda sanırım ayakları var afedersin bide sıkışınca filan bi vuruyo icim bi hoş oluyo :KK57:

Canim arkada ustte de olabilirdi. Arkada olmasi iyi, asagida olmasi kotu. Zamanla yukari cikar belki stress yapmam.

Benimkide tam onde. Bebegim tekmelese de disaridan hissediyor. Babasi dokunup duruyor sadece bir kere denk geldi. Diger butun beklemeleri bosa cikiyor.

Çok teşwkürler canım kendimizi korkutmamak en iyisi tabi dikkat gerek ağır kaldırma eğilme arbışma derler boşuna dememişler gercekten :) Allh hepimize yardım etsin inşllah daha 18 haftalıgım baya bi üzüldüm ilkte aşağıda falan diyince

Acil yardımınizı istiyorum.sağ tarafımda sadece göğüsün altında karnın birlestıği yerin bir cm altındaki bölgede ağrım oluyor.evde salonda uzandığımda arabaya bindiğimde baştan beri de aynı yer cok yemek yediğimde sızlardı.sürdüğüm yağı biraz daha sık oraya sürdüm ve az yiyince daha rahatım.sevgili doktoruma yazdım.muayene etmeden birsey diyemem diyor.sırf bu yüzden dr.um özelde muayene ücreti ödeyemem bu saçma sey icin zekai tahire gideyim yarın dedim.
Karnınizın en uzeri sizinde gerilip ağrı yapıyor mu sizde de varsa doktora gitmesem...

Tam olarak aynı değil galiba ama benim de sağ göğsün altındaki ön kaburga ağrıyor zaman zaman. Fazla ayakta kalınca, fazla oturunca, yorulunca etc. Genelde kısa süreli fakat baya ağrı sızılı oluyor. Ayaklarımı yüksekte tutup sırtüstü uzandığımda kesiliyor hemen. Doktor muayenesinde de birşey çıkmıyor, büyük ihtimal rahim büyümesinden çoğunlukla da bebek baskı yaptığı için olurmuş (ilerleyen haftalarda bebeğin pozisyonuna bağlı olarak artabilir/azalabilirmiş) miş miş te muş muş yani kesin birşey söyleyen yok. Ben doktor dahil olmak üzere kimseciklerden kesin bir yanıt alamadım :/

Kızlar ben bebişin tekmiklerini çok aşağılarda hissediyorumo_O
Yani normalde daha önceki kıpırdanmaları daha yukarıdaydı. Ama ittirme hareketi hep aşağı da oluyor. Hem de baya aşağı yani. Tam kasık kısmı. Hani ilk hamileliğimizde hissettiğim yer var ya. Orası işte. Kafa yukarda ayaklar aşağıda mı ki ya da tam tersi :eek:
Tekmeleri hissetmeye başlayanlar nereden tekme yiyor acaba merak ettim :KK53:o_O
Yukarılarda dalgalanma gibi şeyler oluyor galiba kol ya da baş falan...ama tam o aşağıda ayakları vardı ben orda bi pıt pıtlar hissediyordum ve sık sık tuvalete çıkıyorum... detaylı ultrasonla bakılırken yine aynı pıt pıtlar oldu ve doktor işte ayaklarını oynatıyor falan dedi...yani tam o dediğin yerde ayakları

Günaydın kızlar, bende bu ara dişeti kanamaları başladı. Her fırçalamada lavaboya kan tükürüyorum resmen :KK43: Bu durumda olan var mı aramızda. Geceleri yatmadan belki işe yarar diye tuzlu suyla gargara yapıyorum ama nafile
ayni durumdayim daja yumusak bir dis fircasi alayim diyorum :110:

Bebişime battaniye yaptım :KK69::KK200:
canim hayirli olsun bende yaptim ama resim yukleyemiyorum hep hata veriyor

Kızlar kefir danesi bazen aktarlarda satılıyor istanbul da süt yoğurt satan dükkanlarda da bulunuyor...biz 1 yıldır düzenli mayalayıp içiyoruz kız kardeşim bi arkadaşından almıştı bizim süt de köyden geldiği için o kadar çoğaldı ki kefirler baş edemez olduk konu komşu eş dost herkese dağıttık ben bi ara yapamaz oldum uyuttum kefirleri şimdi tekrar başladım...bağışıklık sistemini güçlendiriyor çok faydalı...biz kefire başlayalı hastalanmıyoruz hastalansak bile hafif atlatıyoruz...

Hazır kefirlerin içinde maya olmuyormu acaba , olmuyorsa mecbur mayalayan birinden bulcaksınız:halay: ben istanbulda olsaydım verirdim ama değilim

Tam olarak aynı değil galiba ama benim de sağ göğsün altındaki ön kaburga ağrıyor zaman zaman. Fazla ayakta kalınca, fazla oturunca, yorulunca etc. Genelde kısa süreli fakat baya ağrı sızılı oluyor. Ayaklarımı yüksekte tutup sırtüstü uzandığımda kesiliyor hemen. Doktor muayenesinde de birşey çıkmıyor, büyük ihtimal rahim büyümesinden çoğunlukla da bebek baskı yaptığı için olurmuş (ilerleyen haftalarda bebeğin pozisyonuna bağlı olarak artabilir/azalabilirmiş) miş miş te muş muş yani kesin birşey söyleyen yok. Ben doktor dahil olmak üzere kimseciklerden kesin bir yanıt alamadım :/
Doğru yeri tarif ettin kaburga kemigi batıyor.benim kuzende öyle söyledi bebek oradadır vs.doktorum kısadan birsey söylese hiç sorun değil.muayene etmem lazım diyor ne gerek varsa.sizin dediğiniz gibi aynı fikirdeyim tesekkür ederim.

Doğru yeri tarif ettin kaburga kemigi batıyor.benim kuzende öyle söyledi bebek oradadır vs.doktorum kısadan birsey söylese hiç sorun değil.muayene etmem lazım diyor ne gerek varsa.sizin dediğiniz gibi aynı fikirdeyim tesekkür ederim.

Rica ederim, sırf bu sebepten gününden önce dr.a gidip boşuna para verme diye yazmak istedim, ama tabii kontrole gittiğinde de sormayı ihmal etme belki başka b'şeydir. Bu arada benim de asla solda olmuyor mesela.. hep sağ tarafta. Bebişin kafası da sağda olunca mantıklı geliyor bebekten dolayı olması.

Kızlar kefir danesi bazen aktarlarda satılıyor istanbul da süt yoğurt satan dükkanlarda da bulunuyor...biz 1 yıldır düzenli mayalayıp içiyoruz kız kardeşim bi arkadaşından almıştı bizim süt de köyden geldiği için o kadar çoğaldı ki kefirler baş edemez olduk konu komşu eş dost herkese dağıttık ben bi ara yapamaz oldum uyuttum kefirleri şimdi tekrar başladım...bağışıklık sistemini güçlendiriyor çok faydalı...biz kefire başlayalı hastalanmıyoruz hastalansak bile hafif atlatıyoruz...

Nasıl uyuttun canım
Birde benim bağışıklığa pek faydası olmadı :kızgın: niye acaba hala çok sık hasta oluyorum

Kizlar daha once dogum yapanlara ve bu konuda fikri olanlara bir sey soracagim. Egitim arastirmada dogum yaparken doktor secebiliyor miyiz? Yoksa ogun kim nibetteyse dogumhanedeyse o mu geliyor? Mesela gece dogurmam gerekti? Kim dogurtacak beni. ?

Canim benim icinde sorun tam olarak bu oldugu icin ozele dogum yaptim kizimdayken ama bu bebegimdede konustum. Doktorla bana sana gun veriyorum dedi ama dedi suyun gelir birsey olur herhangi nobetci doktor kimse o dogurtuyor seni. Yani sans isi gibi sezeryan oldugum icin ben gene planli oluyorum ama olurda erken gelirse o gun kim varsa ona kaliyorum. Devletteki doktorum boyle demisti

Back
X