2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Eki Görüntüle 2114207 Kızlar ana kucağına bi karar veremedim. Şuan fisher price indirimde kullananlar da memnun. Fakat tam yatma pozisyonuna gelmemesi beni düşündürüyor. Şu işe bi karar veremedim gitti
:KK49:İkimiz de aynı moddayız. Bu 175 e düşmüştü o zaman almadık valla. Fisher price in anakucakları tam yatmıyor malesef.
Ben de tam yatsin istiyorm iki besik almamak icin tiny love begendim 500 tl. Jokerde 400 e dusmus. Icine ince bir yatak yapicam ozelliklerini begendm ama ici cok ince oyle yatamaz cani yanar bebegin.
Can'ım tiny love babymall da bugün 350 ye düştü. Oraya bak alacaksan.

Ay benim esim de salonda yatiyor iki gecedir sinir oluyorum on gunde bir birlikte oluyoruz hadi ben de pek istemiyorm yorgun oluyorm ama salonda yatinca da vicdan yapiyorm rahat degil sabah 7 de ise gidiyor uykuya dayanamaz diye. Sorunca da kiziyor sen rahat yat karnina vururum falan diye korkuyorm diyor. Daha doguma iki ay var, dogumdan sonrasi var pek erken ayrildi yataklar be dertlendim yapmasak da yanimda yatsaydi :)
Yaaa yatmasın salonda. Sen merak etme ben dikkat ederim gel burda yat de.
Hatta karın bölgenle aranıza yastık koy :KK53:

Canim zaten öncesinde duş aliyoruz. Hele hamilelikte ben kokuya daha hassas oluyorum ama bunun dusla suyla alakasi yok canim. Ayrıca ilişkiyi kolaylaştıran ıslanma dediğimiz şey suyla aynı kimyada degil ki. O yüzden su pek ise yaramıyor.

Aynen canim doğru söylüyorsun ama istesem bile yine bir anda kuruyabiliyorum
Zaten hamile kalmadan önce 3 kere ilişkide hep kan geldi. Ama az buz değildi. Ben bu yuzden hastaneden randevu aldim. Randevudan 3 gun once gebelik testi yaptim.pozitif cikti. O yuzden doğumdan sonra bi bakıma girmem lazım. :KK70:
Ay canım ihmal etme onu. Niye o kadar kanama olsun ki. Aşırı kuruluk yaşıyorsan mutlaka nemlendirici falan kullan.

Kizlar e bebekten ödemeyi yaptık, magzada kalmadigi icin yatagi internetten siparis gectiler. Ama bir hafta oldu ses seda yok. Aranizda ayni durumu yasayan var mi? Odemeyi magzada yapip urunu merkezden gonderecekleri bir durum yasadiniz mi? Mail attim geri de donmediler daha.
Canım bize babymallde oldu aynısı.bebek arabasının istediğimiz rengi kalmamıştı ellerinde.ödemeyi yaptık daha sonra eve gönderdiler ürünü.telefonla ara istersen müşteri hizmetlerini ya da aldığınız mağazayı

:KK49:İkimiz de aynı moddayız. Bu 175 e düşmüştü o zaman almadık valla. Fisher price in anakucakları tam yatmıyor malesef.

Can'ım tiny love babymall da bugün 350 ye düştü. Oraya bak alacaksan.

Yaaa yatmasın salonda. Sen merak etme ben dikkat ederim gel burda yat de.
Hatta karın bölgenle aranıza yastık koy :KK53:

Ay canım ihmal etme onu. Niye o kadar kanama olsun ki. Aşırı kuruluk yaşıyorsan mutlaka nemlendirici falan kullan.
175 çok uygundu gerçekten ama sanki fazla dik ya. Yeni doğan bebeklerin belirli bir rutini var genelde. Emzir gazını çıkar uyut. Bu durumda her uykuda yatağına götüremeyebiliyoruz. Ana kucaginda bu şekilde dik rahat uyuyamaz bence. Hepsiburada da kiwi diye bi marka var 100 lira fiyatı. Bizim eski ana kucağı o tarz bişeydi ve 5 ay dolu dolu kullandım . Hiç olmazsa onu alayım diyorum canım sen de bi bak istersen ona. Bir de şimdi yaz bebekleri olacaklar nasipse. 40 ı çıktı mı ana kucağına çok gerek olmaz bile.

Kızlar bi konuda danışmak istiyorum bizim haftalarda uçak yolculuğu yapan varmı nette okuduğum kadarıyla uçağa binebilir raporu almalıymışım sizden sorun yaşayan oldumu.? bu arada yurt içinde yolculuğum
Ben 20.hafta civarı yapmıştım canım.doktoruma sordum uçağa binebilir raporu verdi.havaalanında kimse anlamamıştı hamile olduğumu sormadılar bile raporu :) ama senin artık haftan ilerlerlediği için raporsuz bindirmezler.

şeker yükleme testi gebelikte olmazsa olmaz testlerden bence ve öyle bırak tokluk açlık bakmayı 50lik bile saçma. direk 75gr ogtt yapılması gerekir bunun kuralı budur,kitap böyle yazar. ama işte bizim post modern süpersonik doktorlarımız tırıvırı işler peşinde koşmayı çok sevdiklerinden böyle manasız girişimlerde bulunabiliyorlar maalesef. gebelik şekerinde bebek doğumdan sonra ağır hipoglisemiye girebilir en birincil risk budur yani ani kan şekeri düşer.beyni sünger gibi olur anlayamazsın.ayrıca bu kan şekeri dalgalanmaları daha birsürü metabolik hastalıgı tetikler kalp anomalilerine sebep olur. ani solunum durması görülür. olur da olur yaniii.. böylesine önem arz eden bir durumun son dönem TV showlarındaki saçmalıklarla riske atılıyor olması beni çok üzüyor. bunu daha önce de yazmıştım,kesinlikle hastanın insiyatifine bırakılması gereken bir durum olarak görmüyorum ben bunu,iyi bir hekim şeker yükleme konusunda ısrarcı olur işini şansa bırakmaz. diyabet dediğimiz öyle illa belirti veren belirli referansları olan bir hastalık değil üstelik.yani çok tatlı yiyorum kesin şekerim var,çok kiloluyum kesin bende şeker çıkacak ya da çok iyi hissediyorum kilom da normal yoktur benim bir şeyim demek anlamsız. diyabetin bir sürü görülme şekli var.insülün salınımına bağlı bozukluklardan kaynaklı olanı var,hormonal bezlerden kaynaklı olanı var, sende ki hangisi bilemezsin. ilk soruna dönecek olursam evet ben ilk gebeliğimde de yaptırmıştım,ilkinde birşey çıkmamasına rağmen bunda da yaptırdım hem de direk 100lük yaptırdım. burda hepinizin yazdıklarını okuyorum inanın,tek tek.. bazen okadar önemsiz şeylere takılıp, okadar minicik şeyleri dert edip önemsiyorsunuz;bazen de en önemli konularda olmaz birşey yaa ne sıkıntı çıkartabilir ki diye rahat davranıyorsunuz,üzülüyorum.. gebelik şekerinizi önemseyin arkadaşlar nolur !
yıktın perdeyi eyledin viraaannnn:ruh:

yazdıklarınızı okudum kızlar, bizim gibi baştan beri yasaklı olanların kocacıkları ne yapsın:KK53:
mecbur sabır ediyorlar, bi de bunun doğumdan sonra, 40 ın çıkması da varr:deli::confused::KK70:
hazirana kadar bekliyecek benim ki:cool::KK59: mecburen:KK8:

175 çok uygundu gerçekten ama sanki fazla dik ya. Yeni doğan bebeklerin belirli bir rutini var genelde. Emzir gazını çıkar uyut. Bu durumda her uykuda yatağına götüremeyebiliyoruz. Ana kucaginda bu şekilde dik rahat uyuyamaz bence. Hepsiburada da kiwi diye bi marka var 100 lira fiyatı. Bizim eski ana kucağı o tarz bişeydi ve 5 ay dolu dolu kullandım . Hiç olmazsa onu alayım diyorum canım sen de bi bak istersen ona. Bir de şimdi yaz bebekleri olacaklar nasipse. 40 ı çıktı mı ana kucağına çok gerek olmaz bile.
Zaten 175 ken çok dik göründüğü için kararsız kalmıştım ben de ama ne bileyim bir çoğu da öyle aslında.
Ben tiny love ı çok beğeniyorum ama o da pahalı malesef. Kiwi ye baktım evet ama emin olamadım. Bir de bence yazın da çok kullanırız. Gittiğimiz her yere götürebiliriz. Benim arkadaşım öyle kullanmış. Pikniklerde bile götürdük onda uyudu demişti. Tabi şart mı orası tartışılır. Bandigo nun var bi modeli. Yatmıyor o da. Belki ondan alırız biz de.

bunlar da benim ganimetlerim :emir_bebek:

Eklentiler

• 896E3FE1-0059-4C80-B8AA-26566E1C333F.webp
    896E3FE1-0059-4C80-B8AA-26566E1C333F.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 103
Canim bu şeker yüklemesi konusunda herkesin kafası çok karışık. Buğu gebe yakınım vardı ve hemşireme bilgi verirken başka bir hamile hemşire gebelik şekeri ile ilgili yükleme yaptırmanın çok iyi olduğunu gizli şekerin bu şekilde tespit edildiğini söyledi. Bende bebeğim haftasıyla uyumlu sayılır yani aslında geriden geliyor ve ben fazla sekerli gida tuketmem birden oyle 100 luk yuklenince tabii ki yuksek cikar dedim. dedim. Oda gizli şeker bu sekilde bulunur ve 28 -30 haftalardan sonra bebeği etkiliyor zaten dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Ben testimi yaptırdım canım çok şükür bir sorun yok şeker çıkmadı yani. Benim derdim çok tatlı tüketmem. Bebiş doğduktan sonra şeker hastası olur dediler ondan korktum

Canim faydali degil tabiki dikkat etmeye calissan daha iyi.
Ama illa seker hastasi olcak diye birsey yok.
Birsuru yakinim var hamilelikte cok yiyip cok kilo alan hem kilolarini verdiler hem bebeklerinde oyle bi sikinti olmadi.
Ay çok teşekkür ederim ah engel olabilsem be mutlu bana da yine de dikkat etmeye çalışacağım

Evet az kaldı allahın izniyle canım henüz hazırlıklara başlamadım ama 32den sonra yıkama işlerine girsem diye düşünüyorum
Bende sabredebilirsem 30_ 32 arasi arasi ins .
Nasil heyecanlaniyorum :))
Canım daha önce 1700 filandı.sonra bir ara zam geldi 2300 e gördüm aynı arabayı
Hadi ya ciktimi oyle fiyati oyle olursa hic alamam
Kızlar kargom geldi aventin 120lik cam biberonunu almıştım iyiki 120lik almışım hiç büyük falan değil 60ml almamakla çok iyi etmişim çünkü o çok daha küçük olacaktı ben alacak olanlara 120lik almalarını tavsiye ediyorum
Gule gule kullan canim .bende 120 aldim :)

Ben ilk oğlanda onun yün yorganı vardı içerde otururken onda da yatıyordum.Şimdi şu babynestler hoşuma gitmeye başladı yapımıda çok basit kalıbını indirdim kumaş alıp yapacağız valideyle ama bu biraz küçük geldi içini dahada büyütürüz

Eklentiler

• b891b532cdc68bbfba328329219f97bb.webp
    b891b532cdc68bbfba328329219f97bb.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 58
  • 915q-Sa-1RL._SX522_.webp
    915q-Sa-1RL._SX522_.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 56
  • 3101-diy.webp
    3101-diy.webp
    20 KB · Görüntüleme: 71
çok geçmiş olsun, sizde sadece sertleşme mi oldu başka bir ağrı da var mıydı? burada hepimizde ara ara ağrılar oluyor ama bilemedim. sizde de inşallah ilaç sancıları geçirir, bebeğinizi vakitlice alırsınız kucağınıza
Hiç agrı yok canım nst de var çıktı ama teşekkür ederim hepimiz sağlıklı sıhhatli doğumlar yaparız insallah vakti zamanı gelince

Ben ilk oğlanda onun yün yorganı vardı içerde otururken onda da yatıyordum.Şimdi şu babynestler hoşuma gitmeye başladı yapımıda çok basit kalıbını indirdim kumaş alıp yapacağız valideyle ama bu biraz küçük geldi içini dahada büyütürüz

Benim babynest'im geldi cok guzel olmus ayni gonderdigin ornekteki gri yildizli kumas almistim cok hos ve kullanisli bence. Yanliz boyutlari azicik daha buyuk olabilir gibi geldi bana. Posetleyip kaldirdim ama bi ara cikarip resmini ekleyim insallah.

Back
X