• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ahahha aynı ben :KK48: her akşam azcık uyuduktan sonra kalk bebek geliyo diye benimkini uyandırıyorum, o da hemen noldu suyun mu geldi bilmem ne panik panik ikimizde :)) ya bebek toplanmış oluyor ya bi yerime kramp girmiş oluyor ben de doğuruyorum sanıyorum, sonra geçiyor tabi, hiç bişey olmamış gibi uyuyoruz yeniden :KK45: bir ay böyle geçer mi bilmem
Ayy çok güldüm ya :KK48:sizin durum daha fena bnmki çok sakin bi insan evde doğursam kordonunu keser yani . Ama bazen bizim kız çok sert hareketler yapıyor içerde ay yy aman falan diyorum bi bakışı var onu görünce gülesim geliyır :KK48:ne olduğunu anlamaya çalışıyor garibim

Ya ben cok mu gec kaldim. Daha kendime pijama takimi almadim terlik lohusa taci bebege hastane çıkışı hicbisi almadim. Alicamda yıkayıp utulicem :KK43: istediğim gbi bise bulamiyorum birde bayadir ağırım . Iki adim atsam belim kopuyor. Nasil gidip avm gezicem bilmiyorum.
Yavaş yavaş yaparsın canım çümkü zaman ilerledikçe hafiflemeyeceğiz farklı sıkıntılarımız olabiliyor bak mesela dün gayet iyiydim koltuklarımı sandalyelerimi sildim bugün hiçbirşey yapasım yok sabahtan beri uzanıyorum günümüz günümüzü tutmuyor

Ya ben cok mu gec kaldim. Daha kendime pijama takimi almadim terlik lohusa taci bebege hastane çıkışı hicbisi almadim. Alicamda yıkayıp utulicem :KK43: istediğim gbi bise bulamiyorum birde bayadir ağırım . Iki adim atsam belim kopuyor. Nasil gidip avm gezicem bilmiyorum.
Yavaş yavaş yaparsın canım çümkü zaman ilerledikçe hafiflemeyeceğiz farklı sıkıntılarımız olabiliyor bak mesela dün gayet iyiydim koltuklarımı sandalyelerimi sildim bugün hiçbirşey yapasım yok sabahtan beri uzanıyorum günümüz günümüzü tutmuyor

Doğumhaneye verileceklerin içinde neler olmalı kızlar ona göre küçük bi hurç hazırlayayım, ayaklarım çok şiş be altları acıyo , bebeğimin kıyafetlerini yıka yıka bitiremedim
Gercekten yıka ütüle bitmiyor :/ ben tekrar utulemem ama dogduktan sonra. Anasi babasi gibi kırışık giyinsin :D nefret ediyorum gercekten ütü yapmaktan. Hastane cantasi icin ben de napacam bilmiyorum gercekten. Her kafadan bir ses cikior. Kimisi direk bebek cantasini istiyorlar diyor. Kimisi cantayla ugrasmazlar diyor. Ne yapacagimi sasirdim. Ama bugun bebek cantasini hazir edecem oyle ya da boyle. Belki dogumhaneye verilecekleri ayni bir seyin icine koyarim. Tül keseler almistim bebis icin(ayni cantaya sigmayi planliyordum o zamanlar) o tül keselere dogumhaneye verilecekleri koyarim.

Canım bende senin gibiyim evde nerdeyse çıplak gezeceğim o kadar bunalıyorum ki terliyorum diye kapı pencere açmıyorum iyice hasta olmayayım diye. Ben normalde kavurucu sıcağı bile çok severim yazın bile yorganla yatarım. Ama iyiki yaza gelmiyor doğumuz çok güzel bir zamanda doğum olacak tam baharda. Ben hep ediyorum canım sizlere dua hepimiz bir şekilde zorluklar yaşıyoruz rabbim hepimize kolaylıklar versin içimizi ferahlatsın inşallah.
Amin canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun, kolay doğumlar nasip etsin, Sağlıkla sıhhatle mutlulukla yavrularımıza kavustursun inşallah

Gec kalmis degilsin ama 30. Haftadan sonra insan cok cabuk yoruluyor. Bir an önce hallet. O bebis camasirlarini yikayip minik minik tek tek ütülemek cok yorucu gercekten. Benim salonda 3 gundur bebek camasirlari var. Daha da bitmedi bugun son postayi yikayacam allah izin verirse. Yarin da onlari utuler kaldiririm.

Ayy çok güldüm ya :KK48:sizin durum daha fena bnmki çok sakin bi insan evde doğursam kordonunu keser yani . Ama bazen bizim kız çok sert hareketler yapıyor içerde ay yy aman falan diyorum bi bakışı var onu görünce gülesim geliyır :KK48:ne olduğunu anlamaya çalışıyor garibim
Benimki çok panik bir insandır normalde de, hele şimdi işin içinde bebek de olunca çok komik bir hal oluyor ikimizde de :)) gece on defa seslenir iyi misin diye, ben de uykum kaçmasın diye cevap vermiyorum :KK48: parmağını burnumun önüne tutuyor nefes alıyor muyum diye :KK48: çünkü bebek ses duyunca langır lungur dönmeye başlıyor hemen sonra da uyuması zaman alıyor

Ben doğumhaneye vereceklerimi hurcun içine koydum hastane çıkışının badisini ve önlüğünü çıkardım içinden birde hurca bez koyacağım bir tane.küçük bebek çantasınada bir tane 5şi hastane çıkışı bir tane yenidoğan alt üst takım penye yelek yedek çorap yedek penye battaniye iki paket ıslak mendil ağız bezi biberon pişik kremi emzik bez koydum

Ben doğumhaneye vereceklerimi hurcun içine koydum hastane çıkışının badisini ve önlüğünü çıkardım içinden birde hurca bez koyacağım bir tane.küçük bebek çantasınada bir tane 5şi hastane çıkışı bir tane yenidoğan alt üst takım penye yelek yedek çorap yedek penye battaniye iki paket ıslak mendil ağız bezi biberon pişik kremi emzik bez koydum
Bezi kac numara olandan koydun? Ben hem 1 hem 2 numara koyum diyorum nolur ne olmaz. 1 numara o kadar kucuk ki. Ben hic o kadar kucuk yenidogan gormedim :D

Canım ben 12 yıllık tiroid hastasıyım şimdi de gebelikten dolayı ayda bir endokrine gidiyorum. O 5,33 e kadar normal sayılan değerler hamile olmayanlar için geçerli, gebelikte 2.5 altında olması gerekiyor tsh değerinin. Bebeğin tiroidleri gelismediginden bizden alıyor ve daha çok tsh çalışmasına ihtiyaç duyuyor vücut. Yıllarca çok doktor gezdim dahiliyeciler kesinlikle anlamıyor bu tiroid,şeker işinden endokrinoloji asıl uzmanı bunların. Sen endokrine git canım muhakkak nerdesin bilmiyorum ama istanbulda bezmi alemde vatandakinde doc. muzaffer ılhan hoca çok iyidir

Tiroid bozukluğu olduğunda bebeğin zeka gelişimini kötü etkiliyor ama hemen panik yapma uzun süre tiroid düzensizliği olduğunda oluyor .ilaç alınca düzene giriyor hemen. Tiroid genelde genetik olarak çıkıyor benim annemde kardeslerimde anneannemde falan da var. Sen bir endokrine görün canım ilacın dozajını güzel ayarlıyor onlar. Dahiliye fazla ya da az doz verebiliyor tutturamamistik ben dahiliyeye gittiğim yıllar biturlu.

:KK64:Evet İstanbuldayım. Pazartesi kadın doğumda randevum var, oradan sonra da bezmialeme gidiyim o zaman. Acaba randevu almak gerekiyor mu yoksa direk gitsem muayene olabilir miyim? :110:

Hamilelikten önce kan tahlillerimde hiç böyle bir sorun çıkmamıştı ama benim de ablamın tiroidleri çalışmıyor ve ömür boyu dışardan takviye alıp ilaç kullanmak zorunda. Belki de dediğin gibi genetikse benim de çalışmıyor olabilir :KK35: Allah korusun bebişe bir zarar gelmesinde gerekirse ilaç kullanırız napalım :KK43:

Güle güle kullanın sizde inşallah ben hemen kurmayacağım kuzum daha erken diye düşünüyorum benim kızım şimdi hiç inmez onun içinden dur deyip engellesem üzülür nisanda kurarız herhalde uyku setini yıkayacaktım hava yağmurlu sonraya kaldı
Haklisin ben kurdurayim gider gelir oynarim birax :KK53::KK70:pozitiflik verir belki
Ya bnde hiç böyle değilim hamilelik değiştirdi galiba beni :)
Ben aile binasinda iyice huy degistrdim .
Hamilelikten olan gecerde ins .
Daha bide lohusasi var bunun ama yaa
Valla canım bencede geç kalmadan yapmak lazım. Ben bugün iyice ağırlaştığımı hissettim artık. Ne kadar ertelersek o kadar kötü bizim için. Bu hafta sonu inşallah bi sıkıntım olmazsa yıkama işlemini ve ütülemeyi yaparım en azından yavaş yavaş ütüler koyarım dolaba. Hazır olsun herşeyi içimiz rahatlasın en azından.
Bende 33 haftada baslarim diye dusunuyorum .eksiklerde az kaldi ins.
canım şimdi dr gittim akıntın normal enfesiyon dedi ama sızmalar olabilir takipte kalalım dedi
Benimde enfeksiyonum vardi dr ilac vermk istemedi .ondan demkki

Evde hala misaifim var hic anlamadim yazdigini kopyala yaptim :KK53:
Hazirlamak lazim yavastan nolur nolmaz

esime izin vermezler lanet yerde calisiyo kizimda dogum yapacakken bile o gun bebek dogacak cocugu ise cikarma calisiyorlar evlendik ertesi gun ise cagiriyolar. malesef bizde boyle izin yok ilk hamilelimde kaynanamla kabus gibiydi hamileyim doguma az kaldi hala kocam beni niye aldi onun istedini almadi felan bide kadin cok degisik annesine hep kaciyor. dusun ben 7 aylikken evi herseyiyle perdesi halisi sildim yikadim yondum hersey daha duzenli olsun diye ince girdim kendime rut olusturdum kadin bi geldi evde kardesinin cocuklari bakiyo yediriyo affedersiniz hersey lesss oldu. dogum zamanida beni deli etti doktor diyo gun bitti bebek asada degil 1 santim bile acilman yok artik beklersen kagit imzala bebek diski yapar zehirlenirseniz diye sorumluluk almiyo diyorum doktor ben anlayamazmiyim doktor bile suyun patlamadan anlamiyoruz diye. hastaneye yatisimiz yapilcak kadin doktora biz beklicez para tuzagi bunlar diyo. esim karim cocum birsey olursa bunu goze alabilcenmi diyo kadin isin icine abilerde sokuyo bi de surekli doktora suni sanci verin ona felan oyle sinirli doguma girdimki doktorlara yalvardin odaya ne esimi ne kaynanami almayin ben tek dogurcam dedim ya doktorun bile bu kadin ne boyle dedi. beni bu kadar istemedini belli etmis kadindan yardim istemiyorum ben hamileyken yemek yesem gozune patardi. esim evde olsun olmasin surekli sen yiyosun oglum yok kilo aliyor felan cocuk benden 5 yas buyuk iradesimi yok illa ben yemiyince mi yemicek anlamiyorumki hic aseremedim bile ilkinde gezme gitsek bile dertti ya ayyy ne kotu gunler gelmesin istiyorum ben kiz kardeslerim var hani universite gidiyolar. biraz yardim etsnler bana toparlarim insallah. ilk hamilelimdede kizim hep kendim degistim emzirdim kaynanam hic gerek bile kalmadi yemek dersen anca baskalari doyurur yani elmayla felan beslendim resmen dogumda 5 kilo dogumdan sonra bi haftada 5 kilo daha verdim. bi sekilde toparlicam yani yeterki gelmesin ben ona esimin annesi diye saygisizlik yapmiyorum. ama iyilide kotulude ona kalsin o kadar
Ayyy okurken ben sinir harbine girdim. Oyle kaynanayi varya evime sokmazdim ama iste esin icin katlanmak zorunda kaliyosun. Yok yok.bu dogumda alma sakin yanina kuzum birak uzak olsun oyle daha iyi olursun sen. Ne insanlar var ya. Yuz verme o kadina guleryuz haketmiyo o kadin gicik ay cok sinir oldum.

Temiz olmasına çok sevindim ya akıntı olabilir ayaklarını üşüttüysen ya da idrar yolun temizleniyorsa akıntı artıyor o dönemde. Mantar da olabilir baktı mı doktorun bilmiyorum. Sirkeyle sil diyeceğim ama su kaçağı varsa bebeğe zararı olur mu bilmiyorum sirkenin. Turnusol renk değiştirmediyse su değildir. Diğer herşey de hallolur inşallah sen bol su içmeye çalış. Bücut temizliyor olabilir o bölgeyi. Çatı muayenen de güzel çıkar inşallah
Canim benim amin insallah cok tesekkur ederim. Mantar yok eminim kasinti falanda yok zaten. Idrar yaparken yanmada yok. Ama dedigin gibi olabilir tabi kuzum.

canim bende sizinti deyince dedin gibi supem var ama bende anlamiyorum mesela tuvaletten yarim saat sonra esortmana kadar sizinti geliyo ama idrarim hic yok yani akinti gibi birden bazen bende supeleniyorum ama en son doktora gittimde suyumun iyi oldugunu soylemisti surekli bu durumu yasiyorum idrar olmadina eminim cunku ben taharet sonrasi kuruluyorum yani damla bile yokken nasil oyle oluyor bende anlamiyorum. sen yine takipde kal istersen 1 kac saat daha kullan
Sende oyle canim sende takip et pamuklu bez yada pecete koy ic camasirina. Bende takipteyim henuz. Doktor banada suyun iyi dedi bebekte gayet iyi hareketli cibir cibir valla. Allah yavrulamizi saglikla bize bagislasin insallah ♡

3 sene önce oğlumda hamileliğin son 2 ayı lansinoh krem kullandım ama malesef bi etkisi olmadı . Oğlum emerken ilk zamanlar kanla karışık süt geliyordu ve ben ağlayarak emzirdim:KK43: göğüs uçlarım cok fena yara oldu Resmen, aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Daha etkili çözümler lazım bana

canım benim eltime de kremler etki etmemiş o da saf zeytinyağı sürmüş çok iyi gelmiş, aklımızda bulunsun ben de lansinoh almıştım olmadı zeytinyağı sürerim

Back
X