• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar bebekonfordan besigimiz geldi .
Cok begendim .simdilik cibinligi denedim .cikaricam birazdan .
Eki Görüntüle 2124144
Alt ortusunu takmadim sadece .
Birde yatagi cok inceymis .Ben bir yatak daha alip ustune koyalim dedim .esim altina viscosunger koyarim diyor.bakalim napicaz
Güle güle kullanın canım çok güzel

Kızlar bu sola yatmak olayı benim için önemli malum gerilik sıkıntı var.. Ama ben soldan yumurtlama olduğu için solda kaldım hamile soluma yatınca hareketi bile azalıyor ben daralıyorum bebek otarafa yatıyo hep dışardan bile belli bu... Acaba benim için sağ taraf dahamı iyiki

Canim zannetmiyorum. Bugün gebelik okuluna gittim bende orada da sol a yatmanın faydasını söyledi. Sağ taraf da bebeği besleyen damar bulur sağ tarafa yatarsanız o damar bebegin yastığı gibi olur dedi. Gerçi bende sağ tarafa yatıp uyuyorum. Sonuçta senin sağ veya sol farketmez dollenip tüplerden rahime geliyor canim. Ama yine de gittigim de dr bir aor istersen

Bu değerler çok feci değil ne demek ya daha ne olmasini bekliyor acaba.şeker testinde normal çıkanları olcseler bu değerleri ancak gorurler hayret bişey ya.çok sinirlendim.daha ne olması lazimmis acaba.kendimizi mi parcalayalim daha.bende değerler böyle dr normal dedi.gram şekerli bişey karbonhidrat yemiyorum daha napicaz biz.

Sorma canim begendiremiyoruz. Yani sonuçta sinirin gerçekten çok etkisi var bak mesela bu akşam tam şekeri ölçecekken oğlum cam tencere kapağını düşürdü. Benim yüreğim ağzıma geldi ve 143 cıktı evet yüksek değil ama yediğim enginar ve ıspanak kavurma 3 kaşık erişte ve yağsız salata. Normalde çok daha düşük olması lazım. Şimdi insan yine mi yüksek diyerek bakınca gerçekten yüksek çıkıyor
Evet geçenlerde hacioglunda aştım kendimi ama yemek bitti hemen bir şaşal su ile 15 dk kadar yürüdüm ki düşük çıksın sekerim işte o kaygı insanı yiyip bitiriyor.
Bu gün gebelik okulundaki hemşire stresin çok fazla bebeği etkilediğini söyledi. Hatta sekersen daha çok bizim için önemli olan annenin rahat ve mutlu bir hamilelik süreci geçirmesi stres bebegin gelişiminde olumsuz etkileri çok dedi. Size stres yaratan etkenleri çevrenizden uzaklaştırır diye de ekledi.
Bende yemek sonrası şeker yüksek çıkacak kaygısı büyük bir stres etkeni ne yapcazzz
Pazartesi diyabetik gebe takibe gideceğim bakalım ne diyecek

:KK64:Evet İstanbuldayım. Pazartesi kadın doğumda randevum var, oradan sonra da bezmialeme gidiyim o zaman. Acaba randevu almak gerekiyor mu yoksa direk gitsem muayene olabilir miyim? :110:

Hamilelikten önce kan tahlillerimde hiç böyle bir sorun çıkmamıştı ama benim de ablamın tiroidleri çalışmıyor ve ömür boyu dışardan takviye alıp ilaç kullanmak zorunda. Belki de dediğin gibi genetikse benim de çalışmıyor olabilir :KK35: Allah korusun bebişe bir zarar gelmesinde gerekirse ilaç kullanırız napalım :KK43:
Canım bezmi alemin internet sitesinden randevu almak gerekiyor. Bazen biraz zor oluyor ama bir kez aldin mi sonraki ay doktor içerden kendi yazıyor bir takip kartı veriyor. Ben hamileligimde sağlık ocağında olcturdm 4 çıktı randevum da yoktu gittim kapısında bekledim sekreteri gıcık ama hamileyim degerim yüksek dedim tüm hastalara baktıktan sonra baktı doktor bekledim inatla. Sen de deneyebilirsin akşam 23.00 gibi randevuyu takip et yakalabilirsin o saatlerde. Geçmiş olsun canım ilaç kullanınca korkulacak bişey yok ama ihmal etmemek lazim

Yaa :KK70: gervekten komikler ve ne kadar bilgisiz oluyorlar bu konuda :KK70: benimkinin 7-8 haftalik hamileyken bebegin kafasini tuttugunu sanmasi ve tuttugu seyin benim genital bolgemin ust tarafi olmasi bunun en guzel ornegi :KK70: hala hatirlatip gülüyorum sinir oluyor :KK70: yabu 7-8 haftalik bebegin o kadar buyuk kafasi mi olur :KK70: hadi sen uyku arasi oranin benim seyim oldugu fark etmedin, cocugun o kadar buyuk olmayacagini da mi dusunemiyorsun be adam :KK70: uyku arasi aha bebisimin kafasi avcumun icinde sevmeye durdu ya ciddi ciddi :KK70:

Bebimki de hic bakmiyor oyle seylere :KK70:
Bence farkındaydı seni deniyordu :KK45: benimki sadece orayı başka bi şeyle karıştırmaz sanırım :KK48::KK48:

Kızlar kızlar, bebegim 1520 gram suan. Suyum 3 gün öncesine göre daha az. Kanda ve idrarda enfeksiyon cıktı, cec500 antibiyotik verdi doktor. Suyum sızmaya devam ediyor. Ne kadar dayanırız bilmiyorum. 30+2 suan. Bir kac hafta daha dayansa birsey istmemem.. duanınızı esirgemeyin bizden. İnsallah sag saglim hepimiz evlatlarımızı kucaklarız.
İnşallah en hayirli zamanda sağlıkla kucağına alırsın , hepimiz alırız inşallah. Allah başta senin ve hepimizin yardımcısı olsun

Kizlar ev tipi anakucagi otomatik sallananlar hep 600 den mi basliyor uygun fiyata hic gordunuzmu
Arkadasm demişti bir aparat varmış onu takiyomussun besige kendi kendine otomatik salliyomus bebekleri kolikmis bunla rahat etmişler belki ana kucağına da takilir bilmiyorm. Ben tiny love aldm elle sallanıyor otomatik değil ama titresimi var gazi onluyormus benim hoşuma gitti donencesi de şarkı söylüyor güzel bence

Aaa cidden mi bana niye öyle dediler o zaman ona da doktoru özellikle tavsiye etmiş. Bende kendi doktoruma soracağım. Çünkü daha önce böyle birşey hiç duymamıştım dedim ya ilk duyduğumda dalga bile geçmiştim.
Kızlar sarı tülbent olayı tamamen hurafe. Kayinvalidem oğlumda sarı tülbent verdi bana hiç sevmediğim halde yanina koyduk ve oğlum sarılığın alasını oldu malesef. 2 gece küvezde kaldı sarılık yüzünden:( size tek tavsiyem çocuk ac kalmasın. Ben sezeryan oldum ve sütüm tam olarak 4. Gün geldi. Ilk 3 gün kollostrum sarı süt zar zor geliyor o da bebeği doyurmuyor bağışıklığını güçlendiriyor. Onu mutlaka verin bebeğe emsin bi yandan da kaşıkla mama takviyesi şart en azindan ilk 1 hafta. Bu defa Allah nasip ederse mamasız gitmem hastaneye. Sarılığı yaşayan bilir:( çocuk açlıktan uyuyor uyandiripta emziremiyosunuz. Çünkü kan şekeri düştüğü için halsiz bitkin oluyor kuzucuklar :(

Benim de heemen hemen bitti canm ıvır zivirlar kaldı onlarida doğumdan sonra da olsa olur diyorum. Lohusa tacı terliği kayınvalidem almış. Oda yapmadık park beşik aldık o yüzden kolay oldu. Ev temizliği de dolaplarin içlerini falan kendim hallettim camlar duvarlari annem ben yaparım diyor. Yolun sonuna doğru yaklaşıyoruz Allah sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah
Amin canım inşallah.

Kızlar ayaklarım ve bileklerim çok şiş gün boyu üstüne bastığımda acıyo . Çamaşırları yıkıyorum odasını hazırlıyorum haliyle ayakta kalıyorum ağrı dayanılmaz olduğunda 5 dk oturuyorum . Neden şişiyo bu ayaklar , bacaklarımı uzattım 40 dk dır ama hala şiş

Kızlar ayaklarım ve bileklerim çok şiş gün boyu üstüne bastığımda acıyo . Çamaşırları yıkıyorum odasını hazırlıyorum haliyle ayakta kalıyorum ağrı dayanılmaz olduğunda 5 dk oturuyorum . Neden şişiyo bu ayaklar , bacaklarımı uzattım 40 dk dır ama hala şiş
Ödem oluyor canım hormonlardan, fazla ayakta durmamak lazım. Bol su iç, tuzu azalt, dinlenirken ayaklarını yüksege kaldır canım

Benim tuzlu yediğim zamanlarda sisiyor cnm. Bir de ister istemez son zamanlardayiz normal sanırım

Kızlar hastane çıkışlarınızı nerden aldınız? Ben kızıma ariyorum ama istedigim.gbi bisi bulamiyorum. Kiz bebek icin zarif şık rahat bi takım nerden bulabilirim? Günlük takım gbi hep baktıklarım ben özel olsun azcık şık olsun istiyorum.

O zaman yarın ilk işim kan tahlilimi tekrarlamak ve onun sonucuna göre dahiliyeye görünmek. Bebeğe nasıl bi zararı var acaba bilgin var mı? Dahiliye normal dediği için kendi doktoruma detaylı sormadım ama bebek tiroid hastası olarak doğabilir demişti :KK43:
İnan bebeğe ne zararı olur bilmiyorum, ben de internetten bakmıştım yüksek çıktığında, sorunsuz doğuran bir sürü kişi okudum ama doktor çok önemli bebeğin gelişiminde sıkıntı olur acil endokrinolojiye git demişti bana. Sen de git bence

Back
X