2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Eki Görüntüle 2125839 Eki Görüntüle 2125840 Eki Görüntüle 2125841
Can'ım öyle süslü terlik ben de istemedim. Zaten normalde bile öyle kapalı terlik sıcaklatır beni. Havalar sıcak olur belki.
Benim düşündüğüm terlikler böyle. Bi tane beyaz üstü çiçekli naylon terlik aldım hastane için.
Ev için de böyle bişeyler düşünüyorum. Tabi bunlar biraz pahalı. Pazarda görmüştüm çok benzer. Şade ama az tüylü ve az süslü :) bulabilirsem böyle bişey alıcam. Sen de düşünebilirsin.
Bende böyle bir terlik istiyorum. Lohusa terliği kayınvalidem almış sağolsun ama çok giyemem gibi

Benim iş yerinde demleme fırsatım olmadığı için marketteki hazırlardan aldım. Ama tabi ki demlenmesi çok daha güzel oluyodur eminim. Daha önce hiç içmemiştim ama tadı kötü değil gerçekten. Tabi ben azıcık şeker koyuyorum :halay:

Benim öyle bir sıkıntım yok iş yerinde mutfak yanımda :) Ben şeker normalde de kullanmıyorum canım oldum olası şekerli bir şey asla içemem tatlıya da o kadar düşkünlüğüm yok zaten. Bende bu top şeklinde demleme süzgeci var bitki çaylarını hamile kalmadan önce çok içerdim. Şimdide içerim günde 1 tane. Hem gaz sorununa da iyi geliyor. Söylediğin iyi oldu canım sağolasın.

Bende ayni durumdyim.. dalgınlık ve uyku...koku gidermek içinde sulandirilmis yumuşatıcı kaynatın diolar demir bir kapta hafif hafif.. evi sarıyomus kokusu..ama hamileyken helede dalginken çok mantıklı değil..kimyasal solunuma olursun.. havalandir 3 gün geç cikiversin kokusu..
Ay canım onu ben yaptım daha önce. Bence çok zararlı bir şey yaaa. Hamile değildim ama o kadar tıkadı ki o koku. Evi havalandırmak en güzeli.

Canım ben bi lohusa takımı aldım krem rengi, çeyizlik gecelik takımım vardı oda beyaz ama yedek olarak onun içini sabahlığınıda koyacağım. Ne olur ne olmaz sende al birtane daha normal bir pijama takımı alsanda olur süslü püslüye gerek yok bence. Benim lohusa takımı bile çok sade
Hic duzgun birseyim yok evde kiloluyum diye almiyordum :KK70:aliyim bi takim daha artik
Normal aktarlarda satılandan alırım canım tohum olanlardan marketlerde olanları ben sevmiyorum tadı bile değişik geliyor.
Hic aktardan icmedim rezeneyi .simdiden alip deneyeyim ins

Kız bebiş miydi annesi senin minnoş, kızlar daha minyon oluyor:KK200: abimin kızı 38+3 iken 2400 civarı doğdu. Şimdi 4 yasına yeni girdi, at gibi kız maşallah :KK24:
yok canim buda erkek minik erkekim :anne:
gosterdim kizlar ameliyat olcam haftami beklemeye caliscaz ama basi buyuk cikiyo o yuzden bundan sonra bebegimin hareketleri azalma olursa kan gelirse su gelirse ve agrim olursa hemen gidecekmis doktora 2 hafta sonra gel dedi bunlar olmazsa haftani bekleyip almaya caliscaz dedi ama bunlar olursa durum ona gore degisecek dedi.
canim cok sevindim hadi hayirlisi olsun ..
Öyle yapayım ben de bu hafta yavaş yavaş bitireyim kuzum, oturduğum yerden ütülerim napiim iş başa düşecek sanırım.. ellerine sağlık senin de, sağlık içinde kullansın minnoş eşyalarını. Nevresimleri falan yıkayıp serdin mi? Toz olur doguma kadar diye yıkayıp ütüleyip hurca mı koysam, hastaneden gelince sereriz
benimde bir tek kendi nevresimim kaldi yikanacak yikayip utuleyip zaten sezeryan oldugu icin gunu belli saat belli olur sabah sarar giderim diye dusunuyorum..

bugun logusa pijamamin pacalarini yaptirdim corap vs eksigim vardi gogus pedi burun aspiratoru vs aldim al al bitmiyor. bide hastane icin tul keselerden aldim cikolata koyacagim insallh.. yelek oruyordum yarim kalmisti hayirlisi ile inuda bitirebilsem..:dua: hastane cantamin malzemekeri hazir sadece islak mendille bez kaldi..bide yerlestirmek..:KK6::rolleyes:

Sorma yaa bende aynıyım kafamı koyduğum yere uyuyorum bugün az kaldı evi yakıyodum yemeği ocağa koydum uyuya kalmışım tencere çatır çatır yanmış evi duman basmış ben kokuya uyandım komşular geldi noluyo diye Allah korudu valla

Şimdi kokuyu gideremiyorum evden ne yapabilirim bilen varmı bütün camları açtım bekliyorum gitsin koku diye
Çok geçmiş oldun yaa allah korumuş walla koku nasıl gider bilmiyorum bende olsam camları açardım kendin dışarıya çıkıp cereyan yaptır

yok canim buda erkek minik erkekim :anne:

canim cok sevindim hadi hayirlisi olsun ..

benimde bir tek kendi nevresimim kaldi yikanacak yikayip utuleyip zaten sezeryan oldugu icin gunu belli saat belli olur sabah sarar giderim diye dusunuyorum..

bugun logusa pijamamin pacalarini yaptirdim corap vs eksigim vardi gogus pedi burun aspiratoru vs aldim al al bitmiyor. bide hastane icin tul keselerden aldim cikolata koyacagim insallh.. yelek oruyordum yarim kalmisti hayirlisi ile inuda bitirebilsem..:dua: hastane cantamin malzemekeri hazir sadece islak mendille bez kaldi..bide yerlestirmek..:KK6::rolleyes:

benimkinin kalbinde odak devam ediyo o dogumdan sonraki is dedi doktor acaba ne olacakki

Kızlar bide artık hareketleri çok canımı acıtıyor dün alşam yalvardım yumurcağa lütfen uyu biraz diye

Aynı benim gibi azcik dur ne olur diyorum. Sonra maşallah Allah aramasın istediğini yap diyorum. Pek kararsız gördüm kendimi

Canım bu işler biraz da genetik ama...annene ablana çektiysen zorlama...ya sancı açılma varsa yine bi denersin...annem erkek kardeşimi zor doğurdu 2buçuk kilo bişeydi halbuki minicikti 20 saat bağırdı kadın sezaryen yoktu heralde olsa kesin sezaryen olurdu...e benim de oğlan 4 kili doğum kanalına girmedi çatı darlığından sezaryen...sancı da çektim 3cm açıldı daha açılmadı çocuk inemiyor ki...naparsın kısmet...çok isterdim ama doğurmayı sancı çekmek de güzeldi bence...kahır çekerim ben güzel çekerim ondan heralde isterdim doğurayım...sonrası rahatlık mutluluk...ağız dolusu diyemiyorum seni ben doğurdum...ha bi arkadaşım var suyu gelmiş 2 saat içinde doğurmuş ama sancısız...sancının ne olduğunu bilmiyorum bunu da gördüm...2 oğlu var ikisi de aynı şekilde...kardeşi arabadan doğurmuş o kadar acısız ki anlamamış doğumun geldiğini düşün...bu da olabilir

Canim o arkadaşlar nerede gidelim bi yanlarına ellerinden su içelim bi sırtımızı sıvazlasınlar belki onlara çekeriz.
Oğluma 8 aylık hamile iken Bursa ya gitmiştik eşimle orada işimiz bitince misi köyü diye bir yere serinlemeye gitmiştik. Hamilelik wc manzaralı yerleri seçiyorsun. Neyse lavaboya giden bir bayan kaç aylık olduğunu nasıl doğum yapacağımı falan sordu sonra kendisinin çok rahat iki çocuk doğurduğunu söyledi sırtımı sıvazlayarak inşallah benim gibi fazla şancı çekmeden doğurursun bir avazda dedi gitti. Onun duasının kabul olduğunu düşünürüm hep. Çok şancı çekmeden doğurdum oğlumu. Inşallah Kızın da aynı olur.

Kan sulandirici kullanan arkadaşlar , bir sorum olacak. Ben 4000 mg clexane kullanıyorum ,doktorum doğuma 15 gün kala dozu yarıya düşüreceğiz dedi. Ben tedirgin oldum yarı doz ya yetmezse bebegime diye. Pihtilasmadan bir kaybım var. Doktoru böyle diyen var mi

Sorma yaa bende aynıyım kafamı koyduğum yere uyuyorum bugün az kaldı evi yakıyodum yemeği ocağa koydum uyuya kalmışım tencere çatır çatır yanmış evi duman basmış ben kokuya uyandım komşular geldi noluyo diye Allah korudu valla

Şimdi kokuyu gideremiyorum evden ne yapabilirim bilen varmı bütün camları açtım bekliyorum gitsin koku diye
Canim aman dikkat et. Ocagin altini yaktiginda ne olur ne olmaz diye alarm kur telefonuna. Uyuyakalirsan bile en azindan uyanirsin.

Kan sulandirici kullanan arkadaşlar , bir sorum olacak. Ben 4000 mg clexane kullanıyorum ,doktorum doğuma 15 gün kala dozu yarıya düşüreceğiz dedi. Ben tedirgin oldum yarı doz ya yetmezse bebegime diye. Pihtilasmadan bir kaybım var. Doktoru böyle diyen var mi
Ben sordum doktoruma, bir kaç gün önce keseriz dedi..ileriki kontrollerde daha net konuşacağız..

o bebek canlı olmadığı için kendini itemedi, şimdi bu bebek büyük ama kendini itecek, o yüzden daha kolay olur falan diye moral veriyor.

Canim oncelikle Allah sabir versin çok zor ama biz çok gucluyuz gerçekten.
Annen doğru söylüyor evet bebiş küçükmüş ama o anda doğuma hazır olmayan bir vücudu zorla doğuma hazirliyorsun suni sanci ile ve bebiş de hazır değil onu zorluyorsun. Ama normal seyrinde devam ederse bebiş gelmek istediğinde kendi kasılmalarını zaten yaratıyor sen ikinmasanda karnin kendi kendine ıkınıyor sen sadece bebişin yardım ediyorsun. Ben araştırmacı bir kişiliğe sahibimdir. Incigini cincigini araştırırım ama doğuma için hiç araştırma yapmadan girdim hatta doktor hiçbirşey söylememişti. Herkes soruyordu nasıl doğrucan diye. Bende bebiş nasıl isterse diyordum doktor ne dedi diye sorduklarında hiçbirşey söylendiğine göre normal herhalde kötü olsa haber verirdi diyordum öyle bodoslama girdin doğuma. Simdi her anini hatirliyorum ama oglumun gebeligine benzemiyor bu gebelik dogumda benzemez sabirim.Cahil cesareti en güzeli.

Inşallah hepimiz bir avazda doğururuz canlar.

Gebelik şekeri olanlar bi sorum olcak.. yaklaşık 1-2 saat önce birazcık börek ısırdım dayanamadım :KK43: şekerimm çıkmışmıdır? Şeker ölçüm cihazımda sıkıntı var sanırım ölçemedim de.. yollara vurayım mı kedimi acaba?
Canim icin rahat olsun takma bu kadar. İyidir insallah bebisin. Benim kuzenim de hamile. Ayni haftadayiz. Onda da gebelik sekeri cokti. Gecen haftalarda memleketime gittigimde onunla da görüştüm. Kiz gözümün önünde 2 koca dilim kremali kek yedi :D ben bile yiyemem o kadarini. Sordum zarari olmuyor mu diye. Biraktim artik ölçmeyi bıktım dedi. Normal devam ediyordu. Suan bebegi haftasiyla uyumlu gayet saglikli görünüyor. İnsallah dogum sonrasi da sıkıntı yasamaz. Ama ben su seylerin bebegi fazla etkiledigini düşünmüyorum. Yani bir sey olacagi varsa zaten olacaktir. Küçücük bir parça börek bebislerimize zarar vermez. Vereceği varsa zaten o böreğe kalmadan allah korusun olacak olan olur. Bebislerimiz allaha emanet, biz elimizden geleninyapiyoruz.

Canim oncelikle Allah sabir versin çok zor ama biz çok gucluyuz gerçekten.
Annen doğru söylüyor evet bebiş küçükmüş ama o anda doğuma hazır olmayan bir vücudu zorla doğuma hazirliyorsun suni sanci ile ve bebiş de hazır değil onu zorluyorsun. Ama normal seyrinde devam ederse bebiş gelmek istediğinde kendi kasılmalarını zaten yaratıyor sen ikinmasanda karnin kendi kendine ıkınıyor sen sadece bebişin yardım ediyorsun. Ben araştırmacı bir kişiliğe sahibimdir. Incigini cincigini araştırırım ama doğuma için hiç araştırma yapmadan girdim hatta doktor hiçbirşey söylememişti. Herkes soruyordu nasıl doğrucan diye. Bende bebiş nasıl isterse diyordum doktor ne dedi diye sorduklarında hiçbirşey söylendiğine göre normal herhalde kötü olsa haber verirdi diyordum öyle bodoslama girdin doğuma. Simdi her anini hatirliyorum ama oglumun gebeligine benzemiyor bu gebelik dogumda benzemez sabirim.Cahil cesareti en güzeli.

Inşallah hepimiz bir avazda doğururuz canlar.
Amin canım teşekkür ederim, evet bence de cahil cesareti süper :super: hem ben inanıyorum bu grup çok enerjili bir grup, normal doğumlar kolay olacak sezeryanlar sorunsuz geçecek :KK15: Sağlıkla kavuşacağız miniklerimize

Kızlar ben 17 haftalık meleğimi normal doğurdum tabiki suni sancı ile.. derdimin büyüklüğünden mi anlayamadım bilmem ama bana dayanılmaz bir agrı gibi gelmedi. Adet sancısının bir tık üstüydü, yaklaşık 4 saat sürdü ama tabii o bebek çok minikti. Annem de o bebek canlı olmadığı için kendini itemedi, şimdi bu bebek büyük ama kendini itecek, o yüzden daha kolay olur falan diye moral veriyor.. öyle ya da böyle hakkımızda hayırlısı, arkadasımın bebeği dönmemişti sezaryen içim gün aldılar gittikleri gün sancısı başladı bebeği o geve dönmüş ve dört buçuk kiloydu oğlu, normal doğurdu. @tired arkadaşın dediği gibi, bekleyip göreceğiz, hepimiz için kolay, sağlıklı doğumlar olur inşallah
Canim benim başın sağolsun. Bir kadının en büyük sınavı bence evlat acısıdır. Rabbim hic kimseye yaşatmasın. Ben eskiden dogurmadan bebegini kaybedenler icin şöyle düşünürdüm. En azindan görüp koklamadi, üzülür ama doğduktan sonraki kadar üzülmez sonucta görüp bilmiyor, falan derdim. İnsan gercekten başına gelmeden anlamıyormuş. Şuan bebeğimi hic gormedim kollarima almadim ama allah korusun yoklugunu düşünmek dahi istemiyorum. Şu cümleyi kurmak bile zor geliyor. Allahim basta her seyin hayirlisini versin. Bu aciyi kimseye yaşatmasın.

Back
X