- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.481
- 1.123
Merhaba arkadaşlar
Gecenin bi vakti yazayım dedim,ancak toparladım çünkü..her an yorum vs yapamasamda düzenli takip ediyorum burayı. Başıma gelen ibretlik bir olayı paylaşmak istedim.sizlere de tecrübe olsun bana ciddi ders oldu.
Cuma günü sevdiğim birkaç arkadaşımla kahvaltı için dışarıda bahceli
bi yerde bulustuk. O gün gün boyu oturduk sohbet vs saat 11 den 5 e kadar.hava öğleden sonra çok sicakladi ama çok aldırış etmedim.cikista arabaya bindim.bunalmistim ve çok da yüksek olmayan bi dereceye klimayı açtım. 15 dk sürdü yol.devaminda da hamileliğim de hiç yemediğim popeyes ten tavuk yedim.yarim porsiyon anca yemisimdir yağlı geldi.neyse eve gittim.uzerimde olağanüstü bir yorgunluk ve kırgınlık. Derken bi duşa girdim iyi geldi.uzandim vs baktım üşüme geliyor..neyse sarıldım pikeye yattım. Sabah 6 da gözlerimi açtığımda sancılı bir ishal,ateş, kas ağrısı ve üşüme vardı. Neyse 8 30 a kadar bekledim baktım sancı artıyor eşimle doktora gittik.ben bahcelievler medikal park a gidiyorum orada doktorum Meral arısal..kendisinden çok memnunum.ve hastane pahalı gelmesine rağmen onun için gidiyorum.neyse o saatte biz o sancı ile direkt acil kısmına gittik.ben titriyorum,tansiyonum düşmüş..su gibi ishalim ve neticede 20 haftalık hamileyim.dehidrasyon rahimde kasilmaya neden olur diye korkuyorum. Her sancida kızım için endişeleniyorum. Daha önceden birkaç düşük hikayemde var kaygiliyim zaten..neyse acil den direk bebeğe baksın diye Meral hanıma yonlendirdiler. Çıktık, Meral hanım her zamanki gibi çok güzel baktı ve rahatlattı. Bebekte hiç bi sıkıntı yok ama sen iyi değilsin, derhal enfeksiyon uzmanı seni görmeli dedi.beni yönlendirdi. Bi üst kata çıktık,ben tekerlekli sandalye deyim.dermanim yok.sozde medikal parkin vip bölümü..ve yonlendirigi doktor da Prof bir enfeksiyon uzmanı. Ben 9 30 da kapisindaydım. Ortada doktor yok.neyse aradılar, 10 dk ya oradayım dedi.bu arada eşim işlemleri halletmeye çalışıyorum 30 dk uğraştılar kayıt acamıyorlar. Muhtemelen bir kulp bulmaya çalışıyorlar. Çünkü bu başlayan doktor vip katında.ustelik sgk ile anlaşması yok.ve ben sgkli bir hastayım. Acilen giriş yapmışım, ve ne yapacaklarını bilemediler.ama bişey de söylemiyorlar. Neyse eşim yanımdan işlem için 5 dk ayrıldığı sırada doktor geldi.acil hasta olduğu bilgisi kadına verilmiş. Ama o kadar serin kanlı ki görmeniz lazım. Veznexeki kızlar benim kaydımin açılmadığı gerekcesi ile doktorun randevulu hastasını aldılar. Ve ben doktorun kapısında kıvranıyorum bu arada.neyse eşim geldi durumu öğrendi. Bizde ya sabır deyip bekliyoruz,aradan tam 40 dk geçti hala çıkan yok.ben artık dayanamıyorum..rengim bembeyaz. Eşim bi kaç kez söylemişti, ama o kadar duyarsız lardi ki..ve canım kocam cinnet geçirdi. Evet tam bir cinnet geçirdi. Bütün katı bağırıp inlemesiyle birbirine kattı. Bütün hastane ayağa kalktı. 10 dk bağırdı isyan etti.bizi gormeniz icin ille cinnet mi gecirmemiz gerekiyor dedi..en son beni aldı bela okudu..ama herkes şok oldu.ve arkadaşlarım o ana kadar domuz gibi davranan tüm görevliler mum oldu.hemen bize bi asistan verdiler.derhal bütün işlemlerimiz yapıldı. Doktor gördü. Tahliller serumlar vs..tabi bizim ikimizde hayatımızda böyle bir şey yaşamadık, böyle bişey yaşamayı da istemezdik.ama bu ülke deki bu boktan sistem,benim sakın evliya gibi kocamı bile çileden çıkardı. Ve işin garibi serum yerken hemşire şu yorumu yaptı, bu hastanede işler böyle yürüyor ne yazık ki dedi.neyse doktor beni yatırmak istedi.bu arada öğleden sonra bütün işlemler bitmişti. Hamile olduğum ve sandım olduğu için yatırmak istedi.zaten sözde bizi mağdur ettikleri için yaptıkları yüzde 40 indirime rağmen 1130 TL masraf çıkardılar. Bende eşimde çok yipranmistik. Eşime dedim kalmak istemiyorum.ilaclari alalım eve geçelim diye.damar yolu açtılar sabah akşam antibiyotik vuruluyor..çünkü enfeksiyon çıktı. Bugün toparladım. Ve yazmak istedim.tamamen geçince önce bashekime ordan da yetkili kim varsa ona gideceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz.5 yıldızlı bi hastanede bu boktan muameleyi görüyorsan daha nerde rahat bi hizmet alacaksın ki?
Bu arada benim dışımda başka hastalara yaptıkları muameleler de şok ediciydi. Acilde serum yerken bi amca getirdiler,adam darp edilmiş başı kanıyor, bilinci yarı açık..Acilde doktor yok..bir bashekime var herşeyi o idare ediyor.adam gelince o şekilde 15 dk sedyede yattı. Sonra hemşire adama kimlik bilgilerini soruyor bağırarak adam tabi şuuru bulanık kesik ve çok zor cevap veriyor.neyse adama kızdı bana yardımcı olmuyorsun vs diyerek..adamı tomografiye gönderdi. Ve anlaşıldı ki adamcagiz beyin kanaması geçiriyor. Şaka gibiydi gerçekten.
Orda da tekrar görmüş oldum buranın sadece bi ticarethane olduğunu..
Neyse mevzunun tek güzel yanı canım doktorum Meral hanım birkaç kere o gün kontrol etti beni.bebege baktı benimle konuştu. Özür diledi.cok üzüldü. Asistanları ve yetkilileri uyardı. Bir tek o gerçekten yardım etti.tavri çok insancildi. Eşimle de konuştuk bi teşekkür çiçeği göndereceğiz kendisine.
Arkadaşlar bu hikaye şu anlamda anlattım, amacım birilerini karalamak değil. Annelik çok kolay bir yol değil..kaygilarla içiçe..kimi insan gibi bakıyor bu durumu normal görüyor, tebessüm edip sizi anlıyor. Kimi mekanik ve duyarsizca davranıyor..normalde olsa böyle takmazdım, ama bu yaşadıklarımdan sonra nasıl bu hastaneye güvenip de orda doğum yaparım?
Bakalım o tarihe kadar ne değişecek bilmiyorum ama doktorum la konuşup başka bir hastanede doğum yaparım diye düşünüyorum.
Böyle işte arkadaşlar..gece gece içimi size döktüm..herkese ders olsun..iyi geceler
Canım ya çok geçmis olsun ozelLer böyleyse devletteki hastaların durumu nasıl diye merak edip korkuyor insan gerçekten. İnşallah gönlüne sinen bir yer bulursunuz