Gecmis olsun canım sen baya şey atlatmissin cok dikkat etmek lazım hem usuttum hem stres bugün çıktı artmasin insaAllah duş alıp uyumaya calisicam biraz halim gelsindeSelifor merhaba, bence hemen endişe etme ama kendini takip et..şu aralar salgın varmış doktor birçok hamile kadınının bu sikayetle başvurduğunu söyledi. Eğer artarsa belirtiler gidersin..bence çok şiddetliydi.
Yediğin bişey dokunmuş olabilir veya usutmus olabilirsin
Canım yaşadığın strese vücudun tepki veriyor eğer üşütmediysen. Bir kere kusma demişsin ama günde 5-6 kere kusanlar var hamileyiz çünkü :) zaten doktorlar hamilelikte günde iki kere kusmayı normal görüyorlar. İshal için kuru kahve içine limon suyu sıkıp bir kaşık yutmanı öneririm. Suyu bol içmeyi ihmal etme tabii. Ben üç gündür kusmuyorum diye sevinçliyim ki öncesinde günde 1-2 kere mutlaka oluyordu. Şu an çıkarmıyorum ama çıkarsam panik olur muyum? Hayır çünkü hamileyizbir kabız, bir aşırı olmayan ishal, bir mide yanması, bir baş dönmesi, bir halsizlik, bir ateş basması... Günlerimiz bu şekilde geçecek. Aşırıya kaçmadığı müddetçe sorun yok. Lütfen kendini fazla dinlememeye çalış bebeğini de kendini de üzme
Aynen canım hem usutme oldu üstüne stresim etkiledi beni kusmam ve digerleri bir arada olmasi şundan endiselendirdi şimdiye kadar hic kusmadim digerleri olmayıp sadece kussam normal gelirdi buna hamd olsun dediğin gibi gecicek böyle böyle vücut iki cana yetmeye çalışınca demek ki durum bu üstünde durmamakla beraber takipteym sikayetlerimi corap falan da giydim sagol canım insaAllah kotulesmem iyi olurumAyaklarını sıcak tutmaya çalış bir de :) durumun kötüleşirse muhakkak acile git canım. Geçmiş olsun.
Bende anlamadım havalardan galiba canım doktora gidip geldim sadece o kadar disarida cikmiyorum Allah sifa bekleyen herkese sifa versin insaAllahCanim hiç endiselenme bende öyle oldum salgın varmış serum yaptılar iyiyim çok şükür kimseyle görüşmüyorum da ne salginiysa artık Allah şifa versin canım
canım benim bana hep kiz dendi, ikili tarama da da kontroldede sonuna yanilma payı olabilir dendi ama kesin kız olarak konusuldu bizim zümra elifimiz olacak allahimizin izniyle .. salı günü 150 gramdı minnak kızcem:)Birumut55 Canım senindemi daha belli olmadı cinsiyet
Masallah canm ne kadarlik oldu peki? Ben hala hissetmiyorumda 17+0 olduk bugun.Günaydın kızlar.. Dün itibariyle teklemelemelerini hissetmeye başladım oğluşumun Mükemmel bir duygu. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inş
Benim listem su sekildeBen evde yapmayı deneyecem canım çünkü fiyatları yüksek geldi bana bakalım artık hayırlısıyla
Senden de liste beklerim en gerekli olanlar için
Bugun benmkide yaniyoAyaklarinin alti yanan var mi acaba
Benim listem su sekilde
Yaninda cizgi olanlar alinanlar
Bebk telsizi
Burun aspiratoru
Kuvet kova masrafa ve kuvet ayagi~
Alt degistirme~
Canta
Hastane cikis seti~
Kalin battaniye~
Zibinlar tulumlar coraplar
Emzirme onlugu
Bebk icin onluk
Agiz bezi
Atesolcer~
Gogus pompasi ve torbasi
Gogus pedi ve kalkani
Gogus kremi
Biberon
Havlu~
Travel set
Oto koltugu
Kanguru
Sepet besik
Ahsap oyun parki
Mama sandalyesi
Hali perde
Yorgan~
Yastik~
Nevresim~
Donence
Pijama takimi
Terlik tac set
Emzirme sutyeni
Cop kutusu
Hediyelik bebek sekeri~
Cam sebil ve bardak~
Islak mendil
Bebk bezi
Bebek yagi
Pisik kremi
Sampuan
Bakim seti
Deterjan
Bugun benmkide yaniyo
18+1 canımMasallah canm ne kadarlik oldu peki? Ben hala hissetmiyorumda 17+0 olduk bugun.
Canm ben az su icer biraz da tuzlu bisi yersem yanar. Gebelikten once de oyleydi. Tuz kullanmiyorum normalde. Ama tuzlu bisi olunca da yememezlik etmiyorumO zaman hamilelikte normal mi canim sende de varsa
Ya yemeyi asiri abartmadikca ve saglik acisindan problem olmadigi muddetce ben cok asiri takmiyorum kilo alma mevzusunu. Bebek olunca dogumla emzirmeyle az biraz dikkat etmeyle verilir. Beni gordugunde kilolu demezsin bu aldigim kilo ile su an balik etli oldum o yuzden saglik acisindan zararli olacagini dusunmuyorunonu ben de yapamıyorum saldırıyorum yemege. bi anda karnım kazınıyo sanki. şeker ve beyaz un zaten kullanmıyom şükür ama işte yapcak bi şey yok. bebişler iyi olsun da veririz bi şekilde
peki cok mu zayıftın. son 3 ayda 22 kg mı aldın yani? nasıl oldu bu canım? eğer öyleyse bittim ben de alırım bi 22 daha heralde
aminn :)
aynen bende dobik oldum
benim canım hafta da 2 falan patates kızartma cekiyo onun dışında sağlıklı besleniyorum ama işte alıyorum kiloları. olsun dert etmeyelim napalım bünyeyle alakalı olabilir biraz da. kilo almaya müsait zaten benim bünyem :/
Benim çok yanıyor ki normalde yaz kış ayakları soğuk biriydimAyaklarinin alti yanan var mi acaba
Belli olmadı diyince öyle sandım canım kizlarimiz sağlıkla dogsun insaAllah benim kizimin adida Elif olcak kismetse ben hala tereddutteyim tabi erkege donermi acaba diye saglikli olsun yeter ki öyle oluncada adı bellicanım benim bana hep kiz dendi, ikili tarama da da kontroldede sonuna yanilma payı olabilir dendi ama kesin kız olarak konusuldu bizim zümra elifimiz olacak allahimizin izniyle .. salı günü 150 gramdı minnak kızcem:)
yaa ben buarada çok yoğun calisiyorum bugün de çalıştım mj lara bakamadim anca bakabildim nasilda günler geciyor ...
karnim baya büyüdü 5 kilo aldim bile iş çıkışı bir elbise daha aldım elbiseler daha rahat geliyor birde dayanamadim 38 beden tunik aldim karnim çıkıyor altinda pantolonu var idareten bayramda giyerim sonrasinsa bu 5. ci elbisem oldu günlük giymeye calistigim için mecburen degisik giyiyorum etekdende pantolon danda daha rahat oluyor..
bende senelerdir icmiyorum kola ve icmek istemem doğrusu canım muz yedim ise yaradı ama sicaklar fena ya soguk terler dökuyorumGecmis olsun kizlar bende tatildeyken ishal olmustum 15 yildir cola icmemistim ishal gecsin diye cola ictim ve sabaha birseyim kalmamisti deneyin bence sizde
Lohusa sepeti biliyorum erken ama dayanamadim gecelik tac terlik ic camasiri falan aldim....hangi site canım
Bedenini kac aldın canim geldi mi kargon ben son zamanlar alicam çünkü o zaman ki halim nasıl olcak bilmiyorum dar falan gelir sabahligim var ceyizime aldim hic giymedim pembe cicekli kızım olucak kismetse ona uygun bir gecelik pijama takımı alırım diye düşünüyorum hastanede giymeyeLohusa sepeti biliyorum erken ama dayanamadim gecelik tac terlik ic camasiri falan aldim....
Geçmiş olsun kesinlikle sikayetinizi yapın malesef insana değer ve saygı yok ... Paramızla rezil oluyoruz malesefMerhaba arkadaşlar
Gecenin bi vakti yazayım dedim,ancak toparladım çünkü..her an yorum vs yapamasamda düzenli takip ediyorum burayı. Başıma gelen ibretlik bir olayı paylaşmak istedim.sizlere de tecrübe olsun bana ciddi ders oldu.
Cuma günü sevdiğim birkaç arkadaşımla kahvaltı için dışarıda bahceli
bi yerde bulustuk. O gün gün boyu oturduk sohbet vs saat 11 den 5 e kadar.hava öğleden sonra çok sicakladi ama çok aldırış etmedim.cikista arabaya bindim.bunalmistim ve çok da yüksek olmayan bi dereceye klimayı açtım. 15 dk sürdü yol.devaminda da hamileliğim de hiç yemediğim popeyes ten tavuk yedim.yarim porsiyon anca yemisimdir yağlı geldi.neyse eve gittim.uzerimde olağanüstü bir yorgunluk ve kırgınlık. Derken bi duşa girdim iyi geldi.uzandim vs baktım üşüme geliyor..neyse sarıldım pikeye yattım. Sabah 6 da gözlerimi açtığımda sancılı bir ishal,ateş, kas ağrısı ve üşüme vardı. Neyse 8 30 a kadar bekledim baktım sancı artıyor eşimle doktora gittik.ben bahcelievler medikal park a gidiyorum orada doktorum Meral arısal..kendisinden çok memnunum.ve hastane pahalı gelmesine rağmen onun için gidiyorum.neyse o saatte biz o sancı ile direkt acil kısmına gittik.ben titriyorum,tansiyonum düşmüş..su gibi ishalim ve neticede 20 haftalık hamileyim.dehidrasyon rahimde kasilmaya neden olur diye korkuyorum. Her sancida kızım için endişeleniyorum. Daha önceden birkaç düşük hikayemde var kaygiliyim zaten..neyse acil den direk bebeğe baksın diye Meral hanıma yonlendirdiler. Çıktık, Meral hanım her zamanki gibi çok güzel baktı ve rahatlattı. Bebekte hiç bi sıkıntı yok ama sen iyi değilsin, derhal enfeksiyon uzmanı seni görmeli dedi.beni yönlendirdi. Bi üst kata çıktık,ben tekerlekli sandalye deyim.dermanim yok.sozde medikal parkin vip bölümü..ve yonlendirigi doktor da Prof bir enfeksiyon uzmanı. Ben 9 30 da kapisindaydım. Ortada doktor yok.neyse aradılar, 10 dk ya oradayım dedi.bu arada eşim işlemleri halletmeye çalışıyorum 30 dk uğraştılar kayıt acamıyorlar. Muhtemelen bir kulp bulmaya çalışıyorlar. Çünkü bu başlayan doktor vip katında.ustelik sgk ile anlaşması yok.ve ben sgkli bir hastayım. Acilen giriş yapmışım, ve ne yapacaklarını bilemediler.ama bişey de söylemiyorlar. Neyse eşim yanımdan işlem için 5 dk ayrıldığı sırada doktor geldi.acil hasta olduğu bilgisi kadına verilmiş. Ama o kadar serin kanlı ki görmeniz lazım. Veznexeki kızlar benim kaydımin açılmadığı gerekcesi ile doktorun randevulu hastasını aldılar. Ve ben doktorun kapısında kıvranıyorum bu arada.neyse eşim geldi durumu öğrendi. Bizde ya sabır deyip bekliyoruz,aradan tam 40 dk geçti hala çıkan yok.ben artık dayanamıyorum..rengim bembeyaz. Eşim bi kaç kez söylemişti, ama o kadar duyarsız lardi ki..ve canım kocam cinnet geçirdi. Evet tam bir cinnet geçirdi. Bütün katı bağırıp inlemesiyle birbirine kattı. Bütün hastane ayağa kalktı. 10 dk bağırdı isyan etti.bizi gormeniz icin ille cinnet mi gecirmemiz gerekiyor dedi..en son beni aldı bela okudu..ama herkes şok oldu.ve arkadaşlarım o ana kadar domuz gibi davranan tüm görevliler mum oldu.hemen bize bi asistan verdiler.derhal bütün işlemlerimiz yapıldı. Doktor gördü. Tahliller serumlar vs..tabi bizim ikimizde hayatımızda böyle bir şey yaşamadık, böyle bişey yaşamayı da istemezdik.ama bu ülke deki bu boktan sistem,benim sakın evliya gibi kocamı bile çileden çıkardı. Ve işin garibi serum yerken hemşire şu yorumu yaptı, bu hastanede işler böyle yürüyor ne yazık ki dedi.neyse doktor beni yatırmak istedi.bu arada öğleden sonra bütün işlemler bitmişti. Hamile olduğum ve sandım olduğu için yatırmak istedi.zaten sözde bizi mağdur ettikleri için yaptıkları yüzde 40 indirime rağmen 1130 TL masraf çıkardılar. Bende eşimde çok yipranmistik. Eşime dedim kalmak istemiyorum.ilaclari alalım eve geçelim diye.damar yolu açtılar sabah akşam antibiyotik vuruluyor..çünkü enfeksiyon çıktı. Bugün toparladım. Ve yazmak istedim.tamamen geçince önce bashekime ordan da yetkili kim varsa ona gideceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz.5 yıldızlı bi hastanede bu boktan muameleyi görüyorsan daha nerde rahat bi hizmet alacaksın ki?
Bu arada benim dışımda başka hastalara yaptıkları muameleler de şok ediciydi. Acilde serum yerken bi amca getirdiler,adam darp edilmiş başı kanıyor, bilinci yarı açık..Acilde doktor yok..bir bashekime var herşeyi o idare ediyor.adam gelince o şekilde 15 dk sedyede yattı. Sonra hemşire adama kimlik bilgilerini soruyor bağırarak adam tabi şuuru bulanık kesik ve çok zor cevap veriyor.neyse adama kızdı bana yardımcı olmuyorsun vs diyerek..adamı tomografiye gönderdi. Ve anlaşıldı ki adamcagiz beyin kanaması geçiriyor. Şaka gibiydi gerçekten.
Orda da tekrar görmüş oldum buranın sadece bi ticarethane olduğunu..
Neyse mevzunun tek güzel yanı canım doktorum Meral hanım birkaç kere o gün kontrol etti beni.bebege baktı benimle konuştu. Özür diledi.cok üzüldü. Asistanları ve yetkilileri uyardı. Bir tek o gerçekten yardım etti.tavri çok insancildi. Eşimle de konuştuk bi teşekkür çiçeği göndereceğiz kendisine.
Arkadaşlar bu hikaye şu anlamda anlattım, amacım birilerini karalamak değil. Annelik çok kolay bir yol değil..kaygilarla içiçe..kimi insan gibi bakıyor bu durumu normal görüyor, tebessüm edip sizi anlıyor. Kimi mekanik ve duyarsizca davranıyor..normalde olsa böyle takmazdım, ama bu yaşadıklarımdan sonra nasıl bu hastaneye güvenip de orda doğum yaparım?
Bakalım o tarihe kadar ne değişecek bilmiyorum ama doktorum la konuşup başka bir hastanede doğum yaparım diye düşünüyorum.
Böyle işte arkadaşlar..gece gece içimi size döktüm..herkese ders olsun..iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?