2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Bende öyle düşünüyorum canim ama sonra ya bez degistrdk diye pisik olursa diye de dusunuyorum ona tam karar veremedim
Zeytinyağlı dokusu varmış o yüzden pişik olmazlar diye umuyorum canım :) annem -ki yılların tecrübelisidir- ben böyle bez görmedim diyor tabii komili bez işinde yeni olduğundan marka değerini yükseltmek için şu an üretimleri iyidir. Bozmazlar umarım.

Kızlar aliekspressten bebek için alışveriş yapanlarınız var mı? Sanki birileri yapıyordu ama buradan mıydı yoksa rüya mı gördüm onu da bilmiyorum Şimdi üstün zekamla şöyle düşündüm, bu aventin göğüs pompasıdır, emzikleri biberonları pahalı ya aliekspressten ucuza getireyim dedim. Bi baktım Türkiye de daha ucuzmuş inanamadım. Nasıl pahallılar aventin elektrikli göğüs pompasını 1000 küsür tl ye gördüm site de

Kızlar bana bi yardım. Bugün ayrıntılı ultrasona girecektim ama doktorum kendi detaylı baktı boyu kilosu kalbi mesanesi midesi her şeyi normal dedi. Kan tahlili vardı ona baktı. Tsh normal değeri 0 ile 4.2 arası benim 3.8 çıkmıştı sağlık ocağında normal demişti hatta doktor. Ama kadınndoğumcum bugün hamileler için bu değerin 2.5 3 arası olması lazım dedi dahiliye ya da endokrine git dedi. Dahileyiciye sorduk bir şey olmaz normal değer dedi bulunduğumuz yerde endokrinoloji yok merkeze gitmemiz sıkıntı. Tsh hakkında fikriniz var mı endişelenmeli miyim

Kirmizibalik88 canım sen atarlı diyince aklıma geldi. Kızlar bişey daha sorucam size.. Ben hamilelik öncesinde özellikle bu konuyu çok merak ediyordum hamile kalınca üzerinde durmadım şaka gibi ama size de sorayım bi (konuya giremedim). Hamilelik süresince anne çok huzurlu,dingin,sakin ve mutlu olursa bebeklerimiz de daha sakin ve mutlu bebekler olurlar mı acaba? Bu konuda baya yazı okudum sanırım kesin kanıtlanan birşey değil ama uzmanlarda tavsiye ediyorlar. Bu sorum en çok hamilelik için geçerli ama doğumdan sonra bebeğe çok sakin yaklaşıp sürekli gülümsemek hiç kızmamak yada sesi yükseltmemekte çocuğun huzuru için önemli. Ama hamilelikte ne kadar etkileyebiliriz çocuğun karakterini mi desem fıtratını mı desem. Veya etkileyebilir miyiz? Çok uzattım biliyorum ama bir örnekten yola çıkarak bunları düşündüm. Benim eltimin günlük ve özel yaşantısını bilemiyorum tabi ama çok sakin ve çok yumuşak huylu bir insan, bebeğe de özellikle hep böyle yaklaştı. Çocuk 2 yaşında hala hiç sesini yükseltmemiştir hep gülümseyerek konuşur falan. Neyse çocuk çok kolay ve çok güler yüzlü bir bebeklik geçirdi. Ben biraz soğuk nevaleyim pek gülmem ama çocuğum güler yüzlü olsun istiyorum ama armut dibine mi düşer yoksa az buçuk etkileyebilir miyiz?

Oh oh maşallah yine güzel haberlerle dolu bir gün

Benim ayrintili cuma günü. bi heyecan sardı ki beni

Ayyy canım valla heyecanlı

Bi de ilk başta konuşmuyor bakıyor bakıyor olcuyor inceliyor o ara korkuyorsun sonra başlıyor doktor konuşmaya en tepeden kafadan başlıyor ayak ucuna kadar göstere göstere konuşuyor :)

Canım aliekpressten çanta, gece lambası, saç bantları gibi şeyler alınabilir de direkt beslenme için kullanacağın hiçbir şeyi almamalısın bence. Yani ben emzik, biberon vs alamazdım açıkçası oradan. Bu arada normalde avent İngiltere'de üretim yapıyor. Sitedekilerin öyle olduğunu sanmıyorum.

Canım. Ben buna pek inanamadım.

En yakın arkadaşım biraz soğuktur öyle her girdiği ortamda hemen kaynaşamaz bi kızı var avm de bebeeeeeee diye koşup milletin çocuğuna sariliyor

Başka bir arkadaşım cok uysal kaç yıldır tanırım 1 kere sesini yukseltmemistir bi oğlu var sürekli ağlar bağırır çağırır kimseyle konuşmaz oynamaz aynı ortamda bile bulunmak istemez çocuk

Az da olsa etkileriz diye düşünüyorum, çok fazla stres adrenalin nasıl etkiliyorsa miniklerimizi,
Huzurlu ve dingin olmak mutlu olmak da bir o kadar pozitif yönde etkiliyordur :)

Ocak bebekleri hep akıllı, ocak bebekleri hep uslu sakin ve güleç olucak Allah'ın izniyle

Canım ben şimdi baktım değerime 2,76ymış. Ama seninki çok çok ufak bir fazlalık çıkmış bence doktor abartmış. Bu hamileliğimde o kadar manyak doktorla karşılaştım veya yakınlarım karşılaştı ki. İçin rahat etmiyorsa git bi doktora ama zaten asıl olması gereken değerler arasındasın. Bilemedim yani.

Baya orjinal resimleri var ve fiyatları görünce inandım açıkçası orjinalliğine ama dediğinde doğru ki şu durumda almam zaten

Ama şu var o dediğin uysal arkadaşın içten içe çok mu stresli acaba? O elektriği çocuklar alıyor derler ya. Bilmiyorum ben baya soğuğum ama kızmam etmem inşallah zaten küçücük bebek yani, eşimde aşırı güler yüzlü inşallah ona çeker diyorum. Bir de kesin kanıtlanamıyor bu dediğin gibi bebekler annelerinin tersi de olabiliyor.

Ayyy inşallah canımmm

Bende değerimin normal olduğunu düşünmüştüm ama hamileler için durum farklı dedi. Gerçi bebek kendi tsh hormonunu salgılıyor 3 aydan sonra ama yine de git dedi. İnsanın aklında illa bir şey kalıyor işte haliyle. Merkezden de çok uzağız ha diyince gidemiyoruz.

Bilmem ki canım olabilir belki çocuğuna karsi

Ama suna inanıyorum hamilelikte hissettiğin stresi de mutluluğu da bebetomuz hissediyor inşallah stres sonraya kalmaz da mutluluk kalır :)

Benim de wbc değerim yüksek çıktı. İnternetten baktım bi çeşit enfeksiyonmuş baya telaş yaptım. Ayın 15inde doktor randevum var ona gideceğim inşallah bi sorun yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…